X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni super ze widziałaś mała. Odciągnąć mleko i dawaj małej :)

Ja znioslam siuski na badanie. Jitro wizyta u Gin. Brzuch boli @. Mała ma lenia. Taki interes...

Esoni dopisałam na fb długość małej :) wagę zostawiłam 2200. Czy jest oficjalnie jakaś inna?

A co do pepkowego. Mój już go zorganizował z kolegami i będą jechali do Siedlec. :D także pochleją tam w browarze i wrócą. Ale mała niech zacznie wychodzić bo zaraz ich plany pójdę w cholere :p zaczął ustalać.to wszystko wcześniej bo przy ich charakterze pracy to ma prawdę ciężko się zgrać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:48

Agness27, jusella, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, pytałam bo zastanawiam się, czy lekarze wiedzą w ogóle dlaczego przestała rosnąć.

Dobrze, że trafiłaś na takich specjalistów, którzy to zauważyli i zaczęli działać! Teraz już z górki :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, gratuluję urodzenia córeczki :) Maleństwo wagowo nadrobi szybko (patrz mój Jasiek) - teraz będzie dostawała jedzenie sondą i będą próbowali butelką, z dnia na dzień będzie coraz lepiej, najważniejsze, że oddycha samodzielnie i nie ma spadków saturacji. Ani się obejrzysz, jak będziesz miała 3,5kilową pannicę w domu :)
    Alexx, co u ciebie?
    Miłego dnia. U nas zapowiada się znowu upał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 10:58

jusella, LilouK, majeczka87, Dalile, renieczka, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)
    Esoni jesteście dzielne z córeczką! Dobrze, że jest na świecie to lekarze się nią zajmą i nawet się nie obejrzysz a już będziecie w domku :)
    Alexx co u ciebie?
    Wy o pepkowym, a ja w ogóle o takich rzeczach nie myślę;D chociaż mój mąż już chłodzi alkohol w lodówce, a ja marzę żeby się coś zaczęło do terminu, bo boję się wywoływania (tych kroplówek, cewników i innych "przyjemności") :)
    U mnie, w centrum Polski, już zaczyna się upał.. Marzę o wakacjach nad morzem :)
    Dobrego dnia mamuśki :)

jusella, ania181111, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    Alexx pewnie urodziła, bo się nie odzywa widzę ;) czekamy na wieści!
    Esoni jesteście silne kobietki i dacie radę obie!

Naditta jak leżałam w szpitalu to było naprawdę dużo takich przypadków, że maluszki przestawały rosnąć. Jakieś to powszechne teraz niestety. Jest to spowodowane np. niewydolnością łożyska, złymi przepływami w pępowinie albo małowodziem. Tylko po 30 tyg. to jeszcze ok, bo dzidziusia wyciągają z brzuszka i daje radę w inkubatorze.
    Najgorzej jak przestaje rosnąć szybciej. Miałam na sali dziewczynę, której wzrost dziecka zatrzymał się na jakichś 200 g - 21 tydz. Była też taka w 24 tyg. z dzidziusiem niecałe 0,5 kg - i takim biedactwom dawali lekarze naprawdę marne szanse niestety :( Nie mam pojęcia jak się to skończyło, bo wyszłam. Tę z dzieckiem 200 g wypisali do domu, że nic jej nie pomogą w każdym razie...

Ja już się obawiam tych "pępkowych". Niech chleje jak będę w szpitalu, bo w domu mu prędzej łeb urwę niż dam pić przy noworodku :P

Naditta, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też duchota masakryczna :/ jeszcze chwila i nie będzie czym oddychać :-(. Po woli ogarniam przedpokój - jeden wielki pierdolnik - pierdułka na pierdułce, kupę jakiś dziwnych rzeczy nazbierałam i sama nie wiem do czego połowa z nich służy :/. W sumie to więcej leżę niż robię - 5 minut roboty pół godziny odpoczynku :-D. Dobrze, że wczoraj obiad na 2 dni zrobiłam.

Kasiulina, o której idziemy na czereśnie? ;-)

Też marzą mi się wakacje nad morzem. Planujemy jechać pod koniec września jak Tatusiek następnym razem przyleci. Jesteśmy w o tyle komfortowej sytuacji, że jego Siostra ma domki nad morzem a lada moment "Teście" będą domki stawiać, więc od przyszłego roku sezony letnie nad morzem będziemy, tym bardziej, że chcemy knajpkę otworzyć :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 11:19

ania181111, MirelS, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta u mnie też upał jak cholera :/ zaraz wiatrak odpalam :)
    jejuuu ja też bym chciała nad morze :D poleżeć na plaży :) marzeniaaaaa

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Smile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty:) sama tez idę ale dopiero na 17 30...ciekawe czy coś się rusza w temacie:P

ania181111, jusella, aisa, Kasiulina, September, kot_bury, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udało się jeszcze dostać do ginekologa zobaczymy co dziś powie :p
    Może coś pogmera i ruszy w końcu jak by nie było na jutro mam termin :D

jusella, Gagaga, Agness27, kot_bury, TheForfie, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Esoni, jestem z Tobą myślami, bądź dzielna, Twoje maleństwo to mały wojownik, teraz już musi być dobrze, skoro jest z Tobą. Ściskam mocno!
    U mnie skwar od rana, ale przynajmniej noc była ok, koty podobno latały jak szalone, ale ja spałam jak zabita, bo poprzednie dwie noce miałam w plecy. Przynajmniej dziś coś widzę na oczy. W domu robię ostatnie porządki, prasowanie tylko odchodzi na zasadzie "co mam założyć to prasuję", bo nie mogę wcale wystać przy żelazku. I tak... Jutro mam ostatnią wizytę u ginekologa, termin. Nic w stronę porodu się nie ruszyło. Rodzina dzwoni jak szalona, a ja tylko powtarzam, że nie, ciągle nie rodzę. Już się niecierpliwimy bardzo, ale niunio wciąż się namyśla. Bardzo bym już chciała móc go przytulić.

jusella, Angel0101, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę wyrodną matką, ale planuję we wrześniu jechać na 4/5 dni nad morze.. Teściowa mnie chyba wyśmieje ale trudno.. Jeśli będzie wszystko dobrze to pakujemy Małego i chociaż na chwilę chciałbym zmienić klimat...
    Czas poskakać na piłce :D
    Dajcie znać dziewczyny jak tam po wizytach, która następna? :)
    Nie żebym się zgłaszała :P

jusella, Ana32, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja mogę o każdej porze dnia i nocy :D
    U mnie od rana aktywnie, jeszcze tylko łazienka do sprzatniecia została.
    A Ala jak siedzi w brzuchu tak siedzi i nie zapowiada się,żeby dzisiaj wyszła :D

jusella, Pauli11 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mężu o dziwo stwierdził, że już teraz stopuje z piwkiem wieczornym, żeby być w pogotowiu :D chciałam być łaskawa i pozwolić mu dziś wypić z okazji meczu ze znajomymi, ale twardo odmówił :) Dumna jestem :)
    Z kolei pępkowe to jego koledzy bardziej napędzają i straszą mnie, że mi ściany w domu przestawią :D

Moja Malutka waży 2550, szyjka miękka ale rozwarcia jak na razie brak. Mam oficjalne pozwolenie na rodzenie.

Esoni, trzymajcie się dzielnie, masz silną córcię :*

jusella, renieczka, Naditta, Kasiulina, aisa, Agness27, kot_bury, majeczka87, Pauli11, eve90, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeszcze sobie piwa odmówić nie potrafi, mam nadzieję że niedługo zacznie myśleć inaczej - jak już będzie donoszona, że w każdej chwili mogę rodzić a mówiłam mi że śmierdzącego piwem na porodówke go nie wezmę :D
    Z pępkowym to nie wiem ale wolę jak będę jeszcze w szpitalu, bo później czułabym chyba rozczarowanie że zamiast siedzieć z córeczką to woli chlać z kolegami.

Gratuluję dzidziów na świecie tym którym jeszcze nie gratulowałam :)

jusella, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

• NovaM Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas też nadal cisza. Jutro zaczynamy 40 tydz. i równo tydzień do terminu ale nic nie daję żadnych oznak.
    Byłam dziś rano oddać krew na morfologię, chyba już ostatni raz przed porodem a w poniedziałek wizyta u gina.

Moja teściowa za to mnie irytuje bo wymyśliła sobie że jedzie jutro nad morze i wnuczek musi czekać aż babcia wróci, a ona nie planuje wracać wcześniej jak 10.07... Kurde co mnie to interere od 9 miesięcy wiadomo że termin mamy na 8.07 to mogła sobie nie planować w tym czasie wyjazdu. Tym bardziej że ona ma działalność i nie musi planować urlopu jakoś specjalnie a dwa jedzie do siebie na działkę nad morze więc też nie musi zaklepywać hotelu czy kwatery... ale nie, teraz najlepiej jak wnuczek poczeka bo babcia musi dupsko opalić...

A w dupie... ;) chciałabym im trochę nosa utrzeć no ale weźcie to małemu wytłumaczcie?? :P

Miłego dnia :)

jusella, kot_bury, eve90, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość

Lwica
  • Smile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha NovaM, Babka musi być wylansowana na przyjście wnuczka:)nadmorska opalenizna musi być:)

jusella, NovaM lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn jej jaka drobniusia, mój miał tyle 3 tyg. temu, a teraz ok 3100 obstawiam. Oby nie więcej.
    Mój już nie pije, bo go nastraszyłam skurczami, że mam w nocy :P

NovaM życzę Ci żebyś urodziła zanim teściowa wróci, tak jej na złość :D

jusella, NovaM, Marta22, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM negocjuj z Synem :-D

Kasiulina - to może wieczorkiem jak się chłodniej zrobi :-D

Pzreprosiłam się z depilatorem :-D. Giczołki gładziusie :-). Może Synu nie chce wychodzić bo się wstydzi zarośniętej matki? Jeszcze wypadałoby pazurki zrobić i kolorek na włosach... Chyba jednak zajmę się sobą póki ten upał nie zelżeje bo siebie mogę sprzątać na siedząco :-D.

NovaM, Marta22, renieczka, Agness27, Maka, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pogoda w sam raz. W ogóle gorąco nie jest. Jesteśmy na działce u teściów. Mąż czereśnie obrywa i przed chwilą spadł z drabiny :/ Na szczęście nic mu się nie stało. Ale tak się zdenerwowałam, że aż mi łzy stanęły w oczach.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    NovaM negocjuj z Synem :-D

Kasiulina - to może wieczorkiem jak się chłodniej zrobi :-D

Pzreprosiłam się z depilatorem :-D. Giczołki gładziusie :-). Może Synu nie chce wychodzić bo się wstydzi zarośniętej matki? Jeszcze wypadałoby pazurki zrobić i kolorek na włosach... Chyba jednak zajmę się sobą póki ten upał nie zelżeje bo siebie mogę sprzątać na siedząco :-D.
    Może być wieczorem to pranie przy okazji zdejmę :)

jusella lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ