X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze dla niego to lepiej i pewnie w domu bym sie zamartwiala ale mi strasznie hormony chyba buzuja i pewnie dlatego tak mi przykro.

Wiem ze czekacie na swoje dzieciatka i wiem ze nie zawsze pomagaja te wszystkie rady w moim przypadku rowniez rady typu przytulanki, mycie okienn i inne nie pomogly a frustracja narastala po prostu kazdy ma swoj czas a nagroda jaka czeka na koncu jest tego stokroc warta.
    Jak patrze na Kubunia to pekam z dumy ze to moj syn i powiem wam ze czasami musze sie szczypac czy to nie sen.

Sanna, jusella, MirelS, Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, Ada, musicie być silne! Hormony rzecz normalna, a dzidzią się jeszcze nacieszycie!

Zuzulka88, niezapominajka, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Nowa a ktora to juz doba?

5 doba bedzie a 3 pod lampami i niewiele spadlo wiec nie spodziewam sie ze jutro wyjdziemy.

Ada ja ci chyba z tego wszystkiego nie pogratulowalam synusia i z tego co pamietam to tez Kubunia :-) niech sie zdrowo chowa.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Jest ono bardzo ważne.

jusella, Agness27, Zuzulka88, niezapominajka, iNso87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie pobolewa brzuch a w kibelku jestem już 3 Raz.. Leje sie że mnie. Ale to pewnie wina antybiotyku. Kupiłam jogurty. Wypije po obiedzie sobie jeden :)

Do tego jak szliśmy do sklepu to ledwo szłam bonie tak w dole brzucha uciskala. Mój sie śmiał czy pakować torbę do auta bo dzisiaj na imprezę idziemy kilka minut od szpitala :p w razie czego mamy blisko :)

A na obiad domowej roboty nuggetsy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 15:31

Sanna, jusella, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    hej wam, o co chodzi z tym ryzem, bo nie wiem czy cos ominelam czy niekumata jestem :P
    o to samo miałam zapytać :)

TheForfie, Agness27, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    SPOSÓB NA WYWOŁANIE - rozsypać torebkę ryżu i zbierać na kolanach :)
    buhahahaha ja jeszcze słyszałam o zapałkach, rozsypać pudełko zapałek i zbierać

jusella, TheForfie, Agness27, Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    A mnie pobolewa brzuch a w kibelku jestem już 3 Raz.. Leje sie że mnie. Ale to pewnie wina antybiotyku. Kupiłam jogurty. Wypije po obiedzie sobie jeden :)

Do tego jak szliśmy do sklepu to ledwo szłam bonie tak w dole brzucha uciskala. Mój sie śmiał czy pakować torbę do auta bo dzisiaj na imprezę idziemy kilka minut od szpitala :p w razie czego mamy blisko :)

A na obiad domowej roboty nuggetsy
    hmmm a może nie od antybiotyku :D Kama my łeb w łeb idziemy i u mnie też brak objawów :/ oj właśnie uświadomiłam sobie że zjadłam czereśnie a teraz napiłam się mleka :P :P :P

jusella, niezapominajka lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Jusella to możemy sobie ręce podać, bo moja mała tak samo się zachowuje. I u nas się sprawdza teza, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego :)

Nowa pocieszam. Wiem, co czujesz, bo moja na lampach była 3 doby i w sumie wyszliśmy dopiero po 6 dniach.

Kupiłam siebie dzisiaj super stanik do karmienia. Usztywniany, elegancki i nawet powiedziałabym że seksi :) 75 zł ale wart swej ceny, firmy Lupoline.

Milcia to super, że nam się takie grzeczne egzemplarze trafiły :-D. Ja się bałam, że limit grzecznych dzieci po Pierworodnym wyczerpałam a tu niespodzianka :-D

Milcia błagam - zdradź model stanika i gdzie kupowałaś.

Agness27, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    hmmm a może nie od antybiotyku :D Kama my łeb w łeb idziemy i u mnie też brak objawów :/ oj właśnie uświadomiłam sobie że zjadłam czereśnie a teraz napiłam się mleka :P :P :P

Bozeee mnie to popijanie woda czereśni nie pomaga ;) nawet mnie nie przeczysci porządnie :/

niezapominajka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w komisie z artykułami niemieckimi rozglądnąć się za fotelem do karmienia i popatrzcie jaki fajny leżaczek kupiłam mojemu niuniowi :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fecf17560c61.jpg

jusella, kama005, Dalile, ania181111, renieczka, Agness27, Maka, Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:

Może... Po obiedzie znowu Pogonilam do łazienki. To już jest mało zabawne :/

Ja czereśni mię muszę niczym popijać :) uwielbiam i mogę jeść kilogramami.

Dobra czas na jogurcik :)

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja Ci mowie wez probiotyk bo to nie zarty jak sie odwodnisz czy co

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam Dorwalam w domu.

Łapią mnie bóle @ dosyć często 7-9min... Jestem ciekawa czy przejdzie....

majeczka87, jusella, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedzcie dziewczynki za mnie, bo w szpitalu takie rarytaski:D juz jest po kolacji, dobrze ze maz zaraz przyjdzie z jakimś jedzonkiem bo do rana bym chyba z glodu umarła:P
    Miałam zrobione usg i lekarz mi powiedział, że mała 3800 waży. Byłam w szoku. Obstawiałam, że nie będzie wiecej niż 3500. Jak ja ją wypchnę?:P

ania181111, jusella, Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

TP:02.07
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel A waga dziecka zbyt duża nie jest wskazaniem do cc? ??

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytalam że dopiero powyżej 4 kilo. Ale nie wiem dokładnie

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3800 to chyba jeszcze nie wskazanie...Ale na pewno zrobią Ci pomiary miednicy itp. to się okaże... Mi te wszystkie pomiary robili przy przyjęciu do szpitala,ale to było dokładnie miesiąc temu więc i dzidzia malusia była. Aż się boję ile ma teraz - wtedy był 2,5 kg...

Kama i jak tam? może coś się rozkręca u Ciebie jak biegunka +skurcze ;)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze odpuściły. Czyli fałszywy alarm. Ale będziemy w razie co blisko szpitala :)

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Wzięłam Dorwalam w domu.

Łapią mnie bóle @ dosyć często 7-9min... Jestem ciekawa czy przejdzie....

Ja z takimi dzis przyjechałam do szpitala plus krwawienie ze śluzem i do tej pory czekamy na rozwój skurczy ale są coraz dłuższe i mocniejsze tylko jeszcze nie do konca regularne.co 8,5,4,minuty..
    A i na kibelek id razu mnie pogonilo ok 5rano a potem jeszcze 3 razy i lewatywa w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 17:57

majeczka87, jusella, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie czop odpadł.. A młody mi zaraz wyjdzie przez pępek tak się wypycha.. Oby do poniedziałku :-)

majeczka87, renieczka, jusella, Sanna, Zuzulka88, LilouK, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ