X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza gratulacje

Nie mam już sił siedzieć w pracy. Miałam iśc na l4 ale zauważyłam że umowa konczy mi się w grudniu więc jeszcze posiedze do stycznia żeby dostać bezterminowa, tylko jak ja to wytrzymam.

Wy już siedzicie na L4?

kama005 lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rewelka gratulacje !!:D

Nanatasza lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza gratuluje to to dopiero zaskoczenie :) ja rano nie mogę nic wcisnac w siebie dopiero pozniej sie rozkręcam :) dziewczyny czy któraś z was musiała leżeć bo ja musze ale ze stresu nie dopytalam czy oznacza bezwzględny zakaz wychodzenia?

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza - suuuper wiadomosci! Podwojne szczescie :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza podwójne gratulacje a własne sie zastanawiałam czy będą tu u nas jakies bliźniaki. Super

• nowa! Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o prace to staram się pracować z domu bo zostawiłam ja z dnia na dzień ale meczy mnie to. Moj szef juz kogoś szuka na zastępstwo. Nie chciałam tak szybko odchodzić bo jeszcze wiele moze się wydarzyć ale fasolka jest dla mnie wazniejsza.

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada89 trzymam kciuki żeby skończyło się na strachu.
    Nanatasza wspaniałe wiadomości :) podwójne gratulacje :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, ja w pierwszej ciąży musiałam leżeć i to był bezwzględny nakaz leżenia. Mogłam tylko wstawać do łazienki i zrobić sobie coś do jedzenia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza ogromne gratulacje :D !!! zawsze mi się marzyły bliźniaki ;)

Ja w pierwszej ciąży się dużo lepiej czułam niż teraz :/ muli mnie wciąż i nie mogę nic zjeść, zero apetytu :/

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza super!!! Ale extra bliźniaki ;)

Ada daj znać co i jak!!!!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Plamienie mogło być z małego krwiaczka, który mi sie zrobil i ktory powinien się wchłonąć. Na badaniu było czyściutko :) Dostałam zwolnienie na prawie miesiąc i duphaston i mam się oszczędzać. W pon mam wizyte na nfz u tego gin, wiec założy mi wtedy karte i zleci badania.
    Uspokoiłam się trochę :)

Wiola90, malika89, aisa, Edka, Inska, Sanna lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada to dobrze ze wszystko dobrze .

W ogóle to miałam zdać relacje ze spania z ciążowa poduszką. Bardzo bardzo bardzo polecam . Jak dla mnie mega wygoda i w koni umiem spać na tym lewym boku . Ale sama poduszka w każdym położeniu jest wygodna . I mala tez to zauważyła bo ciągle mi ja podkrada . Mogłam sobie kupic taka juz kiedys a nie sie męczyć .

• Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma problemy z tarczycą? Jak robiłam sobie badania przed ciążą (koniec sierpnia) to miałam tsh w normie, coś koło 3, ale wczoraj miałam już 5,116. Zaczęłam szósty tydzień. Mój gin, jak do niego dzwoniłam powiedział, żebym spróbowała umówić się do endo, a jak się nie uda to mam wizytę 1 grudnia i wtedy pogadamy. Wizytę u endo umówiłam na sobotę, ale zastanawiam się, czy nie szukać kogoś wcześniej?? Czy to podwyższone tsh może zaczekać jeszcze tydzień? Czy trzeba działać jak najszybciej? Zastanawiam się czy to spokojne podejście mojego gin powinnam odczytywać jako dobry znak (nic się nie dzieje, można zaczekać), czy jako jego olewcze podejście do tematu? Chodzę do niego od 3 lat i do tej pory byłam zadowolona.

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Natasza gratulacje

Nie mam już sił siedzieć w pracy. Miałam iśc na l4 ale zauważyłam że umowa konczy mi się w grudniu więc jeszcze posiedze do stycznia żeby dostać bezterminowa, tylko jak ja to wytrzymam.

Wy już siedzicie na L4?

Ja jeszcze nie siedze na L4 ale mam pracę taką że mój szef jak się tylko dowie może mi zmienić stanowisko lub wysłać na tzw urlop

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma problemy z tarczycą? Jak robiłam sobie badania przed ciążą (koniec sierpnia) to miałam tsh w normie, coś koło 3, ale wczoraj miałam już 5,116. Zaczęłam szósty tydzień. Mój gin, jak do niego dzwoniłam powiedział, żebym spróbowała umówić się do endo, a jak się nie uda to mam wizytę 1 grudnia i wtedy pogadamy. Wizytę u endo umówiłam na sobotę, ale zastanawiam się, czy nie szukać kogoś wcześniej?? Czy to podwyższone tsh może zaczekać jeszcze tydzień? Czy trzeba działać jak najszybciej? Zastanawiam się czy to spokojne podejście mojego gin powinnam odczytywać jako dobry znak (nic się nie dzieje, można zaczekać), czy jako jego olewcze podejście do tematu? Chodzę do niego od 3 lat i do tej pory byłam zadowolona.

Dopiero koło 12 tyg. dzidzi tarczyca zaczyna pracować, tak mówił mój gin. I zdążyłam do tego czasu wyrównać poziom. Teraz jest nawet poniżej normy. Myślę, że do soboty się nic nie stanie :-) Pzdr. :-D

Grzybka lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka, to o dużo za wysoki wynik. Jak najszybciej biegnij do endokrynologa. Przed eizytą koniecznie oprócz tsh zrób wolne hormony ft4 i ft3 oraz przeciwciala antyTG i antyTPO.
    U mnie wynik powyżej 4 niestety był prawdopodobnie przyczyną poronienia ;(

Po szczegółowych badaniach okazało się, że to zwykła niedoczynność. Dostałam leki. Wyniki się poprawiły i zaszłam teraz w ciążę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 22:03

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję tak wspaniałej nowiny!

Ja dostałam l4 bo dopadł mnie wirus więc do wczoraj miałam l4 teraz mam wolne bo wyrobiłam etat. W sumie to dobrze kilka dni wolnego więcej nam nie zaszkodzi a może tylko pomóc. Teraz odliczamy do czwartku idę do mojej gin i nie mogę się doczekać aby sprawdzić co u mojej fasolki.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanatasza wow co za wiesci !

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza gratulacje :). Zawsze chciałam mieć blizniaki ♡.

Byłam dziś w Kauflandzie u mnie w mieście. Z mężem przeszukalismy cały sklep i nie znaleźliśmy tego Rogala dla ciężarnych. Mąż pytał nawet w informacji. W piątek będę w Lublinie wiec jeszcze tam poszukam a jak nie znajdę to zamówię na allegro. A już się cieszyłam ze będę dziś spala na tej poduszce :)

hchygox1kst10j9v.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff dziewczyny, ochłonęłam trochę :)

dzięki Wam za gratulacje, chyba do mnie jeszcze nie dociera.

W rodzinie nie mieliśmy bliźniaków. Coś czułam, że te moje bety są za wysokie, wy piszecie, że macie kilkanaście dni po ovu 80 a ja 1300.
    W zeszłym tygodniu był 1 szkrab, teraz 2, mam nadzieję, że za 2 tygodnie nie będzie 3 :P

Dostałam badania do zrobienia i mam zapisać sie na prenatalne (łapię się na nfz, więc choć tyle dobrego :) )
    Następna wizyta 8 grudnia.

Witam nowe dziewczyny, fajnie, że nas taka gromada :D

pytałyście o l4 - mi lekarz od razu powiedział, że teraz szybko zamykać sprawy zawodowe, bo przy jednojajowej ciąży to czeka mnie sanatorium - przechodzenie z kanapy na łóżko - zero sprzątania, gotowania, zakupów, spacerów - leżenie. Więc pewnie od stycznia będę leżeć. Póki co powoli pracuję.

Karolina - patrzyłam na allegro, spokojnie za jakieś 60zł można poduchę znaleźć, też się nad nią zastanawiałam.

ada - super, że wszystko po wizycie w porządku :)

Lekarz powiedział mi jeszcze o niejedzeniu - można nie jeść, byle pić, dużo pić, tyle, by normalnie sikać - powiedział, że to najważniejsze.

a od dziś jestem słomiana wdowa..M wyjechał na wschód Europy, kontakt będzie utrudniony, no ale jakoś damy radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 06:21

aisa, Sanna, malika89 lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ