X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile a napisz co juz masz;) pomozemy;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o macierzynski to powiem jak to jest u pracodawcyh bo sie nie orientuje jak sie nosi bezposrednio do zus...

Sloneczko powinnas wziac dalsze zwolenienie chyba ze jutro juz masz cesarke i wiesz ze rodzisz.. nawet jak masz zwolneinei do konca lipca to poprostu oni to potem w pracy sami koryguja, ile bylas na zwolneineiu i kiedy zaczal sie macierzynski. Macierzynski zaczyna sie od dnia porodu. Po porodzie idziesz do pracy wypelniasz druczek z prosba o urlop macierzynski i rodzicielski lub tylko o macierzynski. Zalezy ile chcesz byc z dzieckiem w domu. Mam taki druczek. moge wam dziewczyny podeslac

Agness27, kot_bury, eve90, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    U mnie po wizycie żądnych ciekaweych wiadomosći, oprócz tego że łóżysko się starzeje lekarz chciał mnie wysłać na oddział ale zrobiliśmy jeszcze ktg i wyszło prawidłowo, l4 mi juz nie dał wiec od dzis jestem na macierzyńskim.

No i jak za tydzien nic nie ruszy mam się zgłosić na wywołanie.

A u mnie z pomiarami wychodzi tak ze co tydzień przybywa mu 500 gram i wychodzi że już ma 3700 ale myśle że bd dużo mniej :)

A czemu nie dal Ci zwolnienia skoro nadal jesteś w ciąży ???

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i... Aniu bardzo Cię przepraszam, ale zaczynam rodzić :/. Jak czekałam na wizycie to dostałam skurczy dość bolesnych. Lekarz zbadał - szyjka zmasakrowana, rozwarcie 2 cm i skurcze regularne :-D. Dziś prawdopodobnie zobaczę się z Szymkiem :-D. Mam nadzieję, że skurcze się nie wyciszą - lekarz mówi, że to mało prawdopodobne.
    Jestem szalona, ale z tymi skurczami wracałam do domu spacerkiem :-).
    Spakowałam Pierworodnego na wyjazd i zrobiłam mu spaghetti bo lubi, sobie obiadek wczorajszy odgrzałam, nadrobiłam forum i czekam aż skurcze nie dadzą mi wytrzymać albo wody odejdą.
    W sumie fajnie by było jakby Szymo po północy się urodził bo w końcu jestem lipcówką :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 19:14

Dalile, ania181111, Ejrene, Agness27, Naditta, Evanlyn, NovaM, renieczka, majeczka87, kot_bury, September, kama005, *Słoneczko, Sanna, LilouK, Pauli11, Kasiulina, Marta22, Karolajjn:), Agaax, Maka, aisa, eve90, Milcia, julietta139, OkraglinkaOlinka, Angel0101, figaa, niezapominajka, Ana32, TheForfie lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM wrote:
    Angella - ten urlop macierzyński przed porodem to też się zgłasza u pracodawcy czy bezpośrednio do ZUS? Bo chyba normalnie do wniosku o urlop macierzyński trzeba dołączyć Akt Urodzenia malucha no a tu się nie da, a ponieważ ja zupełnie nie ogarniam tych wszystkich formalności i papierologi to podpytam bardziej doświadczonych :) Ja l4 mam do przyszłego piątku czyli do terminu porodu i zastanawiam się co będzie dalej jak jeszcze nie urodzę...?

Ja zwolnienie z córką miałam do terminu porodu ale urodziła sie wczesniej.urlop macierzyński to moim zdaniem liczy sie od momentu urodzenia dziecka czyli przedstawienie aktu urodzenia dziecka w pracy bo i wtedy warianty sie wybiera jak ma być oplacany urlop.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smile wspolczuje :( powodzenia!

NovaM z urlopu macierzynskiego mozesz skorzystac juz 6 tygodni przed terminem porodu. Skladasz wniosek u pracodawcy.
    Potem na fb wrzuce ksero z info co w takim wniosku napisac.

A ja sie teraz po prostu pierwszy raz w sklepie wkur...lam az mnie skurcze zlapaly.
    Chce kupic lampy led do, kilka zarowek i pierdolek, ktore oczywiscie wczesniej sobie obejrzalam, wiem co i jakie chce i z zamiarem kupna stanelam przy kasie. Przede mna facet qva gawedziarz- erotoman przez 20 min pier...lil ze sprzedawczynia czy takie czy srakie, kawaly sobie opowiadaja, laza po tym sklepie tam a na zad, ja juz fucze na tej ladzie bo duchota jak cholera i w koncu mnie trafil szlag. Powiedzialam mu co o tym mysle i facet w minute sie zdecydowal co potrzebuje. A ja 200 na piecu i do tej pory mi sie z uszu dymi.

ania181111, Agness27, jusella, kot_bury, kama005, Sanna, Agaax, eve90, niezapominajka, TheForfie lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój lekarz też mi dał teraz do dnia terminu i potem już macierzyński am obowiązywać.

Jusella - mało nie przegapiłam!! Ródź na zdrowie kobieto, żeby Szymek wyskoczył bez problemu i żadnych problemów po drodze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 19:22

jusella lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja po wizycie i... Aniu bardzo Cię przepraszam, ale zaczynam rodzić :/. Jak czekałam na wizycie to dostałam skurczy dość bolesnych. Lekarz zbadał - szyjka zmasakrowana, rozwarcie 2 cm i skurcze regularne :-D. Dziś prawdopodobnie zobaczę się z Szymkiem :-D. Mam nadzieję, że skurcze się nie wyciszą - lekarz mówi, że to mało prawdopodobne.
    Jestem szalona, ale z tymi skurczami wracałam do domu spacerkiem :-).
    Spakowałam Pierworodnego na wyjazd i zrobiłam mu spaghetti bo lubi, sobie obiadek wczorajszy odgrzałam, nadrobiłam forum i czekam aż skurcze nie dadzą mi wytrzymać albo wody odejdą.
    W sumie fajnie by było jakby Szymo po północy się urodził bo w końcu jestem lipcówką :-D.

No to nieźle mnie zalatwilas :P - żartuje oczywiście :) super ze to już !!!
    Powodzenia :* trzymam kciuki i czekam na wiadomości !

jusella, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella no to plum :) powodzenia

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ;) mała jeszcze chce posiedzieć w brzuchu :) zero skurczy :/ zero niczego :/ jak było tak jest ;)
    Ale mamy jeszcze tydzień więc wszystko może się zdarzyć;)

jusella, Agness27, kot_bury, Kasiulina, aisa lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, trzymamy kciuki i czekamy na wieści!
    Nie chcesz kibicować???
    Swoją drogą ciekawe czy któraś nie zacznie rodzić z tych nerwów na meczu :D
    Ja już się zaczynam denerwować...

jusella, Agness27, kot_bury, Sanna lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella powodzenia życzę i podziwiam Cię :D ciekawe jak to ze mną będzie bo też mam zamiar być twarda i nie jechać z jednym skurczem na IP :D :D

Oj Bojziu - chyba trochę za wcześnie ta takie wygibasy ale wstałam dzisiaj o 6 rano bo mój M do pracy jechał i dzisiaj miałam taki mega napływ energii że myłam okna ale nie tak jak zawsze na odpiernicz tylko najpierw umyłam dokładnie framugi (czy jak to się tam nazywa) a poźniej dopiero szkło i to na drabinie hehe zrobiłam pranie, upiekłam chleb, ogarnęłam co nieco w domu grubszy syf, zawiozłam teściową na zakupy, zrobiłyśmy kilka kapliczek i jeszcze jej pomogłam nosić zakupy :D nic mnie nawet nie zakuło. dopiero później jak sobie usiadłam i później wstałam to strasznie bolały mnie pachwiny :D

Mam nadzieję że dzisiaj nie urodzę bo wiadomo - mecz i zrobiłabym mojemu M niemałe świństwo :D myślę czy pozwolić mu pić piwko dzisiaj czy poprosić go żeby tego nie robił w razie W. Trochę się boję a umowę mamy że nie pije od 1 lipca czyli od jutra :D

Agness27, kot_bury, Sanna, Kasiulina, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... przegrałam pertraktacje domowe i mąż z moją mamą wymusili na mnie jeszcze 2 tygodnie spokoju - czyli mam się oszczędzać, żadnych numerów ze schodami, myciem okien czy wykorzystywaniem męża i innych domowych sposobów na wywołanie porodu.

O ile Zosia nie postanowi inaczej, to do 15.07 mam grzecznie męczyć się z brzuchem :)

Agness27, jusella, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella Ty to szalona jesteś :)
    No rozwaliłaś mnie zamiast do szpitala sie szykować to Ty powera wręcz przez te skurcze dostałaś na porzadki ;-)

Ja tez dzis ogarnelam mieszkanko jak narazie salon i kuchnie no i wszędzie podłogi pomyłam a jutro lazienka ;)

Evanlyn, Dalile, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj objechałam na szmacie na kolanach całe mieszkanie (50m2), do tego umyłam okna w salonie, plus kurze i kilka prań. Jakiś przypływ energii mam ostatnimi dniami :D I nawet się przy tym nie zmęczyłam.
    Porobiłabym coś jeszcze, ale już nie mam co...

Evanlyn, jusella, Dalile, Pauli11, aisa, eve90, niezapominajka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella powodzenia :)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella powodzenia ;*

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj objechałam na szmacie na kolanach całe mieszkanie (50m2), do tego umyłam okna w salonie, plus kurze i kilka prań. Jakiś przypływ energii mam ostatnimi dniami :D I nawet się przy tym nie zmęczyłam.
    Porobiłabym coś jeszcze, ale już nie mam co...

Nic nie mówię, ale jak ostatnio Jusella takiego powera dostała, to i dziś rodzi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 19:47

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie! Ja jeszcze nie chcę, bo torba nie spakowana, a i pranie nie skończone... Jeszcze kilka dni potrzebuję :P

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella kobieto szybkiego porodu ci zycze. Mocno trzymam za ciebie kciuki i czekam na wiesci :-)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ