X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, Wt tez się trzymajcie, spokojnych nocy i może któraś się rozpakuje.
    Ja jestem w szpitalu, zaraz spróbuję usnac bo o 6 mam mieć ktg. Jeszcze przyszła pielęgniarka noworodkowa i pomogła mi wybrać ubranka.
    Także dobranoc, jutro dam znać jak juz dojdę trochę do siebie!

basia7777, jusella, majeczka87, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga trzymam kciukasy ! Dawaj znać jutro jak się czujecie ! :* :-*

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się obudzilam na siku. Pies narobił trochę rabanu bo próbował wskoczyć na łóżko i jeszcze straż pożarna jechała na sygnalach. Nosz kurde!!! No nic próbuje zasnąć :)

majeczka87, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Gagaga mocno trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie. Powodzenia życzę - trzymaj się!

Znów udało mi się ponad 3 godziny spać co mi się bardzo podoba :-D.
    Dziś po 9tej Szymcio kończy pierwszy tydzień a ja nie pamiętam jak to było bez Niego i nie wyobrażam sobie życia bez Szymonka.

Wiem, będę marudzić - poszłybyście na porodówkę - tak hurtem i sprawa załatwiona ;-)

Miłego dnia życzę wszystkim i bezbolesnych porodów.

TheForfie, Pauli11, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, kijanka_88, eve90 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39tc!
    Po wizycie, szyjka dluga, zamknieta, brak rozwarcia... Nie chce wychodzic, ale babka powiedziala ze to nic nie znaczy bo w kazdej chwili moga odejsc mi wody. Powiedziala ze jak zobacze ze opadl mi brzuch to mam dac jej znac i przyjechac. Zastanawiamy sie z moim czy nie pojechac jutro nad morze na pare godzin, mam 4h drogi, co o tym myslicie? :)
    a i u mnie w szpitalu mam miec rzeczy tylko dla siebie dla dziecka nic, nawet pampersow, coz, trzeba dzis wypakowac :P

Zonti, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywaliłam sie ale na tylek. Chyba nie zaszkodze tym malej?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile ja tez milam upadek na tlek ale jakis czas temu. Nic malemu nie bylo ale powiedz o tym lekarowi

Dalile, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Majeczka. Huk był aż na całą kamienicę, tak to jest jak orka próbuje biegać za kotem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 08:12

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uczymy sie na bledach, obserwuj maluszka czy sie rusza itd. Jak cos Cie nie zaponiepokoi to lepiej pojechac i sprawdzic

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The Forfie ja bym jechala :p

Dalile ja bym poszla sprawdzic czy nic sie nie stalo. Mala ma amortyzacje ;) ale tak dla swietego spokoju.

gagaga powodzenia! i zazdroszcze :)

za 3 dni zaczynam 41 tc a tu ani widu ani slychu ;) maz juz ma dosc pytan w pracy: kiedy, kiedy? termin jeszcze nie minal a oni od 2 tygodni pytaja jak na usranie.
    Moja mama mowi ze brzuch mi opadl i to juz niedlugo :p no raczej... gora 10 dni bo potem beda mloda juz wyganiac.
    Obiecalam sobie ze tym razem nie bede sie niecierpliwic ale niestety jest gorzej niz w 1szej ciazy :(

TheForfie, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dwupaku :)

Gagaga trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszlo :)

Mnie w nocy tez jakies skurcze lapia ale zaraz puszczają..
    Dzis może sie dowiem czy młodemu choc troche sie spieszy do nas ;)
    Ale jestem juz spokojniejsza bo mąż wczoraj zjechal z wyjazdu no i Wojtuś teraz mogly juz wyjść i przynajmniej Tatuś byłby przy porodzie :)

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki! Nie dam rady Was nadrobić, przepraszam. Ale gratuluję wszystkim, które zostały mamami od mojej ostatniej wizyty! Powodzenia przy dzieciaczkach!
    Ja i Wojtuś od wtorkowego popołudnia jesteśmy w domu. Trochę się dzieje, ale jest dobrze, mały to wieeeelkie szczęście. U mnie trochę cyrk z hormonami. Całą ciążę jakoś nie czułam różnicy w nastroju, teraz za to płaczę przy każdej okazji. Nie to, że mi smutno, tylko mega łatwo się wzruszam. Leje się ze mnie strumieniami... Ale to wszystko przejdzie, niunio rekompensuje każdy ból i każdy problem.
    Pozdrawiamy Was forumowe ciocie i życzymy równie wielkich radości i wzruszeń!

renieczka, Karolajjn:), Ejrene, aisa, jusella, Dalile, Marta22, Agness27, Sanna, MirelS, majeczka87, Maka, Zuzulka88, kot_bury, figaa, Angel0101, eve90 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko mnie z oczu cieknie jak tylko mówię o moich Dzieciach - nawet o tym Starym Koniu Pierworodnym - normalnie potok leci :-D
    Jak sobie radę dajesz? Karmisz piersią? Powodzenia Ci życzę i pięknego słonecznego dnia :-D..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:31

Agness27, renieczka, TheForfie, Zuzulka88, kot_bury, figaa, eve90 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaliczyliśmy kiepską noc. Pobudka o 2.35 trwała do 5. Po karmieniu nie mogła zasnąć, bo brzuch ja9 bolał. Dopiero jak walnęła kupę, to widać, że jej pomogło i poszła w końcu spać. Ale męczyła się strasznie. No i ja oczywiście też czuwałam cały czas, bo widziałam, jak się kręci.
    Jeszcze mnie ząb trochę bolał, bo byłam wczoraj u dentysty i okazało się, że muszę mieć kanałowe, bo ząb obumiera :/ A trzy miesiące wcześniej miałam na nim plombę zakładaną. No i jestem lżejsza o 300 zł.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to wspolczuje ciezkiej nocy :(
    O zebach nawet tematu nie zaczynam bo mi po sterydach sie posypaly i robilam je przed ciaza- tez kupe kasy zostawilam i 2 sie ukruszyly a w 1 wypadla plomba :( becikowe pojdzie na moje zeby..

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Sanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest teraz z becikowym ?? Każdemu sie należy czy sa jakies ramy??

TheForfie lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to witam w piątkowy słoneczny dzionek milego dnia Kochane

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dwupaku. Mnie jakieś takie chyba skurcze łapią wieczorami a potem przechodzą.

Sanna becikowe ma ograniczenie finansowe.

I są chyba dwa. Jedno to jest 1000zł jednorazowe i dochód na rodzica za rok 2014 nie może przekroczyć 1922zł netto (czy jakoś tak)

A drugie to jest coś przez 12 miesięcy i tu też jest ograniczenie finansowe.

Tak czytalam w necie :) My może zalapiemy się na tą pierwszą opcję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:50

Sanna lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Dziewczyny a jak to jest teraz z becikowym ?? Każdemu sie należy czy sa jakies ramy??

Właśnie zgłębiam ten temat:
    http://babyonline.pl/becikowe-wniosek-o-becikowe-wzor,zasilki-i-becikowe-artykul,13632,r1p1.html

Kama a to drugie to jest zasiłek macierzyński dla bezrobotnych i studentek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:59

Sanna, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dalej 2w1

Dalile o ile nie masz krwawienia, to raczej z Zosią ok. Obserwuj się i odpoczywaj.

Słoneczko :* Kochana, spokojnie, hormony niedługo się uspokoją, więcej wyrozumiałości dla samej siebie! Wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj jak najwięcej, zobaczysz, że za chwilę już będzie ok <3

Sanna jeśli chodzi o becikowe,to jest jakieś kryterium dochodowe, ale nie pamięta ile wynosi na osobę, może trzeba wujka googla zapytać, albo któraś z dziewczyn się orientuje, bo temat chyba był już poruszany.

Dalile, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ