Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówiłam się do ginekologa na sobotę, akurat będzie 5 tyg 0 dni
Wcześnie, ale muszę się upewnić, że wszystko jest ok
Nanatasza lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.

Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnyMimo mieć w gronie kolzanki z ciazowym doświadczeniem będziecie naszym źródłem wiedzy. już mnie uspokoiłyście, że to pobolewanie czasami to nie tylko u mnie oraz, że to nie musi być zły znak. Ja jestem strasznie młoda a pragnę maluszka tak samo, szkoda tylko, że nie spotyka się to z aprobatą innych osób.
dobija to strasznie.
-
ja też chcę się umówić na 18.12 na prenatralneKarolina_karolina wrote:Tez właśnie planuje się umówić juz na prenatalne. Chyba się umowie na 18.12 jeśli się uda bo to piątek a chciałabym żeby mąż też był
. Stresuje się bardzo o maleństwo
. Chciałabym juz być po tych prenatalnych...
idę do normalnego mojego ginekologa 16.12 a na prenatralne chcę po nim. też się strasznie denerwuję... ale musi być dobrze!!!
Karolina_karolina lubi tę wiadomość

Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nowatorka - mi ostatnio minęły te bóle brzucha, ale od kilku dni tak parę razy dziennie kłuje mnie z prawej strony nie wiem jakby jajnik - taki pulsujący kłujący ból - nie jakiś strasznie bolący ale jest i za chwilę przechodzi... też mam nadzieję, ze to nic powaznegonowatorka wrote:Smile ja nigdy bety w swoim zyciu nie robilam. Nie mieszkam w polsce i nikt mi tu jej nie zlecil a sama tez nie poszlam.
Dziewczyny ja wlasnie tez sie boje o fasolke. Jeszcze slyszac ze niektorych z nas tu juz na fioletowej nie ma (baaaardzo im wspolczuje) to niestety jeszcze bardziej sie boje o malenstwo. Z 2 strony nigdy nie chcialam byc z tych co panikujabez powodu i w ciazy wymyslaja problemy wiec musze sie jakos otrzasnac. Przed chwila mialam lekkie pulsowanie w brzuchu i bol klujacy pulsujacy. Przeszlo. Mam nadzieje ze te wszystkie bole to przez to ze fasol sie tam rozgoscil i sonie domek buduje
Wroclawska witaj !
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Taki bol z boku to pewnie jajnik i to bol sowodowany jakims pecherzykiem ktory sie tam tworzy normalnie w wyniku ciazy. Tak misie wydaje bo gin na usg mi wlasnie mowil o tym pecgerzyku, cyscie na jajniku spowodowanym ciaza i pytal czy mambole wlasnie z bokuizulala wrote:nowatorka - mi ostatnio minęły te bóle brzucha, ale od kilku dni tak parę razy dziennie kłuje mnie z prawej strony nie wiem jakby jajnik - taki pulsujący kłujący ból - nie jakiś strasznie bolący ale jest i za chwilę przechodzi... też mam nadzieję, ze to nic powaznego
-
Witam Was po kilkudniowej przerwie

Zagoniona jestem okropnie. A nadrabianie Was zajelo mi chyba pol dnia...
W czwartek bylam na wizycie i widzialam serduszko bijace!!!!
Termin potwierdzony na 01.07.
Jezeli chodzi o kwas foliowy, bo widzialam, ze rozmawialyscie, to mam brac do 12 tygodnia. Potem moze narobic podobno wiecej zlego niz dobrego, wiec trzeba go odstawic. Tak mi powiedziala Pani Dr. I dostalam Acidum Folicum, 5 mg, a nie zadne foliki... Do tego kazala bezwglednie brac jod! (powiedziala, ze juz i tak pozno). Ale zadnych witamin nie brac przynajmniej narazie.
Dostalam skierowanie na pakiet badan (ide robic w czwartek), a za 5 tygodni mam genetyczne.
Pozatym wszystko OK
Okropnie mnie ciagnie do slodkiego. Szczegolnie do kokosa... Nigdy w zyciu tak mi nie smakowal kokos jak teraz!!! Wszystko co kokosowe pochlaniam w 5 sekund. A od poczatku ciazy zarzekalam sie, ze bede uwazac z waga.... Aaaa masakra. Juz mam 1,5 kg do przodu, a to chyba bardzo duzo na tym etapie.....
i ze wzgledu na wegetarianizm musze wprowadzic wiecej warzyw straczkowych do diety.. Ale to da sie zrobic
No i te piersi bola mnie nieustajaco, od 4 tygodnia chyba, jakis wyjatkowy przypadek ze mnie
I wysypalo mnie jak nastolatke na calej buzi. okropne.
Nutka przykro mi jak cholera
Trzymaj sie :*
Inska, nowatorka, aisa, Edka, Ejrene, majeczka87 lubią tę wiadomość
Moj Aniolek
10 TC - 03.12.2015 (*)

-
ale to cos powaznego ?? jakis torbiel czy co?? ja bylam w ubiegla srode u gina i mówił, że jajniki czystenowatorka wrote:Taki bol z boku to pewnie jajnik i to bol sowodowany jakims pecherzykiem ktory sie tam tworzy normalnie w wyniku ciazy. Tak misie wydaje bo gin na usg mi wlasnie mowil o tym pecgerzyku, cyscie na jajniku spowodowanym ciaza i pytal czy mambole wlasnie z boku

Katuni - mi gin powiedział, że termin mam 30.06 - choć ja twierdziłam, że tak jak Ty 01.07katuni wrote:Witam Was po kilkudniowej przerwie

Zagoniona jestem okropnie. A nadrabianie Was zajelo mi chyba pol dnia...
W czwartek bylam na wizycie i widzialam serduszko bijace!!!!
Termin potwierdzony na 01.07.
Jezeli chodzi o kwas foliowy, bo widzialam, ze rozmawialyscie, to mam brac do 12 tygodnia. Potem moze narobic podobno wiecej zlego niz dobrego, wiec trzeba go odstawic. Tak mi powiedziala Pani Dr. I dostalam Acidum Folicum, 5 mg, a nie zadne foliki... Do tego kazala bezwglednie brac jod! (powiedziala, ze juz i tak pozno). Ale zadnych witamin nie brac przynajmniej narazie.
Dostalam skierowanie na pakiet badan (ide robic w czwartek), a za 5 tygodni mam genetyczne.
Pozatym wszystko OK
Okropnie mnie ciagnie do slodkiego. Szczegolnie do kokosa... Nigdy w zyciu tak mi nie smakowal kokos jak teraz!!! Wszystko co kokosowe pochlaniam w 5 sekund. A od poczatku ciazy zarzekalam sie, ze bede uwazac z waga.... Aaaa masakra. Juz mam 1,5 kg do przodu, a to chyba bardzo duzo na tym etapie.....
i ze wzgledu na wegetarianizm musze wprowadzic wiecej warzyw straczkowych do diety.. Ale to da sie zrobic
No i te piersi bola mnie nieustajaco, od 4 tygodnia chyba, jakis wyjatkowy przypadek ze mnie
I wysypalo mnie jak nastolatke na calej buzi. okropne.
Nutka przykro mi jak cholera
Trzymaj sie :*
ale zostaje z wami bo czuję się lipcowa
i widzicie co lekarz to inna opinia na temat witamin, kwasu foliowego itp.... ja biorę Femibion Natal 1 i powiedział, że super i właśnie chciał mi to polecić - a przeciez tam oprocz kwasu foliowego jest wiele innych witamin. teraz zreszta robilam morfoligię w niedzielę, mam obniżone żelazo - w ciązy min granica 11,5 a ja mam 11,4 - więc jutro ma mi dać receptę na jakieś tablety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:28

Nieee to nie jest nic, moj gin tylko wspomnial ze jest ale z takim tonem ze to normalne albo nawet fizjologiczne takze nawet nie dopytywalam. Wczesniej mialam 4 mce temu robione usg i nie mialam nic. Nie przejmuj sie tym kompletnie. Tylko ci mowie ze moze pobolewac bo moj gin sam mnie pytal czy mnie nie boli jajnik ale mnie akurat jajnik nie boli, za to mam bole podbrzusza jak na malpeizulala wrote:ale to cos powaznego ?? jakis torbiel czy co?? ja bylam w ubiegla srode u gina i mówił, że jajniki czyste
-
No dokladnie. Moj mi kazal brac calaciaze kwas i narazie zadnych witamin, nawet wit c mi odstawilkatuni wrote:No tak co do kwasu i witamin, to tak jak ze wszystkim, kazdy lekarz ma swoj system. Tak samo jest z badaniami itp. Ja tam mojej Pani Dr ufam w 100000% i mam do tego swoje zelazne powody, wiec robie jak każe

-
dopiero się doczytałam,
Nutka - bardzo przykro - trzymaj się Kochana!!! na pewno niedługo do nas dołączysz!!
a tak apropos - wczoraj mój mężuś - mówi do mnie jakie ty masz balony !! hehe (bo generalnie zbyt obfitego biustu to ja nie mam
i wziął i chciał mi possać sutka :p - O Tragedia !!!!!!!!!!! BÓL jakby mi ktoś nożem obcinał cycki !!!
katuni lubi tę wiadomość

O ja bym nie dala nawet sprobowacizulala wrote:dopiero się doczytałam,
Nutka - bardzo przykro - trzymaj się Kochana!!! na pewno niedługo do nas dołączysz!!
a tak apropos - wczoraj mój mężuś - mówi do mnie jakie ty masz balony !! hehe (bo generalnie zbyt obfitego biustu to ja nie mam
i wziął i chciał mi possać sutka :p - O Tragedia !!!!!!!!!!! BÓL jakby mi ktoś nożem obcinał cycki !!!
-
nick nieaktualnyWitajcie Kochane
Nutka - bardzo mi przykro
Tez bardzo sie boje ale to chyba normalna . Choc z 3 razy miałam juz sen ze krwawię to jeszcze bardziej sie boje . I niepotrzebnie tez potem o tym czytałam . Narazie czuje sie ok , objawy takie jakie były to są tylko ze senność tak mocna ze wszędzie usypiam i nic mi się nie chce . Córa wczoraj zaraziła mnie katarem . W poniedziałek mój wyczekiwana wizyta , mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze . I wam dziewczyny również tego życzę z całego serca . Ja narazie biorę są kwas foliowy a potem w drugim trymestrze będzie panie witamin ale wydaje mi się ze takie też maja kwas foliowy w zestawie . -
nick nieaktualny