X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu bardzo mnie to cieszy :-D - nadal w dwupaku mam nadzieję

• Sanna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a jak tam sobie żyjesz ??

74di4z174lr410ce.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Ania jakbym miała panikować ze względu na mokrą bieliznę to już bym ześwirowała całkiem. Ze mnie od kilki dni tak sączy się śluz,że czasami mam wrażenie,że się posikałam :P może to normalne pod koniec?

No właśnie :) Ale pierwszy raz tak ze mnie siklo sluzem:/ masakra ... teraz to ja nie wiem mam mega mokro

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka jak tam ???

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam codziennie masę śluzu i też mam czasami wrażenie i taki dyskomfort psychiczny że może to wody i modlę się żeby hdzies był kibel żeby chociaż skontrolować co to...

Sanna, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Ja sie męcze z drozdzakami? grzybica jakas chyba, raz mi przepisala tabletki na to, to przez miesiac bylo super! A teraz znowu wrocilo.. Swedzi tak ze wylezec nie mozna, piecze, a przy 'przytulaniu' bardzo boli :( napisalam do gin czy moge brac cos bez recepty a to czy umowic sie do niej wczesniej, ale mi nie odpisala... a ide do niej na poczatku lipca, czyli ok tygodnia meki :/ w dodatku gbs dodatki czyli moge zapomniec o porodzie do wody, a myslalam ze bedzie tak pieknie.. ;/
    jem codziennie michy czeresni, pyycha! liscie malin zasuszone i czekaja jeszcze z dwa tyg. to sobie zaparze i bd pila, chcialabym zeby juz bylo po tej ciazy, sa plusy ale teraz juz spac nie mozna, co chwile brzuch boli, niewygodnie i tez boje sie ze im bedzie dluzej to bedzie wieksza... ;) moze urodzi sie na poczatku lipca w 28tc, bo moj od 5 idzie do spolki w kopalni i telefonu ani wolnego wziac nie bedzie mogl ;(
    A nie wiem czy mi sie brzuch nie obnizyl, nie jestem pewna ale moze byc, mala czuje tak nisko, jakby tam na dole w srodku... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:39

ug37e6ydmras9566.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jakby to były wody, to byś na pewno wiedziała, że to to :)

ania181111, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) nie będę panikowac :) Ale się wzięłam za robotę :P odkurzylam pozmywslam podłogi i zaraz naleśniki będę robić :D aaa i jeszcze pranie :) jeszcze pasowało by poprasowac Ale nie wiem czy dam radę :p

jusella, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dużo śluzu, a nic poza tym się nie dzieje.
    Dziś jakiś spadek energi obudziłam się o 5 rano i tak leżę i nic nie robie, głowa boli i mam już powoli coraz bardziej dość :(

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupilyscie albo zastanawiacie sie nad kupnem monitora oddechu? Bo ja ogolnie z tych bardziej przewrazliwionych ;) i tak ogladam jakies uzywane bo nowy to spory wydatek, tylko najlepiej zeby byl po jednym dziecku. Polecacie jakies w rozsadnej cenie?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja też już się tobie trochę zmęczona więc prasowanie odpuszczę chyba :)
    Ada ja odpuszczam taki zakup Ale jak masz być spokojna to kupuj :)

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja kupiłam monitor Angel Care AC 1100 z kamerka. Wydatek moze i spory ale jak mam spać spokojniej to wolałam kupić. A jeszcze trafiła sie promocja na Amazonie i kupiłam nowy za 150 funtów.

ada89, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z wizyty u położnej. Muszę przyznać ze jestem trochę zawiedziona. GBS po konsultacji z lekarzem stwierdziła ze nie trzeba pobierać bo miałam robiony tydzień temu i jest negatywny ( to akurat dobra wiadomość) Ktg nie robiła, posłuchała tylko serduszka małej, mierzyła mi ciśnienie i podpowiadała kiedy wybrać sie do szpitala :) z jakimi objawami. Na moje pytanie jak odróżnić wody płodowe od śluzu , moczu itd powiedziała ze ogólnie jak mnie martwi to przyjeżdzać, ale możemy włożyć wkładkę i spróbować poleżeć jak sie sączy to raczej wody, druga wskazówka to ze jaka pokaslujemu to tez wypluwają wody.
    Kazała mi sie uzbroić w cierpliwość z tymi skurczami i poczekać chociaż te 5 dni do skończonego 36 tygodnia.
    Szyki nie sprawdzała bo boi sie jej stymulować do dalszego skracania i rozwierania. Wiec wracam do domu dalej okupować moja kanapę :)

jusella, renieczka, LilouK, Agness27, stokrotka2013, aisa, MirelS, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitor oddechu taki do pieluszki. Snuza halo. Będę spać spokojniej.

Moja w 4 tyg przybrała 800g na wadze. Do tego 17 lipca to że 3800g będzie ważyć takim tempem! Mogłaby rozważyć opcje wcześniejszego wyjścia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:19

jusella, LilouK, nowatorka, Agness27, stokrotka2013, MirelS, TheForfie lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za grosze kupujecie papierki lakmusowe.
    I tymi oto papierkami można sprawdzić, czy to wody płodowe.

jusella, Agaax, Agness27, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mam :) Niech się maluchy zdrowo chowają :)

Ja właśnie wczoraj zakupiłam używany babysense 5. Moja szwagierka miała przy wcześniakach, bo to bliźniaczki były i była spokojniejsza, a ja też należę do tych, co tak ze wszystkim panikują :) Stwierdziłam, że jeśli się nie przyda to sprzedam, bo ma jeszcze 1,5 roku gwarancji więc dużo stratna nie będę :)

Jeszcze mój się uparł na nianię elektroniczną, a w zasadzie na kamerkę eyeon z d-linka. Ja stwierdziłam, że zwykła niania by wystarczyła, nie muszę widzieć małej, bylebym ją słyszała, ale on jest z kolei z tych co kochają gadżety i chyba nie jestem w stanie mu odmówić :) Niech się nacieszy :) Szczególnie, że on nigdy nie wywala pieniędzy niepotrzebnie, jego zakupy w 99% są trafione i się sprawdzają:)

Mówicie następna pełnia koło 20 lipca? To ja bym chciała się na nią zapisać :D Mała się strasznie rozpycha, dziś spadek energii, nic mi się nie chce. No ale trzeba chociaż obiad zrobić.

jusella, ada89, Agness27 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitor oddechu chyba kupię. No cóż może i spory wydatek, ale ja tam też z tych panikujacych.
    Znajoma nawet chciała pożyczyć po swoim dziecku, a potem kilka innych używało i były sytuacje, że maluch zapomniał oddychać i mata zaczęła wyć. Ale jest już sporo po gwarancji, wiec raczej kupie nową, albo używana jeszcze w trakcie gwarancji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:38

ada89 lubi tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na nic nie mam siły, strasznie nudny dzień. Ostatnio mi się dluza dni i juz chciałabym żeby był koniec lipca, chociaż wiem ze lekko nie będzie. Z córką pierwszy miesiąc był strasznie ciężki i juz sobie wspolczuje ze muszę drugi raz przez to przechodzić;)
    A właśnie co do szczepień, może niepotrzebnie zaczęłam czytać i glupieje trochę od tych informacji. Córkę szczepilismy normalnie i nic jej nigdy nie było ale ostatnio ciągle słyszę o jakichś powiklaniach po szczepieniach i glupieje od tego

1usag7rf69y59i8r.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno co za dużo to nie zdrowo. Może odpuść to czytanie :)

Ja musze się z psem do weta ruszyć i próbuje się zebrać!

jusella lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.Wojtus wazy 3200g i jak narazie nie spieszy mu się z wyjściem na swiat. :)
    Niestety znowu bakterie w moczu i dostałam saszetkę monural na noc i jeszcze anemia w badaniach.

nowatorka, LilouK, Agaax, aisa, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, kot_bury, jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ