X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dziwię że jeszcze z tych nerwów nie urodziłam, przyjechala do nas siostra mojego z narzeczonym bo mój miał imieniny dostał przy nich życzenia od narzeczonej swojego brata i czy przyjedziemy na drinka, ledwo wstaje z łóżka z tym biodrem czasami łzy mam w oczach z bólu, ale przecież to mnie boli a nie mojego.. Powiedziałam że przecież już wypił i nie ma jak (glupia nie jestem i na pewno już się nie wrobie w wożenie mojego pijanego i pdwozenie całej jego rodzinki) to jego siostra się zaoferowała że ona i tak nie pije.. Bo jeszcze był pomysł żeby na noc tam jechać, no kuwa śpię po 3,4h w nocy 15x Siku, rano całą koszulka w mleku i będę spała u kogoś.. Pojechaliśmy, mój się tak napier... Ze leży obok teraz nieprzytomny z miska, zwracalam mu uwagę tyle razy żeby nie klnal to miał w dupie i jeszcze bardziej, nie odzywam się do niego od kad jeszcze tam byliśmy, teraz wrócił i kochanie jak mnie kocha, hahah juz nie ja pier*..śmieszy mnie to i dalej się nie odzywam, jutro też nie zamierzam, w dupie to mam, robi mi problem ze mu mowilam że mogę już urodzić w każdej chwili co przecież jest nie prawda bo mamusia mu powiedziała że to za wcześnie i urodzie Na Pewno 22lipca, tłumaczyłam mu że tylko5%rodzi w ten dzień i mam już donoszana, 2tyg przed i mogę urodzić, ale co mnie będzie słuchał jak mamusia wie lepiej, jak bym chciała urodzić już jak najszybciej to może w końcu by się ogarnal. Jutro mamy jechać na mecz do jego rodziców, na szczęście teściowej nie bedzie, ale nie wiem czy jecha , czy powiedzieć mu że pojade jak nie BD pił czy że nie jadę już z nim nigdzie... Zobaczymy jutro, na szczęście nie mam teraz hormonkow bo pewnie ryczalabym całą noc, na szczęście mam go w dupiu teraz... Rano na ryby się umówił haha bo wstanie...

Naditta lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie ach te chłopy - duże dzieci... czasem wystarczy, że ktoś podpuści i takie zonki wychodzą. Wydaje mi się, że jak nie masz ochoty to nigdzie się z domu nie ruszaj dziś. Nie ma co na siłę. A swojemu daj małą nauczkę - dziś się straaasznie źle czujesz, wszystko Cię boli, nie możesz chodzić - oczywiście nic nie mówisz, cierpisz w samotności, tylko od czasu do czasu stękniesz, jękniesz jak myślisz, że Twój nie słyszy ;-). Troszkę to wredne ale działa - po kilku godzinach facet powinien się zorientować, że coś Ci jest. My, kobity musimy sobie jakoś radzić...

TheForfie, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już od jakiegoś czasu stosuje te metodę hehe :) dzisiaj pierwsza noc nieprzespana, zero snu! A jutro ciąża donoszona i mogę rodzić :D a chciałabym tak po chamski wepchac się wam w kolejkę:p wizyta u ginekologa niestety dopiero 07.07 a chciałabym wiedzieć jak szyjka i wgl czy mogę zaraz urodzić czy raczej się nie zapowiada, tak się na stawiam a jak dortwam do wizyty i okaże się że nic, to się chyba załamie..
    Miłego dnia! :-*

jusella, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ranne ptaszki!
    Super robota z ta lista Mamitek! Ogólnie gratuluję tym co nie gratulowalam. Ja w szale przeprowadzkowym, to nadrabiam forum jak spać nie mogę.

Ja dziś ostatnia wizyta kontrolna, pewnie dlatego oczy jak 5zl. Zobaczymy co tam w trawie piszczy. Czy mogę szaleć przy przeprowadzce czy nie.

A tatusikom to pewnie udziela się stres przedporodowy bardziej niż nam więc trzeba mieć też to na uwadze niestety. Faceci to są ciepłe kluchy my babeczki to jesteśmy terminatory ;)

jusella, Agness27, aisa, kot_bury, Pauli11, Agaax lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w dzień uda Ci się odespać. Ja dziś do doktorka idę - w sumie to bym sobie odpuściła tą wizytę i do szpitala na ktg się wepchała ale chcę sprawdzić co z tym sikaniem Szymka - ostatnio miał pełen pęcherz i lekarz mówił, że trzeba by sprawdzić czy go opróżnia. W tym miesiącu 350 zł już u lekarza zostawiłam a dziś kolejna stówka :/.
    Mnie przeraża jedna rzecz - pępkowe. Już kumple Tatuśka dopytują kiedy :/. Ustaliliśmy (tzn. ja ustaliłam :-)), że zrobimy grilla max do 21szej -22giej, ja na chwilkę z Szymciem wyjdziemy do nich, Tatusiek max 2-3 szklaneczki łiskacza wypije i do domu. Po woli zaczynam się obawiać, że koledzy namówią go do złego i wyciągną w miasto... Chyba bym go rozniosła!

Właśnie popłakałam się ze śmiechu - kociambry urządziły sobie wyścigi w moich klapkach :-D. Przednią częścią ciała leżą w klapku a tylnymi łapkami się odpychają :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 05:35

Agness27, TheForfie, ania181111, Gagaga, majeczka87, Dalile, Maka, niezapominajka, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam dzisiaj pierwszy raz córeczkę. Jaka kruszynka ! 2250 i 50 cm. Ale jest śliczna. Narazie będzie musiała zostać na wcześniakach bo niewiele je. Ale jest całkowicie samodzielna. Noc przespała spokojnie. Ja tez już w miarę dochodzę do siebie.

Evanlyn, Agness27, jusella, TheForfie, Kasiulina, Naditta, Pauli11, aisa, Gagaga, majeczka87, renieczka, Dalile, Maka, Marta22, julietta139, LilouK, niezapominajka, kama005, Ejrene, OkraglinkaOlinka, kot_bury, Milcia, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esobi to super ze udalo Ci się zobaczyc Corcie :)
    Na pewno szybko dojdziecie obie do siebie i mala zacznie jeść :)

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy ;) melduję się w dwupaku :/ nie urodziłam jeszcze ale bole @ coraz silniejsze mnie łapią ;)
    Tak wczoraj chciałam na tatusku poskakac ze go rwa kulszowa rozbolala pod te urodziny i leżał jak nieprzytomny :/ dopiero jak go nasmarowalam i dałam przeciwbólowe środki to poczuł się lepiej - komedia mówię Wam ;) . Powiedziałam mu że pod te 33 urodziny się posypał :p
    Też dziś wizytuje i ktg mamy :) zobaczymy co tam się dzieje :)

majeczka87, jusella, renieczka, TheForfie, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni super ze widzilas swoje maleństwo ;)
    jusella co do pepkowego to ja nie poruszam takiego tematu narazie :) Ale podobno ma być :)
    Jak się dowiem że wyszedł na miasto to mu łeb ukrece :P
    mam z nim umowę ;) jeśli on wyjdzie to ja też :) A jak ja wyjdeee na miasto to dajcie spokój ;) więc woli chyba nie ryzykować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 07:50

jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    z niecierpliwością wchodzę na forum co rano żeby zobaczyć czy ktoś przybył :D
    Miłego Dnia ! :)

ania181111, jusella, TheForfie, Agness27, Karolajjn:), kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie, przepraszam wchodzę na forum patrząc na jedno oko, zaspana i z telefonu... Niechcący mi się klikło "lubie". Nie lubię. Chłopy to bezmyślne są czasem, ale nie denerwuj się. Kilka głębokich wdechów i pomyśl o dzidzi.

Esoni, ja nawet nie wiem czy pgratulowałam wczoraj, ale trzymam za Was mocno kciuki! A wiadomo dlaczego malutka taka drobna, lekarze coś mówili?

Ok, żadna się nie rozpakowała to ide spać jeszcze :)

Kasiulina, kijanka_88, jusella, TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie kaciki ;) chce zobaczyc fotki (bez sprzatania) za miesiac;) u mnie tez wszystko gotowe ale coz z tego jak jeszcze malowanie czeka pokoik, ten co nam zalało.. abarot to samo.. i wez tutaj gniazdoo wij ;p

jusella kocieta daja Ci rozrywke co? ;) szalenstwo z nimi ;) Ja zawsze mowie ze pepkowe mezu moze pic dopki ja jestem w szpitalu czyli tylko 2 dni;p potem nie ma czasu na picie i szykowanie imprez;p jak odwietki to tez ciut pozniej;p chyba ze najblizszej rodziny ale bez szykowania kolacyjek;p taki jest plan ;p

ania181111, jusella, renieczka, Zonti, Agness27, kot_bury, eve90, Pauli11 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z racji zmiany pracy nie dostanie nawet jednego dnia wolnego, więc popije sobie w najbliższy po porodzie weekend dopiero.
    Trochę się boję, czy dam radę sama, ale będzie mi pomagał wieczorami. Na szczęście pracuje w domu, więc jakby coś się działo to zawsze wesprze.

O 14:15 wizyta z usg, nie mogę się doczekać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:03

Marta22, jusella, ada89, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni to super ze widzialas kruszynke :) zycze wam szybkiego powrotu do domu i duzo zdrowka!

TheForfie no to faktycznie pokazal... nie rozumiem tych mezczyzn :(
    Ja mam to szczescie ze moj maz nie pije.

U mnie cisza jak makiem zasial ;) chyba ten 19 staje sie coraz bardziej realny :p

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti ja też myślałam ze może wcześniej urodze A tu niccc. .. cisza :(
    cora nie chce wyjść z brzuszka :/ a już ja wypedzam wszystkim :P uparta po ojcu :)
    idę po wedlinke :) śniadanie zjedzone i za jakąś robotę trzeba się wziąć :)

jusella, Agness27, Pauli11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Znowu wstałam cała zdrętwiała :( Dziś wizyta, to oprócz pytań o Maleńką zapytam co mam robić z tymi drętwieniami :( bo już nie wytrzymuję. Z samego rana to jest tragedia, chodzę jak kaleka, a do ręki to się boję wziąć coś cięższego, że upuszczę ;/ Jak już się "rozchodzę" to jest lepiej, ale też dupy nie urywa.

Esoni, na pewno malutka jest śliczna, dojdziesz do siebie i ją podtuczysz. Zobaczysz jak szybko nabierze masy! Najważniejsze, że jest samodzielna, sama oddycha, je itd. Pogrzeje troszkę dupkę w inkubatorku i będzie git :*

TheForfie oj współczuję tej polki z mężem. I pewnie z moim charakterkiem, to mógłby tylko pomarzyć o jakimkolwiek wyjściu po takiej akcji. Wczoraj on świętował, dzisiaj Ty powinnaś. Mecz na własnej kanapie, w spokoju z mężem gotowym do spełniania każdej zachcianki.
    Nie powiem, że mój nie ma czasem ochoty na piwko czy imprezę. Ale sory, no jak to by miło wyglądać, tatuś z kolegami w barze na meczu np, a ja może na porodówkę rowerem pojadę? Wstyd i hańba! Na szczęście nie oponował za bardzo i mam spokój.

Co do pępkowego, to ja swojemu "pozwolę" na jakąś ostrzejszą imprezę. Tym bardziej, że od kilku miesięcy chłop mój pracował można powiedzieć na 2 etaty. Miał tyle roboty, że większość spotkań ze znajomymi musieliśmy przełożyć i przydało by się nadrobić.
    Ja sobie zorganizuję jakiś dzień z koleżankami w domu przy kawie i ciasteczku. A mężu, weźmie kolegów i zrobią jakąś męską imprezę, po której będzie musiał spać na balkonie ze dwa dni :)

Majeczka, dokładnie, teraz te dziecięce kąciki takie super, wypicowane, a za miesiąc pewnie będą wyglądać jak po Tsunami :P

Alexx jak tam? Można świętować narodziny kolejnego forumowego dziecka?

Mam dziś plan, żeby nic nie robić. Będę leżeć i zobaczę czy to pomoże tym moim stopom.

Kciuki za udane wizyty.
    Spokojnego dnia i wielkich emocji wieczorem :)

jusella, TheForfie, Agness27, majeczka87, kot_bury, eve90, Pauli11 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni mam nadzieję, że szybciutko Kamilka nabierze ciałka, a Ty dojdziesz do siebie i wypiszą Was do domku. Jak się czujesz? Wszystko dobrze?

Kurde, dopiero ta godzina a już patelnia nieziemska! Zlikwidowałam ohydny żyrandol z cudnym wiatrakiem i będę zdychać chyba :-(. Już upatrzyłam sobie wiatrak nowy, ale muszę poczekać, bo przez lekarza jestem praktycznie spłukana a kasę dopiero za tydzień będę mieć :/.

Tak mi się przypomniało bo patrzę na okno i kwiatki na parapecie - geranium odstrasza komary - nienawidzę zapachu tego kwiatka ale działa! Stawiam w otwartym oknie i małpy nie wlatują!

Ja sobie nie wyobrażam "grubszej" imprezy w ramach pępkowego - Tatusiek na 10 dni przylatuje, z czego jeden miałby zdychać? Dlatego wolę coś u siebie zorganizować w ogródku - przynajmniej będę mieć go na oku i myślę, że znajomi będą mieć na tyle kultury, że się wcześniej wyniosą :-D - taki chytry plan se obmyśliłam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:25

Agness27, Angel0101, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka jest maleńka bo od 33tc nie rośnie w naszym przypadku USG pomyliło sie o 200 g. pokazywało 2020 , lekarz stwierdził że nie ma na co czekać bo są zaniki tętna i ma obawy że może sie poprostu zatrzymać. Radzi sobie ta moja mała kruszynka sama . Utrzymuje wszystkie parametry tylko jeść nie ma siły. Karmią ją po 5 ml !!! Do tego jest na kroplówce caly czas. Właśnie wygoniłam męża po laktator i butelki do domu. Musze troche rozpędzić mleczarnię! Ogólnie cesarki nie polecam ! Ale jakos to przeszło! Teraz juz tak nie boli. Ruszam sie PRAWIE normalnie.

ania181111, renieczka, kot_bury, eve90, Pauli11 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to drobna, ale silna kobietka jest! Dobrze, żże nie czekali dłużej, teraz sobie mała na spokojnie ponadrabia ile trzeba.
    Szkoda tylko, że pewnie przez to dłużej w szpitalu zostaniecie.
    Zaraz pojawi się mleko i już ty ją wykarmisz jak trzeba :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni naprawdę dzielne z Was dziewczynki! Najważniejsze, że wszystko jest pod kontrolą i sytuacja została opanowana :-D.

‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ