X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero sprawdziłam w necie już w domu bo mnie coś ruszyło że to chyba antybiotyk jest. Moi rodzice są chemikami i mi powiedzą co to i czy to nie jest pochodna na przykład związku na który mam uczulenie a zaraz u nich będę. Także nie panikuję. Leku jeszcze nie wzięłam bo poczekam na konsultację ze specjalistami w tej dziedzinie ;) Ojciec zajmował się chemią leków.

Powiedziałabym lekarzowi o uczuleniu gdybym wiedziała że to antybiotyk... :/ Nie zwróciła mi na to nawet uwagi... Ale ja mam na całe szczęście takie coś że czasami wracam do domu i sprawdzam co to albo nazwa leku mi się kojarzy oczywiście przyłazi mi do łba dopiero w domu) i lukam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 13:53

Agness27, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    TheForfie i Ania dziękuję :* Będę robić prywatnie, więc mam nadzieję, że wynik odbiorę jeszcze przed godziną W :D

Ja czekałam tydzien czasu na wynik GBS i chodzę na fundusz.

Ja po wizycie.rozwarcie na 2 palce ale szyjka dluga wiec jeszcze troche poczekamy na naszego Szkraba :)
    No i dostałam zwolnienie do 22 lipca i kolejna wizyta 15 lipca -zobaczymy czy młody doczeka ;)
    A waga ok 3400g-3500g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:25

majeczka87, ania181111, kot_bury, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Czy któraś z dziewczyn które urodziły miała wywoływanie porodu?

Wydaje mi się że jeszcze nie.

Ale wszystko wskazuje na to że w poniedziałek zdam Ci relację jak to wygląda.

Agness27 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Wydaje mi się że jeszcze nie.

Ale wszystko wskazuje na to że w poniedziałek zdam Ci relację jak to wygląda.

Ja już niedługo też pewnie zdam relację co i jak :) bo u mnie już po terminie :(

Agness27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Ja już niedługo też pewnie zdam relację co i jak :) bo u mnie już po terminie :(

I co po 7 dniach od terminu na oddział lekarz Ci kazał?
    Mi już chyba w poniedziałek będą wywoływać bo dziecko jest duże i lekarz nie chce czekać tych standardowych 7 dni by jeszcze bardziej nie urósł.

atdc15nmjt4tk663.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    I co po 7 dniach od terminu na oddział lekarz Ci kazał?
    Mi już chyba w poniedziałek będą wywoływać bo dziecko jest duże i lekarz nie chce czekać tych standardowych 7 dni by jeszcze bardziej nie urósł.
    jutro i ewentualnie w pon ktg i jeśli do tej pory nic się nie ruszy to zadecydują czy wywołują czy cc bo moja didzia też już dość duża :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Powiedziałabym lekarzowi o uczuleniu gdybym wiedziała że to antybiotyk... :/ Nie zwróciła mi na to nawet uwagi... Ale ja mam na całe szczęście takie coś że czasami wracam do domu i sprawdzam co to albo nazwa leku mi się kojarzy oczywiście przyłazi mi do łba dopiero w domu) i lukam.

Kurczę, to trochę dziwne ze strony lekarza - mnie zawsze przed wypisaniem antybiotyku pytają, czy jestem na jakiś uczulona (całe szczęście, bo jestem, ale na jakiś mało popularny). Masz może numer do tej lekarki? Zadzwoniłabym do niej, że jestem uczulona na ten lek i poprosiła o jakiś inny, może mogłaby Ci zostawić receptę w rejestracji, byłoby szybciej, niż rejestrować się jeszcze raz albo iść do rodzinnego...

Moja mama bije wszelkie rekordy :D zadzwoniłam do niej (jest z siostrą nad morzem, lekko licząc 500 km ode mnie) i zdaję relację z wizyty. Na wieść o ewakuującym się czopie zaczęła panikować, bo jej odszedł rano, wieczorem chlupnęły wody i o 3 było po wszystkim. I skoro jej nie ma, to ona może wyśle do mnie tatę (został w domu z psem, 150 km od nas)...?
    Kurczę, tylko po co, skoro zaraz weekend, od 15 mąż wziął urlop, a gdyby zaczęło się wcześniej, dostał w pracy błogosławieństwo na rzucenie wszystkiego i jechanie po mnie...? :D

jusella, majeczka87, aisa, Zuzulka88, figaa, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    jutro i ewentualnie w pon ktg i jeśli do tej pory nic się nie ruszy to zadecydują czy wywołują czy cc bo moja didzia też już dość duża :(

No to życzę by coś się zadziało, a jak nie ruszy to się nie martw damy radę i przy wywoływanym wyjścia nie ma. Ja chyba będę próbować sn jak nie pójdzie to mnie potną ale ostatecznie Wszystko się rozstrzygnie w szpitalu.

ania181111, aisa, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 ja prywatnie 7 dni na wynik czekałam ale to zależy ile te bakterie się hodują - tak mi powiedziano.
    nowa! wrote:
    Mam pytanie do mamus karmiacych co wy pijecie oprocz wody bo ja wody nie lubie i sie zmuszam a czuje pragnienie.

Ja kompoty piję - gruszkowy i z czereśni, herbatkę owocową ale głównie wodę - z tym, że ja lubię
    Smile wrote:
    Czy któraś z dziewczyn które urodziły miała wywoływanie porodu?

Ja miałam mieć tzn. już byłam podpięta pod oksytoksynę ale przy pierwszym skurczu było zatrzymanie tętna i ciśnienie mi skoczyło, miałam stan przedrzucawkowy i decyzja o cc zapadła. Te wszystkie objawy to nie wina oksy tylko mojego ciśnienia.
    TheForfie wrote:
    a ten zasiłek macierzyński dla bezrobotnych i studentek bedzie mi przyslugiwal jesli ja nie pracuje i studiuje a moj pracuje?

Tak, zasiłek Ci przysługuje. Wszystkie zasiłki na dziecko załatwia się w MOPSie.

Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    No to życzę by coś się zadziało, a jak nie ruszy to się nie martw damy radę i przy wywoływanym wyjścia nie ma. Ja chyba będę próbować sn jak nie pójdzie to mnie potną ale ostatecznie Wszystko się rozstrzygnie w szpitalu.
    DAMY RADĘ mam nadzieję ;)
    boję się bo te wywoływane porody to katorga straszna ponoc :/
    ja już zniose wszystko oby mieć już mała ze sobą :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama Agumentin to na bank antybiotyk. ja go w ciazy bralam i nie zaszkodzil ale oczywiscie nie ejstem na niego uczulona, wiec musisz sie upewnic

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiz wiem :) pochodną penicyliny więc luz :)

Mnie moi rodzice doprowadzają do szału. Weź im vos powiedz i zaraz panika że jak to, czy będzie ok, czy każdy dostaje antybiotyk itp... Nie kuźwa biorę se go dla jaj a.onfekcja jest śmiertelna. No do jasnej cholery!!! Wszędzie widzą problem po prostu wszędzie. I że wg nich jestem nerwowa. A jak mam nie być jak we wszystkim widzą problem, wszystko jest źle itp itd. A mala wg mojej mamy niech jeszcze siedzi w brzuchu... Kuźwa a ja już mam dość. I na prawdę chce mieć to już za sobą.

Poza tym są strasznie sztywni. Ok maja swój wiek ale niech zluzuja trochę i miech będą bardziej wyrozumiali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 16:41

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ciesz się ze w ogóle się interesują bo np moi maja mnie w nosie i tylko dzwonią z grzeczności zapytać co i jak i dają czasami jakas kasę ze niby dla Hani A tak to mają w nosie jak mama do mnie dzwoni to tylko jest temat "co ddzis robiła i jaka jest zmęczona " itd wiem że ciężko pracuje itd ale cala ciaze byłam sama jak palec ... jedynie moja siostra trochę częściej dzwoni itd ale tak to to mają mnie gdzieś .
    Tym bardziej ze to ich pierwsza wnuczka . Myślałam ze będzie inaczej z nimi a tu kichaaa

majeczka87 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi Rodzice są czasem nadopiekuńczy - kurde 40 lat prawie mam a ci traktują mnie jak 14latkę :-P. I to zbuntowaną :-D. Wrzuciłam na luz i śmieję się z tego.

Właśnie zbieram się z Szymonkiem na pierwszy spacerek - na razie koło domu :-D

Zuzulka88, Maka, ania181111, aisa, kot_bury, kama005, figaa, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za informacje :) Zostaje mi mieć nadzieję, że Bartuś wytrzyma jeszcze do wyników ;)

Ania, może im się odmieni jak już zobaczą wnusię :)

Z rodzicami tak to już czasem bywa - albo się wtrącają i wszędzie muszą włożyć swoje trzy grosze, albo mają wszystko zupełnie gdzieś... I weź to bądź mądry :)

Jusella zdaj relację jak po spacerku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 17:07

jusella, Maka lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś sprawdzony sposób jak szybko pozbyć się opryszczki?
    Jestem załamana... Tak długo wyczekane dziecko i nawet pocałować nie będę mogła :-(
    Jeszcze mąż mnie tak wkurwil że rycze jak opętana... Boże po jakiego grzyba mi było wychodzić za mąż...

ckaik0s3070dl07t.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy,

Meldujemy się jeszcze w dwupaku!

Gmeranko zadziałało, w nocy pojawiły się bóle brzucha i pleców, właśnie zaczął mi brązowy czop odchodzić :-) Coś zaczyna się dziać, czekamy dalej :-D

Maka, fuknij sobie octeniseptem na patyczek, albo płatek kosmetyczny i przykładaj kilka razy dziennie na opryszczkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 17:44

Maka, ania181111, jusella, aisa, Naditta, Zuzulka88, kot_bury, majeczka87, figaa, Agness27, Gagaga lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja już tyle razy w ciąży miałam opryszczke ze masakra ... jedyne co mi pomagało to : cebula :/ .
    Weź sobie plasterek cebuli i wcieraj kilka razy dziennie :) powinno przejść :) przynajmniej mi pomagało :)

Wy zaraz wszystkie urodzicue A ja jak slon będę w tej ciazy chodzić :p

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję dużo wody choć też nie przepadam. Poza tym położna mi poleciła pić Karmi, bo jest dobre na laktację i popijam sobie czasem żurawinowe :)

Co do żółtaczki, to moja mała też była naświetlana 3 doby, ale nie w inkubatorze tylko normalnie w łóżeczku. Leżała na lampie UV. Moja przez pierwszą dobę też dużo spała i nic nie chciała jeść, spadła z wagi aż 330 g. Potem położne mi powiedziały, że na lampach dzieci są bardzo niespokojne i rzeczywiście tak było. Dopiero w drugiej dobie na lampach mała się trochę uspokoiła. A tak wyglądała na lampach.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df0a7bb3611e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:14

ania181111, LilouK, jusella, Zuzulka88, kot_bury, figaa, Agness27, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy spacer a raczej wietrzonko już za nami. Ledwo zeszłam ze schodów (mieszkam na wysokości 1go piętra) i pod domkiem klapłam na leżaku :-) posiedzieliśmy pół godziny, Szymo najpierw się wiercił a po chwili usnął. Przed chwilą wróciliśmy do domku a Młodzian śpi dalej :-D. Jutro chyba wyciągnę wózek i pojedziemy dalej do ogrodu.

ania181111, Zuzulka88, kot_bury, Sanna, niezapominajka, Agness27, renieczka, Ana32, eve90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ