X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja mam pytanie z innej beczki. Mam cztery okrycia kapielowe, bawełniane, ale przyznam szczerze jak dla mnie są po upraniu strasznie nieprzyjemne w dotyku, ostre.

Myślałam, żeby na pierwsze tygodnie dokupić dwa mięciusie, tylko teraz nie wiem - bambusowe, czy jakie? Które jest przyjemne w dotyku nawet po praniu?

A właśnie GBS wczoraj odebrałam i ujemny.
    Mi doradzaja,żeby na początku kłaść tetre na ręcznik :)

renieczka lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie bambusowe są świetne :) pralam i są mięciutkie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Jaką torbielką, pewnie już się tak zmniejszyła, że jej nie zauważycie :)

Dzieki Dalile za wsparcie, ale jak ostatnio byłam u swojego lekarza (teraz jade na kontrole do poradni patologii) to wyszło to na, że niestety urosła :( miała 4mm a ostatnio juz prawie 6mm. Podobno nie powinna dojść do 10mm bo może zacząć uciskac... wiec nie da się nie martwić, chociaz lekarze oczywiście mówią, żeby się nie przejmować. Ja mam po prostu wrażenie, że oni chcą już, żebym urodziła i żeby zajęli się nami już inni lekarze, no bo w sumie co ginekolog może, on ma doprowadzić do porodu i tu koniec jego roli. A po porodzie to już zajęcie dla innych lekarzy...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile na początek jako ręczniczek świetnie pieluchy flanelowe się sprawdzają - dobrze zbierają wodę - najlepiej to je ze 2-3 x przeprać najpierw, żeby się "wyrobiły" (wystarczy przepłukać w rękach i wysuszyć)

Agness27, Pauli11 lubią tę wiadomość

• September Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dzień dobry :)

Pytanie mam czy któraś z Was może kupowała kocyk bawełniany na allegro? Boję się kupować w ciemno ze jakość będzie lipna. Jak tak to proszę o link na aukcję z której warto kupić :D

Ja kupiłam podwójnie bawełniany kocyk Ewa Klucze:
    http://allegro.pl/ewa-klucze-zdrowy-kocyk-100-bawelna-nowosc-wzory-i5808629618.html

Tylko nie ma już tego biało-szarego który wzięłam dla synka... Na innych aukcjach są na pewno inne wzory.
    Jest ze zwykłej bawełny jakby t-shirt tylko podwójnej i poszedł z tym pierwszym praniem w 95 stopniach :D Nic mu nie jest. Ani się nie skurczył ani nie stracił koloru.

aisa, kot_bury, Evanlyn lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje :-)

Do pierwszego terminu porodu z miesiaczki zostalo mi trzy dni i nic nie pomaga, Po poludniu jade na ktg ale pewnie i tak nic nie wyjdzie. Dzisiaj spałam troche lepiej bo budzilam sie tylko co dwie godziny na siusiu a to juz sukces :-)
    Na szkole rodzenia u mnie tez mowili zeby tetre klasc na recznik.

Ide zrobic sobie sniadanko i moze dzisiaj jakies mycie okien zrobie.

jusella, renieczka, kot_bury, Pauli11, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko! Wieeelkie gratulacje! Oczywiście czekam ja również z niecierpliwością na opis jak to było u Ciebie. Ty z lubelskiego w ogóle z tego co pamiętam? To jeśli możesz, jak znajdziesz czas oczywiście, to rzuć opinią o szpitalu, gdzie rodziłaś i w ogóle. Pozdrowienia dla Ciebie i Piotrusia.
    Ja nie spałam od 3.30, masakra, bolało... A teraz spokój, będę się chyba jeszcze kulać.

Pauli11, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Stokrotko! :)

u mnie zamiast upału całkiem znośna pogoda, jest czym oddychać ale słonka brak :(
    Idę dziś na wizytę, dowiem się jak mój GBS się ma i ile waży moja kruszyna :)

i przydałoby się coś poprasować..

Maka, renieczka, aisa, majeczka87, Pauli11, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie :)

Wielkie gratulacje Stokrotka :)
    Dziewczyny w szpitalu głowa do góry najważniejsze ze macie dobra opiekę :)

U nas jak mała straszyła nas bardzo w tym 33-34 tygoniu tak teraz mimo odstawienia leków jest w miarę spokojnie. Skurcze dalej sie pojawiają ale mało bolesne i wiem ze to nie to :p chociaż brzuch spina sie regularnie.
    W poniedziałek mam wizytę ciekawe jak tam urosło maleństwo i jak ta moja szyjka :) narazie cierpliwie czekam :)

Maka, aisa, eve90, kot_bury, jusella, majeczka87, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje :)

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Stokrotka ogromne gratulacje! Napisz w wolnej chwili jak było :)

Wszystkie wyspane a ja miałam okropną noc. O 1 obudziły mnie silne skurcze, jeszcze takiego zaciskania wczesniej nie miałam. Do tego ucisk w dole i nie wiem czemu mały się tak nerwowo wiercił. Z trudem się zwlekłam, zażyłam no-spe, pokulałam się do łazienki, polałam trochę brzuch wodą,delilatnie masowałam i czekałam. Nauczona Waszym doświadczeniem nie budziłam męża żeby go nie straszyć.Zaczęło puszczać ok. 3. O 4 znowu pobudka bóle okresowe. Mam dość tej nocy :(

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! ;)Stokrotko, gratulację, trzymajcie się zdrowo :)
    Wczoraj byłam na ostatniej wizycie i Mały waży 3100, ale niestety nie wstawił się w kanał rodny,a ja za 6 dni mam termin...czy dziewczyny, które już rodziły miały może taki przypadek? Bo nie wiem jak to teraz wygląda... jeśli nic się nie zadzieje to będą wywoływać, ale czy to coś da? Boję się,bo u mnie w szpitalu zaczym zdecydują np o cesarce to wymęczą te kobiety, a jeśli chcesz na żądanie to jedyne 2 tys... A ja się boję że Mały się nie wstawi.. I że skurcze ani ich sposoby nic nie dadzą i będziemy się tylko męczyć.. ;( tak nie chciałam cesarki, bałam się operacji, ale teraz powoli się nastawiam..
    Słonecznego ale nie upalnego dnia dziewczynki! :)

Pauli11, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta spróbuj może jakichś ćwiczeń? Skakanie na piłce itp., grawitacja może podziała :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi ktos powie ze bole okresowe i krzyzowe oznaczaja ze za chwile poród to wysmieje. Ja je mam od poniedziałku i nic :-)
    Julietta139 mysle ze wszystko jest mozliwe i ze jeszcze moze sie wstawic w kanal.jak sa przypadki ze dzien przed porodem dziecko obraca sie to chyba nie ma rzeczy niemozliwych.i powiem ci ze tez nastaeiam sie na cc albo wywolanie, moj maly tydzien temu mial 3600g.

renieczka, julietta139, kot_bury, jusella, Karolajjn:), Pauli11 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oglądałam ten serial porody, to oni już na porodówce dziecko w kanał "wsadzali". Matka na piłce siedząc kręciła biodrami oraz lekko podskakiwała, zeby grawitacja pokazała dziecku gdzie jest wyjście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 10:27

jusella lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta139 wrote:
    Hej dziewczynki! ;)Stokrotko, gratulację, trzymajcie się zdrowo :)
    Wczoraj byłam na ostatniej wizycie i Mały waży 3100, ale niestety nie wstawił się w kanał rodny,a ja za 6 dni mam termin...czy dziewczyny, które już rodziły miały może taki przypadek? Bo nie wiem jak to teraz wygląda... jeśli nic się nie zadzieje to będą wywoływać, ale czy to coś da? Boję się,bo u mnie w szpitalu zaczym zdecydują np o cesarce to wymęczą te kobiety, a jeśli chcesz na żądanie to jedyne 2 tys... A ja się boję że Mały się nie wstawi.. I że skurcze ani ich sposoby nic nie dadzą i będziemy się tylko męczyć.. ;( tak nie chciałam cesarki, bałam się operacji, ale teraz powoli się nastawiam..
    Słonecznego ale nie upalnego dnia dziewczynki! :)
    Moja położna mówi, że obecnie uważa się, że nie ma znaczenia kiedy dziecko wstawi się w kanał. W czasie porodu, dzień przed czy tydzień. Bo jak zacznie się praca skurczowa macicy to i tak będzie wpychać dziecko w kanał rodny.
    Można kręcić biodrami na boki, robić nimi kółka i delikatne półprzysiady też można robić.

eve90, September, Dalile, kot_bury, Agaax, jusella lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokupilam jeszcze tetrę kolorową. Super na lato :) mam nadzieję, że nie puści farby bo chce to wyprać z ochraniaczem na łóżeczko.
    da62f4308765e511med.jpg

Też mi mówili żeby po kąpieli maleństwo zawijam w tetrę, a później w okrycie kąpielowe.

Na mazurach póki co upałów tez nie ma, ale nogi mam dalej spuchniete. Juz mi nic nie pomaga :(

eve90, Dalile, Pauli11, kot_bury, Agaax, figaa, jusella, Gagaga, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie ma się co stresować, jeśli dziecko siedzi wysoko :) Samo zejdzie niżej, nie ma wyjścia.

jusella lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Dokupilam jeszcze tetrę kolorową. Super na lato :) mam nadzieję, że nie puści farby bo chce to wyprać z ochraniaczem na łóżeczko.
    da62f4308765e511med.jpg

Też mi mówili żeby po kąpieli maleństwo zawijam w tetrę, a później w okrycie kąpielowe.

Na mazurach póki co upałów tez nie ma, ale nogi mam dalej spuchniete. Juz mi nic nie pomaga :(

Warmia się kłania, 29 st w cieniu.

renieczka lubi tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Stokrotka!!! :)

atdc9vvj1ddua2x5.png
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ