Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
W Poznaniu coś nawet kropnęło lekko deszczem. Akurat musiałam wyjść do piekarni
MirelS, moja drobniutka, ale lekarz nic nie mówi na wagę ani nic, cieszy się, że przyrost jest prawidłowyBędzie maleństwo
MirelS, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
julietta to widze ze masz podobne plany co ja
tez we wrzesniu sie wybieramy jesli wszystko bedzie ok. My ze wzgledu na synka chcemy jechac a mloda tylko na tym skorzysta
Masz juz cos upatrzone czy po porodzie bedziecie szukac kwatery?
jusella ja sie w zyciu nie golilam :p znajome mnie "nienawidza" bo nie rosna mi wlosy na nogachjeden czy dwa czasem ale na nie penceta wystarczy
Eithlinn to u mnie rozwarcie jest a szyjka trzymaMoj gin mowi ze nawet 2 tygodnie moge jeszcze chodzic
Angella, sloneczko trzymam za was kciuki bo pewnie lada moment sie u was zacznie
Alexx daj znac co u ciebie/was?
Nam dzis sprzety przywiozamusze ogarnac jeszcze kuchnie zeby bylo gdzie ustawic i jutro gotuje pierwszy obiadek w naszym gniazdku
Dalile, Smile, julietta139, Agness27, jusella, majeczka87, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość
-
To my też będziemy wyrodni bo w drugiej połowie września jedziemy do Trójmiasta na weekend z małą. I już! I na początku września idziemy na ślub i wesele. Potem kolejne w październiku
Odebrałam dokumenty z pracy do kredytu, teraz jestem w centrum handlowym i zrobiłam jeszcze małe zakupy i idę na coś zimnego. Usiąść i się zrelaksowaćjulietta139, Agness27, jusella, kot_bury, majeczka87, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
Hejo! Trzymam kciuki za wizyty. Ja mam dopiero w poniedziałek
Zonti a myślałam że to ja mam szczęście z tymi włosami na nogach- nawet 2 tygodnie mam gładkie.
U mnie dzisiaj wnerw mały na ZUS - nie dostałam przelewu.. Kosz allegrowy pęka w szwach... Najwyżej z mezowego zapłacę.jusella lubi tę wiadomość
-
My planujemy jechać do Krynicy Morskiej, bo nigdy tam nie byliśmy, a nie chcemy jechać do jakiś obleganych miast :)na razie nie mamy kwatery, bo mój małż obiecał się tym zająć jak już urodzę,chciałabym jakieś ustronne miejsce ... A myślałam, że tylko ja z tych wyrodnych :)uff ulżyło mi:)
Zonti jak ja Ci zazdroszczę braku depilacjija jestem blondynką i mi tak nie rosną, ale muszę pamiętać, co parę dni żeby się odchaszczyć
Eithlinn mój synek też największy ma nie być.. No ale matka miała 2500 g to po kim ma być ogromnychociaż to tylko Usg i ma prawo się pomylić...
Nie ma się,co stresować, te dziewuszki, które mają większe dzieciaczki też dadzą radę, bo nie takie dzieci rodzą drobne kobiety i to bez nacięcia! Bądźcie tylko pozytywnie nastawione!
To która dzisiaj jedzie na porodowke?Agness27, Marta22, MirelS, jusella, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
Mniam. Mrożone smoothie mleczno truskawkowe z dodatkiem kawy i bitą śmietana
mogę sobie odpocząć i korzystać z ostatnich chwil sam na sam
Agness27, Marta22, jusella, Kasiulina, renieczka, majeczka87, Pauli11, Agaax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam wyniki moczu.
LEUKOCYTY 20-40wpw
Erytrocyty 2-5 wpw
Bakterie dość liczne
Wyniki prawie się nie różnią od tych sprzed tygodnia...Jak ja się pytam? Ja nie wiem czy ja nid potrafię pobrać tej próbki czy jak? Nie ogarniam tego... -
Czy ja już kiedyś wspominałam jak kocham ZUS? wiszę kolejną minutę na telefonie infolini bo znów im jakieś dokumenty nie pasują ... a co najlepsze byłam tam w tamtym tygodniu i wszystko było ok , a teraz przychodzi pismo ze dokumenty za marzec są źle ... no właśnie co ?
aaaaaa szlag mnie trafi ![/url]
-
ahhhh ten zus ..
zeżarło 10 zł i dowiedziałam się , "PROSZĘ ZADZWONIĆ JUTRO PRACUJEMY DO 15;00 "
Kama odnośnie tego moczu , przed pobraniem moczu , bierzesz prysznic? czy od razu pobierasz próbkę i to z pierwszym strumieniem?
bo podobno powinno się lapać ten środkowy strumień , i podmyć się przed pobraniem próbki , bo najpierw spływają te bakterie które się gromadzą podczas nie oddawania moczu. Tak mi położna tłumaczyła jak u mnie wychodziły złe wyniki , i od tamtej pory idę za jej radą i tfu tfu jest wszystko ok
[/url]
-
Kama mi położna poleciła aby przed pobraniem moczu najpierw się podmyć, potem włożyć tampon, bo często do moczu też dostają się bakterie z pochwy, a następnie do pojemniczka oddać ten środkowy strumień. Ja tak robię od początku i zawsze wyniki ok.
-
Leukocyty wychodzą Ci w badaniu ogólnym moczu czy w osadzie moczu?Ja jak ostatnio odbierałam wyniki to babka w labo mi powiedziała że jest zapalenie dróg moczowych, a lekarz powiedział że w osadzie to takie większe ilości leukocytów mogą wychodzić, śluz może się trafić itd. Ważne że badaniu ogólnym są tylko pojedyncze.No i żadnego zapalenia nie było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 15:30
-
Czesc dziewczynki;)
U nas dalej cisza, wyglądam tych oznak porodu i nic.
Tymi opowiesciami i planami pępkowego to bym sie nie przejmowala:) Faceci tylko duzo gadają. Mój też cały czas mówi że będzie świętował, ale ciekawa jestem jak to zrobi jak codziennie do pracy na 7 chodzi. A jak wrócimy ze szpitala to myślę, że po kilku nie przespanych nocach odechce mu sie imprezowaćjusella, kot_bury lubią tę wiadomość
TP:02.07
-
Ale gorąco.... Leżę po prysznicu bo nawet do basenu nie chce się iść...
Dzisiaj mam wizytę u nowego gina.... Ona pracuje w tym szpitalu w którym zdecydowałam się urodzić ponieważ mają zoo. Mam nadzieję że mój lekarz się nie obrazi... No cóż matka ma prawo spanikowwac co nie...
Będę chodzić i tu i tu co dwa tygodnie a dużo już nie zostało... Wiec w razie w mam dwa szpitale do wyborumajeczka87, Pauli11, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png