X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie? Zależy co masz na myśli :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka dasz radę! Wierzymy w Ciebie ! Ja tez załamana byłam jak musiałam tam leżeć a w domu dzieci jeszcze szkoła... Człowiek martwi sie na zapas ! A wszyscy dali sobie znakomicie rade beze mnie ! Poleżysz odpoczniesz weź krzyżówki jak lubisz albo jakieś gazety do przeglądania , dobra książkę. Długopis bo pewnie ruchy będziesz musiała liczyć. Mi były potrzebne tez sztućce i kubek i drobne na telewizor żeby na sali uruchomić nie wiem jak u was jest u nas był płatny.

Zuzulka88, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drugą dawkę magnezu. Teraz już mniej stawiania brzucha w porównaniu do rana... Mam nadzieję że jutro już będzie ok....

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn ja mrowienia nigdy nie mialam. Zadzwon do swojego gina.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam z góry że tak z dupy.. tym bardziej że temat był niejednokrotnie walkowany, ale...

Macie laktatory? Jeśli tak, to jakie?

Zapomniałam o nim na śmierć. I właśnie dorwalam jakaś kartke czego mi brakuje.. Skreślam, skreślam... Aż tu jeb! laktator!

Na początek planuje ręczny, dopiero jak będzie niezbędny zaopatrze się w droższy, elektryczny. Macie jakieś godne naszych cyckow do polecenia??

ckaik0s3070dl07t.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka , właśnie dzwoniłam .... Nie odbiera , albo ma poród albo jest na wolnym .... Cholera jak mi nie przejdzie pojade chyba ma IP

vbrjclq.png[/url]

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze z avent są dobre , :) aczkolwiek ja nie planuje na razie zakupu żadnego . Wiec tez sie podłączam pod pytanie :)

vbrjclq.png[/url]
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dziewczyny przepraszam z góry że tak z dupy.. tym bardziej że temat był niejednokrotnie walkowany, ale...

Zapomniałam o nim na śmierć. I właśnie dorwalam jakaś kartke czego mi brakuje.. Skreślam, skreślam... Aż tu jeb! laktator!

Na początek planuje ręczny, dopiero jak będzie niezbędny zaopatrze się w droższy, elektryczny. Macie jakieś godne naszych cyckow do polecenia??
    Ja mam reczny z Aventa- tylko dlatego,ze na warsztatach wygralam inaczej bym nie kupowala,dopoki nie bylby mi potrzebny.

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tą akcję z wózkiem zapomniałam Wam się pochwalić - po pierwsze dziś zaszpachlowałam jedną ścianę i w tym tygodniu w końcu pomaluję pokój (z pomocą taty mego :-)). W weekend mam nadzieję, że już łóżeczko stanie - trzymajcie kciuki, żeby Szymcio jeszcze z tydzień wytrzymał w Buniu.
    Mam takie przeczucie, że jak tylko ogarnę kącik Szymcia to wyląduję na porodówce.
    A po drugie przyszła dziś przesyłka z Hippa - Teczka na książeczkę zdrowia, mała paczka chusteczek i nalepka jedzie z nami dziecko

nowatorka, Naditta, kijanka_88, renieczka, Maka, Zuzulka88, stokrotka2013, Kasiulina, kama005, Agaax, eve90, kot_bury, Agness27, majeczka87, LilouK lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:

Maka, ja szukałam kiedyś tych informacji na różnych stronach w internecie i rzeczywiście, jak piszą dziewczyny ten Aventa ma dobre opinie, chyba najlepsze wśród małych, ręcznych i niedrogich. Ja nie kupiłam póki co, ale chciałam mieć coś wybrane w razie czego tylko kliknąć albo posłać męża. Aczkolwiek nastawiam się bardziej na elektryczny. A elektrycznych to oczywiście niby Medela najlepsza, ale cena jest powalająca.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:

Maka, ja mam taki http://allegro.pl/medela-laktator-mini-electric-elektryczny-i6002721316.html
    Jestem bardzo zadowolona - używany 6-7 razy dziennie, z ręcznym bym umarła. Jak mogę ci coś poradzić, to ja bym się wstrzymała, moze nie będzie potrzeby. A jak będzie, to mąż może kupić w każdej chwili.

I pochwalę Wam się - dzisiaj przystawiłam Jasia do piersi <3
    A to mój kurczak z dzisiaj
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da565cd520a6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 21:21

mamuśka1, nowatorka, Karolajjn:), kijanka_88, Maka, Zuzulka88, jusella, Ejrene, stokrotka2013, angella908, Zonti, renieczka, Kasiulina, Naditta, aisa, figaa, kama005, Agaax, Pauli11, eve90, Sanna, alexxx, Agness27, Marta22, majeczka87, LilouK, TheForfie, Ana32 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Karolajn a to sa takie chwilowe skurcze a potem jak przechodza to juz nie czujesz tego dretwienia? Ja bym przeczekala troche zanim bym pojechala na ip. Pewnie to skurcze przepowiadajace ale jak napisalam wczesniej, ja dretwienia nie mialam. Czasami tylko mam jakby ograniczone czucie pod piersiami na gorze brzucha ale niezaleznie od skurczow.
    Dzidzia sie rusza?

Co do laktatorow ja narazie nie kupuje bo nie wiem czy mi bedzie potrzebny. Na szkole rodzenia nam stanowczo odradzali reczne. U nas we wloszech mozna je tez wypozyczac w aptekach, nie wiem jak w polsce

Chwilowe właśnie są , jak przechodzą to od razu dretwienie tez przechodzi . Dzidzia rusza się normalnie właśnie . Może gdzieś się tak ułożył ze Mi wnętrzności dretwieja ... Masz racje przeczekam jak będzie gorzej to od razu pojade . dziękuje za odpowiedź :)

nowatorka, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Chwilowe właśnie są , jak przechodzą to od razu dretwienie tez przechodzi . Dzidzia rusza się normalnie właśnie . Może gdzieś się tak ułożył ze Mi wnętrzności dretwieja ... Masz racje przeczekam jak będzie gorzej to od razu pojade . dziękuje za odpowiedź :)

Mi często brzuch drętwiał właśnie tak pod piersiami, jak zwiększyłam dawkę magnezu to przestał. A teraz odstawiłam całkiem magnez i znowu się zdarza że drętwieje.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rady :* Już mi trochę lepiej :)
    Niestety nie wiem ile ma szyjka, bo badała mnie tylko "ręcznie", ale mówiła że czuje przez szyjkę małego, a tak być nie powinno. Mały waży 2 kilogramy i najpierw zastanawiała się czy wystarczy leżenie w domu, ale później stwierdziła że jednak woli mnie mieć na oddziale.
    Idę kończyć pakowanie, odezwę się jutro, jak już mnie przyjmą do szpitala. Spokojnej nocki wszystkim :*

Kasiulina, jusella, Agaax, kot_bury, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka spokojnej nocki Tobie przede wszystkim. Trzymajcie się dzielnie.
    No i koniecznie daj znać jakie menu w Twoim "hotelu" będzie ;-).

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprałam dzisiaj Jaśkowe ciuchy w Bobbini - jaki cudny zapach. Chyba zacznę w tym prać swoje rzeczy ;)

Kasiulina, jusella, Agaax, Maka, kot_bury, stokrotka2013, Agness27, Zonti, TheForfie lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny medela.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka trzymam kciuki za Wasz pobyt w szpitalu nie płacz pomyśl ze to wszystko dla dobra maluszka jestesmy z Toba

74di4z174lr410ce.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka będzie dobrze, choć Cie rozumiem bo sama bym się denerwowała, równiez byłby to mój pierwszy raz w szpitalu a ich nie cierpię jak każdy oczywiście, dla dobra dzidzi zrobimy wszystko :*

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie taki upał ze dosłownie leżę i kwicze! Nie mam pojęcia jak się ochłodzic i zasnąć :O

atdc9vvj1ddua2x5.png
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ