X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, kochana, wiesz, że każda ciaża inna - może ciesz się, że objawów nie ma, bo jak nadejdą to będziesz wspominać te chwile :)
    Fajnie, że Twoja córcia już chodzi - faktycznie, trochę luzu dla Ciebie.

Malika, podobno tak ma być, że jak kłuje to dobrze, ale weź tu się nie martw ;)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Nutka-koloru bardzo mi przykro:(

Ja jak wstaje z łóżka to mam uczucie jakby mi wszystko stało w gardle i dzisiaj raz miałam odruch wymiotny.Jak przychodzę do pracy to mi mija. Jutro idę robić badania a w piątek mam wizytę u gina.Oby wszystko było dobrze:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru bardzo bardzo mi przykro i przyjmij ode mnie moje wyrazy współczucia... To musi być naprawdę straszne :( odzywaj sie do nas proszę... Bardzo mocno Cię ściskam :*

Zaczelam sie bac ze ten dwutygodniowy kaszel spowoduje cos zlego dla dziecka...

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka - ściskam mocno! :(

Dziewczyny, ja dziś poszłam na kontrolne badania - betka, progesteron i glukoza. Wizytę mam dopiero na 7.12 i do tego czasu się okocę z niepewności. Trochę Wam zazdroszczę Waszych objawów (wiem ze za chwile mogę tego pozalowac;p) bo ja oprócz mega wzdęć i lekko wrażliwych piersi nie widzę żadnych specjalnych objawów... Dlatego ta beta, żeby się uspokoić trochę i przestać obsesyjnie myśleć o ciazy.

Ale mam pytanie bo mnie to zaciekawiło bardzo -jak pobierali mi rano krew to miałam bardzo duże ciśnienie - krew mi normalnie bulgotała w tej probówce:D Wy też tak macie?
    Pielęgniarka powiedziała ze to nic zlego i musze się dobrze nawadniać po prostu ale mnie to zaintrygowało...

MartaT lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak widzą to już wiedzą że będzie poszukiwanie żył ;) i krew czasami nędzne leci pomimo dużej ilości wody wypiłem wcześniej... Nie przejmuj się każdy jest inny ;)

U nas wczoraj popadał delikatnie śnieg przez jakieś 15 minut ale bez Widocznych rezultatów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 09:44

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na badania to napiszę czy miałam jakieś przygody:)

Dziewczyny, czy wiecie co się dzieje z atat? miała mieć wizytę i się nie odzywa

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam do Was dołączyc :) Ovu mówi, że termin mam na 30 lipca. Objawów brak, beta w 11 dpo 26, w 13 dpo- 55. Na pewno jestem tu najstarsza, bo mam 42 lata i 12 letniego syna, który zresztą jeszcze nie wie, że będzie starszym bratem. A ciąża z trzeciego cyklu starań bez żadnych leków i wspomagaczy.

Nanatasza, Ejrene, nowatorka, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj bergamotka :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj bergamotka.;)

1usapiqvhk164civ.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstałam po 8, byłam w pracy dostarczyć zwolnienie :) wczoraj bardzo się zestresowałam, strasznie przeżywam te poronienia u dziewczyn :( cholernie boję się o swoją ciążę. Za bardzo to wszystko przeżywam. Będąc wczoraj na wizycie miałam leciutkie plamienie... Powiedziałam mojej gin,ale ona stwierdziła,że skoro pojawiło się pierwszy raz i bardzo lekkie to być może jest to bo okres mi się zbliża. I do dzisiaj żadnych plamien nie mam. Już jest ok i mam nadzieję,że tak będzie. Zresztą badając mnie wczoraj mówiła,że jest wszystko ok, bije serduszko ciąża rozwija się prawidłowo. Brzuch mnie na noc bolał,ale to miałam straszne gazy i to chyba było tym spowodowane...

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja Ci powiem ze tez się boję o swoją ciążę. Tak bardzo chce ją donosić

nowatorka lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka- koloru, bardzo mi przykro...

Dziewczyny czy Wy też tak macie że za każdym razem jak coś zjecie/wypijecie czujecie gorzki posmak w buzi? Ja nawet po zjedzeniu czekolady tak mam ;/

201607287452.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 mój mąż uważa,że za dużo czytam i później chodzę smutna i strasznie wszystko przeżywam,że nie potrzebnie bo to dla fasolki jeszcze gorzej. Wizytę mam 14 grudnia. Teraz będę się starała jeszcze bardziej oszczędzać i odpoczywać. Trochę się przestraszyłam jak zobaczyłam to minimalne plamienie... Eh

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj bergamotka! No i gratuluję! :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    kama005 mój mąż uważa,że za dużo czytam i później chodzę smutna i strasznie wszystko przeżywam,że nie potrzebnie bo to dla fasolki jeszcze gorzej. Wizytę mam 14 grudnia. Teraz będę się starała jeszcze bardziej oszczędzać i odpoczywać. Trochę się przestraszyłam jak zobaczyłam to minimalne plamienie... Eh
    mój mówi to samo i mówi, że mi to forum wyłączy :P ja mu dam!!

Bergamotka witaj i gratulacje, beta ładnie rośnie :)
    ciekawe jak Twój syn zareaguje na to, że zostanie bratem :)

MartaT, aisa lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza mój dzisiaj to samo powiedział,że skończy mi to czytanie :D

Nanatasza lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka...moje serducho płacze...tak strasznie mi przykro <3 Trzymaj się Skarbie

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niee.. Nutka tak mi przykro kochana :(. Ale bądź silna. Wierze ze juz niedługo do nas wrócisz na fioletowa stonę. Trzymaj się kochana ♡

hchygox1kst10j9v.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaką wy miałyście betę?w ogóle czego wyznacznikiem jest badanie beta hcg?widzę, że jedne mają mniejszą tą bete , drugie wiekszą i tak się zastanawiam

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Ugorny Nowa

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyn..
    Chciała bym do was dołączyć chociaż ,pewnie jestem sporo starsza od was. Mam 39 lat ,jest to moja 5 ciąża.Termin porodu mam na 5 lipca.

Nanatasza, aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

ckais65gygp4fdp0.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ