X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci wyjdzie zwykły test ciążowy pozytywny to możesz poinformować pracodawcę nie musisz czekać do potwierdzania ciąży. Ja w ciągu doby zrobiłam 4 testy wyszły pozytywne więc zaraz poinformowalam że jest pozytywny wynik i ze jestem. Też mam w pracy nocki i bym się nie otworzyła iść jedno maleństwo straciłam bo nie chciałam za wcześnie powiedzieć i mam do siebie żal...

• Ama Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam śmiałości się odezwać, nie do końca ufając tym dwóm czerwonym kreskom na pasku papieru. Wczoraj miałam pierwszą wizytę u lekarza i okazało się, że jednak rzeczywiście, coś jest na rzeczy. Coś ma 12 mm, wyglądem przypomina... hmmm... właściwie nic, na środku ma pulsujący piksel, który podobno jest sercem :).
    Tak więc chciałabym dołączyć do tego szacownego grona, z terminem wg usg na 10 lipca.
    Życzę Wam wszystkim wspaniałego czwartku i pędzę czatować pod przychodnią z nadzieją, że uda mi się wydębić od państwowego internisty skierowania na te wszystkie badania, które zlecił ginekolog (u którego byłam prywatnie).

namea, Ejrene, nowatorka, aisa, Grzybka, Sanna, majeczka87, Agaax, malika89 lubią tę wiadomość

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, jak samopoczucie?

Mnie znów senność dopada, a już miałam ze 2 tygodnie spokój, a teraz o 19-20 już śpię :) w ciągu dnia ziewam i ziewam.. :)
    ale przynajmniej trochę apetyt mi wraca (tfu tfu, żeby nie zapeszyć ;) )

Wrocławska, ponad 37 to piękna, normalna temp ciążowa :)

kama - jak ja Cię rozumiem, ja też za 2 tyg i już się doczekać nie mogę!
    A jeszcze jestem słomiana wdówka, to czasu na myślenie jest jeszcze więcej :)

Ama witaj w gronie lipcówek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 07:10

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ama wrote:
    Dzień dobry!
    Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam śmiałości się odezwać, nie do końca ufając tym dwóm czerwonym kreskom na pasku papieru. Wczoraj miałam pierwszą wizytę u lekarza i okazało się, że jednak rzeczywiście, coś jest na rzeczy. Coś ma 12 mm, wyglądem przypomina... hmmm... właściwie nic, na środku ma pulsujący piksel, który podobno jest sercem :).
    Tak więc chciałabym dołączyć do tego szacownego grona, z terminem wg usg na 10 lipca.
    Życzę Wam wszystkim wspaniałego czwartku i pędzę czatować pod przychodnią z nadzieją, że uda mi się wydębić od państwowego internisty skierowania na te wszystkie badania, które zlecił ginekolog (u którego byłam prywatnie).

Ja tez na 10ego lipca :)

Wlasnie wrocilam z powtornego badania krwi na tsh i ft4. Zobaczymy co bedzie. Siedze dzisiaj w domu, bo mnie cos choroba bierze :(

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj.. niedobrze, namea, zdrówka, leż pod kocykiem i odpoczywaj

namea lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ja dziś wizytuje o 11.30 i z tej okazji wzięłam wolne. Ciekawa jestem czy ten krwiak mi się wchłonął.

Witam nową lipcówkę :) też mam termin na 10.07':)

Namea nie daj się chorobie :*

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, to czekam z niecierpliwością na wieści z wizyty!! :D

Ejrene lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroclawskaciężarówko- przybij piątkę! Dzis jak sie obudziłam o 2 w nocy to dopiero rano na chwile zasnęłam .... Jakie to jest wkurzające ! Od dzis pije na noc meliskę moze cos pomoże :)

Namea zdrówka!

Ejrene trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:59

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka jak boli tak ze bardzo to wez nospe, wg lekarza mozna do 4 tabletek dziennie. Jak lekkie pobolewanie to wystarczy lezenie, Spodnie uciskajace moga Ci ten bol powodować. Ja juz kupilam ciążowe i mam stare leginsy elastyczne i jest ok. Lekarz mówiła jak bardzo boli to sie polozyc, jak 10 minut i nie przestaje to od razu nospa. Ja sie z nią nie rozstaje, ale biore tylko jak ból jest niepokojaco mocny

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • izulala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene dawaj znac jak po wizycie - ja mam 16.12 kolejna dopiero i tez mam nadzieje ze krwiakowi powiem nara :)

a tak w ogole:
    dziewczyny, wczoraj poleciałam do rodzinniego do mojej lekarki po skierowanie do diabtelogoa i żeby wypisała mi receptę na paski do glukometru. lekarkę mam od zawsze tą samą, kompetentą, nigdy nie bagatelizowała żadnych problemów, zawsze jak coś od razu skierowanie, badana dodatkowe itp (cała moja rodzina tam chodzi).
    pokazałam jej wyniki glukozy to aż się zdenerwowała, że przesadzają teraz z tymi wynikami, niedługo 70 bedzie na czczo.... powiedziała, ze absolutnie ja żadnej cukrzycy nie mam - ale ze względu, żę ciąża to da mi skierowanie do diabetologa - ale że nie cukrzyca tylko nietolerancja i konsultacja. recepty mi nie wypisała na paski - bo powiedziała, że absolutnie nie cukrzyca...... ale żebym nie jadła slodyczy fast food, cukru , soków słodkich....
    po prostu co każdy to inaczej. idę dzisiaj zapisać się do diabetologa.

aha i jeszcze powiedziała, że patrzy się na czczo - tu mialam 96 - dla niej w normie... :) i ten drugi wynik po 2h mialam 112 - i tu ze idealnie - nie patrzy sie na ten srodkowy.... każdy inaczej

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldźi gdzieś czytalam że melisa zalicza sie do ziół zakazanych w ciąży... przejrzyj neta bo moze motam ale tak mi sie wydaje

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa jest Ok, pytałam o nią lekarkę i powiedziała, że można pić :) nie wolno za to morwy, którą wcześniej popijałam na obniżenie cukru :(

• daktylek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    oldźi gdzieś czytalam że melisa zalicza sie do ziół zakazanych w ciąży... przejrzyj neta bo moze motam ale tak mi sie wydaje

ja z kolei wyczytałam, że z umiarem nie zaszkodzi - ale nie wolno przesadzać. czytałam na różnych forach, że dziewczyny z powodzeniem piły herbatkę z melisy i nie miały żadnych problemów.

poza tym chyba korzystniejsze dla dziecka jest aby mama byla spokojna i wyspana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 09:05

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja mam tak że czasami jak zrobię jakiś ruch to zaraz zaboli, od czasu do czasu prawy jajnik czasami tak coś kłuje że idzie w plecy. Ogólnie mam bóle krzyża co mi trochę przeszkadza ale wytrzymam dla fasolki :)

Kolejne USG za dwa tygodnie no chyba zejde... Straaaaaaaaasznie dużo czasu!!!!!

Endokrynologa mam w sobotę :)

Na kiedy masz teraz wizytę? :) ja mam 14 grudnia :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć :) Ja dziś wizytuje o 11.30 i z tej okazji wzięłam wolne. Ciekawa jestem czy ten krwiak mi się wchłonął.

Witam nową lipcówkę :) też mam termin na 10.07':)

Namea nie daj się chorobie :*

Czekamy na wiesci!! :)

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    ja z kolei wyczytałam, że z umiarem nie zaszkodzi - ale nie wolno przesadzać. czytałam na różnych forach, że dziewczyny z powodzeniem piły herbatkę z melisy i nie miały żadnych problemów.

poza tym chyba korzystniejsze dla dziecka jest aby mama byla spokojna i wyspana ;)

daktylek no w końcu jesteś!myślałam o Tobie niedawno, co u Ciebie?atat też jakoś zniknęła...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    nowatorka jak boli tak ze bardzo to wez nospe, wg lekarza mozna do 4 tabletek dziennie. Jak lekkie pobolewanie to wystarczy lezenie, Spodnie uciskajace moga Ci ten bol powodować. Ja juz kupilam ciążowe i mam stare leginsy elastyczne i jest ok. Lekarz mówiła jak bardzo boli to sie polozyc, jak 10 minut i nie przestaje to od razu nospa. Ja sie z nią nie rozstaje, ale biore tylko jak ból jest niepokojaco mocny
    majeczka u mnie te bole przychodza falami i trwaja krotko, minute, kilka minut,czasem taki lzejszy z pol godziny, takze zanim bym wziela nospe to juz by sam przeszedl ;) poza tym nie boli mnie az tak ze nie moge wytrzymac, to bardziej strach czy powinno tak bolec

u mnie ciagle lekkie mdlosci :/ zaraz ide robic paznokcie a potem do roboty. milego dnia :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy któraś ma kłopoty z ciśnieniem?
    nie wiem, jakie ciśnienie jest ok w ciąży.
    Dziś miałam 138/81, puls 85 - obawiam się, że nieco za wysokie to pierwsze.. a wizyta dopiero 8 grudnia..
    co niegroźnego w ciaży obniża ciśnienie?

starania od 2007
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziewczyny, czy któraś ma kłopoty z ciśnieniem?
    nie wiem, jakie ciśnienie jest ok w ciąży.
    Dziś miałam 138/81, puls 85 - obawiam się, że nieco za wysokie to pierwsze.. a wizyta dopiero 8 grudnia..
    co niegroźnego w ciaży obniża ciśnienie?
    Ja w poprzedniej`ciąży miałam cały czas ponad 130 i lekarz nic nie mówił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 11:11

atdc3e5erjm386my.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zaliczylam rzyganko :/ fasol sie rozpycha

namea, Edka, malika89 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ