X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, Wt tez się trzymajcie, spokojnych nocy i może któraś się rozpakuje.
    Ja jestem w szpitalu, zaraz spróbuję usnac bo o 6 mam mieć ktg. Jeszcze przyszła pielęgniarka noworodkowa i pomogła mi wybrać ubranka.
    Także dobranoc, jutro dam znać jak juz dojdę trochę do siebie!

basia7777, jusella, majeczka87, Agness27, Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga trzymam kciukasy ! Dawaj znać jutro jak się czujecie ! :* :-*

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się obudzilam na siku. Pies narobił trochę rabanu bo próbował wskoczyć na łóżko i jeszcze straż pożarna jechała na sygnalach. Nosz kurde!!! No nic próbuje zasnąć :)

majeczka87, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Gagaga mocno trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie. Powodzenia życzę - trzymaj się!

Znów udało mi się ponad 3 godziny spać co mi się bardzo podoba :-D.
    Dziś po 9tej Szymcio kończy pierwszy tydzień a ja nie pamiętam jak to było bez Niego i nie wyobrażam sobie życia bez Szymonka.

Wiem, będę marudzić - poszłybyście na porodówkę - tak hurtem i sprawa załatwiona ;-)

Miłego dnia życzę wszystkim i bezbolesnych porodów.

TheForfie, Pauli11, Agness27, Zuzulka88, nick nieaktualny, kijanka_88, eve90 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39tc!
    Po wizycie, szyjka dluga, zamknieta, brak rozwarcia... Nie chce wychodzic, ale babka powiedziala ze to nic nie znaczy bo w kazdej chwili moga odejsc mi wody. Powiedziala ze jak zobacze ze opadl mi brzuch to mam dac jej znac i przyjechac. Zastanawiamy sie z moim czy nie pojechac jutro nad morze na pare godzin, mam 4h drogi, co o tym myslicie? :)
    a i u mnie w szpitalu mam miec rzeczy tylko dla siebie dla dziecka nic, nawet pampersow, coz, trzeba dzis wypakowac :P

Zonti, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywaliłam sie ale na tylek. Chyba nie zaszkodze tym malej?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile ja tez milam upadek na tlek ale jakis czas temu. Nic malemu nie bylo ale powiedz o tym lekarowi

Dalile, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Majeczka. Huk był aż na całą kamienicę, tak to jest jak orka próbuje biegać za kotem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 08:12

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uczymy sie na bledach, obserwuj maluszka czy sie rusza itd. Jak cos Cie nie zaponiepokoi to lepiej pojechac i sprawdzic

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The Forfie ja bym jechala :p

Dalile ja bym poszla sprawdzic czy nic sie nie stalo. Mala ma amortyzacje ;) ale tak dla swietego spokoju.

gagaga powodzenia! i zazdroszcze :)

za 3 dni zaczynam 41 tc a tu ani widu ani slychu ;) maz juz ma dosc pytan w pracy: kiedy, kiedy? termin jeszcze nie minal a oni od 2 tygodni pytaja jak na usranie.
    Moja mama mowi ze brzuch mi opadl i to juz niedlugo :p no raczej... gora 10 dni bo potem beda mloda juz wyganiac.
    Obiecalam sobie ze tym razem nie bede sie niecierpliwic ale niestety jest gorzej niz w 1szej ciazy :(

TheForfie, Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dwupaku :)

Gagaga trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszlo :)

Mnie w nocy tez jakies skurcze lapia ale zaraz puszczają..
    Dzis może sie dowiem czy młodemu choc troche sie spieszy do nas ;)
    Ale jestem juz spokojniejsza bo mąż wczoraj zjechal z wyjazdu no i Wojtuś teraz mogly juz wyjść i przynajmniej Tatuś byłby przy porodzie :)

jusella, Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki! Nie dam rady Was nadrobić, przepraszam. Ale gratuluję wszystkim, które zostały mamami od mojej ostatniej wizyty! Powodzenia przy dzieciaczkach!
    Ja i Wojtuś od wtorkowego popołudnia jesteśmy w domu. Trochę się dzieje, ale jest dobrze, mały to wieeeelkie szczęście. U mnie trochę cyrk z hormonami. Całą ciążę jakoś nie czułam różnicy w nastroju, teraz za to płaczę przy każdej okazji. Nie to, że mi smutno, tylko mega łatwo się wzruszam. Leje się ze mnie strumieniami... Ale to wszystko przejdzie, niunio rekompensuje każdy ból i każdy problem.
    Pozdrawiamy Was forumowe ciocie i życzymy równie wielkich radości i wzruszeń!

nick nieaktualny, Karolajjn:), Ejrene, aisa, jusella, Dalile, nick nieaktualny, Agness27, Sanna, MirelS, majeczka87, Maka, Zuzulka88, nick nieaktualny, figaa, Angel0101, eve90 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko mnie z oczu cieknie jak tylko mówię o moich Dzieciach - nawet o tym Starym Koniu Pierworodnym - normalnie potok leci :-D
    Jak sobie radę dajesz? Karmisz piersią? Powodzenia Ci życzę i pięknego słonecznego dnia :-D..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:31

Agness27, nick nieaktualny, TheForfie, Zuzulka88, nick nieaktualny, figaa, eve90 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaliczyliśmy kiepską noc. Pobudka o 2.35 trwała do 5. Po karmieniu nie mogła zasnąć, bo brzuch ja9 bolał. Dopiero jak walnęła kupę, to widać, że jej pomogło i poszła w końcu spać. Ale męczyła się strasznie. No i ja oczywiście też czuwałam cały czas, bo widziałam, jak się kręci.
    Jeszcze mnie ząb trochę bolał, bo byłam wczoraj u dentysty i okazało się, że muszę mieć kanałowe, bo ząb obumiera :/ A trzy miesiące wcześniej miałam na nim plombę zakładaną. No i jestem lżejsza o 300 zł.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to wspolczuje ciezkiej nocy :(
    O zebach nawet tematu nie zaczynam bo mi po sterydach sie posypaly i robilam je przed ciaza- tez kupe kasy zostawilam i 2 sie ukruszyly a w 1 wypadla plomba :( becikowe pojdzie na moje zeby..

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Sanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest teraz z becikowym ?? Każdemu sie należy czy sa jakies ramy??

TheForfie lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to witam w piątkowy słoneczny dzionek milego dnia Kochane

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dwupaku. Mnie jakieś takie chyba skurcze łapią wieczorami a potem przechodzą.

Sanna becikowe ma ograniczenie finansowe.

I są chyba dwa. Jedno to jest 1000zł jednorazowe i dochód na rodzica za rok 2014 nie może przekroczyć 1922zł netto (czy jakoś tak)

A drugie to jest coś przez 12 miesięcy i tu też jest ograniczenie finansowe.

Tak czytalam w necie :) My może zalapiemy się na tą pierwszą opcję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:50

Sanna lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Dziewczyny a jak to jest teraz z becikowym ?? Każdemu sie należy czy sa jakies ramy??

Właśnie zgłębiam ten temat:
    http://babyonline.pl/becikowe-wniosek-o-becikowe-wzor,zasilki-i-becikowe-artykul,13632,r1p1.html

Kama a to drugie to jest zasiłek macierzyński dla bezrobotnych i studentek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:59

Sanna, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dalej 2w1

Dalile o ile nie masz krwawienia, to raczej z Zosią ok. Obserwuj się i odpoczywaj.

Słoneczko :* Kochana, spokojnie, hormony niedługo się uspokoją, więcej wyrozumiałości dla samej siebie! Wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj jak najwięcej, zobaczysz, że za chwilę już będzie ok <3

Sanna jeśli chodzi o becikowe,to jest jakieś kryterium dochodowe, ale nie pamięta ile wynosi na osobę, może trzeba wujka googla zapytać, albo któraś z dziewczyn się orientuje, bo temat chyba był już poruszany.

Dalile, Agness27, Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ