Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanna ja miałam Białego Jelenia ale jakoś specjalnych wymogów w szpitalu nie mięli.
Podkłady poporodowe (zapiekanki), zwykłe duże podpaski i podkłady na łóżko to pewnie masz... Jakiś krem do twarzy się przydaje, jak masz długie włosy to gumka czy opaska. No i wdłg. mnie rzecz niezbędna - poduszka do karmienia albo jasiek - super się sprawdza. Tak jeszcze myślę... ja do ubikacji chodziłam z chusteczkami nawilżanymi... jak masz mieć cc to może jeszcze sucharki sobie weź - to był mój pierwszy posiłek - mleko i 4 sucharki - matko, jakie to pyszne było...
Kama kiedyś, jak nie było probiotyków zalecali jeść jogurty - może spróbuj - po co dodatkowo prochy brać.
Ryż... chyba se sypnę - może jeszcze jednego słodziaka urodzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 11:55
Maka, Sanna, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki trzymam mocno! Niech te nasze Skarbusie już wychodzą..
Pogoda do dupki ale przynajmniej nie ma upałów. Ja właśnie przygotowalam mężowi ubranka na wyjście dla małego. Wyparzylam nakładki na sutki i smoczki. Jeszcze raz muszę zajrzeć do torby mojej, dopakowac resztę..
jusella, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
Hello,
Jusella nadrabiałam i z każdym postem jestem pod wrażeniem jak sobie radzisz sama !!
Gagaa gartulacje porodu i córeczki mówiłam nie będzie tak źle ...
My sobie rośniemy, i trochę uczymy sie rytmu dobowego, ta noc była booska ale wcześniejsza tragedia... ja wychodzę od środy na spacery, wczoraj była na dworze od 09:00 do 17:00 - w tym 2,5 godzinny spacer a tak to się grzała na tarasie w cieniu- było bardzo ciepło. Dzisiaj już 3 h na dworze - poranny spacer, i wieczorem na 1,5 h musimy ją wziąść bo musimy załatwić sprawy w sąsiednim mieście i do Zwierza zajrzeć.
Jutro planujemy wycieczkę do parku w Chorzowie...
u mnie już 10 kg mniej zostało 5-6 i psychika z każdym dniem lepsza... więc dziewczyny jeszcze troszkę a później będzie już tylko lepiej... !!!! Ta ostatnia prosta jest okropna, nawet dzisiaj z mężem rozmawiałam że jak bym tak do dzisiaj z brzuchem chodziła to by mnie odwieźli do psychiatryka bardzo źle zniosłam ten ostatni tydzień... ale to wszytko jest nagradzane głowy do góry .. !!
Agness27, jusella, Maka, LilouK, MirelS, Angel0101, TheForfie, Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Polozona dala rade by skakać na polce i skurcze co 7 minut.
Oby się rozwinelo
Tak bym chciała żeby dzis się ruszylo bo przynajmniej będę miec męża przy sobiejusella, Kasiulina, Marta22, majeczka87, MirelS, Angel0101, TheForfie, Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Maka tez mam ubezpieczenie w PZU i np za operacje na zylaka plus pobyt 3 dni w szpitalu dostałam łącznie 350 zl.
Ja mam 2 wariant ubezpieczenia tylko ze to z zakładu pracy kwota 35 zl
Za urodzenie dziecka należy np mi sie1000zl.
A za cesarkę tez powinnas dostać bo to w końcu operacja.
Z wypisem i z aktem urodzenia udać sie do nich i powiedzą wszystko:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 12:21
niezapominajka lubi tę wiadomość
-
jusella wrote:Kijanka zazdroszczę spacerów... U nas dziś jak na razie pogoda do bani - może popołudniu się rozpogodzi... W poniedziałek Tatusiek przyjeżdża i wtedy będzie idealnie...
Jusella Ty jesteś ze śląska >?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 12:22
Kijanka
-
Dziewczyny toche z innej paczki, zostało mi dużo jogurtu naturalnego czy macie moze wypróbowane jakieś ciasto na bazie jogurtu, mam też jagody>??
Placek ze śliwkami właśnie kończy się piec , mężuś sobie zażyczył, a taki mi pomaga że z przyjemnością mu je upiełam... mała śpi jeszcze godzinę, więc mogę coś podziałaćjusella, Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Agness27 wrote:Maka tez mam ubezpieczenie w PZU i np za operacje na zylaka plus pobyt 3 dni w szpitalu dostałam łącznie 350 zl.
Ja mam 2 wariant ubezpieczenia tylko ze to z zakładu pracy kwota 35 zl
Za urodzenie dziecka należy np mi sie1000zl.
A za cesarkę tez powinnas dostać bo to w końcu operacja.
Z wypisem i z aktem urodzenia udać sie do nich i powiedzą wszystko:)
Dziękuję Ja nie wiem nawet który wariant ale składka jest ok 62 zł. I wiem że za urodzenie dziecka 1300 zł dostanę. -
My może ma becikowe się zalapiemy (to jednorazowe 1000zl) ale też na to nie liczę plus jeszcze ja chyba u siebie w robocie 1000zł dostanę od związku zawodowego a mój to nie wiem. Także to mnie pociesza.
niezapominajka lubi tę wiadomość
-
Kama ja zawsze biore probiotyki i tak samo w tym wypadku. Jaki nie pamietam ale chyba dicoflor.
a ja dzis znalazlam czop sluzowy czysty i ciesze sie ze jakis tam pierwszy objaw sie pojawił jeszcze poczekam bo to chyba kilka tyg wczensiej odchodzi ten czysty sluz no ale grunt ze cos sie pojawilo;)jusella, LilouK, Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016