X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Edka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zaczęłam pić herbatkę z liści malin, może pomoże ;)

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, Łobuzie czemu wcześniej się nie pochwaliłaś, że masz urodzinki? Wszystkiego najlepszego, wymarzonego porodu no i spełnienia marzeń :-D

Przerwa w spaniu na karmienie i wiecie co? Jak to dziwnie nie wstawać kilka razy w nocy na siku... chyba mi tego brakuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 02:39

Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury, basia7777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - wszystkiego najlepszego.

Ja właśnie dostałam kolejna dawkę znieczulwnia-dzieki temu rana boli (no bo nie da się, żeby nie bolała zupelnie), ale jest to do wytrzymania. Z tęsknota myślę o porannym kleiku, pewnie będzie obrzydliwy, ale nie jadłam nic od 32 godzin ;)
    Co do seksu- ja z jednej strony rozumiem obawy Panów, ale mam nadzieje ze potem oni zrozumieją ze będzie te 6 tygodni i potem to często może być jak pierwszy raz znowu... będzie to dla nich odpowiedzialne zadanie ;)

jusella, Agness27, kama005, Angel0101, Zuzulka88, Sanna, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana
    dziś z kolei to ja pojadę na porodówkę..bo zaczyna lecieć sluz sluz z krwią.
    Trzymajcie kciuki :)

ania181111, aisa, Angel0101, jusella, Zuzulka88, Sanna, renieczka, Naditta, olala2910, Dalile, martynka870, LilouK, Karolajjn:), Kasiulina, kama005, Evanlyn, kot_bury, basia7777, Edka, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes :) trzymam kciuki :)ja od 5 nie śpię :/ dzis ktg i boję się bo u mnie nic nadal się nie rusza :(
    Tak wam zazdroszczę ze już po jesteście :)

Agness27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes bardzo trzymamy!

Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj caly dzień maly tak napieral na dol a w nocy tez nie dawal spać i 5rano od razu na kibelek a tam początkowo sluz z krwią,porę różowy i tak na zmianę i do tego bol w podbrzuszu oby ruszylo :)
    Jeszcze cos zjem lekkiego bo juz czuje ssanie w brzuchu,spakuje mala do babci i odwieziemy ja.
    Ale sie cieszę ze mąż w domu bo zawsze jednak ktos bliski i wesprze a jak bym byla sama to bym umierała z nerwow mimo ze to drugi poród..

Ania tez trzymam za Was kciuki by cos ruszyło:)
    Mój widocznie czekal aż tata wróci z wyjazdu :)

ania181111, Angel0101, Zuzulka88, renieczka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki,
    Trzymajcie kciuki dzis za mnie. Czekam na wizyte i mam nadzieje ze wkoncu nas wypuszcza i ze maly juz nie bedzie potrzebowal lamp.
    Dzis nocke mielismy taka pol na pol bo do trzeciej to tylko wstawalismy ma amu i kupe a od trzeciej znowu jakis nieespokojny, co chwila plakal i nie chcial lezec w inkubaatorze. Teraz smacznie sobie spi.
    Jusella doskonale rozumiem cie jeśli chodzi o sikanie bo ja czuje w zwiazku z brakiem wiecznego parcia niesamowita ulge.
    Agness27 zycze powodzenia mi taki sluz z krwia lecial juz na porodowce jak porod postepowwal.
    Milej i owocnej soboty zycze :-)

Zuzulka88, Sanna, renieczka, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Nadrobiłam :) Ale naskrobałyście :D

Gagaga gratuluję, Emilka jest śliczna, waga piórkowa, ale wzrost modelki :) Wracaj szybko do formy <3

Maka, ja też walczę z opryszczką już drugi dzień. Smaruję tymi aptecznymi mazidłami, pęcherzyki już ogasły, muszę teraz to tylko wygoić. Wczoraj z żalem mówię o tym dla męża, że opryszczka, że jak urodzę to nawet malutkiej nie pocałuję, a on mnie przytula i mówi - nie martw się, ja ją będę całował! Nosz! Wnerwił mnie jeszcze bardziej :P

Jusella, poważnie Szymonek z każdym dniem się zmienia, już wygląda jak taki fajniusi chłopczyk! Nosek ma twój :)

Ja wczoraj cały dzień miałam skurcze, nieregularne, ale już lekko bolące, wieczorem seksik, ale niestety, córka dalej w brzuchu :) Mój mężu na szczęście nie odmawia kobiecie w ciąży :P

Agness27 kciuki &&&& i czekamy na wieści z porodówki. Szybkiego porodu :)

Nowa &&& niech już wszystko będzie dobrze i z maluszkiem do domku :*

Dziewczyny dobrej soboty :)

jusella, Zuzulka88, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski!

Agness27 trzymam kciuki!

Ja pół nocy nie spałam w ogóle, a pół drzemkami... tam mnie wszystko po wczorajszym spacerze bolało. Oczywiście nic porodowego, tylko bóle podwozia.
    Trudno - dziś też idziemy na spacer, trzeba być twardym.

O 12 mamy gości, więc ja dosypiam, a mój luby dzielnie odkurza, żeby ich można było wpuścić.

No i zaczęłam 39tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 08:46

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja nadal w dwupaku ale juz nie długo :)
    Podobnie jak Agness jestem juz w szpitalu :)
    Wczoraj o 20.30 odeszły mi wody. W szpitalu byłam po północy ale skurcze narazie słabe :) jak ich nie było potrzeba to były moce :p
    Mamy juz 4 cm rozwarcia mała schodzi do kanału i narazie czekamy. Skurcze sa znośne :) ciagle mi proponują epidural ale narazie czuje sie dobrze bujam biodrami :) pewnie pozniej poproszę o znieczulenia narazie dajemy radę bez :)
    Trzymajcie kciuki żebym do południa miała juz moje szczęście przy mnie :)

Agness powodzenia :)

LilouK, jusella, Dalile, Agness27, Maka, Naditta, renieczka, Zuzulka88, Angel0101, kot_bury, Sanna, aisa, Edka, eve90 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Pauli!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) witam się dziś w ciązy donoszonej, teraz będę jakoś spokojniejsza. Póki co nie czekam na objawy porodu (jeszcze gbs nie pobrany) ale na to słynne wicie gniazda :D przydałoby się mojemu mieszkaniu :D

Agness trzymam kciuki :)

jusella, Zuzulka88, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy sobotę pracującą :-D Agness, Pauli - powodzenia!

renieczka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w środku nocy ;-)

Gagaga, jeszcze raz gratulacje <3

Pauli, Agnes, trzymamy kciuki. Bliżej niż dalej :-D

Jusella, Szymo rośnie jak na drożdżach :-)

U nas dalej nic, rano wyleciało po nocy trochę brązowych glutów, resztek czopa, poza tym nuda, nawet brzuch nie pobolewa. Młody raczej stwierdził: pierdolę, nie wyłażę ;-) A wczoraj dałam małemu spory wycisk: 1,5h szybkiego spaceru z duplikiem, sprzątanie, odkurzanie 2 pięter, 1,5h intensywnej jogi, ostre meksykańskie żarcie na noc i nawet kilka łyczków pinot grigio. I lipa! Nic, poza palącym zadkiem z rana ;-)

Pytanie miszcza: można się parzyć jak dzikie norki jak już czopens odejdzie, czy to zwiększa ryzyko infekcji? W sumie nie wiem czy świadomość kiszenia ogóra jak czop odchodzi (+ inne atrakcje audio-wizualne po gmeraniu), może być dla obu stron przyjemne... O.o

Mój pojechał na jakieś zawody w wiosłowaniu na rzece, trochę się stracham, że gdyby coś ten tego, to trochę mu zajmie, żeby dojechać do domu. Znając moje szczęście, pewnie coś zacznie się dziać niebawem i wolałabym, żeby cap był w domu (pomimo, że mnie wk**a do potęgi n-tej).

Udanej soboty laseczki <3

Karolajjn:), jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk po odejściu czopa bzykanko raczej trzeba odpuścić - ale nie przejmuj się zawsze Ci ryż zostaje :-P

niezapominajka, renieczka, Zuzulka88, LilouK, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie i ja miałam się zapytać odnośnie czopa czy można starego jeszcze męczyć xy już nie ... to się biedaczek zdziwi że do porodu posucha o.O

Dziewczny ktore są w szpitalach , powodzonka iiii lekkiego porodu !!
    Ja właśnie podnoszę w dalszym ciągu sloniowata dupe iiii dziś robię mega porządki ! A nóż może coś ruszy mojego syna w końcu :)
    Miłego dnia :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 09:36

jusella, Zuzulka88, kot_bury, Sanna lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli powodzenia:)
    My jak narazie czekamy w kolejce na rejestracje no i mam nadzieje dxis zobaczyć synka :)

jusella, Zuzulka88, Sanna, TheForfie lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli tobie również życzę szybkiego i bezbolesnego porodu.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Trzymam kciuki za szybkie porody :)

Jusella, aleś się uczepiła tego ryżu hehe :D

LilouK, jusella lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ