X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu coś nawet kropnęło lekko deszczem. Akurat musiałam wyjść do piekarni :/

MirelS, moja drobniutka, ale lekarz nic nie mówi na wagę ani nic, cieszy się, że przyrost jest prawidłowy :) Będzie maleństwo :)

MirelS, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julietta to widze ze masz podobne plany co ja ;) tez we wrzesniu sie wybieramy jesli wszystko bedzie ok. My ze wzgledu na synka chcemy jechac a mloda tylko na tym skorzysta ;)
    Masz juz cos upatrzone czy po porodzie bedziecie szukac kwatery?

jusella ja sie w zyciu nie golilam :p znajome mnie "nienawidza" bo nie rosna mi wlosy na nogach ;) jeden czy dwa czasem ale na nie penceta wystarczy :)

Eithlinn to u mnie rozwarcie jest a szyjka trzyma ;) Moj gin mowi ze nawet 2 tygodnie moge jeszcze chodzic

Angella, sloneczko trzymam za was kciuki bo pewnie lada moment sie u was zacznie ;)

Alexx daj znac co u ciebie/was? ;)

Nam dzis sprzety przywioza :) musze ogarnac jeszcze kuchnie zeby bylo gdzie ustawic i jutro gotuje pierwszy obiadek w naszym gniazdku :)

Dalile, Smile, julietta139, Agness27, jusella, majeczka87, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti jak tak mozna... ja to musze co 4 dni w lato golic....

Maka, Agness27, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my też będziemy wyrodni bo w drugiej połowie września jedziemy do Trójmiasta na weekend z małą. I już! I na początku września idziemy na ślub i wesele. Potem kolejne w październiku :)

Odebrałam dokumenty z pracy do kredytu, teraz jestem w centrum handlowym i zrobiłam jeszcze małe zakupy i idę na coś zimnego. Usiąść i się zrelaksować :)

julietta139, Agness27, jusella, kot_bury, majeczka87, Pauli11 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Trzymam kciuki za wizyty. Ja mam dopiero w poniedziałek :-/

Zonti a myślałam że to ja mam szczęście z tymi włosami na nogach- nawet 2 tygodnie mam gładkie.

U mnie dzisiaj wnerw mały na ZUS - nie dostałam przelewu.. Kosz allegrowy pęka w szwach... Najwyżej z mezowego zapłacę.

jusella lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy jechać do Krynicy Morskiej, bo nigdy tam nie byliśmy, a nie chcemy jechać do jakiś obleganych miast :)na razie nie mamy kwatery, bo mój małż obiecał się tym zająć jak już urodzę,chciałabym jakieś ustronne miejsce ... A myślałam, że tylko ja z tych wyrodnych :)uff ulżyło mi:)
    Zonti jak ja Ci zazdroszczę braku depilacji :P ja jestem blondynką i mi tak nie rosną, ale muszę pamiętać, co parę dni żeby się odchaszczyć :)
    Eithlinn mój synek też największy ma nie być.. No ale matka miała 2500 g to po kim ma być ogromny :) chociaż to tylko Usg i ma prawo się pomylić...
    Nie ma się,co stresować, te dziewuszki, które mają większe dzieciaczki też dadzą radę, bo nie takie dzieci rodzą drobne kobiety i to bez nacięcia! Bądźcie tylko pozytywnie nastawione! :)
    To która dzisiaj jedzie na porodowke? ;)

Agness27, Marta22, MirelS, jusella, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę ją ! :D

Agness27, Marta22, jusella, renieczka lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam. Mrożone smoothie mleczno truskawkowe z dodatkiem kawy i bitą śmietana :) mogę sobie odpocząć i korzystać z ostatnich chwil sam na sam :)

Agness27, Marta22, jusella, Kasiulina, renieczka, majeczka87, Pauli11, Agaax lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na szkole rodzenia mówiła położna że właśnie drobna kobieta urodziła dziecko ponad 4kg, bez nacięcia, ma tylko 2 szwy bo trochę pękła, także będzie dobrze :)

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki moczu.
    LEUKOCYTY 20-40wpw
    Erytrocyty 2-5 wpw
    Bakterie dość liczne

Wyniki prawie się nie różnią od tych sprzed tygodnia...Jak ja się pytam? Ja nie wiem czy ja nid potrafię pobrać tej próbki czy jak? Nie ogarniam tego...

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja już kiedyś wspominałam jak kocham ZUS? wiszę kolejną minutę na telefonie infolini bo znów im jakieś dokumenty nie pasują ... a co najlepsze byłam tam w tamtym tygodniu i wszystko było ok , a teraz przychodzi pismo ze dokumenty za marzec są źle ... no właśnie co ?
    aaaaaa szlag mnie trafi !

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po prostu ZUS. Ja na szczęście nie mam tego problemu bo bym rozniosla urząd i zrobiła awanturę. Nienawidzę takich urzędów. Tylko wiecznie problem z nimi.

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhhh ten zus .. :/ zeżarło 10 zł i dowiedziałam się , "PROSZĘ ZADZWONIĆ JUTRO PRACUJEMY DO 15;00 "

Kama odnośnie tego moczu , przed pobraniem moczu , bierzesz prysznic? czy od razu pobierasz próbkę i to z pierwszym strumieniem?
    bo podobno powinno się lapać ten środkowy strumień , i podmyć się przed pobraniem próbki , bo najpierw spływają te bakterie które się gromadzą podczas nie oddawania moczu. Tak mi położna tłumaczyła jak u mnie wychodziły złe wyniki , i od tamtej pory idę za jej radą i tfu tfu jest wszystko ok

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prysznica to ja nie zdążę wziąć bo wstaje z lozka i muszę od razu siknac. Podmywam się, biorę z środkowego strumienia. Robię wszystko niby ok.

1usapiqvhk164civ.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama mi położna poleciła aby przed pobraniem moczu najpierw się podmyć, potem włożyć tampon, bo często do moczu też dostają się bakterie z pochwy, a następnie do pojemniczka oddać ten środkowy strumień. Ja tak robię od początku i zawsze wyniki ok.

atdc3e5erjm386my.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty wychodzą Ci w badaniu ogólnym moczu czy w osadzie moczu?Ja jak ostatnio odbierałam wyniki to babka w labo mi powiedziała że jest zapalenie dróg moczowych, a lekarz powiedział że w osadzie to takie większe ilości leukocytów mogą wychodzić, śluz może się trafić itd. Ważne że badaniu ogólnym są tylko pojedyncze.No i żadnego zapalenia nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 15:30

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz twierdzi tak samo jak u Smile. Ważniejsze jest badanie ogolne. Osad też nigdy mi nie wyszedł idealny, a wydaje mi się, że robię wszystko tak jak Ona 2012 napisała.

Chyba tak już jest z tymi siuśkami w ciąży :)

p19udqk32cxiv2un.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki;)
    U nas dalej cisza, wyglądam tych oznak porodu i nic.
    Tymi opowiesciami i planami pępkowego to bym sie nie przejmowala:) Faceci tylko duzo gadają. Mój też cały czas mówi że będzie świętował, ale ciekawa jestem jak to zrobi jak codziennie do pracy na 7 chodzi. A jak wrócimy ze szpitala to myślę, że po kilku nie przespanych nocach odechce mu sie imprezować:)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

TP:02.07
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań nic Wam nie doradzę, bo u mnie od początku wychodzą dobre wyniki.

TP:02.07
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorąco.... Leżę po prysznicu bo nawet do basenu nie chce się iść...

Dzisiaj mam wizytę u nowego gina.... Ona pracuje w tym szpitalu w którym zdecydowałam się urodzić ponieważ mają zoo. Mam nadzieję że mój lekarz się nie obrazi... No cóż matka ma prawo spanikowwac co nie...
    Będę chodzić i tu i tu co dwa tygodnie a dużo już nie zostało... Wiec w razie w mam dwa szpitale do wyboru ;-)

majeczka87, Pauli11, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ