X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    W Emiratach Arabskich. Teraz mamy raj, miedzy 20 a 30, ale od maja do wrzesnia jest masakra :(

O jaaacie, to faktycznie..

• namea Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Hej kobietki.
    Mam takie pytanko.
    Czy wy również macie problem z bezsennością?
    Drugą noc z rzędu praktycznie nie przespana a jak uda mi się zamknąć oczy to po godzinie budzi mnie pełen pęcherz. Brrrrrr a w dzień zasypiam na stojąco.

Ja miewam tez, co mi sie wczesniej nie zdarzalo. Budze sie w nocy, nie moge zasnac, albo spie niespokojnie. Do tego budze sie przed budziekiem. Jestem ciagle zmeczona, a wyspac porzadnie sie nie moge...

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja mam tsh 2,8 i mam iść do endokrynologa a później powtórzyć badanie
    Tak mi dzisiaj gin powiedziała. Kolejne USG za 2 tygodnie ;) no i mam pić żurawine bo nadanie moczu takie sobie było.

Założyła mi też kartę ciąży ;)

Super! :)
    Ja mam pierwszą wizytę 3.12, już się nie mogę doczekać :)

Inska lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka, u mnie po cycu i tak jeszcze butelkę dostaje, więc myślę, że różnicy jej nie zrobi, jak nie dostanie mojego mleka.
    To razem będziemy się odstawiać :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    To oczywiste, przyzwyczaiła się to takiego rytuału. Ale u dzieci szybko mija (jak ze smoczkiem), tylko trzeba konsekwencji. Raz się wyłamiesz i "pozmiatane".

U nas nie było smoczka, dlatego ominęły nas atrakcje związane z odstawianiem :) mam zamiar być twarda, dla swojego i nowego dziecka dobra :) Maja też musi dać radę ;)

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Elfka, u mnie po cycu i tak jeszcze butelkę dostaje, więc myślę, że różnicy jej nie zrobi, jak nie dostanie mojego mleka.
    To razem będziemy się odstawiać :)
    Moja z butelki pić nie umie :/ dostaje kaszkę na dobranoc i potem kaszkę na śniadanie, nic poza cycem w nocy, teraz zamiast cyca będzie woda :) myślę, że teraz to już nie o to mleko tak chodzi jak o bliskość i przytulanie :)

aisa lubi tę wiadomość

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dużo razy się budzi w nocy? U nas jedna pobudka.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A dużo razy się budzi w nocy? U nas jedna pobudka.

3-4 razy :/ i to tak od 4 miesięcy gdzieś, wcześniej 1 pobudka była, ale nam dopiero na rok wyszedł pierwszy ząbek, a teraz idą wszystkie naraz i bardzo ją męczą :/ najbardziej w nocy :/ w ciągu 4 miesięcy wyszło ich już 9 :/ i z tego co mówi lekarka idą kolejne i to intensywnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 13:59

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka wrote:
    U nas nie było smoczka, dlatego ominęły nas atrakcje związane z odstawianiem :) mam zamiar być twarda, dla swojego i nowego dziecka dobra :) Maja też musi dać radę ;)

Trzymam kciuki żeby tym razem też była taka możliwość, bo to później problem z odstawieniem mniej :)

Ja nie jestem przeciwniczką smoczków, tylko trzeba wiedzieć kiedy je odstawić.
    Niektóre dzieci mają tak mocny odruch i potrzebę ssania, że biedna mama cały czas siedziałaby z dzieckiem przy piersi i w końcu przestałaby czuć przyjemność tych chwil. Każdy musi indywidualnie zdecydować co dla niego i dziecka lepsze, więc nie zamierzam oceniać ani jednej ani drugiej strony. W końcu po coś smoczki stworzono hihihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza - z całego serca gratuluję! I z ciekawości - jak wysoką miałaś betę? U mnie w 14 dpo wyszła 500, w 20 ponad 6000 i też się trochę zastanawiam, czy nie trafiło się nam podwójnie :)

Nanatasza lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Nanatasza - z całego serca gratuluję! I z ciekawości - jak wysoką miałaś betę? U mnie w 14 dpo wyszła 500, w 20 ponad 6000 i też się trochę zastanawiam, czy nie trafiło się nam podwójnie :)

nie wiem dokładnie, kiedy miała ovu, ale tak jakoś obstawiam, że 16dpo miałam 1310, dwa dni później 2900, w połowie 7 tyg miałam ponad 100tys.
    Więc kochana, całkiem możliwe, bo beta Twoja duża :D

kot_bury, Inska lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Inska Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Mam takie pytanko.
    Drugą noc z rzędu praktycznie nie przespana a jak uda mi się zamknąć oczy to po godzinie budzi mnie pełen pęcherz. Brrrrrr a w dzień zasypiam na stojąco.

Jakbym czytała swoje bio! Tak wygląda każda moja noc. Pędem, z bólem, do łazienki na siku, i tak kilka razy! O zgrozo!

WrocławskaCiężaróweczka, kot_bury lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Trzymam kciuki żeby tym razem też była taka możliwość, bo to później problem z odstawieniem mniej :)

Ja nie jestem przeciwniczką smoczków, tylko trzeba wiedzieć kiedy je odstawić.
    Niektóre dzieci mają tak mocny odruch i potrzebę ssania, że biedna mama cały czas siedziałaby z dzieckiem przy piersi i w końcu przestałaby czuć przyjemność tych chwil. Każdy musi indywidualnie zdecydować co dla niego i dziecka lepsze, więc nie zamierzam oceniać ani jednej ani drugiej strony. W końcu po coś smoczki stworzono hihihi

Maja miała ogromną potrzebę ssania ;) przez pierwsze 3 miesiące w zasadzie nie wychodziłam z domu, tylko wciąż cyc i cyc :P tragedia, ale uparłam się, że nie podam smoczka i już ;) po 3 miesiącach jak ręką odjął - inne dziecko, cyc tylko do jedzenia i tyle :) przeżyłam, ale lekko nie było :P

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Aisa dzięki

Swoja droga dużo nas na lipiec :), bardzo mnie cieszy jedna strona medalu ze przy brzuszku latwiej nam będzie się ubrać, sukienka i pełen przewiew :) no i dzieciaczki będą mogly dużo przebywać na powietrzu jak się urodzą :)

Ja tez jestem z lipca 02
    tez o tym myslalam wlasnie ze przynajmniej nie bede musiala kupowac kurtki zimowej ciazowej bo w tej ktora mam na pewno by sie duzy brzuch nie zmiescil ;) no i potem sa wakacje, mozna gdzies z dzidzia wyjechac,mama moze wziac wiecej wolnego i przyjechac do mnie na dluzej. fajny miesiac, dla mnie idealny :)
    ps. poza tym ryzykujemy ze sie urodzi w tym samym dniu co moj (13 lipca) no i bedziemy mieli wspolne urodziny wiec zaoszczedzimy na wyprawianiu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:26

WrocławskaCiężaróweczka, aisa, Inska lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff a już myślałam, że to ze mną coś nie tak :D

• Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec jest dobry na poród, chociaż ja planowałam maj/czerwiec, ale wyszło jak wyszło ;) minusem są upały - z wielkim brzuchem i spuchniętymi nogami nie ma lekko :P wiem coś o tym, bo jedno dziecko z lipca już mam ;) za to oszczędza się na ciuchach - jak jest ciepło to wystarczy kilka większych bluzek i tyle :) no i nie trzeba noworodka werandować, można od razu iść na spacer :)

Inska, nowatorka lubią tę wiadomość

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugą noc z rzędu praktycznie nie przespana a jak uda mi się zamknąć oczy to po godzinie budzi mnie pełen pęcherz.

no z tym pecherzem to jest denerwujace. dopiero co zasne, znowu siku musze i tak w kolko...

WrocławskaCiężaróweczka, Inska lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Mam takie pytanko.

Ja spie jak zabita. Padam o 20-21, co u mnie jest calkowicie nienormalne, bo zawsze chodzilam spac 12-1. Ok 5 sie ZAWSZE teraz budze do toalety co mi sie wczesniej nigdy nie zdarzalo.. A potem juz roznie z zasypianiem...

Lipiec mi sie wydaje idealny (ja mam 01, wiec sam poczatek) bo tak wlasnie licze, ze jednak te najwieksze upaly nas omina... I dzdziusia od razu bedzie mozna na powietrze wystawiac :) A w zimie przeciez ubierac sie w te wielkie kurtki, czapki, plaszcze z brzuchem, tez nie jest lekko. Wszystko ma swoje plusy i minusy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:43

WrocławskaCiężaróweczka lubi tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zimie to ubierasz malucha w to wszystko po czym okazuje się, że znów zrobił kupę i przebieranko :D a takie maluchy to robią kilkanaście kup dziennie :D także jak jest ciepło to tylko rozpiąć bodziaka i pupa do mycia, nie ma tyle zabawy z rozbieraniem :) mniej nerwów, mniej rzeczy ubrudzonych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:58

WrocławskaCiężaróweczka, Nanatasza lubią tę wiadomość

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie taki lipiec jak w tym roku, to upały nam nie grożą :) Ja rodziłam w grudniu zeszłego roku i nie narzekam. Też cieszyłam się, że kurtki nie musiałam kupować, bo to był 5.12., więc dopiero co początek zimy. A jak byłam w szpitalu, to za oknem była wiosenna pogoda i ciepło :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ