Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ło matko- przyszły naklejki i nie polecam sprzedawcy dpopadenczuk1. Arkusz naklejek złożony na 4 i wysłany w kopercie, przesyłka miała być wysłana w ciągu 24h a na stemplu z poczty jest wczorajsza data (zamawiałam tydzień temu - przesyłka polecona priorytetowa). Do tego jakość pozostawia wiele do życzenia - krzywo wycięte kontury, naklejki drukowane na białym tle, w niektórych miejscach - centymetr białego zostawiony a w innych ucięty kawałek naklejki
.
2,5 h się męczyłam, wycinałam, sztukowałam itp. i oto efekt:
kurde, trochę za wysoko no ale nic już nie zrobię
a tu "strefa babci"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:15
majeczka87, MirelS, MirelS, Ejrene, Maka, Kasiulina, kama005, Pauli11, Agness27, Naditta, LilouK, ania181111, kot_bury, aisa, Gagaga, Angel0101, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Naditta na fb na razie tylko każda, która dołączyła podpisuje się swoim nickiem żeby nikt kto się nie udziela się nagle tam nie znalazł i żeby ogarnąć kto jest kim
a tak to wszystkie tu piszą.
Zazdroszczę Wam tych ktg, ja nie mam już zaleconych. Wizyta 11 lipca dopiero, o ile dotrwam i wtedy ktg. A od kilku dni dopiero czuję te "prawdziwe" skurcze więc chętnie bym zobaczyła jak to wysoko się pisze.Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Julietta139 znalazłam takiego linka na obracanie maluszka:
http://www.mjakmama24.pl/porod/porod-naturalny/obracanie-dziecka-w-brzuchu-sposobem-na-unikniecie-cesarskiego-ciecia,544_2469.html
Renieczka sliczne pieluszki.Ja swoje tez prałam i na szczescie nie farbowały
Eithlinn moja tez często proponowała pomoc przy sprzątaniu itp. ale na szczescie jeszcze daje rade póki co no i maż pomaga jak zjezdza z wyjazdu do domu
Ale jakbym się źle czuła to na pewno bym taką propozycje wykorzystała
Jusella ja mam tak ostatnio często ze brzuszek się brudzi bądź nie mogę zmiescić się nieraz w drzwiach bo takie zachwiania równowagi mam
NovaM a z kad jestes ze takie tłumy na porodówkach były ?
jusella, NovaM, Pauli11, julietta139 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melduję że Kamilka jest już na świecie! Waży 2200 , urodziła się. Cc około południa. W zasadzie to tyle wiem.Mąż pokazał mi zdjęcie ja jej nie widziałam miałam znieczulenie ogólne ze względu na wypuklinę międzykręgową.
Dalile, jusella, Maka, Ejrene, Kasiulina, kama005, Karolajjn:), Zonti, Ana32, majeczka87, Naditta, Pauli11, Agness27, Evanlyn, LilouK, Marta22, goodwill, renieczka, ania181111, Eithlinn, kot_bury, aisa, Gagaga, julietta139, ada89, niezapominajka, Angel0101, Milcia, Dunda, eve90, Agaax, ninja lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:
NovaM a z kad jestes ze takie tłumy na porodówkach były ?
Z Warszawy i tu akurat mówię o szpitalu Bródnowskim, ale podobno w innych nie jest lepiej
Esoni - gratulacjewracaj szybko do siebie żebyś mogła przytulać malutka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:29
Lwica -
Ja też nie mam ktg, tylko co tydzień wizytę.
Olcia - mogłabyś mi podać nazwę tego wina bezalkoholowego? A najlepiej fotkę wysłać?
Gratuluję udanych wizyt.
Esoni - gratuluję! Z całego serca życzę Ci, byś jak najszybciej doszła do siebie i przytuliła Córunię. Trzymam za Was kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:34
Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Esoni gratulacje!!!!
Mój M był u kierownika. Dostał karę pisemną, brak premii, punkty. Kierownik mu powiedział że to jakkolwiek nie wpływa na umowę. Także czekamy do jutra. Jak nic nie przyjdzie za scysję z pasażerem poniedziałkową to będzie git. Jeszcze 4 dni pracy bo dzisiaj ma wolne i od poniedziałku wolne do 21 lipca
Jestem dobrej myśli że jednak ta umowa będzieAle stres był mega...
Potem pojechaliśmy na chińczyka także objadłam się jak nie wiem. Chwila odpoczynku i trzeba odkurzyć i jeszcze z psem do weta skoczyć i do tego o 18 mamy gości.
Jusella ślicznie te naklejki wyglądają a kociaki na prawde urosły szybko!NovaM, Maka, Pauli11, jusella, Agness27, Dalile, renieczka, kot_bury, aisa, julietta139, TheForfie, Agaax lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Ja też nie mam ktg, tylko co tydzień wizytę.
Olcia - mogłabyś mi podać nazwę tego wina bezalkoholowego? A najlepiej fotkę wysłać?
Gratuluję udanych wizyt.
Esoni - gratuluję! Z całego serca życzę Ci, byś jak najszybciej doszła do siebie i przytuliła Córunię. Trzymam za Was kciuki.
Esoni - gratuluję Kruszynki!
Jusella-Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 15:59
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
MirelS wspołczuje trudnej nocy
miałam takie własnie w 34-35 tygodniu masakra
najgorsze ze juz nachodza mysli ze to juz zaraz bedzie sie rodzic a to wszystko przechodzi
Julietta gratuluje wizytytak jak dziewczyny pisza duzo spacerów , piłka , krecenie bioderkami i przysiadanie na pietach z pozycji na czworaka i mały wskoczy gdzie trzeba
renieczka piękne te twoje pieluchy takie kolorowetutaj w Belgii nie znalazłam takich kolorwych. Mam kilka we wzorki itd ale nie takie intensywne kolorki
Julietta do mnie tez juz wydzwaniaj i pisza a jestem dopiero w 36t3d tyle ze moze to przez ten fałszyy alam w 34 tygodniu
Gagaga rozumiem Cie doskonale ja tz narzekam na nude, co prawda mam jeszcze okna do umycia zle z tym zaczekam az skoncze te 37 tygodniReszte powoli juz mam posprzatane. Dzis wyszłam na spacer i do urzedu załtwic sprawy z ,,premia urodzeniowa miał byc krótki spacer a potem sie okazło ze mój krokomierz namierzyl 8 km , poczym sprawdziłam na google maps i rzeczywiscie namaszerowałam 8,5 km z mała przerwa na lody
mam nadzieje ze nie wywoła to porodu, ale spacerujac czułam sie wysmienicie nic mnie nie bolało ani nic nie dokuczło
Naditta super dziekuje za informacjeU nas na warsztatch z karmienia piersia tez nie polecali Tomme Tippe , jedyne co to stwierdziła ze jak kupowac to najlepiej elektryczne. Reszta informacji tez sie zgadzała z toba
Jedyne co u nas ie rózniło to kazała karmic przez 15-30 minut wybudzaac dziecko jak zasypia przy cycu. No i u nas kategorycznie zabraniała alkoholu, chyba ze odciagamy pokarm , pijemy lampke wina i po godinie znowu sciagmy mleko tym razme je wyleway do zlewu.Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
NovaM nie martw sie tym ze przewrazliwoona , ja tam uwazam ze lepiej sprawdzic niz cos przeoczyc. Musze przyznac ze ja wczoraj tez długo sie zatnawiałam czy nie jechac na IP bo tez miałm duzo wodnistego ślzu. Ostatecznie przeczekałam i stwierdziłam ze jak mała sie łądnie rusza , skurcze nie sa bolense to bede sie jezcze obserwowac.
Daile niby nie ma dowodów na to że nospa obniza napiecie mięśniowe u dzieci, a drgiej storny na zachodzi ( belgia, anglia,niemcy itd) lek nospa jest wycofany ze sprzedazy, przenika ona z reszta przez łoysko do dziecka. Ja mimo wielu skurczy poza kroplówka rozkurczowa w szpitalu dostałam tylk progesteron i magnez. No ale trudno powiedziec kto ma racje bo w Polsce Nospa jest przepisywana przez ginekologów jak cukierki.
cherryLady gratuluje udanej wiyty i córeczki
Co do palenia ja jestem od zawsze na nie. Nigdy nie palilam i nigdy mnie to nie ciagneło. Wec nie było porblemu z tym w ciąży. Do alkoholu tez zupełnie mnie nie ciagnelo. Przez cała ciąze nie pije tez kawy ale to dlatego ze mnie odrzuciło. Za to brakuje mi cocca coli :p Chociaz od czasu do czasu pozwalam sobie wypic zimna puszke coca coli.
Jusella piekny kącikChyba mnie zmotywowałąs i pojde zawiesic moje literki na scianie nad łozeczkiem i komoda
U mnie z wizyt to mam jeszcze jedna w poniedziałek z usg itd potem mam ktg 13.07 i wizyte u połonej potem znowu ktg i ginekologa dzien po terminie 25.07. i Po tym jak przekrocze termin to ktg co 2 dni. Ale mam nadzieje ze sie wyklujemy w przyszłym tgoniu albo za 2 maks
esoni gratuluje córeczkiSuper odpoczyajcie i dochodzie szybko do siebie i wracajcie do domu
Kama widzisz wszytko sie ułozySzkoda nerwów i wiecej optymizmy
Wszystko bedzie dobrze
jusella, Agness27, aisa, Gagaga, julietta139, Ejrene, _cherryLady, eve90 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27