Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MirelS wrote:Ania jakbym miała panikować ze względu na mokrą bieliznę to już bym ześwirowała całkiem. Ze mnie od kilki dni tak sączy się śluz,że czasami mam wrażenie,że się posikałam
może to normalne pod koniec?
No właśnieAle pierwszy raz tak ze mnie siklo sluzem:/ masakra ... teraz to ja nie wiem mam mega mokro
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja mam codziennie masę śluzu i też mam czasami wrażenie i taki dyskomfort psychiczny że może to wody i modlę się żeby hdzies był kibel żeby chociaż skontrolować co to...
Sanna, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam:)
Ja sie męcze z drozdzakami? grzybica jakas chyba, raz mi przepisala tabletki na to, to przez miesiac bylo super! A teraz znowu wrocilo.. Swedzi tak ze wylezec nie mozna, piecze, a przy 'przytulaniu' bardzo bolinapisalam do gin czy moge brac cos bez recepty a to czy umowic sie do niej wczesniej, ale mi nie odpisala... a ide do niej na poczatku lipca, czyli ok tygodnia meki
w dodatku gbs dodatki czyli moge zapomniec o porodzie do wody, a myslalam ze bedzie tak pieknie.. ;/
jem codziennie michy czeresni, pyycha! liscie malin zasuszone i czekaja jeszcze z dwa tyg. to sobie zaparze i bd pila, chcialabym zeby juz bylo po tej ciazy, sa plusy ale teraz juz spac nie mozna, co chwile brzuch boli, niewygodnie i tez boje sie ze im bedzie dluzej to bedzie wieksza...moze urodzi sie na poczatku lipca w 28tc, bo moj od 5 idzie do spolki w kopalni i telefonu ani wolnego wziac nie bedzie mogl ;(
A nie wiem czy mi sie brzuch nie obnizyl, nie jestem pewna ale moze byc, mala czuje tak nisko, jakby tam na dole w srodku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:39
-
No właśnie
nie będę panikowac
Ale się wzięłam za robotę
odkurzylam pozmywslam podłogi i zaraz naleśniki będę robić
aaa i jeszcze pranie
jeszcze pasowało by poprasowac Ale nie wiem czy dam radę :p
jusella, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny a kupilyscie albo zastanawiacie sie nad kupnem monitora oddechu? Bo ja ogolnie z tych bardziej przewrazliwionych
i tak ogladam jakies uzywane bo nowy to spory wydatek, tylko najlepiej zeby byl po jednym dziecku. Polecacie jakies w rozsadnej cenie?
06.2015 - poronienie
-
Ada ja kupiłam monitor Angel Care AC 1100 z kamerka. Wydatek moze i spory ale jak mam spać spokojniej to wolałam kupić. A jeszcze trafiła sie promocja na Amazonie i kupiłam nowy za 150 funtów.
ada89, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Ja właśnie wracam z wizyty u położnej. Muszę przyznać ze jestem trochę zawiedziona. GBS po konsultacji z lekarzem stwierdziła ze nie trzeba pobierać bo miałam robiony tydzień temu i jest negatywny ( to akurat dobra wiadomość) Ktg nie robiła, posłuchała tylko serduszka małej, mierzyła mi ciśnienie i podpowiadała kiedy wybrać sie do szpitala
z jakimi objawami. Na moje pytanie jak odróżnić wody płodowe od śluzu , moczu itd powiedziała ze ogólnie jak mnie martwi to przyjeżdzać, ale możemy włożyć wkładkę i spróbować poleżeć jak sie sączy to raczej wody, druga wskazówka to ze jaka pokaslujemu to tez wypluwają wody.
Kazała mi sie uzbroić w cierpliwość z tymi skurczami i poczekać chociaż te 5 dni do skończonego 36 tygodnia.
Szyki nie sprawdzała bo boi sie jej stymulować do dalszego skracania i rozwierania. Wiec wracam do domu dalej okupować moja kanapęjusella, renieczka, LilouK, Agness27, stokrotka2013, aisa, MirelS, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Ja mam monitor oddechu taki do pieluszki. Snuza halo. Będę spać spokojniej.
Moja w 4 tyg przybrała 800g na wadze. Do tego 17 lipca to że 3800g będzie ważyć takim tempem! Mogłaby rozważyć opcje wcześniejszego wyjściaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:19
jusella, LilouK, nowatorka, Agness27, stokrotka2013, MirelS, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam
Niech się maluchy zdrowo chowają
Ja właśnie wczoraj zakupiłam używany babysense 5. Moja szwagierka miała przy wcześniakach, bo to bliźniaczki były i była spokojniejsza, a ja też należę do tych, co tak ze wszystkim panikująStwierdziłam, że jeśli się nie przyda to sprzedam, bo ma jeszcze 1,5 roku gwarancji więc dużo stratna nie będę
Jeszcze mój się uparł na nianię elektroniczną, a w zasadzie na kamerkę eyeon z d-linka. Ja stwierdziłam, że zwykła niania by wystarczyła, nie muszę widzieć małej, bylebym ją słyszała, ale on jest z kolei z tych co kochają gadżety i chyba nie jestem w stanie mu odmówićNiech się nacieszy
Szczególnie, że on nigdy nie wywala pieniędzy niepotrzebnie, jego zakupy w 99% są trafione i się sprawdzają
Mówicie następna pełnia koło 20 lipca? To ja bym chciała się na nią zapisaćMała się strasznie rozpycha, dziś spadek energii, nic mi się nie chce. No ale trzeba chociaż obiad zrobić.
jusella, ada89, Agness27 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2016 -
nick nieaktualnyJa monitor oddechu chyba kupię. No cóż może i spory wydatek, ale ja tam też z tych panikujacych.
Znajoma nawet chciała pożyczyć po swoim dziecku, a potem kilka innych używało i były sytuacje, że maluch zapomniał oddychać i mata zaczęła wyć. Ale jest już sporo po gwarancji, wiec raczej kupie nową, albo używana jeszcze w trakcie gwarancji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:38
ada89 lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj na nic nie mam siły, strasznie nudny dzień. Ostatnio mi się dluza dni i juz chciałabym żeby był koniec lipca, chociaż wiem ze lekko nie będzie. Z córką pierwszy miesiąc był strasznie ciężki i juz sobie wspolczuje ze muszę drugi raz przez to przechodzić
A właśnie co do szczepień, może niepotrzebnie zaczęłam czytać i glupieje trochę od tych informacji. Córkę szczepilismy normalnie i nic jej nigdy nie było ale ostatnio ciągle słyszę o jakichś powiklaniach po szczepieniach i glupieje od tego
-
Ja juz po wizycie.Wojtus wazy 3200g i jak narazie nie spieszy mu się z wyjściem na swiat.
Niestety znowu bakterie w moczu i dostałam saszetkę monural na noc i jeszcze anemia w badaniach.nowatorka, LilouK, Agaax, aisa, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, kot_bury, jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość