X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1922 zł na członka rodziny z dzieckiem już licząć :)

Sanna, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajemy sobie radę, mały jest naprawdę grzeczny. Teraz mąż biega i załatwia papierologie całą, więc jeszcze jestem sama, ale jak jest to mi pomaga bardzo, zakochany jest w niuniu ogromnie. Karmimy się piersią, mam teraz nawał pokarmu, więc trochę boli, ale dajemy radę. Wczoraj mieliśmy pierwszą wizytę u lekarza, pani doktor chyba trochę przegięła, bo kazała jechać na pobranie badań do szpitala -synek ma lekką żółtaczkę, z taką wypisali nas spokojnie ze szpitala, a teraz po dwóch dniach znów go kłuli... Dobrze, że mąż był z nami, bo ja wyłam razem z dzieckiem. Ale konsultowałam wyniki z położną i ona twierdzi, że jeszcze nie ma się czym martwić.

Agness27, TheForfie, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny zastanawiałam sie wlasnie na ile sie dzieli logika podpowiadała ze rodzice plus dziecko ale wiecie Polska i tak oczywiscie musielibzrobic ograniczenia

74di4z174lr410ce.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko tak szybko wizyta u lekarza? My mamy termin dopierona 22 lipca. Jedynie położna w środę u nas była.
    Biedny Maluszek się nacierpiał...

• Edka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, cisza u mnie nadal

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej, ja to ostatnio śpię na maxa, chyba organizm kumuluje energię na zapas :)

Mnie dziś pobolewa krocze, i co jest dla mnie nowe, ostatnio nie chodzę siku w nocy. Dziwne...

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my niestety raczej nie zalapiemy sie na becikowe :(
    Z córką bez problemu i bez papirologi dostałam a teraz nawymyslali tego tyle ze Glowa mala :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:22

Sanna lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa moj Kubunio tez w inkubatorze z zoltaczka :( ciagle spi i za bardzo nie chce jesc i spada z wagi... Zaczynam dokarmiac go butelka. Nie bede patrzec ze chcialam piersia jak dziecko mi spada z wagi ciagle.. To wczesniaczek i nawet z butelki bardzo wolne ssie..

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! a ja dalej takie bóle w dole, że nie mogę chodzić.Przejdę parę kroków i się zwijam. Niech się mały ewakuuje niedługo,bo zwariuję na tej końcówce :/

• Dalile Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Nowa moj Kubunio tez w inkubatorze z zoltaczka :( ciagle spi i za bardzo nie chce jesc i spada z wagi... Zaczynam dokarmiac go butelka. Nie bede patrzec ze chcialam piersia jak dziecko mi spada z wagi ciagle.. To wczesniaczek i nawet z butelki bardzo wolne ssie..

Wszystko dla malestwa!

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS duzo siły zycze ja idę po jagody uruchamiać bede produkcje pierogów a co troszke zamroze to bedzie pozniej na obiad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:35

MirelS, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cisza... Nic po prostu nic....

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i trzymajcie się świeże mamusie - pocżątki podobno przeważnie ciężkie są, a później się wszystko ładnie unormuje :) Przynajmniej nie kulacie już jak my :P

Kama może i lepiej, weźmie Cię z zaskoczenia raz a dobrze. Ja już miesiąc ledwo łażę oO z dnia na dzień coraz gorzej, a skurcze to tylko straszaki.

TheForfie, Zuzulka88, kot_bury, Sanna, jusella lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w zaczetym 40tc
    Spałam dzisiaj jak zabita tylko jedna pobudka :-)
    Ale obudziłam się z jakąś krosta przy wardze. Czyżby opryszczka? :-( No i po jakimś miesiącu spokoju znowu krew z nosa leci... :-/
    Czekam obecnie na kuriera.. Poprasowalam rano ostatnie sztuki pieluch bambusowych.. Teraz kakao i pączek a później sprzątanie i obiad.

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko to pewnie będą siła wykurzac. Taka uparta jest. Pewnie po tatusiu :) A wywoływania nie chce... Ehh...

Jeszcze zobaczymy co moja Gin dzisiaj powie na ten cholerny posiew.

Tak bardzo bym chciała to już mieć za sobą wszystko.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • olala2910 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja też czekam z niecierpliwoscią... W nocy mała wariowała jak nie wiem co i pojawiły sie skurcze co 5 minut, ale bezbolesne. Także nic konkretnego się nie dzieje. Pije liść maliny, łykam wiesiołka i duzo chodzę. Mam nadzieje, ze wszystkie rozpakujemy sie wkrótce i ominie nas ta "przyjemność" wywoływania ;P pozdrawiam Was i życzę duzo cierpliwości - tym oczekującym i tym z maluszkami przy sobie rownież :)

TheForfie, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, jusella lubią tę wiadomość

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ja też z tych u których cisza jak makiem zasiał. Wczoraj znowu objechałam całe mieszkanie na szmacie na kolanach, podłogi lśnią, małego to nie rusza.
    Poza twardnieniami brzucha, do których nie przywiązuję nawet uwagi nic się nie dzieje.
    Ale postanowiłam być cierpliwa i czekam spokojnie, mały wyjdzie jak będzie gotowy!
    Wczoraj czytałam na stronach tutejszej służby zdrowia na temat wywoływania porodu i nawet tam piszą, że niestety jest dużo bardziej bolesne niż poród, który zaczyna się sam.
    No nic tylko się modlić, żeby samo się zaczęło...

Miłego piątku mamuśki!
    Mam nadzieję, że po weekendzie będziemy już w większym składzie.

A! Wiecie co mnie budzi rano przez kilka ostatnich dni? Ból dupy! Nosz masakra jakaś, tak mnie boli tyłek (pośladki) z rana, że żadna pozycja nie pomaga i muszę wstać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 11:17

Zuzulka88, kot_bury, Agness27, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z dziewczyn które urodziły miała wywoływanie porodu?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:

Ja w nocy musialam tez dokarmic bo od trzeciej bardzo szalal i byl niespokojny a ja wykonczona.
    Dzisiaj juz wyciagam go na karmienie z inkubatora bo ma mniejsza zoltaczke a ja bardzo duzo pokarmu.
    Powiem wam ze dziecka trzeba sie nauczyc :-) ale jest przekochany.
    Dzis maz lata i zalatwia dokumenty a w przyszlym tygodniu podjade zalatwic w pracy moj macierzynski.
    Juz sie nie moge doczekac az wyjde ze szpitala.

Mam pytanie do mamus karmiacych co wy pijecie oprocz wody bo ja wody nie lubie i sie zmuszam a czuje pragnienie.

TheForfie, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

• Mammija Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie na mysli piszac "bezbolesne skurcze" ze brzuch sie napina i jest twardy??

dev198pr___.png
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ