X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko- przyszły naklejki i nie polecam sprzedawcy dpopadenczuk1. Arkusz naklejek złożony na 4 i wysłany w kopercie, przesyłka miała być wysłana w ciągu 24h a na stemplu z poczty jest wczorajsza data (zamawiałam tydzień temu - przesyłka polecona priorytetowa). Do tego jakość pozostawia wiele do życzenia - krzywo wycięte kontury, naklejki drukowane na białym tle, w niektórych miejscach - centymetr białego zostawiony a w innych ucięty kawałek naklejki :/.
    2,5 h się męczyłam, wycinałam, sztukowałam itp. i oto efekt:
    0-02-01-5feb97be3c17f04f72739e13e518880a6cb0d0b67f4184cebb9029374a77bcbd-full-0.jpg
    kurde, trochę za wysoko no ale nic już nie zrobię :/

a tu "strefa babci" :-D
    0-02-01-547b2997b2aa482db777bbc3e7a261ab92b6eca1530fb475cb7042586b4667f0-full.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:15

majeczka87, MirelS, MirelS, Ejrene, Maka, Kasiulina, kama005, Pauli11, Agness27, Naditta, LilouK, ania181111, kot_bury, aisa, Gagaga, Angel0101, eve90 lubią tę wiadomość

• NovaM Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:

NovaM i jak tam puściły skurcze?

Tak,tylko ten jeden był. Trwał ok 5 min ale jak przeszedł to teraz tylko te bezbolesne stawianie brzucha. Czyli nadal czekamy :)

MirelS, kot_bury lubią tę wiadomość

Lwica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella na zdjęciu wygląda całkiem przyzwoicie, pewnie z bliska widać braki jakościowe ;) Ale, że jesteś cierpliwa i dokładna to efekt jest piękny :)
    A kociambry jakie fotogeniczne :) I jak już urosły :) Szok!

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta na fb na razie tylko każda, która dołączyła podpisuje się swoim nickiem żeby nikt kto się nie udziela się nagle tam nie znalazł i żeby ogarnąć kto jest kim ;) a tak to wszystkie tu piszą.

Zazdroszczę Wam tych ktg, ja nie mam już zaleconych. Wizyta 11 lipca dopiero, o ile dotrwam i wtedy ktg. A od kilku dni dopiero czuję te "prawdziwe" skurcze więc chętnie bym zobaczyła jak to wysoko się pisze.

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta139 znalazłam takiego linka na obracanie maluszka:
    http://www.mjakmama24.pl/porod/porod-naturalny/obracanie-dziecka-w-brzuchu-sposobem-na-unikniecie-cesarskiego-ciecia,544_2469.html

Renieczka sliczne pieluszki :).Ja swoje tez prałam i na szczescie nie farbowały :)

Eithlinn moja tez często proponowała pomoc przy sprzątaniu itp. ale na szczescie jeszcze daje rade póki co no i maż pomaga jak zjezdza z wyjazdu do domu :)
    Ale jakbym się źle czuła to na pewno bym taką propozycje wykorzystała ;)

Jusella ja mam tak ostatnio często ze brzuszek się brudzi bądź nie mogę zmiescić się nieraz w drzwiach bo takie zachwiania równowagi mam ;)

NovaM a z kad jestes ze takie tłumy na porodówkach były ?;)

jusella, NovaM, Pauli11, julietta139 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS ja miałam ktg tylko jak trafiłam do szpitala ze słabymi ruchami. Tak normalnie lekarz mi też nie zleca.

• esoni Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że Kamilka jest już na świecie! Waży 2200 , urodziła się. Cc około południa. W zasadzie to tyle wiem.Mąż pokazał mi zdjęcie ja jej nie widziałam miałam znieczulenie ogólne ze względu na wypuklinę międzykręgową.

Dalile, jusella, Maka, Ejrene, Kasiulina, kama005, Karolajjn:), Zonti, Ana32, majeczka87, Naditta, Pauli11, Agness27, Evanlyn, LilouK, Marta22, goodwill, renieczka, ania181111, Eithlinn, kot_bury, aisa, Gagaga, julietta139, ada89, niezapominajka, Angel0101, Milcia, Dunda, eve90, Agaax, ninja lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:

NovaM a z kad jestes ze takie tłumy na porodówkach były ?;)

Z Warszawy i tu akurat mówię o szpitalu Bródnowskim, ale podobno w innych nie jest lepiej :(

Esoni - gratulacje :) wracaj szybko do siebie żebyś mogła przytulać malutka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:29

Lwica
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ktg, tylko co tydzień wizytę.

Olcia - mogłabyś mi podać nazwę tego wina bezalkoholowego? A najlepiej fotkę wysłać?

Gratuluję udanych wizyt :-).

Esoni - gratuluję! Z całego serca życzę Ci, byś jak najszybciej doszła do siebie i przytuliła Córunię. Trzymam za Was kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:34

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni brawo ty!
    Gratuluję z całego serca!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni - super ! Gratulacje :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni kochana gratuluję! no to nowe mamuśki czekam z niecierpliwością na opis jak to wyglądało bo akurat cc to coś dla mnie :-)
    Ja już po obiednio się bycze ;-)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jak u was? Bo ja na szpilkach od 14...

• Zonti Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni gratuluje!! :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni gratulacje słońce !!

Kama właśnie , co u Ciebie ??

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni gratulacje!!!!

Mój M był u kierownika. Dostał karę pisemną, brak premii, punkty. Kierownik mu powiedział że to jakkolwiek nie wpływa na umowę. Także czekamy do jutra. Jak nic nie przyjdzie za scysję z pasażerem poniedziałkową to będzie git. Jeszcze 4 dni pracy bo dzisiaj ma wolne i od poniedziałku wolne do 21 lipca :D
    Jestem dobrej myśli że jednak ta umowa będzie ;) Ale stres był mega...

Potem pojechaliśmy na chińczyka także objadłam się jak nie wiem. Chwila odpoczynku i trzeba odkurzyć i jeszcze z psem do weta skoczyć i do tego o 18 mamy gości.

Jusella ślicznie te naklejki wyglądają a kociaki na prawde urosły szybko!

NovaM, Maka, Pauli11, jusella, Agness27, Dalile, renieczka, kot_bury, aisa, julietta139, TheForfie, Agaax lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko za zapomniane uprawnienia?

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja też nie mam ktg, tylko co tydzień wizytę.

Olcia - mogłabyś mi podać nazwę tego wina bezalkoholowego? A najlepiej fotkę wysłać?

Gratuluję udanych wizyt :-).

Esoni - gratuluję! Z całego serca życzę Ci, byś jak najszybciej doszła do siebie i przytuliła Córunię. Trzymam za Was kciuki.

Esoni - gratuluję Kruszynki!

Jusella-20160629_155338_jpg_300x300_q85.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:59

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom. taka spółka... Niestety...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wspołczuje trudnej nocy :/ miałam takie własnie w 34-35 tygodniu masakra :/ najgorsze ze juz nachodza mysli ze to juz zaraz bedzie sie rodzic a to wszystko przechodzi :/

Julietta gratuluje wizyty :) tak jak dziewczyny pisza duzo spacerów , piłka , krecenie bioderkami i przysiadanie na pietach z pozycji na czworaka i mały wskoczy gdzie trzeba :)

renieczka piękne te twoje pieluchy takie kolorowe :) tutaj w Belgii nie znalazłam takich kolorwych. Mam kilka we wzorki itd ale nie takie intensywne kolorki :)

Julietta do mnie tez juz wydzwaniaj i pisza a jestem dopiero w 36t3d tyle ze moze to przez ten fałszyy alam w 34 tygodniu :)

Gagaga rozumiem Cie doskonale ja tz narzekam na nude, co prawda mam jeszcze okna do umycia zle z tym zaczekam az skoncze te 37 tygodni :) Reszte powoli juz mam posprzatane. Dzis wyszłam na spacer i do urzedu załtwic sprawy z ,,premia urodzeniowa miał byc krótki spacer a potem sie okazło ze mój krokomierz namierzyl 8 km , poczym sprawdziłam na google maps i rzeczywiscie namaszerowałam 8,5 km z mała przerwa na lody :) mam nadzieje ze nie wywoła to porodu, ale spacerujac czułam sie wysmienicie nic mnie nie bolało ani nic nie dokuczło :)

Naditta super dziekuje za informacje :) U nas na warsztatch z karmienia piersia tez nie polecali Tomme Tippe , jedyne co to stwierdziła ze jak kupowac to najlepiej elektryczne. Reszta informacji tez sie zgadzała z toba :)
    Jedyne co u nas ie rózniło to kazała karmic przez 15-30 minut wybudzaac dziecko jak zasypia przy cycu. No i u nas kategorycznie zabraniała alkoholu, chyba ze odciagamy pokarm , pijemy lampke wina i po godinie znowu sciagmy mleko tym razme je wyleway do zlewu.Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :)

NovaM nie martw sie tym ze przewrazliwoona , ja tam uwazam ze lepiej sprawdzic niz cos przeoczyc. Musze przyznac ze ja wczoraj tez długo sie zatnawiałam czy nie jechac na IP bo tez miałm duzo wodnistego ślzu. Ostatecznie przeczekałam i stwierdziłam ze jak mała sie łądnie rusza , skurcze nie sa bolense to bede sie jezcze obserwowac.

Daile niby nie ma dowodów na to że nospa obniza napiecie mięśniowe u dzieci, a drgiej storny na zachodzi ( belgia, anglia,niemcy itd) lek nospa jest wycofany ze sprzedazy, przenika ona z reszta przez łoysko do dziecka. Ja mimo wielu skurczy poza kroplówka rozkurczowa w szpitalu dostałam tylk progesteron i magnez. No ale trudno powiedziec kto ma racje bo w Polsce Nospa jest przepisywana przez ginekologów jak cukierki.

cherryLady gratuluje udanej wiyty i córeczki :)

Co do palenia ja jestem od zawsze na nie. Nigdy nie palilam i nigdy mnie to nie ciagneło. Wec nie było porblemu z tym w ciąży. Do alkoholu tez zupełnie mnie nie ciagnelo. Przez cała ciąze nie pije tez kawy ale to dlatego ze mnie odrzuciło. Za to brakuje mi cocca coli :p Chociaz od czasu do czasu pozwalam sobie wypic zimna puszke coca coli.

Jusella piekny kącik :) Chyba mnie zmotywowałąs i pojde zawiesic moje literki na scianie nad łozeczkiem i komoda :)

U mnie z wizyt to mam jeszcze jedna w poniedziałek z usg itd potem mam ktg 13.07 i wizyte u połonej potem znowu ktg i ginekologa dzien po terminie 25.07. i Po tym jak przekrocze termin to ktg co 2 dni. Ale mam nadzieje ze sie wyklujemy w przyszłym tgoniu albo za 2 maks :)

esoni gratuluje córeczki :) Super odpoczyajcie i dochodzie szybko do siebie i wracajcie do domu :)

Kama widzisz wszytko sie ułozy :) Szkoda nerwów i wiecej optymizmy :) Wszystko bedzie dobrze :)

jusella, Agness27, aisa, Gagaga, julietta139, Ejrene, _cherryLady, eve90 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ