X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie lam sie będzie dobrze,jesteście pod opieką i to najważniejsze :)

Witam sie :)

Ja za niedługo będę Szla na wizytę i zobaczymy ile mój kluseczek przybrał i jak wyszly wyniki badan krwi i moczu

Czkawkę ja u Malego czuje tez tak 4-5 razy dziennie.Dzis na razie byl raz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 09:08

jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Co to czkawki to ile razy dziennie ja obserwujecie? Bo ja nawet 4-5 razy. Nie za czesto?

ja chyba ze 2-3, ale czytałam, że pod koniec może być częściej

jusella, ada89 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella przykra sprawa z tym wózkiem... Ja bym negocjowala moze chociaz opuszczenie w cenie w ramach zadośćuczynienia. Ja np jak ostatnio dluzej musialam czekac na szumi pieska to wynegocjowalam dodatkowe gratisy ;) ja te koreczki nazywam pizzerinki;) szał zawsze jak goscie przychodza bo sa pyszne;)

Eve zimna woda i otwarte okno? ja tez powiem Ci mialam mokre wlosy az w nocy dzis ale jakos potem nad ranem sie ochlodzilo i musialam zamknac okno przez sen bo rano zamkniete bylo jak sie obudzilam;) zaraz idziemy na gimnastyke do klimatyzowanej sali SZR to sie ochlodzisz;)

LiluK booosz jaki Ty masz piekny opalony nawilzony brzuuusioo!!!!! Tez chce pepucha miec wywroconego ale nie ma szans - nie wyjdzie juz;p

Zuzulka uszy do góry. Mam nadzieje ze udalo sie wzglednie spakowac a jak cos to dowioza Ci bliscy potrzebne rzeczy prawda? Niech dmuchaja na Ciebie i chuchaja.. masz czas na poczytanie o tym co Cie intereuje;)

Ja jak wroce do hasjendy to zaczne temat szczepien czytac bo wczoraj mimochodem zostlam wciagnieta w dyskusje i faktycznie niewiem czy ich nie przeciagnac do 1 r z...

jusella, Agness27, LilouK, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja pierdziele, czy ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi z tym spaniem pod koniec ciąży? Bo ja już nie mogę, zasypiam grubo po północy albo i później, a rano się budzę jak stary wstaje do pracy i już pospane. A dzisiaj się jeszcze obudziłam na przerwę dokładnie o 3.47 i godzina wyrwana. Wykończe się jak nic.
    Aha, mąż nazywany dzisiaj starym, bo mnie wkurza od rana. Mówię do niego jak człowiek normalnie, a ten do mnie: czego tak krzyczysz? Nosz kuźwa, jaki on wrażliwy i delikatny.

Dzień dobry tak w ogóle ;)

Ledwo oczy otworzyłam i os razu zaglądałam tutaj, która urodziła. A tu cisza, żadnych porodów.
    Jednak jeszcze nie czas.
    Ja też tak mam ! Aż się bałam tu rano zajrzeć :)
    Ale dobrze,że spokój - w końcu jesteśmy lipcowkami :)

Agness27, jusella, Naditta, eve90 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Milcia, szybko Ci minie ten czas. Lepsze 4 dni w szpitalu niż 2 tygodnie potem i głupie komplikacje. Wiem, że łatwo mi mówić i na Twoim miejscu też bym ryczała ale wszystko dla Maluszka. Trzymam kciuki za dobre wyniki. Może jeszcze zapytaj, czy na wyniki musicie w szpitalu czekać - a nóż widelec się uda wyjść wcześniej i wrócić po wynik?

Sanna, kot_bury lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pytałam i niestety przez ten czas musimy być w szpitalu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia najważniejsze ze jestescie juz razem głowa do góry najważniejsze zdrowie i bezpiecenstwo My dzis słodkie lenistwo troszke prania moze male prasowanko a tak nic, do wtorku robię jak najmniej

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki :)

Melduję, że ja też w dwupaku. Ale już po 5 zagladalam na forum zobaczyć co ta pelnia nam przyniosła.
    Tak więc spokojnie czekamy niech porodowki się zwolnić i możemy ruszać :)

Milcia, strasznie mi przykro, że musicie jeszcze zostać w szpitalu. Wiem, że już byś chciała z maleństwem iść do domu. Ale musisz być silna, to przecież dla Malutkiej dobra! Trzymaj się dzielnie :*

Jusella, no kiepska sprawa z tym wózkiem :( A może popatrz na allegro, zadzwoń do kilku sprzedawców i popytaj czy mają dany model i kolor od ręki. Będzie cię to kosztowało trochę czasu najwyżej, a może właśnie któryś ma :)
    No ale w razie W masz zapasowy.

Ja wczoraj też ruszyłam w końcu temat wózka. Wynegocjowalam dobrą cenę za cały zestaw z akcesoriami, a czekać będę 2-4 dni. Więc jest nadzieja, że zdążę przed porodem :)

Wysyłam dużo dobrych myśli do tych co w szpitalach. Jesteście super dzielne. To wszystko dla dabra dzieciaczków i dla was. Ale już niedługo, wszystkie będziemy tulić swoje Maluchy i to będzie najwieksza nagroda ♡

Trzymam kciuki za wizytujace. Ja tez do nich należę :) Zobaczymy ile moja Marysia przybrała i jak to łożysko nieszczęsne.
    Moja panna dalej głową do góry leży, wiec muszę zapytać o to cc. Czy będzie planowe, czy mam czekać, aż poród się zacznie?

O mecz wieczorem :) Tez coś może przygotuję. Ostatnio na wszelkich spotkaniach najlepiej schodzą mini roladki z placków tortili :)

Spokojnego dnia :)

LilouK, jusella, Kasiulina, aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja też myślałam, że któraś się rozpakowała a tu spokój ;) ja wczoraj za dużo pochodziłam i całą noc pokutowałam: twardnienia brzucha, bóle okresowe, nawet mnie mdliło i na siku co godzinę! Jestem nieprzytomna dziś :(
    Mój ma teraz czkawkę właśnie po śniadaniu i też o wiele mniej ruchów czuję. Takie leniwe przeciągania tylko albo nóżki.

Milcia będzie dobrze, szybko Wam zleci :*

Gagaga, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle humorow tez coraz gorzej. Wiec poszłam do fryzjera, żeby mi jakiś fajny kolor zrobili, który się utrzyma ze 3 miesiące bo potem mogę nie znaleźć czasu ;) a tak przynajmniej włosy będę miała jakieś znośne. Liczę tez ze po ciazy cera mi wróci bo na razie jest słabo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga a ja odwrotnie, cerę mam ładną w ciąży i bym chciała, żeby tak zostało. I boję się jak będę wyglądać po porodzie, jak hormony znowu zaczną szaleć.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaja tez tydzień temu bylam u fryzjera no wyszłam z tego samego założenia ze z małym dzieckiem potem nie prędko pójdę ;)

Ja czekam na wizytę ale jeszcze nawet lekarza nie ma bo się spóźnia

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisian zapisze do fryzjera. Co by jakoś wyglądać. :)

Tak sobie myślę że chciałabym już urodzić. Jakoś tak mi humor zlecial w dół. Ehh... Chyba za dużo tego wszystkiego/problemów na raz...

Agness27 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z zakupów i tak patrzę a tu bielizna taaakaaa mokra ... kuzwaa może mi wody odchodzą :/ nie wiem ... czekam

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-)

Przez Was nawet w nocy w drodze na sik zaglądam na forum, czy któraś znowu sie rozpakowała :-D

Ale nam się dobrze spało, bite 10,5h i tylko 1 sik.
    Jak zawsze byłam zmarzluchem, tak teraz wiecznie mi gorąco w nocy. Śpię bez kołdry, okna pootwierdane, ja upocona i nasmarowana tłustymi palmersami, a ogolonemu pudlowi znowu zimno i wciąż się lepi (dosłownie) do mnie. Jak nie śpi przy krzyżu, to pod kolanami albo brzuchem, no ale cóż, przecie nie wygonie kudłatego dziecka do pokoju starego na pewne zagazowanie!

Zuzulka, nie ma co panikować, głowa do góry, będzie dobrze. W takiej sytuacji w szpitalu jest bezpieczniej niż w domu. No i odpoczniesz sobie trochę, przynajmniej fizycznie, bo głowa pewnie na pełnych obrotach pracuje :-) Przesyłamy uściski!

Milcia, cierpliwości i wytrwałości, a wszystko się ułóży. To wszystko dla dobra dzidzi :-) Buzi buzi dla Was obojga!

Niezapominajko, Jasieczek super uroczy. Nie wiem czy to ujęcie takie, ale widać po buzi, że zmienia się dzidzia oj zmienia i to szybko <3 Tulałabym takiego kurczaczka hihi! Cmoki dla Was od ciotki z Hameryki ;-)

Co do ruchów, to też zdaje mi się, ze jest ich zdecydowanie mniej, ale za to są bardzo regularne i silne. Dupiszcze młodego po lewej, kopytka po prawej, bardzo często czuję, że gmera mi rączkami na dole :-) A czkawkę miewa rzadko teraz, czasem raz dziennie, ale zwykle jest cisza przez cały dzień. Nie wiem od czego to zależy.

A ja znowu czuję, że zrobię coś wielkiego dziś. Pogoda piękna! Zaraz zabieram się do prania pokrówców z 2 kanap, chyba obmyję okna od środka, bo wszędzie są oglucone od psiego nosa, no i najważniejsze: chciałabym przylepić napis "dream" w pokoiku małego.
    Zobaczymy, co z tego wyjdzie łeeee :-D

Ah, i dziekuję, za komplementy na temat brzuchola :-) Przyznam się bez bicia, że będę za nim tęsknić.

Udanych wizyt i pięknego dnia wszystkim <3

ania181111, Kasiulina, aisa, jusella, Naditta, renieczka, MirelS, TheForfie, stokrotka2013, Agaax, Agness27, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to chyba fałszywy alarm bo bielizna owszem mokra Ale tyle sluzuuu ... Kurczę nie wiem już sama

Sanna, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jakbym miała panikować ze względu na mokrą bieliznę to już bym ześwirowała całkiem. Ze mnie od kilki dni tak sączy się śluz,że czasami mam wrażenie,że się posikałam :P może to normalne pod koniec?

LilouK, Sanna, Agness27, julietta139, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie :)

Piękne brzuszki :)
    Niezapominajka jaki juz ten Jaś dojrzały :)

Widzę ze dzisiejsza noc spokojna :)
    My tez nadal w dwupaku. Właśnie jedziemy na spotkanie z położna. Teoretycznie dziś mamy zaplanowany GBS ale przecież miałam robiony tydzień temu w szpitalu wiec nie wiem czy znowu bedzie trzeba powtarzać...
    Skurcze nie odpuszczają. Muszę przyznać ze jestem juz nimi zmęczona :/ bardzo chce zeby mała jeszcze posiedziała w brzuchu i podrosła z drugiej strony mam juz serdecznie dość tych skurczy itd. A do terminu jeszcze ponad miesiąc.
    Dziś zauważyłam ze brzuch opadł. No ale myśle ze jeszcze trochę wytrzymamy w dwupaku :)

LilouK, jusella, renieczka, Agness27, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyje!

Czekam na info bo jestem po ktg więc zobaczymy. Jutro pewnie będą mnie badać bo dzisiaj już po badaniach. Brzuch się spina jak jeszcze intensywnie rozmawiam przez telefon a tak już lepiej.
    Tu jedna mi daje pielęgniarka dopiero 33 tc druga 33 i 6 oszalec można....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 13:12

jusella, renieczka, LilouK, Kasiulina, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Mirel ja tez od trzech dni zauważyłam wzmożona ilośc śluzu chyba to normalne bałam sie juz ze to sączące wody pozniej ze czop odchodzi bo i takie delikatne plamienie było oszaleć mozna ale oddycham głęboko obserwuje malucha i czekam na poważne oznaki ale mam nadzieje ze dopiero od początku lipca wkoncu my Lipcowki ja to nawet zaawansowana hihu

ania181111, MirelS, kot_bury lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ