X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni super ze widziałaś mała. Odciągnąć mleko i dawaj małej :)

Ja znioslam siuski na badanie. Jitro wizyta u Gin. Brzuch boli @. Mała ma lenia. Taki interes...

Esoni dopisałam na fb długość małej :) wagę zostawiłam 2200. Czy jest oficjalnie jakaś inna?

A co do pepkowego. Mój już go zorganizował z kolegami i będą jechali do Siedlec. :D także pochleją tam w browarze i wrócą. Ale mała niech zacznie wychodzić bo zaraz ich plany pójdę w cholere :p zaczął ustalać.to wszystko wcześniej bo przy ich charakterze pracy to ma prawdę ciężko się zgrać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:48

Agness27, jusella, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, pytałam bo zastanawiam się, czy lekarze wiedzą w ogóle dlaczego przestała rosnąć.

Dobrze, że trafiłaś na takich specjalistów, którzy to zauważyli i zaczęli działać! Teraz już z górki :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, gratuluję urodzenia córeczki :) Maleństwo wagowo nadrobi szybko (patrz mój Jasiek) - teraz będzie dostawała jedzenie sondą i będą próbowali butelką, z dnia na dzień będzie coraz lepiej, najważniejsze, że oddycha samodzielnie i nie ma spadków saturacji. Ani się obejrzysz, jak będziesz miała 3,5kilową pannicę w domu :)
    Alexx, co u ciebie?
    Miłego dnia. U nas zapowiada się znowu upał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 10:58

jusella, LilouK, majeczka87, Dalile, renieczka, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)
    Esoni jesteście dzielne z córeczką! Dobrze, że jest na świecie to lekarze się nią zajmą i nawet się nie obejrzysz a już będziecie w domku :)
    Alexx co u ciebie?
    Wy o pepkowym, a ja w ogóle o takich rzeczach nie myślę;D chociaż mój mąż już chłodzi alkohol w lodówce, a ja marzę żeby się coś zaczęło do terminu, bo boję się wywoływania (tych kroplówek, cewników i innych "przyjemności") :)
    U mnie, w centrum Polski, już zaczyna się upał.. Marzę o wakacjach nad morzem :)
    Dobrego dnia mamuśki :)

jusella, ania181111, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    Alexx pewnie urodziła, bo się nie odzywa widzę ;) czekamy na wieści!
    Esoni jesteście silne kobietki i dacie radę obie!

Naditta jak leżałam w szpitalu to było naprawdę dużo takich przypadków, że maluszki przestawały rosnąć. Jakieś to powszechne teraz niestety. Jest to spowodowane np. niewydolnością łożyska, złymi przepływami w pępowinie albo małowodziem. Tylko po 30 tyg. to jeszcze ok, bo dzidziusia wyciągają z brzuszka i daje radę w inkubatorze.
    Najgorzej jak przestaje rosnąć szybciej. Miałam na sali dziewczynę, której wzrost dziecka zatrzymał się na jakichś 200 g - 21 tydz. Była też taka w 24 tyg. z dzidziusiem niecałe 0,5 kg - i takim biedactwom dawali lekarze naprawdę marne szanse niestety :( Nie mam pojęcia jak się to skończyło, bo wyszłam. Tę z dzieckiem 200 g wypisali do domu, że nic jej nie pomogą w każdym razie...

Ja już się obawiam tych "pępkowych". Niech chleje jak będę w szpitalu, bo w domu mu prędzej łeb urwę niż dam pić przy noworodku :P

Naditta, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też duchota masakryczna :/ jeszcze chwila i nie będzie czym oddychać :-(. Po woli ogarniam przedpokój - jeden wielki pierdolnik - pierdułka na pierdułce, kupę jakiś dziwnych rzeczy nazbierałam i sama nie wiem do czego połowa z nich służy :/. W sumie to więcej leżę niż robię - 5 minut roboty pół godziny odpoczynku :-D. Dobrze, że wczoraj obiad na 2 dni zrobiłam.

Kasiulina, o której idziemy na czereśnie? ;-)

Też marzą mi się wakacje nad morzem. Planujemy jechać pod koniec września jak Tatusiek następnym razem przyleci. Jesteśmy w o tyle komfortowej sytuacji, że jego Siostra ma domki nad morzem a lada moment "Teście" będą domki stawiać, więc od przyszłego roku sezony letnie nad morzem będziemy, tym bardziej, że chcemy knajpkę otworzyć :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 11:19

ania181111, MirelS, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta u mnie też upał jak cholera :/ zaraz wiatrak odpalam :)
    jejuuu ja też bym chciała nad morze :D poleżeć na plaży :) marzeniaaaaa

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Smile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty:) sama tez idę ale dopiero na 17 30...ciekawe czy coś się rusza w temacie:P

ania181111, jusella, aisa, Kasiulina, September, kot_bury, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udało się jeszcze dostać do ginekologa zobaczymy co dziś powie :p
    Może coś pogmera i ruszy w końcu jak by nie było na jutro mam termin :D

jusella, Gagaga, Agness27, kot_bury, TheForfie, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Esoni, jestem z Tobą myślami, bądź dzielna, Twoje maleństwo to mały wojownik, teraz już musi być dobrze, skoro jest z Tobą. Ściskam mocno!
    U mnie skwar od rana, ale przynajmniej noc była ok, koty podobno latały jak szalone, ale ja spałam jak zabita, bo poprzednie dwie noce miałam w plecy. Przynajmniej dziś coś widzę na oczy. W domu robię ostatnie porządki, prasowanie tylko odchodzi na zasadzie "co mam założyć to prasuję", bo nie mogę wcale wystać przy żelazku. I tak... Jutro mam ostatnią wizytę u ginekologa, termin. Nic w stronę porodu się nie ruszyło. Rodzina dzwoni jak szalona, a ja tylko powtarzam, że nie, ciągle nie rodzę. Już się niecierpliwimy bardzo, ale niunio wciąż się namyśla. Bardzo bym już chciała móc go przytulić.

jusella, Angel0101, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę wyrodną matką, ale planuję we wrześniu jechać na 4/5 dni nad morze.. Teściowa mnie chyba wyśmieje ale trudno.. Jeśli będzie wszystko dobrze to pakujemy Małego i chociaż na chwilę chciałbym zmienić klimat...
    Czas poskakać na piłce :D
    Dajcie znać dziewczyny jak tam po wizytach, która następna? :)
    Nie żebym się zgłaszała :P

jusella, Ana32, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja mogę o każdej porze dnia i nocy :D
    U mnie od rana aktywnie, jeszcze tylko łazienka do sprzatniecia została.
    A Ala jak siedzi w brzuchu tak siedzi i nie zapowiada się,żeby dzisiaj wyszła :D

jusella, Pauli11 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mężu o dziwo stwierdził, że już teraz stopuje z piwkiem wieczornym, żeby być w pogotowiu :D chciałam być łaskawa i pozwolić mu dziś wypić z okazji meczu ze znajomymi, ale twardo odmówił :) Dumna jestem :)
    Z kolei pępkowe to jego koledzy bardziej napędzają i straszą mnie, że mi ściany w domu przestawią :D

Moja Malutka waży 2550, szyjka miękka ale rozwarcia jak na razie brak. Mam oficjalne pozwolenie na rodzenie.

Esoni, trzymajcie się dzielnie, masz silną córcię :*

jusella, renieczka, Naditta, Kasiulina, aisa, Agness27, kot_bury, majeczka87, Pauli11, eve90, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeszcze sobie piwa odmówić nie potrafi, mam nadzieję że niedługo zacznie myśleć inaczej - jak już będzie donoszona, że w każdej chwili mogę rodzić a mówiłam mi że śmierdzącego piwem na porodówke go nie wezmę :D
    Z pępkowym to nie wiem ale wolę jak będę jeszcze w szpitalu, bo później czułabym chyba rozczarowanie że zamiast siedzieć z córeczką to woli chlać z kolegami.

Gratuluję dzidziów na świecie tym którym jeszcze nie gratulowałam :)

jusella, Agness27, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

• NovaM Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas też nadal cisza. Jutro zaczynamy 40 tydz. i równo tydzień do terminu ale nic nie daję żadnych oznak.
    Byłam dziś rano oddać krew na morfologię, chyba już ostatni raz przed porodem a w poniedziałek wizyta u gina.

Moja teściowa za to mnie irytuje bo wymyśliła sobie że jedzie jutro nad morze i wnuczek musi czekać aż babcia wróci, a ona nie planuje wracać wcześniej jak 10.07... Kurde co mnie to interere od 9 miesięcy wiadomo że termin mamy na 8.07 to mogła sobie nie planować w tym czasie wyjazdu. Tym bardziej że ona ma działalność i nie musi planować urlopu jakoś specjalnie a dwa jedzie do siebie na działkę nad morze więc też nie musi zaklepywać hotelu czy kwatery... ale nie, teraz najlepiej jak wnuczek poczeka bo babcia musi dupsko opalić...

A w dupie... ;) chciałabym im trochę nosa utrzeć no ale weźcie to małemu wytłumaczcie?? :P

Miłego dnia :)

jusella, kot_bury, eve90, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość

Lwica
  • Smile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha NovaM, Babka musi być wylansowana na przyjście wnuczka:)nadmorska opalenizna musi być:)

jusella, NovaM lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn jej jaka drobniusia, mój miał tyle 3 tyg. temu, a teraz ok 3100 obstawiam. Oby nie więcej.
    Mój już nie pije, bo go nastraszyłam skurczami, że mam w nocy :P

NovaM życzę Ci żebyś urodziła zanim teściowa wróci, tak jej na złość :D

jusella, NovaM, Marta22, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM negocjuj z Synem :-D

Kasiulina - to może wieczorkiem jak się chłodniej zrobi :-D

Pzreprosiłam się z depilatorem :-D. Giczołki gładziusie :-). Może Synu nie chce wychodzić bo się wstydzi zarośniętej matki? Jeszcze wypadałoby pazurki zrobić i kolorek na włosach... Chyba jednak zajmę się sobą póki ten upał nie zelżeje bo siebie mogę sprzątać na siedząco :-D.

NovaM, Marta22, renieczka, Agness27, Maka, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pogoda w sam raz. W ogóle gorąco nie jest. Jesteśmy na działce u teściów. Mąż czereśnie obrywa i przed chwilą spadł z drabiny :/ Na szczęście nic mu się nie stało. Ale tak się zdenerwowałam, że aż mi łzy stanęły w oczach.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    NovaM negocjuj z Synem :-D

Kasiulina - to może wieczorkiem jak się chłodniej zrobi :-D

Pzreprosiłam się z depilatorem :-D. Giczołki gładziusie :-). Może Synu nie chce wychodzić bo się wstydzi zarośniętej matki? Jeszcze wypadałoby pazurki zrobić i kolorek na włosach... Chyba jednak zajmę się sobą póki ten upał nie zelżeje bo siebie mogę sprzątać na siedząco :-D.
    Może być wieczorem to pranie przy okazji zdejmę :)

jusella lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ