Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Eve, jakby się dało to przesłałabym Ci trochę chłodu ode mnie. Dziś jest wręcz zimno i do spania koszulkę z długim rękawem założyłam i dodatkowy koc wyciągnąć musiałam. Na prawdę bardzo chętnie się podzielę.
Jakieś porody na dziś przewidziane, czy se odpuszczamy? W sumie porodówki przepełnione to co się pchać będziemy.
julietta139, Agaax, nowatorka, Agness27, niezapominajka, Kasiulina, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Zuzulka dasz radę wszystko dla dobra maluszka
Niezapominajka synek przesliczny
Brzuszki super zgrabne
Nad ranem to super powietrze aż chce się oddychaćja choć melduje się z rana ale wyspana
Planu wczorajszego nie zrealizowalam ale dziś to naprawie i jadę na ryneczek po jakieś spodnie letnie no i oczywiście zapas warzyw i owoców
Miłego dnia mamusiejusella, Agness27, niezapominajka, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Witam Was dziewczynki! My już śniadanko szamamy na 8mamy być na KTG. Oby dobre wyszło. Gorące uściski i miłego słonecznego dnia! Ja się chetnie upałem podzielę jak ktos chce ! Od tygodnia nie ma czym oddychać!
jusella, Gagaga, nowatorka, Agaax, kama005, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry - melduję się w dwupaku
Zuzulka trzymajcie się dzielnie.
U mnie noc przespana z małymi przerwami na siku i sprawdzaniem na forum czy któraś nie rodzi.
Godzinkę temu Szymo zrobił mi pobudkę, kociambry dołączyły więc wesoło jest. Na szczęście towarzystwo powoli się wycisza, więc istnieje szansa, że jeszcze dośpię
Miłego dnia Mamuśki
Esoni smacznego i powodzenia na ktgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 06:47
Gagaga, renieczka, nowatorka, kama005, LilouK, stokrotka2013, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć, ja też od świtu nie śpię - bóle @ mnie obudzily. Rozumiem ze na to nic nie poradzimy, nie? W piątek u mnie kolejne ktg, poza tymi bólami parę razy dziennie i w nocy nic.
Trzymajcie się, dziś pogodowo ma być koszmar.jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Znudziło się tańcowanie, to pije i ma czkawkę. Przynajmniej ja to sobie tak tłumacze, bo moja też cześciej ma.
Za to wczoraj położna narzekała, że Zosia od detetektora tętna ucieka. Zawsze taka była.
Dzień dobry!
Oby nie lało jak wczoraj, bo z sufitu w domu rodzinnym już nic nie zostanie.
Jusella znowu muszę napisać, że masz rację. Po co się pchać na porodówkę, jak tłumy? Przeczekajmy to.
Dziś na mecz przychodzi kolega męża, a ja zupełnie nie wiem co do jedzenia przygotować (ma być mało, bo ja i tak nie mogę, więc dla nich dwóch). Jakieś podpowiedzi?jusella, Agness27, stokrotka2013, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja
przez te Wasze pełnie to już mi nawet skurcze przeszłyhaha
Moja mała ma ciągle czkawke i najczęściej po słodkimto aż podskakuje
DAlie zrób może jakas sałatkę albo jakieś mięsne koreczki na mecz jak znalazł
js wstajedziś na obiad robię naleśniki z jagodami bo dostałam od teściowej
jusella, Agness27, Zonti, Agaax lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dalile ja na takie okazje to tzw. "hapsiki" robię - jakieś małe kanapeczki, koreczki coś na jeden kęs. Dobre i szybkie da zrobienia są roladki z ciasta francuskiego - płat ciasta smaruję sosem pomidorowym, na to ser, szynka, pieczarki, oregano zrolować to i pokroić w plastry ok. 0,5 cm i do piekarnika aż będzie rumiane. Farsz można szpinakowy zrobić, albo mięsny - co tam komu pasi.
majeczka87, stokrotka2013, Agaax, September, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja się trochę podłamałam. Z racji, że do porodu nie miałam wyniku na gbs, bo dopiero wczoraj był dostępny, a poród szybko szedł to antybiotyku mała nie zdążyła dostać. No i dzisiaj powiedziałam o tym pediatrze i muszą przez to zrobić posiew krwi, na który czeka się minimum 4-6 dni, więc najwcześniej wyjdziemy w sobotę. A tak jutro byśmy wyszły. Zdążyłam się już popłakać
A w ogóle to chciałam Wam napisać, że w Poznaniu jest urodzinowy armagedon. Największy szpital położniczy wczoraj podobno został zamknięty z powodu braku miejsc, jedną dziewczynę ode mnie odesłali z innego szpitala. A w moim planują też zamknąć przyjmowanie nowych kobiet, bo nie ma gdzie ich już kłaść. W tej chwili są 54 nowe mamy, a położna na obchodzie mówiła, że jak pracuje 30 lat to nie pamięta takiego czegoś. -
Ja pierdziele, czy ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi z tym spaniem pod koniec ciąży? Bo ja już nie mogę, zasypiam grubo po północy albo i później, a rano się budzę jak stary wstaje do pracy i już pospane. A dzisiaj się jeszcze obudziłam na przerwę dokładnie o 3.47 i godzina wyrwana. Wykończe się jak nic.
Aha, mąż nazywany dzisiaj starym, bo mnie wkurza od rana. Mówię do niego jak człowiek normalnie, a ten do mnie: czego tak krzyczysz? Nosz kuźwa, jaki on wrażliwy i delikatny.
Dzień dobry tak w ogóle
Ledwo oczy otworzyłam i os razu zaglądałam tutaj, która urodziła. A tu cisza, żadnych porodów.
Jednak jeszcze nie czas.jusella, LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
I my się witamy w dwupaku
Jak na noc z pełnią to ja nie narzekam- raz byłam siku tylko
U mnie jeszcze upałów nie ma,ale wracają podobno także super.. z tego względu że dopiero wstałam jadę zrobić badania. Po 10 moherow już nie ma w laboratorium i dobrze bo po co mam się z nimi użerać.
Miłego dnia !jusella lubi tę wiadomość
-
Milcia spokojnie
będzie dobrze
Ja mecz obejrzę w samotności w domu. Nawet powiedziałam mojej mamie ze nie zamierzam z nimi oglądać chociaż u nich będę dzisiaj. Mam wkurwa cały czas i mi nie przeszło.
Co.do.ruchow. U nas też już mniej. Głównie czuje pupę oraz stopy w moich zebrach! A.do tego mała.ma.czkawke dosyć często.