SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu bardzo mnie to cieszy :-D - nadal w dwupaku mam nadzieję

• Sanna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a jak tam sobie żyjesz ??

74di4z174lr410ce.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Ania jakbym miała panikować ze względu na mokrą bieliznę to już bym ześwirowała całkiem. Ze mnie od kilki dni tak sączy się śluz,że czasami mam wrażenie,że się posikałam :P może to normalne pod koniec?

No właśnie :) Ale pierwszy raz tak ze mnie siklo sluzem:/ masakra ... teraz to ja nie wiem mam mega mokro

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka jak tam ???

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codziennie masę śluzu i też mam czasami wrażenie i taki dyskomfort psychiczny że może to wody i modlę się żeby hdzies był kibel żeby chociaż skontrolować co to...

Sanna, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Ja sie męcze z drozdzakami? grzybica jakas chyba, raz mi przepisala tabletki na to, to przez miesiac bylo super! A teraz znowu wrocilo.. Swedzi tak ze wylezec nie mozna, piecze, a przy 'przytulaniu' bardzo boli :( napisalam do gin czy moge brac cos bez recepty a to czy umowic sie do niej wczesniej, ale mi nie odpisala... a ide do niej na poczatku lipca, czyli ok tygodnia meki :/ w dodatku gbs dodatki czyli moge zapomniec o porodzie do wody, a myslalam ze bedzie tak pieknie.. ;/
    jem codziennie michy czeresni, pyycha! liscie malin zasuszone i czekaja jeszcze z dwa tyg. to sobie zaparze i bd pila, chcialabym zeby juz bylo po tej ciazy, sa plusy ale teraz juz spac nie mozna, co chwile brzuch boli, niewygodnie i tez boje sie ze im bedzie dluzej to bedzie wieksza... ;) moze urodzi sie na poczatku lipca w 28tc, bo moj od 5 idzie do spolki w kopalni i telefonu ani wolnego wziac nie bedzie mogl ;(
    A nie wiem czy mi sie brzuch nie obnizyl, nie jestem pewna ale moze byc, mala czuje tak nisko, jakby tam na dole w srodku... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:39

ug37e6ydmras9566.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jakby to były wody, to byś na pewno wiedziała, że to to :)

ania181111, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) nie będę panikowac :) Ale się wzięłam za robotę :P odkurzylam pozmywslam podłogi i zaraz naleśniki będę robić :D aaa i jeszcze pranie :) jeszcze pasowało by poprasowac Ale nie wiem czy dam radę :p

jusella, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dużo śluzu, a nic poza tym się nie dzieje.
    Dziś jakiś spadek energi obudziłam się o 5 rano i tak leżę i nic nie robie, głowa boli i mam już powoli coraz bardziej dość :(

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupilyscie albo zastanawiacie sie nad kupnem monitora oddechu? Bo ja ogolnie z tych bardziej przewrazliwionych ;) i tak ogladam jakies uzywane bo nowy to spory wydatek, tylko najlepiej zeby byl po jednym dziecku. Polecacie jakies w rozsadnej cenie?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja też już się tobie trochę zmęczona więc prasowanie odpuszczę chyba :)
    Ada ja odpuszczam taki zakup Ale jak masz być spokojna to kupuj :)

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja kupiłam monitor Angel Care AC 1100 z kamerka. Wydatek moze i spory ale jak mam spać spokojniej to wolałam kupić. A jeszcze trafiła sie promocja na Amazonie i kupiłam nowy za 150 funtów.

ada89, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z wizyty u położnej. Muszę przyznać ze jestem trochę zawiedziona. GBS po konsultacji z lekarzem stwierdziła ze nie trzeba pobierać bo miałam robiony tydzień temu i jest negatywny ( to akurat dobra wiadomość) Ktg nie robiła, posłuchała tylko serduszka małej, mierzyła mi ciśnienie i podpowiadała kiedy wybrać sie do szpitala :) z jakimi objawami. Na moje pytanie jak odróżnić wody płodowe od śluzu , moczu itd powiedziała ze ogólnie jak mnie martwi to przyjeżdzać, ale możemy włożyć wkładkę i spróbować poleżeć jak sie sączy to raczej wody, druga wskazówka to ze jaka pokaslujemu to tez wypluwają wody.
    Kazała mi sie uzbroić w cierpliwość z tymi skurczami i poczekać chociaż te 5 dni do skończonego 36 tygodnia.
    Szyki nie sprawdzała bo boi sie jej stymulować do dalszego skracania i rozwierania. Wiec wracam do domu dalej okupować moja kanapę :)

jusella, renieczka, LilouK, Agness27, stokrotka2013, aisa, MirelS, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitor oddechu taki do pieluszki. Snuza halo. Będę spać spokojniej.

Moja w 4 tyg przybrała 800g na wadze. Do tego 17 lipca to że 3800g będzie ważyć takim tempem! Mogłaby rozważyć opcje wcześniejszego wyjścia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:19

jusella, LilouK, nowatorka, Agness27, stokrotka2013, MirelS, TheForfie lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za grosze kupujecie papierki lakmusowe.
    I tymi oto papierkami można sprawdzić, czy to wody płodowe.

jusella, Agaax, Agness27, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mam :) Niech się maluchy zdrowo chowają :)

Ja właśnie wczoraj zakupiłam używany babysense 5. Moja szwagierka miała przy wcześniakach, bo to bliźniaczki były i była spokojniejsza, a ja też należę do tych, co tak ze wszystkim panikują :) Stwierdziłam, że jeśli się nie przyda to sprzedam, bo ma jeszcze 1,5 roku gwarancji więc dużo stratna nie będę :)

Jeszcze mój się uparł na nianię elektroniczną, a w zasadzie na kamerkę eyeon z d-linka. Ja stwierdziłam, że zwykła niania by wystarczyła, nie muszę widzieć małej, bylebym ją słyszała, ale on jest z kolei z tych co kochają gadżety i chyba nie jestem w stanie mu odmówić :) Niech się nacieszy :) Szczególnie, że on nigdy nie wywala pieniędzy niepotrzebnie, jego zakupy w 99% są trafione i się sprawdzają:)

Mówicie następna pełnia koło 20 lipca? To ja bym chciała się na nią zapisać :D Mała się strasznie rozpycha, dziś spadek energii, nic mi się nie chce. No ale trzeba chociaż obiad zrobić.

jusella, ada89, Agness27 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitor oddechu chyba kupię. No cóż może i spory wydatek, ale ja tam też z tych panikujacych.
    Znajoma nawet chciała pożyczyć po swoim dziecku, a potem kilka innych używało i były sytuacje, że maluch zapomniał oddychać i mata zaczęła wyć. Ale jest już sporo po gwarancji, wiec raczej kupie nową, albo używana jeszcze w trakcie gwarancji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:38

ada89 lubi tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na nic nie mam siły, strasznie nudny dzień. Ostatnio mi się dluza dni i juz chciałabym żeby był koniec lipca, chociaż wiem ze lekko nie będzie. Z córką pierwszy miesiąc był strasznie ciężki i juz sobie wspolczuje ze muszę drugi raz przez to przechodzić;)
    A właśnie co do szczepień, może niepotrzebnie zaczęłam czytać i glupieje trochę od tych informacji. Córkę szczepilismy normalnie i nic jej nigdy nie było ale ostatnio ciągle słyszę o jakichś powiklaniach po szczepieniach i glupieje od tego

1usag7rf69y59i8r.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno co za dużo to nie zdrowo. Może odpuść to czytanie :)

Ja musze się z psem do weta ruszyć i próbuje się zebrać!

jusella lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.Wojtus wazy 3200g i jak narazie nie spieszy mu się z wyjściem na swiat. :)
    Niestety znowu bakterie w moczu i dostałam saszetkę monural na noc i jeszcze anemia w badaniach.

nowatorka, LilouK, Agaax, aisa, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, kot_bury, jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ