Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak Ci wyjdzie zwykły test ciążowy pozytywny to możesz poinformować pracodawcę nie musisz czekać do potwierdzania ciąży. Ja w ciągu doby zrobiłam 4 testy wyszły pozytywne więc zaraz poinformowalam że jest pozytywny wynik i ze jestem. Też mam w pracy nocki i bym się nie otworzyła iść jedno maleństwo straciłam bo nie chciałam za wcześnie powiedzieć i mam do siebie żal...
-
Dzień dobry!
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam śmiałości się odezwać, nie do końca ufając tym dwóm czerwonym kreskom na pasku papieru. Wczoraj miałam pierwszą wizytę u lekarza i okazało się, że jednak rzeczywiście, coś jest na rzeczy. Coś ma 12 mm, wyglądem przypomina... hmmm... właściwie nic, na środku ma pulsujący piksel, który podobno jest sercem .
Tak więc chciałabym dołączyć do tego szacownego grona, z terminem wg usg na 10 lipca.
Życzę Wam wszystkim wspaniałego czwartku i pędzę czatować pod przychodnią z nadzieją, że uda mi się wydębić od państwowego internisty skierowania na te wszystkie badania, które zlecił ginekolog (u którego byłam prywatnie).namea, Ejrene, nowatorka, aisa, Grzybka, Sanna, majeczka87, Agaax, malika89 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki, jak samopoczucie?
Mnie znów senność dopada, a już miałam ze 2 tygodnie spokój, a teraz o 19-20 już śpię w ciągu dnia ziewam i ziewam..
ale przynajmniej trochę apetyt mi wraca (tfu tfu, żeby nie zapeszyć )
Wrocławska, ponad 37 to piękna, normalna temp ciążowa
kama - jak ja Cię rozumiem, ja też za 2 tyg i już się doczekać nie mogę!
A jeszcze jestem słomiana wdówka, to czasu na myślenie jest jeszcze więcej
Ama witaj w gronie lipcówekWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 07:10
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Ama wrote:Dzień dobry!
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam śmiałości się odezwać, nie do końca ufając tym dwóm czerwonym kreskom na pasku papieru. Wczoraj miałam pierwszą wizytę u lekarza i okazało się, że jednak rzeczywiście, coś jest na rzeczy. Coś ma 12 mm, wyglądem przypomina... hmmm... właściwie nic, na środku ma pulsujący piksel, który podobno jest sercem .
Tak więc chciałabym dołączyć do tego szacownego grona, z terminem wg usg na 10 lipca.
Życzę Wam wszystkim wspaniałego czwartku i pędzę czatować pod przychodnią z nadzieją, że uda mi się wydębić od państwowego internisty skierowania na te wszystkie badania, które zlecił ginekolog (u którego byłam prywatnie).
Ja tez na 10ego lipca
Wlasnie wrocilam z powtornego badania krwi na tsh i ft4. Zobaczymy co bedzie. Siedze dzisiaj w domu, bo mnie cos choroba bierzea szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Wroclawskaciężarówko- przybij piątkę! Dzis jak sie obudziłam o 2 w nocy to dopiero rano na chwile zasnęłam .... Jakie to jest wkurzające ! Od dzis pije na noc meliskę moze cos pomoże
Namea zdrówka!
Ejrene trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:59
-
nowatorka jak boli tak ze bardzo to wez nospe, wg lekarza mozna do 4 tabletek dziennie. Jak lekkie pobolewanie to wystarczy lezenie, Spodnie uciskajace moga Ci ten bol powodować. Ja juz kupilam ciążowe i mam stare leginsy elastyczne i jest ok. Lekarz mówiła jak bardzo boli to sie polozyc, jak 10 minut i nie przestaje to od razu nospa. Ja sie z nią nie rozstaje, ale biore tylko jak ból jest niepokojaco mocny
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ejrene dawaj znac jak po wizycie - ja mam 16.12 kolejna dopiero i tez mam nadzieje ze krwiakowi powiem nara
a tak w ogole:
dziewczyny, wczoraj poleciałam do rodzinniego do mojej lekarki po skierowanie do diabtelogoa i żeby wypisała mi receptę na paski do glukometru. lekarkę mam od zawsze tą samą, kompetentą, nigdy nie bagatelizowała żadnych problemów, zawsze jak coś od razu skierowanie, badana dodatkowe itp (cała moja rodzina tam chodzi).
pokazałam jej wyniki glukozy to aż się zdenerwowała, że przesadzają teraz z tymi wynikami, niedługo 70 bedzie na czczo.... powiedziała, ze absolutnie ja żadnej cukrzycy nie mam - ale ze względu, żę ciąża to da mi skierowanie do diabetologa - ale że nie cukrzyca tylko nietolerancja i konsultacja. recepty mi nie wypisała na paski - bo powiedziała, że absolutnie nie cukrzyca...... ale żebym nie jadła slodyczy fast food, cukru , soków słodkich....
po prostu co każdy to inaczej. idę dzisiaj zapisać się do diabetologa.
aha i jeszcze powiedziała, że patrzy się na czczo - tu mialam 96 - dla niej w normie... i ten drugi wynik po 2h mialam 112 - i tu ze idealnie - nie patrzy sie na ten srodkowy.... każdy inaczej
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny
-
majeczka87 wrote:oldźi gdzieś czytalam że melisa zalicza sie do ziół zakazanych w ciąży... przejrzyj neta bo moze motam ale tak mi sie wydaje
ja z kolei wyczytałam, że z umiarem nie zaszkodzi - ale nie wolno przesadzać. czytałam na różnych forach, że dziewczyny z powodzeniem piły herbatkę z melisy i nie miały żadnych problemów.
poza tym chyba korzystniejsze dla dziecka jest aby mama byla spokojna i wyspanaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 09:05
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
kama005 wrote:Ja mam tak że czasami jak zrobię jakiś ruch to zaraz zaboli, od czasu do czasu prawy jajnik czasami tak coś kłuje że idzie w plecy. Ogólnie mam bóle krzyża co mi trochę przeszkadza ale wytrzymam dla fasolki
Kolejne USG za dwa tygodnie no chyba zejde... Straaaaaaaaasznie dużo czasu!!!!!
Endokrynologa mam w sobotę
Na kiedy masz teraz wizytę? ja mam 14 grudnia -
Ejrene wrote:Cześć Ja dziś wizytuje o 11.30 i z tej okazji wzięłam wolne. Ciekawa jestem czy ten krwiak mi się wchłonął.
Witam nową lipcówkę też mam termin na 10.07'
Namea nie daj się chorobie :*
Czekamy na wiesci!!a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
daktylek wrote:ja z kolei wyczytałam, że z umiarem nie zaszkodzi - ale nie wolno przesadzać. czytałam na różnych forach, że dziewczyny z powodzeniem piły herbatkę z melisy i nie miały żadnych problemów.
poza tym chyba korzystniejsze dla dziecka jest aby mama byla spokojna i wyspana
daktylek no w końcu jesteś!myślałam o Tobie niedawno, co u Ciebie?atat też jakoś zniknęła... -
majeczka87 wrote:nowatorka jak boli tak ze bardzo to wez nospe, wg lekarza mozna do 4 tabletek dziennie. Jak lekkie pobolewanie to wystarczy lezenie, Spodnie uciskajace moga Ci ten bol powodować. Ja juz kupilam ciążowe i mam stare leginsy elastyczne i jest ok. Lekarz mówiła jak bardzo boli to sie polozyc, jak 10 minut i nie przestaje to od razu nospa. Ja sie z nią nie rozstaje, ale biore tylko jak ból jest niepokojaco mocny
u mnie ciagle lekkie mdlosci zaraz ide robic paznokcie a potem do roboty. milego dnia
-
dziewczyny, czy któraś ma kłopoty z ciśnieniem?
nie wiem, jakie ciśnienie jest ok w ciąży.
Dziś miałam 138/81, puls 85 - obawiam się, że nieco za wysokie to pierwsze.. a wizyta dopiero 8 grudnia..
co niegroźnego w ciaży obniża ciśnienie?starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Nanatasza wrote:dziewczyny, czy któraś ma kłopoty z ciśnieniem?
nie wiem, jakie ciśnienie jest ok w ciąży.
Dziś miałam 138/81, puls 85 - obawiam się, że nieco za wysokie to pierwsze.. a wizyta dopiero 8 grudnia..
co niegroźnego w ciaży obniża ciśnienie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 11:11