X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko- przyszły naklejki i nie polecam sprzedawcy dpopadenczuk1. Arkusz naklejek złożony na 4 i wysłany w kopercie, przesyłka miała być wysłana w ciągu 24h a na stemplu z poczty jest wczorajsza data (zamawiałam tydzień temu - przesyłka polecona priorytetowa). Do tego jakość pozostawia wiele do życzenia - krzywo wycięte kontury, naklejki drukowane na białym tle, w niektórych miejscach - centymetr białego zostawiony a w innych ucięty kawałek naklejki :/.
    2,5 h się męczyłam, wycinałam, sztukowałam itp. i oto efekt:
    0-02-01-5feb97be3c17f04f72739e13e518880a6cb0d0b67f4184cebb9029374a77bcbd-full-0.jpg
    kurde, trochę za wysoko no ale nic już nie zrobię :/

a tu "strefa babci" :-D
    0-02-01-547b2997b2aa482db777bbc3e7a261ab92b6eca1530fb475cb7042586b4667f0-full.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:15

majeczka87, MirelS, MirelS, Ejrene, Maka, Kasiulina, kama005, Pauli11, Agness27, Naditta, LilouK, ania181111, kot_bury, aisa, Gagaga, Angel0101, eve90 lubią tę wiadomość

• NovaM Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:

NovaM i jak tam puściły skurcze?

Tak,tylko ten jeden był. Trwał ok 5 min ale jak przeszedł to teraz tylko te bezbolesne stawianie brzucha. Czyli nadal czekamy :)

MirelS, kot_bury lubią tę wiadomość

Lwica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella na zdjęciu wygląda całkiem przyzwoicie, pewnie z bliska widać braki jakościowe ;) Ale, że jesteś cierpliwa i dokładna to efekt jest piękny :)
    A kociambry jakie fotogeniczne :) I jak już urosły :) Szok!

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta na fb na razie tylko każda, która dołączyła podpisuje się swoim nickiem żeby nikt kto się nie udziela się nagle tam nie znalazł i żeby ogarnąć kto jest kim ;) a tak to wszystkie tu piszą.

Zazdroszczę Wam tych ktg, ja nie mam już zaleconych. Wizyta 11 lipca dopiero, o ile dotrwam i wtedy ktg. A od kilku dni dopiero czuję te "prawdziwe" skurcze więc chętnie bym zobaczyła jak to wysoko się pisze.

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta139 znalazłam takiego linka na obracanie maluszka:
    http://www.mjakmama24.pl/porod/porod-naturalny/obracanie-dziecka-w-brzuchu-sposobem-na-unikniecie-cesarskiego-ciecia,544_2469.html

Renieczka sliczne pieluszki :).Ja swoje tez prałam i na szczescie nie farbowały :)

Eithlinn moja tez często proponowała pomoc przy sprzątaniu itp. ale na szczescie jeszcze daje rade póki co no i maż pomaga jak zjezdza z wyjazdu do domu :)
    Ale jakbym się źle czuła to na pewno bym taką propozycje wykorzystała ;)

Jusella ja mam tak ostatnio często ze brzuszek się brudzi bądź nie mogę zmiescić się nieraz w drzwiach bo takie zachwiania równowagi mam ;)

NovaM a z kad jestes ze takie tłumy na porodówkach były ?;)

jusella, NovaM, Pauli11, julietta139 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS ja miałam ktg tylko jak trafiłam do szpitala ze słabymi ruchami. Tak normalnie lekarz mi też nie zleca.

• esoni Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że Kamilka jest już na świecie! Waży 2200 , urodziła się. Cc około południa. W zasadzie to tyle wiem.Mąż pokazał mi zdjęcie ja jej nie widziałam miałam znieczulenie ogólne ze względu na wypuklinę międzykręgową.

Dalile, jusella, Maka, Ejrene, Kasiulina, kama005, Karolajjn:), Zonti, Ana32, majeczka87, Naditta, Pauli11, Agness27, Evanlyn, LilouK, Marta22, goodwill, renieczka, ania181111, Eithlinn, kot_bury, aisa, Gagaga, julietta139, ada89, niezapominajka, Angel0101, Milcia, Dunda, eve90, Agaax, ninja lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:

NovaM a z kad jestes ze takie tłumy na porodówkach były ?;)

Z Warszawy i tu akurat mówię o szpitalu Bródnowskim, ale podobno w innych nie jest lepiej :(

Esoni - gratulacje :) wracaj szybko do siebie żebyś mogła przytulać malutka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:29

Lwica
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ktg, tylko co tydzień wizytę.

Olcia - mogłabyś mi podać nazwę tego wina bezalkoholowego? A najlepiej fotkę wysłać?

Gratuluję udanych wizyt :-).

Esoni - gratuluję! Z całego serca życzę Ci, byś jak najszybciej doszła do siebie i przytuliła Córunię. Trzymam za Was kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:34

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni brawo ty!
    Gratuluję z całego serca!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni - super ! Gratulacje :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni kochana gratuluję! no to nowe mamuśki czekam z niecierpliwością na opis jak to wyglądało bo akurat cc to coś dla mnie :-)
    Ja już po obiednio się bycze ;-)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jak u was? Bo ja na szpilkach od 14...

• Zonti Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni gratuluje!! :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni gratulacje słońce !!

Kama właśnie , co u Ciebie ??

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni gratulacje!!!!

Mój M był u kierownika. Dostał karę pisemną, brak premii, punkty. Kierownik mu powiedział że to jakkolwiek nie wpływa na umowę. Także czekamy do jutra. Jak nic nie przyjdzie za scysję z pasażerem poniedziałkową to będzie git. Jeszcze 4 dni pracy bo dzisiaj ma wolne i od poniedziałku wolne do 21 lipca :D
    Jestem dobrej myśli że jednak ta umowa będzie ;) Ale stres był mega...

Potem pojechaliśmy na chińczyka także objadłam się jak nie wiem. Chwila odpoczynku i trzeba odkurzyć i jeszcze z psem do weta skoczyć i do tego o 18 mamy gości.

Jusella ślicznie te naklejki wyglądają a kociaki na prawde urosły szybko!

NovaM, Maka, Pauli11, jusella, Agness27, Dalile, renieczka, kot_bury, aisa, julietta139, TheForfie, Agaax lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko za zapomniane uprawnienia?

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja też nie mam ktg, tylko co tydzień wizytę.

Olcia - mogłabyś mi podać nazwę tego wina bezalkoholowego? A najlepiej fotkę wysłać?

Gratuluję udanych wizyt :-).

Esoni - gratuluję! Z całego serca życzę Ci, byś jak najszybciej doszła do siebie i przytuliła Córunię. Trzymam za Was kciuki.

Esoni - gratuluję Kruszynki!

Jusella-20160629_155338_jpg_300x300_q85.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:59

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom. taka spółka... Niestety...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wspołczuje trudnej nocy :/ miałam takie własnie w 34-35 tygodniu masakra :/ najgorsze ze juz nachodza mysli ze to juz zaraz bedzie sie rodzic a to wszystko przechodzi :/

Julietta gratuluje wizyty :) tak jak dziewczyny pisza duzo spacerów , piłka , krecenie bioderkami i przysiadanie na pietach z pozycji na czworaka i mały wskoczy gdzie trzeba :)

renieczka piękne te twoje pieluchy takie kolorowe :) tutaj w Belgii nie znalazłam takich kolorwych. Mam kilka we wzorki itd ale nie takie intensywne kolorki :)

Julietta do mnie tez juz wydzwaniaj i pisza a jestem dopiero w 36t3d tyle ze moze to przez ten fałszyy alam w 34 tygodniu :)

Gagaga rozumiem Cie doskonale ja tz narzekam na nude, co prawda mam jeszcze okna do umycia zle z tym zaczekam az skoncze te 37 tygodni :) Reszte powoli juz mam posprzatane. Dzis wyszłam na spacer i do urzedu załtwic sprawy z ,,premia urodzeniowa miał byc krótki spacer a potem sie okazło ze mój krokomierz namierzyl 8 km , poczym sprawdziłam na google maps i rzeczywiscie namaszerowałam 8,5 km z mała przerwa na lody :) mam nadzieje ze nie wywoła to porodu, ale spacerujac czułam sie wysmienicie nic mnie nie bolało ani nic nie dokuczło :)

Naditta super dziekuje za informacje :) U nas na warsztatch z karmienia piersia tez nie polecali Tomme Tippe , jedyne co to stwierdziła ze jak kupowac to najlepiej elektryczne. Reszta informacji tez sie zgadzała z toba :)
    Jedyne co u nas ie rózniło to kazała karmic przez 15-30 minut wybudzaac dziecko jak zasypia przy cycu. No i u nas kategorycznie zabraniała alkoholu, chyba ze odciagamy pokarm , pijemy lampke wina i po godinie znowu sciagmy mleko tym razme je wyleway do zlewu.Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :)

NovaM nie martw sie tym ze przewrazliwoona , ja tam uwazam ze lepiej sprawdzic niz cos przeoczyc. Musze przyznac ze ja wczoraj tez długo sie zatnawiałam czy nie jechac na IP bo tez miałm duzo wodnistego ślzu. Ostatecznie przeczekałam i stwierdziłam ze jak mała sie łądnie rusza , skurcze nie sa bolense to bede sie jezcze obserwowac.

Daile niby nie ma dowodów na to że nospa obniza napiecie mięśniowe u dzieci, a drgiej storny na zachodzi ( belgia, anglia,niemcy itd) lek nospa jest wycofany ze sprzedazy, przenika ona z reszta przez łoysko do dziecka. Ja mimo wielu skurczy poza kroplówka rozkurczowa w szpitalu dostałam tylk progesteron i magnez. No ale trudno powiedziec kto ma racje bo w Polsce Nospa jest przepisywana przez ginekologów jak cukierki.

cherryLady gratuluje udanej wiyty i córeczki :)

Co do palenia ja jestem od zawsze na nie. Nigdy nie palilam i nigdy mnie to nie ciagneło. Wec nie było porblemu z tym w ciąży. Do alkoholu tez zupełnie mnie nie ciagnelo. Przez cała ciąze nie pije tez kawy ale to dlatego ze mnie odrzuciło. Za to brakuje mi cocca coli :p Chociaz od czasu do czasu pozwalam sobie wypic zimna puszke coca coli.

Jusella piekny kącik :) Chyba mnie zmotywowałąs i pojde zawiesic moje literki na scianie nad łozeczkiem i komoda :)

U mnie z wizyt to mam jeszcze jedna w poniedziałek z usg itd potem mam ktg 13.07 i wizyte u połonej potem znowu ktg i ginekologa dzien po terminie 25.07. i Po tym jak przekrocze termin to ktg co 2 dni. Ale mam nadzieje ze sie wyklujemy w przyszłym tgoniu albo za 2 maks :)

esoni gratuluje córeczki :) Super odpoczyajcie i dochodzie szybko do siebie i wracajcie do domu :)

Kama widzisz wszytko sie ułozy :) Szkoda nerwów i wiecej optymizmy :) Wszystko bedzie dobrze :)

jusella, Agness27, aisa, Gagaga, julietta139, Ejrene, _cherryLady, eve90 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ