X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży byłam na 2 pogrzebach i też w zabobony nie wierzę.

Dziewczyny powodzenia na porodówkach :)

Jak tak Was czytam, to już mi wraca sentyment do brzucha. I pewnie za jakiś czas znowu za nim zatęsknię i będę maślanymi oczami patrzeć na ciężarne. Ale ja już swoje zrobiłam i więcej dzieci nie planujemy :) Chociaż jak to lekarz na porodówce stwierdził "byli już tacy, co nie planowali" :)

aisa, Agness27, Sanna, kot_bury, Angel0101, renieczka, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka dzisiaj kończy 19 miesięcy... jak ten czas leci.

aisa, Agness27, Zonti, figaa, kot_bury, renieczka, majeczka87, Angel0101, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzyłam o trójce, ale z moimi problemami, to będę szczęśliwa, jeśli zdążę z dwójką :)

Agness27, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho, ale sie dzieje!
    Eve, jak Ty masz już 9 cm rozwarcia po kilku godzinach to będziesz miała ekspresowy poród! Pozazdrościć :)
    Nowa, Agaxx - oby u Was też szybko poszło!
    A my tu będziemy wszystkie zazdrościć, że już macie maleństwa przy sobie :)

Dziewczyny, nie wiem ile prawdy w tym, ze seks działa, ale u mnie po zawsze widać ewidentnie, że coś się dzieje.
    Wczoraj miałam regularne twardnienia brzucha, nie mogłam spać, więc sobie liczyłam, co 10 minut. Ale bezbolesne, więc w końcu zasnełam :)

Agness27, kot_bury, renieczka, TheForfie, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • basia7777 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny trzymam kciuki za was!!!

Eve ty masz 9 cm rozwarcia i piszesz?! Co ty boli nie masz!! Ja przy dziewięciu umieralam hehe

Agness27, kot_bury, TheForfie, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki! Idzie lawinowo, bedxie dziś trójka Dzieciaczków!

Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    Angel0101 wrote:
    Cześć Laseczki!
    Już jestem znudzona tym czekaniem:/ chciałabym urodzić, jutro wizyta. Zobaczymy czy dostane skierowanie do szpitala. A mala sie tak wierci ze juz wszystko mnie boli. Podejrzewam ze bedzie wiercidupka po urodzeniu.
    Nawet zajecia nie mam za bardzo bo wszystko gotowe, dom posprzatany.

Moja tez tak sie wierciła a po urodzeniu grzeczna jak Aniolek ,tylko spała i jadła z przerwami na kupke i siusiu :)

Marta Bardzo mi przykro ale jak dziewczyny pisały jak masz bardzo przezywac pogrzeb to nie idz dla bezpieczenstwa dziecka bo jeszcze troche masz do końca terminu a takie duze emocje moga Wam zaszkodzic.I zrób jak Angel radzi jedz do kuzynki lub zadzwon i na pewno nikt do Ciebie nie bedzie miał pretensji że nie byłaś.
    Pamietaj że twoja dzidzia tez cie potrzebuje.

Panna truskawka tez mi przykro ze tak sie dzieje u Ciebie takze duzo siły zyczę dla Was .

Marta22, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na porodówkach :) Sciskam kciuki i czekamy na opowiesci i zdjecia :)

eve90 lubi tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy dwójkę ale z drugim poczekamy że dwa lata :)

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzieje tu dziś :)
    Agaxx, Nowa ,Eve powodzenia by szybko poszło i jak najmniej boleśnie no i czekamy na relacje jak było :)

eve90 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia ;)

Ja nadal w szpitalu, wczoraj skurczy prawie brak, dziś lekarz zrobił badanie mówi ze szyjki zostało 0,5 cm i mówi że powinno coś ruszyć wiec czekam ;)

A narazie tylko ból brzucha jak na okres ;)

Agness27, kot_bury, Zonti, TheForfie, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

my w wire walki ;) będę nadrabiać się się ogarne bardziej :)

Napiszcie mi proszę jakie kupowałyście laktatory, bo ja mam taki nawał pokarmu że mogłabym pół oddziału wykarmić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:20

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka dziewczyny i polozene polecały te elektryczne laktatory.. :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, ja robiłam ostatnio research, żeby być gotowa do zakupu i zdecydowanie Medela jest polecany, a jak chcesz coś tańszego to Canpol. Chociaż dużo dobrego też czytałam o laktatorach Aventa.
    Oczywiście żadne nie sprawdzone, więc mówię tylko co znalazłam w internetach! :)

Agness27, kijanka_88, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Z jednej strony ci zazdroszczę, że szybciej będziesz miała dziecię przy sobie Sanna, a z drugiej chętnie poczekam na sn.
    Moja położna mnie straszyła wczoraj, że po cc najlepiej z drugą ciążą poczekać aż dwa lata!

Mnie dziś obudziły bóle jak na okres, zaczynają się jakieś lekkie stawiania brzucha, ale zero konkretu. W czwartek wizyta zobaczymy co lekarz powie. Jak znam Zosię, to się nic nie ruszy na dół, szyjka długa, skurczów brak, więc umówi wizytę na "za kolejny tydzień" i wyśle do domu czekać. 18 dni do terminu.
    Dalile jesli by to ode mnie zależało tez wolałabym urodzić synka naturalnie ale w mojej sytuacji to jest niebezpieczne dla mnie tak jak i dla małego a on jest najważniejszy i nie sadze ze w dzisiejszych czasach cc to cos duzo gorszego od SN wiem ze jestem pod fachowa opieka i to najważniejsze

kot_bury, renieczka, julietta139, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, dziewczyny! Mocno trzymam za Was kciuki, życzę szybkich porodów, jeszcze szybszego dojścia do siebie i łatwych w obsłudze maluszków, dających trochę mamie odpocząć :D

renieczka, Sanna, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wspanialeeee!!!! jak ja sie ciesze!!!!;) widzialam juz jej przepięknego syneczka;) jeszcze dochodzi do siebie ale niebawem do Was na pewno sie odezwie;)

Tez tak chce urodzic;) a dzisiejsza data jest super! bo dzis fajni patroni sa;)

renieczka, Zonti, LilouK, kot_bury, jusella, figaa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia najlepsze zyczenia dla starszej córeczki ;)

Jaki to będzie piękny dzień! wiem o tym!;)
    Cieszcie się nim dziewczyny i wyciskajcie go do końca jak cytryny;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:45

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem chcielismy miec na poczatku 3ke ;) na porodowce mialam wyrzuty sumienia ze synek bedzie jedynakiem- jednak nie bedzie ;) Ostatnio modlil sie o braciszka (juz odklada dla niego zabawki). Z tego ze bedzie mial siostrzyczke sie bardzo cieszy ale o braciszku tez marzy :) Zobaczymy, nie mowimy nie ;)

aisa, Agness27, renieczka, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Zonti Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Eve wspanialeeee!!!! jak ja sie ciesze!!!!;) widzialam juz jej przepięknego syneczka;) jeszcze dochodzi do siebie ale niebawem do Was na pewno sie odezwie;)

Tez tak chce urodzic;) a dzisiejsza data jest super! bo dzis fajni patroni sa;)

Eve gratulacje :)

eve90 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ