X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • izulala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    O ja bym nie dala nawet sprobowac :O
    ja tez sie nie dałam!! siłą :) heheheeh

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oluu wrote:
    Mimo mieć w gronie kolzanki z ciazowym doświadczeniem będziecie naszym źródłem wiedzy. już mnie uspokoiłyście, że to pobolewanie czasami to nie tylko u mnie oraz, że to nie musi być zły znak. Ja jestem strasznie młoda a pragnę maluszka tak samo, szkoda tylko, że nie spotyka się to z aprobatą innych osób. :( dobija to strasznie.

nie patrz kochana na innych, wszystkim nie dogodzisz, a żyjesz dla siebie :)
    super, że chcesz malucha. Nie wiek świadczy o dojrzałości :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    dopiero się doczytałam,
    Nutka - bardzo przykro - trzymaj się Kochana!!! na pewno niedługo do nas dołączysz!!

a tak apropos - wczoraj mój mężuś - mówi do mnie jakie ty masz balony !! hehe (bo generalnie zbyt obfitego biustu to ja nie mam :) i wziął i chciał mi possać sutka :p - O Tragedia !!!!!!!!!!! BÓL jakby mi ktoś nożem obcinał cycki !!!

oo mój też próbował! ale pogoniłam :D

ja mam bardzo obfity biust, a teraz to już całkiem masakra!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka- bardzo mi przykro.
    Ja ma wizytę w czwartek wieczorem, strasznie się boję.

Dziewczyny pomocy!!Jakieś dwa lata temu zmagałam się z nerwicą. Przez krótki okres brałam leki, które pomogły. Wszystko się uspokoiło. Nawet po stracie ciąży w lutym nerwica nie wróciła. A tu teraz od kilku dni zauważam jej nawrót. Tak się boję o swojego dzieciaczka. Próbuje się uspokoić, ale tak łatwo nie jest. Ciągłe kołatanie serca i mrowienia. To chyba lęk przed tym, że znowu coś może się stać. Nie wiem jak ja sobie z tym poradzę:( Mam strasznego doła:(

atdc3e5erjm386my.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuje za miłe przyjęcie.
    Należe do młodych mam i jest to moja pierwsza ciaza. Mam nadzieję że dzięki wam nie będę się tak stresowac. Czekalam i czekalam na te kreseczki a mimo to bardzo się denerwuje.
    Drugi test również pokazał mi dwie kreseczki więc mam pewność na 99%.
    Na 100% będę wiedzieć 30. A więc byle do poniedzialku! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 15:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Bardzo dziękuje za miłe przyjęcie.
    Należe do młodych mam i jest to moja pierwsza ciaza. Mam nadzieję że dzięki wam nie będę się tak stresowac. Czekalam i czekalam na te kreseczki a mimo to bardzo się denerwuje.
    Drugi test również pokazał mi dwie kreseczki więc mam pewność na 99%.
    Na 100% będę wiedzieć 30. A więc byle do poniedzialku! :D

Będzie dobrze . Widzę ze mamy wizytę w ten są dzień . A ile masz lat jak można zapytać?

oluu - to ile masz lat . Ja tez jestem młoda i zawsze mnie ciągle do dzieci wiec jestem ciekawa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 15:44

WrocławskaCiężaróweczka lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Będzie dobrze . Widzę ze mamy wizytę w ten są dzień . A ile masz lat jak można zapytać?

oluu - to ile masz lat . Ja tez jestem młoda i zawsze mnie ciągle do dzieci wiec jestem ciekawa .

Pewnie, że można pytać.
    Mam 20 lat.

Inska lubi tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Dziewczyny żegnam się z wami mój płód obumarł najprawdopodobniej w 7 tygodniu jutro idę do szpitala . Życzę wam zdrowia spokojnej bezstresowej ciąży .I niech każda chwila w tym stanie i po narodzinach będzie najpiękniejsza :-*
    :(

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Cześć wszystkim szczęśliwym przyszłym mamą.
    Z dumą zapisuje się do was.
    Wraz z mężem staralismy się o dzidzie pół roku, aż w końcu w weekend pojawiły się dwie czerwone krechy.
    Termin przypada na 25 lipca :)
    ja tez wrocławska :) Witaj :)

WrocławskaCiężaróweczka lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 21 i juz drugi maluch . O oba staraliśmy sie po 3 miesiące .

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    ja tez wrocławska :) Witaj :)

Aaaaa rewelacyjnie :) Miło Cię poznać :)

Edka lubi tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieram się za obiad, za godzinę mąż wraca a ja w proszku ze wszystkim, ale miałam trochę latania od rana

aisa lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:

Ja 20 w lutym 21. Więc nie jestem najmłodszą i wiem skąd biorą się dzieci i była to świadoma decyzja chyba najlepsza jaka mogłam podjąć :D

Inska lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny, że w tak młodym wieku decydujecie się na maleństwo :)
    Ja w kwietniu skończę 27 lat. W wieku 20/21 miałam główny priorytet ukończyć studia z dobrym wynikiem by móc kształcić się dalej i pracować w zawodzie :) Mając 22 lata wyszłam za mąż :) Był też czas by się wyszumieć, a ten rok był na zajście w ciążę :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy inaczej po prostu do tego podchodzi. :)

Rosołek zrobiony, creme brulle zrobiony czas na relax :) Ach :D

Witam wszystkie nowe jeśli kogoś pominęłam wcześniej :)

ona2012 warto o tym pogadać z lekarzem i na pewno będzie dobrze. Myśl pozytywnie :)

Inska, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że dzieci w nauce nie przeszkadzają :) Sama skończyłam zawodówkę a w ciąży z córką liceum a teraz będę kończyć policealną i z pewnością to jeszcze nie koniec . Każda kobieta sama czuje kiedy ma czas na dzieci . Ja uważam ze ten czas jest mój .Teraz mam energie , zdrowie i dużo czasu :) Ale niestety mężczyźni nie są tacy sami . Pewnie jak i ja to każda z was kłóci sie od czasu do czasu ze swoim . My jesteśmy w związku od 6 lat a od 3 i pół zaręczeni . Niestety czasami jest ciężko i zazdroszczę wam tych mężusiów co sie wami opiekują ale miłość jest ślepa . U mnie nic sie nie zmieniło od kąt jestem w ciąży i dalej musze robić tyle co robiłam a jak coś potrzebuje to musze sie prosić . Wczoraj nie chciałam z nim ... powiedziałam ze sie boje i po lekarzu jak coś to powiedział ze pójdzie sobie do innej . Wiem ze to w nerwach ale takie słowa bolą , tym bardziej teraz :( Dziś znów kłótnia o pieniądze i tak w kółko . I gdy powiedziałam ze kiedyś tego nie wytrzymam to on na to że wtedy zniszczy mi życie , zabrał zeczy i powiedział ze idzie na noc do matki . Ehhh

przepraszam ze was zanudzam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:32

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka strasznie mi przykro :( Trzymaj się

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie znanudzasz, absolutnie. Ja miałam różne perypetie i przez to za 3 tygodnie kończę lo a w maju matura więc przygotuje się do niej z moim serduszkiem. Tatuś maluszka bardzo chciał się rozwijaaz zawodowo i 2 miesiące temu padło hasło o Anglii ale to nic. Póki co ma to być na rok a kto wie, może ja tam się zjawie z maluszkiem.
    Każda decyzję o dziecku podejmuje z czasem i u mnie to też nie jest impuls.
    Podobno macierzyństwo w naszym wieku to super czas.
    Czuję się raźniej będąc tutaj a biorąc pod uwagę fakt, że spotkałam tutaj też moje rowiesniczki to wg jest super :D

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe ciezaroweczki :)

U mnie nieco lepiej, wczoraj temperatura urosla do 38, ale dzisiaj juz jest 37, gardlo troche boli, ale nie biore zadnych tabletek, lecze sie domowymi sposobami, mam nadzieje ze niedlugo mi przejdzie :).

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Elza :) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    na fioletową stronę trafiłam kilka dni temu i cały czas zastanawiam się gdzie się umieścić. Ovu wyznaczyło mi termin porodu na 1 sierpnia 2016 ale osobiście jakoś mi bliżej serca data 31.07.2016.
    Czy mogę się do was dołączyć?

aisa lubi tę wiadomość

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ