Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No w mordę jeża! Czy lekarze nie ogarniają, że dla nas każda informacja jest ważna?
Mój lekarz znów mnie załatwił. Pomierzył Zosię, ale tak, że nóżka jej niby prawie wcale nie urosła przez 4 tyg, a główka tydzień do tyłu, gdzie do tej pory było ok i on mówi, że wszystko cacy!
No niedomierzył jak nic, bo jak ma być cacy jak wg. niego mała przez 4 tyg przytyła tylko 651 gram?
Albo odwalił manianę przy mierzeniu, albo powinien zareagować jak się mała źle rozwija, czy ja źle myślę?
Teraz mam na wizyty co tydzień przychodzić, ale po co jak dalej nie wiem czy z Zosią na pewno wszystko w porządku?
Jestem wściekła.
Niestety z moczem też nie pomogę, bo zawsze miałam ok. -
Dalile no to fest.... Powinnaś zapytać za tydzień.... Ja zawsze u gina pytam o to co chce i nawet proszę zawszw o usg szyjki. Teraz już nie muszę bo już pamięta o mnie
Nie martw się czasami lekarze odwalaja maniane a zapominają że my jesteśmy inteligentne i umiemy czytać...jusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Dalile 651 g przez 4 tyg to dobrze. Mówi się że dziecko w tym okresie przybywa od 150 do 200 g tygodniowo. Więc wszystko masz w normie. A jeśli chodzi o wymiary to mój synek też ma brzuszek mniejszy itp ale wszystko jest dobrze,po prostu to nie będzie duże dziecko. A np moja koleżanka, która dwa tyg temu urodziła miała na usg przed porodem że Mały waży 4000 g i ma główkę o 2 tyg większą i mały brzuszek, a urodził się 3400 i proporcjonalny. Pamiętajcie że to tylko badanie, a po drugie o wszystko pytać. Ja zawsze pytałam czy to normalne czy to dobrze, ile ma szyjka, więc nie bójcie się pytać, zwłaszcza że im płacimy za to. Dalile wg mnie wszystko jest w normie
renieczka, Dalile, Zonti, Agness27, Ejrene, September, Pauli11, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
-
Dalile nie stresuj sie. Przybrala prawidlowo. Ja tam do tych pomiarow podchodze z dystansem moja ma glowe 41tc a brzuszek 37+6 tak ze tez we swiat. Po porodzie sie okaze ile wazy, mierzy na prawde teraz to tylko takie szacunkowe pomiary.
julietta139, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to mój lekarz bije wszystkich waszych na głowę.
Okazuje się, że dziś odbyła się moja ostatnia wizyta w 38tc. Wypisał mi zwolnienie do 21.07 jakby mała mała posiedzieć dłużeji życzył powodzenia
Rezygnuje z pracy w tej przychodni, będzie co prawda przyjmował ale w mieście 60km ode mnie
Szok! Dobrze, że to końcówka i w razie co będę do szpitala wbijac od razu, ale co by było jakby to była połowa ciąży? MASAKRA!
Pomacał brzuch i mówi że dziecko małe. Z pomiarów mu wyszło ok 2800, biorąc pod uwagę jakość i staż tego sprzętu biorę sporą poprawkę. Łożysko dojrzałe, ale przyrost masy jest więc jeszcze wydolne. Myślę, że Marysia urodzi się lekko ponad 3000g. Chyba ze te pomiary o kandydatów dupy i wyskoczy mi 4kg
Tak więc ja mogę iść rodzić. Czym szybciej córka się zdecyduje tym lepiej
Aaaaa i GBS ujemny
To tyle
Idę legnę na kanapę, bo padam z gorącąAgness27, julietta139, Zonti, Pauli11, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dailie moj tez przez 2 tyg malo przybral..wychodzi ze tylko 100 gram.. no ale ja tez wim ze ta waga malego to o kant dupy bo to tez statystyka po wymiarach glowki itd
Basia ja tez suma sumarum wybralam prywatna klinike na porod.. rozwazalm bardzo duzo i niewiem czy to bedzie dobra decyzja ale tak czuje no. Mojego leakrza w panstwowym nawet nie bedzie bo na urlop sobie jedzie.. musi byc dobrze;)
kama no wyglaDA NA to ze jakies zapalenie sie rozwija... pokazesz lekarzowi wyniczki i zdecyduje co dalej. Zdrowka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 17:42
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
U mnie po wizycie żądnych ciekaweych wiadomosći, oprócz tego że łóżysko się starzeje lekarz chciał mnie wysłać na oddział ale zrobiliśmy jeszcze ktg i wyszło prawidłowo, l4 mi juz nie dał wiec od dzis jestem na macierzyńskim.
No i jak za tydzien nic nie ruszy mam się zgłosić na wywołanie.
A u mnie z pomiarami wychodzi tak ze co tydzień przybywa mu 500 gram i wychodzi że już ma 3700 ale myśle że bd dużo mniejPauli11, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Czesc mamusie,
Dzis mam wyjatkowy spadek formy, prawie caly dzien leze i nic nie robie. Teraz ogladam porody i nie wierzę ze mnie to czeka.
Czuje taka wewnetrzna radosc ze bede miala dziecko ze to staje sie takie realne.
Jak sie skonczy to ide wziac kapiel w wannie pierwszy raz od kilku miesiecy mam pozwolenie od gina.
Co do wagi dzidziusia to tez widzialam ze juz nie mozna zmierzyc dokladnie malenstwa bo juz nie jest takie male i szczerze to nawet nie porownywalam do ostatnich badan bo bym sie zmartwila.
Wieczorem mecz Kubus w brzuszku tez bedzie kibicowalZonti, Pauli11, jusella, Agness27, kot_bury, kama005 lubią tę wiadomość
-
nowa my tez kibicujemy!
ole ole ole!!!!!!
kama a moze za malo czasu minelo zeby bylo dzialanie juz widac w wynikach?
angella czyli juz duzo nie zsotalo;) u mnie nic nawet o lozysku nie wspominial hmmmjusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
angella908 wrote:U mnie po wizycie żądnych ciekaweych wiadomosći, oprócz tego że łóżysko się starzeje lekarz chciał mnie wysłać na oddział ale zrobiliśmy jeszcze ktg i wyszło prawidłowo, l4 mi juz nie dał wiec od dzis jestem na macierzyńskim.
No i jak za tydzien nic nie ruszy mam się zgłosić na wywołanie.
A u mnie z pomiarami wychodzi tak ze co tydzień przybywa mu 500 gram i wychodzi że już ma 3700 ale myśle że bd dużo mniej
Angella - ten urlop macierzyński przed porodem to też się zgłasza u pracodawcy czy bezpośrednio do ZUS? Bo chyba normalnie do wniosku o urlop macierzyński trzeba dołączyć Akt Urodzenia malucha no a tu się nie da, a ponieważ ja zupełnie nie ogarniam tych wszystkich formalności i papierologi to podpytam bardziej doświadczonychJa l4 mam do przyszłego piątku czyli do terminu porodu i zastanawiam się co będzie dalej jak jeszcze nie urodzę...?
Lwica -
Niestety dołączam do dziewczyn które leża w szpitalach ze względu na wysokie ciśnienie. Dla mnie wizyta dzisiaj nie należała do udanych...mam skierowanie na oddział, spakowaną torbę i odezwę się pewnie jak będzie po wszystkim bo lekarz stwierdził że raczej do domu mnie wcześniej nie wypuszczą...Dla mnie to masakra bo 1 raz będę leżała w szpitalu...nawet zbytnio nie wiem co mam tam zabrać...
Powodzenia Dziewczyny:) -
Witam sie nadal w dwupaku
esoni super że widziłas córeczkęmała jest dzielna i napewno szybko nadrobi zaległosci wagowe i zanim sie oberzysz wrocice do domu
U nas mój tez juz nie pije oczekujac sygnalu kiedy wyjazd na porodówkeCo do pepkowego to raczej nie bedzie urzadzal, bo w Belgii nie ma takiego zwyczaju a wiekszosc naszych znajomch polaków jedzie do Polski na wakacje wiec umówilismy sie z nimi ze impreza pepkowa we wrzesniu jak juz wszyscy wroca z wakacji
Zeby nikogo nie ominelo
Widze ze marza wam sie wakacjeMi szczerze powiedziawszy tez sie marza;) ale u nas za duzo innych planów zeby jeszcze wacje gdzies wcisnac.
Na poczatku wrzesnia mam obrone mgr potem chcemy pojechac do Polski ochrzcic mała, w pazdzierniku i listpadzie mmay wesele a pod koniec roku planujemy wyprawdzke do Szwajcarii, wiec do koca roku bedzie co robić i nie wiem czy wystarczy czasu na wakcje. Moze w lutym albo w marcu wyskoczymy na jaks ciepła wyspe
Ale ja wam zazdroszcze tych nierosnacych włosów, ja to w lato co 2 dni maszynka musze golic. No chyba ze robie wosk to na troche dłuzej jest efekt gładkich nóg :p
Dalile spokojnie moze to bład pomiarowy, zdarza sie na usg. Dopytaj za tydzien z reszta 651 g w 4 tygodnie to wcal nie jest az tak mało. Dzeci w tym okresie przybieraa mniej wiece 150- 200 g tygodniowo( plus minus)
Renieczka, angella gratuluje udanych wizyt
Ja dzis zainspirowana waszymi kacikami dla maleństw , wykonczyłam naszPowiesiłam literki na scianie
Tak to wyglada
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d30146b43b4.jpg
Dzis juz tez nie wytrzymałam i umyłam okna w mieszkaniu, uprałam i zmieiłąm firanki i ogolnie posprzatałam mieszkanie. Ot taki przypływ energiiTeraz moge spokojnie i cierpliwie czekać na Aurelke
majeczka87, LilouK, jusella, Kasiulina, Agness27, renieczka, kot_bury, kama005, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
O właśnie, mnie też bardzo interesuje temat formalności związanych z macierzyńskim. Któraś się lepiej orientuje w temacie? Ja też mam l4 do jutra, do terminu i zastanawiam się co lekarz ze mną od jutra zrobi. A do pracodawcy co trzeba dostarczyć po porodzie? Szpital wystawia jakieś zwolnienie od dnia porodu? Ja to jestem zielona całkiem.https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!