X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, gratulacje dla Was! Zdrowia dla maleństwa, niech szybko rośnie i przybiera na wadze <3

Naditta, a ja znowu myślałam, że Ty na porodówce dziś, bo cisza od rana ;-)
    U nas nic się nie dzieje, od czasu do czasu wypadnie trochę czopoplazmy. Dziś w sumie nie przestaję żreć od rana, spać mi się chce, z psem ledwo co pospacerowałam, bo miałam wrażenie, że dziecia zgubię po drodze. Może gorszy dzień, a może coś jest na rzeczy, kto wi. Nie ma co siać fermentu, spokojnie czekamy na więcej :-)
    Fajnie, że warsztaty Ci się podobały. Oni w sumie bardzo fajnie je prowadzą (przynajmniej u mnie w szpitalu) i zawsze mają coś ciekawego do powiedzenia :-)
    Szkoda, że nie załapałaś się na hipnoporód, bo to na serio zajebista sprawa.

Co do epiduralu, to wspominali o tym mobilnym, że w najlepszym przypadku niektóre kobity są w stanie ledwo doczołgać się do kibelka samemu, ale zwykle to "mobilne" działanie polega na tym, że są w stanie przerzucić dupsko z jednej strony na drugą i czuć parcie. Tak czy siak, nie uśmiecha mi się z tego korzystać, no chyba, że ostateczna ostateczność, ale wierzę, że dam radę bez :-)

Pauli11, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli gratuluje! Taki malutka jak synek Eve ;) super ze masz juz po. Ja juz 2 tyg za Toba z terminen porodu i martwie sie że bedzie bardzo ciezko bo bedzie duzy..

Nova nir strasz :-p wole byc dobrej mysli

niezapominajka, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka super wozek ;) to bebetto?

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Pauli, gratulacje!
    Kruszynka ta Twoja córcia :)
    A mogłaś chodzić po znieczuleniu, czy już tylko łóżko pozostało?

LilouK, a jak u Ciebie sytuacja? Widzę po lajkach, że byłaś :)

Dziewczyny, ja się najbardziej boję, że wezmę ten Epidural i pozostanie mi tylko łóżko bo nie będę w stanie chodzić. Babka dzisiaj mówiła, że oni tak dawkują, żeby nie bolało, ale żeby nie stracić czucia. Niestety, czasem zdarza się, że nie jesteśmy w stanie się poruszać :(

Po tym jak wzielam znieczulenie juz nie mogłam chodzić musiałam leżeć w łożku. Czułam nogi ale były ciężkie i mówiły. Ogólnie to ja juz byłam zmęczona i chętnie polezalam z reszta błyskawicznie to minęło bo od razu do epiduralj dorzucili oksytocynę i to bardzo wszystko pospieszyło a mnie nie bolało nic.
    Polecam naprawdę serdecznie.

Naditta, LilouK, jusella, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli gratulacje :)

Nowa, Ada a jakie wartości tej bilirubiny mają maluchy? U nas było około 15, a w dniu wypisu była 11,8. U mnie codziennie badali niezależnie czy dzień roboczy czy weekend.

Stanik kupiłam w sklepie stacjonarnym, dokładnie taki
    http://sklep.lupoline.pl/product,pl,2728,Model-1577,.html

Ale widzę, że na stronie producenta jest droższy o 20 zł.

Pauli11, jusella, niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk ja tez chciałam jak najbardziej aktywnie dlatego jak długo dałam radę to chodziłam bujalam biodrami :) położne sie śmiały ze tańczymy razem z moim partnerem :) dopiero jka juz naprawdę bolało i byłam zmęczona to poprosiłam o zenieczulenie i nie żałuje . Skurcze parte czułam bardzo dobrze dzięki temu ze wzielam zenieczulenie miałam sile zeby przeć a nie było łatwo mimo ze maleństwo mam. Najważniejsze to słuchać położnej i lekarza jak oddychać i kiedy przeć i jest szansa obyć sie bez nacinania itd :)

LilouK, jusella, majeczka87, niezapominajka, Angel0101, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK,
    No bo ja byłam prawie na porodówce! (obok, bo warsztaty w szpitalu :D)
    U nas babka mówiła, że epidural zwykle nie powoduje problemów z chodzeniem, a sytuacje że osłabia czucie i musimy leżeć zdarzają się bardzo rzadko, aczkolwiek nigdy nie wiadomo jak zadziała na konkretną osobę. Podobno zwykle kobiety o niego proszą już na końcówce, wręcz błagają! Często jest już za późno i nie chcą też dawać, bo wiedzą, że to już tylko kilka minut i po sprawie.

A Twój synek może po prostu grzecznie czeka do terminu?

Ja staram się być bardzo cierpliwa na tej końcówce, co jest okropnie ciężkie, bo typowy zodiakalny baran ze mnie :P . Z jednej strony mocno mi się dłuży, a z drugiej dopiero był weekend, a już jest kolejny.
    Czas ucieka, prędzej czy później (ale bardzo niedługo!) zobaczymy swoje dzieci :)

Czy którejś z Was proponowali zastrzyk na to, żeby szybko urodzić łożysko po porodzie? Tutaj chyba to standard, ja się zgodziłam, a teraz jak zwykle myślę i sama nie wiem, czy dobrze zrobiłam :P

LilouK, jusella, niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda mi tez czas w pojęciu ogolnym leci bardzo szybko od weekendu do weekendu czasami dzień się dluzy ale tydzień za tygodniem leci ekspresem od paru dni czuje się jak typowa ciezarówka a może nawet tir wszystko boli ciężko mi się ruszac

niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadittq u nas daja oxy na urodzenie lozyska i czesto pomaga

Ogladacie mragowo?

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie włączyłam :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, nie zrozum mnie źle, dlatego też wybrałam epidural jako jedną z opcji, jakby coś szło nie tak, albo się przedłużało, tym bardziej, że mój dzieć nie jest w najlepsiejszej pozycji do porodu. Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć jak będzie, więć dobrze mieć jakąś inną opcję pod ręką. A to co ja bym chciała dla mojego dziecia akurat ma najmniejsze znaczenie, bo może się skończyć różnie- nawet na cc :-)

Naditta, ja też z gatunku kozowatych (koziorożec), więc kumam bazę. Staram się cierpliwie czekać, doceniać każdy dzień z buniem i nie jojcyć. Już zostało nam baaardzo malutko do randki w ciemno :-D
    Ja też zgodziłam się wstępnie na zastrzyk, bo ponoć szybko obkurcza naczynia krwionośne, co mnie bardzo cieszy. W czasie poronienia miałam taki potworny krwotok, że masakra. Skoro takie maleństwo wywołało taki potok farby, to co może spowodować poród? Tak mi też położna doradziła.

Dziewczyny jak jest w PL, zostawiają dziecia podpiętego do pępowiny na kilka/kilkanaście minut, aż przestanie pulsować czy ciachają zaraz po wyciągnięciu na zewnątrz?

Słyszałyście o porodzie lotosowym? To dopiero trzeba miec zrytą bańkę, żeby z kawałkiem "mięsa" przez tydzień chodzić O.o

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk moja mała tez jeszcze wczoraj była w złej pozycji głowa w dol ale twarzą w bok i jeszcze zawarty łepek. Wiec tez mówili ze rożnie to moze byc. Ale w trakcie porodu juz sie ładnie przestawiała i ostatecznie urodziliśmy naturalnie z epiduralem :) wiec wszytko bedzie dobrze i uciebie :) mały wyskoczy szybko i bezbolesnie :) tego ci życzę :) i żebyś nie potrzebowała znieczulenia :)

LilouK, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk co to poród lotosowy?

Poczytałam - nie komentuję o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 22:18

Sanna, LilouK, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgodziłam na zastrzyk, bo jest już po porodzie, więc żadnego ryzyka dla dziecka no i podobno z zastrzykiem to kwestia 5 minut, a bez niego nawet do 2 godzin! Położna też mi doradzała, żeby brać. I o mniejszym ryzyku krwotoku też mówiła.

Właśnie przeczytałam co to ten poród lotosowy. Nie miałam pojęcia, że coś takiego się praktykuje. Zryta bańka to za mało, żeby to praktykować o.O, to muszą być dwie! Bo przecież facet też w tym "siedzi", śpi z kobietą i opiekuje się dzieckiem. Masakra :P

Pauli, a robili Ci jakieś badania przed podaniem Epiduralu? Bo niby trzeba zbadać bodajże krzepliwość, a położna nic o tym nie wspominała. Ja zapomniałam zapytac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 22:19

LilouK, niezapominajka, Angel0101, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness urodziła :-)

Edka, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27, Kasiulina, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiemy :P

Dobranoc lasencje. Lekkich snów i ewentualnych lekkich porodów :)

jusella, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Bozeee mnie to popijanie woda czereśni nie pomaga ;) nawet mnie nie przeczysci porządnie :/
    na mnie tez nie działa

niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam robiony zestaw badań dla anestezjologa i jakis wywiad z nim. W poniedziałek na wizycie dostałam zlecenia badań. Ale nie powiem ci dokładnie co to za badania były. Ginekolog mnie skierowała i pobrali od razu po wizycie ja tych wyników nawet nie dostalam ale byly w moim dosier w komputerze w szpitalu :)

Naditta, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli gratulacje :)

niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk u nas z tą pępowina bynajmniej u mnie w szpitalu to w planie porodu mogę zaznaczyć , że chce żeby przestałą tętnić i dopiero robią ciach . :)

Gratulacje dla Mamusiek ! :*
    ja w dalszym ciagu czekam z neicierpliwością i mega apetytem na słodycze o.O
    dziś cały dzień żrę słodycze plus obiad KEBAB :D OCIELĘ SIĘ , SŁOWO DAJĘ

Sanna, niezapominajka, LilouK, Zuzulka88, Agness27, jusella, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ