Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczęta, Wt tez się trzymajcie, spokojnych nocy i może któraś się rozpakuje.
Ja jestem w szpitalu, zaraz spróbuję usnac bo o 6 mam mieć ktg. Jeszcze przyszła pielęgniarka noworodkowa i pomogła mi wybrać ubranka.
Także dobranoc, jutro dam znać jak juz dojdę trochę do siebie!basia7777, jusella, majeczka87, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
A ja się obudzilam na siku. Pies narobił trochę rabanu bo próbował wskoczyć na łóżko i jeszcze straż pożarna jechała na sygnalach. Nosz kurde!!! No nic próbuje zasnąć
majeczka87, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Gagaga mocno trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie. Powodzenia życzę - trzymaj się!
Znów udało mi się ponad 3 godziny spać co mi się bardzo podoba .
Dziś po 9tej Szymcio kończy pierwszy tydzień a ja nie pamiętam jak to było bez Niego i nie wyobrażam sobie życia bez Szymonka.
Wiem, będę marudzić - poszłybyście na porodówkę - tak hurtem i sprawa załatwiona
Miłego dnia życzę wszystkim i bezbolesnych porodów.TheForfie, Pauli11, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, kijanka_88, eve90 lubią tę wiadomość
-
39tc!
Po wizycie, szyjka dluga, zamknieta, brak rozwarcia... Nie chce wychodzic, ale babka powiedziala ze to nic nie znaczy bo w kazdej chwili moga odejsc mi wody. Powiedziala ze jak zobacze ze opadl mi brzuch to mam dac jej znac i przyjechac. Zastanawiamy sie z moim czy nie pojechac jutro nad morze na pare godzin, mam 4h drogi, co o tym myslicie?
a i u mnie w szpitalu mam miec rzeczy tylko dla siebie dla dziecka nic, nawet pampersow, coz, trzeba dzis wypakowacZonti, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
The Forfie ja bym jechala :p
Dalile ja bym poszla sprawdzic czy nic sie nie stalo. Mala ma amortyzacje ale tak dla swietego spokoju.
gagaga powodzenia! i zazdroszcze
za 3 dni zaczynam 41 tc a tu ani widu ani slychu maz juz ma dosc pytan w pracy: kiedy, kiedy? termin jeszcze nie minal a oni od 2 tygodni pytaja jak na usranie.
Moja mama mowi ze brzuch mi opadl i to juz niedlugo :p no raczej... gora 10 dni bo potem beda mloda juz wyganiac.
Obiecalam sobie ze tym razem nie bede sie niecierpliwic ale niestety jest gorzej niz w 1szej ciazyTheForfie, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam się w dwupaku
Gagaga trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszlo
Mnie w nocy tez jakies skurcze lapia ale zaraz puszczają..
Dzis może sie dowiem czy młodemu choc troche sie spieszy do nas
Ale jestem juz spokojniejsza bo mąż wczoraj zjechal z wyjazdu no i Wojtuś teraz mogly juz wyjść i przynajmniej Tatuś byłby przy porodziejusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki! Nie dam rady Was nadrobić, przepraszam. Ale gratuluję wszystkim, które zostały mamami od mojej ostatniej wizyty! Powodzenia przy dzieciaczkach!
Ja i Wojtuś od wtorkowego popołudnia jesteśmy w domu. Trochę się dzieje, ale jest dobrze, mały to wieeeelkie szczęście. U mnie trochę cyrk z hormonami. Całą ciążę jakoś nie czułam różnicy w nastroju, teraz za to płaczę przy każdej okazji. Nie to, że mi smutno, tylko mega łatwo się wzruszam. Leje się ze mnie strumieniami... Ale to wszystko przejdzie, niunio rekompensuje każdy ból i każdy problem.
Pozdrawiamy Was forumowe ciocie i życzymy równie wielkich radości i wzruszeń!renieczka, Karolajjn:), Ejrene, aisa, jusella, Dalile, Marta22, Agness27, Sanna, MirelS, majeczka87, Maka, Zuzulka88, kot_bury, figaa, Angel0101, eve90 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
*Słoneczko mnie z oczu cieknie jak tylko mówię o moich Dzieciach - nawet o tym Starym Koniu Pierworodnym - normalnie potok leci
Jak sobie radę dajesz? Karmisz piersią? Powodzenia Ci życzę i pięknego słonecznego dnia ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:31
Agness27, renieczka, TheForfie, Zuzulka88, kot_bury, figaa, eve90 lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj zaliczyliśmy kiepską noc. Pobudka o 2.35 trwała do 5. Po karmieniu nie mogła zasnąć, bo brzuch ja9 bolał. Dopiero jak walnęła kupę, to widać, że jej pomogło i poszła w końcu spać. Ale męczyła się strasznie. No i ja oczywiście też czuwałam cały czas, bo widziałam, jak się kręci.
Jeszcze mnie ząb trochę bolał, bo byłam wczoraj u dentysty i okazało się, że muszę mieć kanałowe, bo ząb obumiera A trzy miesiące wcześniej miałam na nim plombę zakładaną. No i jestem lżejsza o 300 zł. -
Witam się w dwupaku. Mnie jakieś takie chyba skurcze łapią wieczorami a potem przechodzą.
Sanna becikowe ma ograniczenie finansowe.
I są chyba dwa. Jedno to jest 1000zł jednorazowe i dochód na rodzica za rok 2014 nie może przekroczyć 1922zł netto (czy jakoś tak)
A drugie to jest coś przez 12 miesięcy i tu też jest ograniczenie finansowe.
Tak czytalam w necie My może zalapiemy się na tą pierwszą opcjęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:50
Sanna lubi tę wiadomość
-
Sanna wrote:Dziewczyny a jak to jest teraz z becikowym ?? Każdemu sie należy czy sa jakies ramy??
Właśnie zgłębiam ten temat:
http://babyonline.pl/becikowe-wniosek-o-becikowe-wzor,zasilki-i-becikowe-artykul,13632,r1p1.html
Kama a to drugie to jest zasiłek macierzyński dla bezrobotnych i studentekWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:59
Sanna, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ja dalej 2w1
Dalile o ile nie masz krwawienia, to raczej z Zosią ok. Obserwuj się i odpoczywaj.
Słoneczko :* Kochana, spokojnie, hormony niedługo się uspokoją, więcej wyrozumiałości dla samej siebie! Wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj jak najwięcej, zobaczysz, że za chwilę już będzie ok
Sanna jeśli chodzi o becikowe,to jest jakieś kryterium dochodowe, ale nie pamięta ile wynosi na osobę, może trzeba wujka googla zapytać, albo któraś z dziewczyn się orientuje, bo temat chyba był już poruszany.Dalile, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość