X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć :) Ja dziś wizytuje o 11.30 i z tej okazji wzięłam wolne. Ciekawa jestem czy ten krwiak mi się wchłonął.

Witam nową lipcówkę :) też mam termin na 10.07':)

Namea nie daj się chorobie :*
    Ja też mam dzisiaj wizytę ale dopiero o 19. Już zaczynam się bać:/

namea lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny mam dzisiaj takie mdlosci ze nie wiem :( nie wiem jak pojde na pazurki i do pracy. Normalnie bym rz....ala caly czas :(

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dziewczyny, czy któraś ma kłopoty z ciśnieniem?
    nie wiem, jakie ciśnienie jest ok w ciąży.
    Dziś miałam 138/81, puls 85 - obawiam się, że nieco za wysokie to pierwsze.. a wizyta dopiero 8 grudnia..
    co niegroźnego w ciaży obniża ciśnienie?

Nanatasza - jak dobrze że nie tylko ja mam taki problem ;)

z natury mam niskie ciśnienie i teraz mam dość szybką pracę serca. od wtorku jestem przerażona tymi "zawirowaniami" - oczywiście wyobraźnia pracuje i już miałam wizje katastroficzne ;) ale poczytałam trochę, że to jest naturalny objaw - pod wpływem hormonów i zwiększonej ilości krwi zmianie ulega praca serca. bedzie ona szybsza więc i ciśnienie będzie wyższe. ale oczywiście wspomnę o tym na wizycie mojej gince. zauważyłam też, że łatwo się stresuję każdą głupotą i wtedy automatycznie mam szybsze serce. rozwiązaniem chyba będzie odpoczynek w domu na L4 i pozytywne myślenie ;)

Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    daktylek no w końcu jesteś!myślałam o Tobie niedawno, co u Ciebie?atat też jakoś zniknęła...

Smile - wpadam czasami na forum i podczytuję - ale ostatnio mialam gorszy nastrój - tak jak pisałam powyżej wpadłam w panikę bo mam szybsza pracę serca i zaczęłam się nakręcać, a poza tym stwierdziłam ze zbytnio się nakręcam tym co tutaj czasami ktoś napisze więc postanowiłam wyluzować i trochę odpuścić aktywność na forum.

wiele z dziewczyn pisało że ma nudności, więc ja sie stresowałam ze u mnie jest coś nie tak bo nudności nie mam itd itp - im mniej czytam tym spokojniejsza jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 11:58

Englein, Edka lubią tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene i ona2012 życzę powodzenia na wizytach .

Ja w nocy tez wstaje sikać a dzis mala mi sie obudzila to poszłam do niej i tak mu sie w glowie zakręciło ze gdyby nie sciana to leze . Od rana czuje sie zle tak mi nie dobrze ale puki co bez wymiotów . Brzuch tez pobolewa i kluje od czasu do czasu ale z córką milam tak prawie całą ciążę wiec sie uspokajam . Chce juz poniedziałek i tez wizytę pierwszą . Oby bylo juz serduszko . A do mojego katarku doszedł mokry kaszel wiec odpoczywam i sie kuruje .Oczywiście w ruchu jest cebula , miód , czosnek i cytryna .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 12:03

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam wyniki tych wszystkich badań i na szczęście wszystkie wyszły dobrze.
    Mnie też nieźle mdli, i to całą dobę. Staram się często jeść ale to nic nie daje już. Od kilku dni nie jem mięsa w ogóle nie mogę na nie patrzyć , czy któraś z Was też tak ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 12:09

nowatorka lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lipcowe mamusie. Z paroma się już znam z reszta mam nadzieje się poznać :)
    Ja jestem po 1szej wizycie termin na 18.07. ale niestety na drugim jajnika mam torbiel 5cm wiec ogólnie leżę juz w domu. Wiem ze wiele kobiet to ma i nie ma co panikować ale ja dmuchać na zimne.

Ona2012 miałaś glukozę? Jak to wygląda, można w tym samym dniu co glukoza robić resztę badań czy trzeba to rozdzielić? Nienawidzę pobierania krwi bo nie mam widocznych żył i juz się martwię haha

aisa, Edka lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Smile Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Smile - wpadam czasami na forum i podczytuję - ale ostatnio mialam gorszy nastrój - tak jak pisałam powyżej wpadłam w panikę bo mam szybsza pracę serca i zaczęłam się nakręcać, a poza tym stwierdziłam ze zbytnio się nakręcam tym co tutaj czasami ktoś napisze więc postanowiłam wyluzować i trochę odpuścić aktywność na forum.

wiele z dziewczyn pisało że ma nudności, więc ja sie stresowałam ze u mnie jest coś nie tak bo nudności nie mam itd itp - im mniej czytam tym spokojniejsza jestem ;)

daktylek rozumiem ale fajnie, że jesteś i masz zamiar od czasu do czasu zaglądać:)

Dunda, miło widzieć znajome nicki:)

Fakt, można się nieźle czasami nakręcić czytając te wszystkie posty...dzisiaj albo jutro odbieram wyniki badań i jutro mam wizytę u gina:)

Edka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    ...
    Mnie też nieźle mdli, i to całą dobę. Staram się często jeść ale to nic nie daje już. Od kilku dni nie jem mięsa w ogóle nie mogę na nie patrzyć , czy któraś z Was też tak ma?

Ja też tak mam więc nie jesteś sama :) Nawet w nocy budzą mnie meeega mdłości...
    Też dziś wieczorem mam wizytę. Moja pierwsza więc stresik jest! :) Trzymajcie kciuki!

aisa lubi tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Cześć lipcowe mamusie. Z paroma się już znam z reszta mam nadzieje się poznać :)
    Ja jestem po 1szej wizycie termin na 18.07. ale niestety na drugim jajnika mam torbiel 5cm wiec ogólnie leżę juz w domu. Wiem ze wiele kobiet to ma i nie ma co panikować ale ja dmuchać na zimne.
    Witaj Dunda. ja jak bylam na usg to mi gin powiedzial ze mam jakas cyste (nie wiem czy torbiel bo nie mieszkam w polsce i nie wiem w tym jezyku czy torbiel i cysta to to samo ale chyba tak) ale tylko wspomnial ze to jest przez ciaze i kompletnie to olal, nic mi w zwiazku z tym nie powiedzial i nie kazal odpoczywac czy cos. nie przejmuje sie tym bo jezeli on sie nie przejmujeto znaczy ze to nic takiego.

daktylek ty tak nie chciej tych nudnosci bo moga cie jeszcze dopasc. ja tez na poczatku nie mialam, potem mnie dopadly i juz ich nie lubie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Nanatasza - jak dobrze że nie tylko ja mam taki problem ;)

z natury mam niskie ciśnienie i teraz mam dość szybką pracę serca. od wtorku jestem przerażona tymi "zawirowaniami" - oczywiście wyobraźnia pracuje i już miałam wizje katastroficzne ;) ale poczytałam trochę, że to jest naturalny objaw - pod wpływem hormonów i zwiększonej ilości krwi zmianie ulega praca serca. bedzie ona szybsza więc i ciśnienie będzie wyższe. ale oczywiście wspomnę o tym na wizycie mojej gince. zauważyłam też, że łatwo się stresuję każdą głupotą i wtedy automatycznie mam szybsze serce. rozwiązaniem chyba będzie odpoczynek w domu na L4 i pozytywne myślenie ;)

dzięki za odpowiedź. tak tak, też mam te łopotania serca i zapytam gina o to
    Faktycznie, jak poleżę, wyciszę się, to przechodzi
    Mam nadzieje tylko, że maluchom nic nie będzie

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Krwiak niestety się nie wchłonął, jest większy niż ostatnio. Ale najważniejsze że z fasolą wszystko dobrze :) kontrola za 2 tyg.

Trzymam kciuki za wasze wizyty.

Nowatorka to na jajniku co mialaś to pęcherzyk pęknięty z którego była ovulacja :)

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Sorki ale przygotowuje się do testów i rozmowy kwalifikacyjnej ale już skończyłam a chwilą prawdy jutro.

Mój kupił pistacje i jakoś się tak do nich dorwałam.

Dzisiaj mnie tak głową nawalała że musiałam wziąć apap.

Mdłości koszmarne Dzisiaj

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja już po. Krwiak niestety się nie wchłonął, jest większy niż ostatnio. Ale najważniejsze że z fasolą wszystko dobrze :) kontrola za 2 tyg.

Nowatorka to na jajniku co mialaś to pęcherzyk pęknięty z którego była ovulacja :)
    aaaa mozliwe :) hehe dzieki za wyjasnienie
    kama005 wrote:
    Hejka dziewczyny. Sorki ale przygotowuje się do testów i rozmowy kwalifikacyjnej ale już skończyłam a chwilą prawdy jutro.

Mój kupił pistacje i jakoś się tak do nich dorwałam.

Dzisiaj mnie tak głową nawalała że musiałam wziąć apap.

Mdłości koszmarne Dzisiaj

mnie tez dzisiaj glowa boli i tez mam okropne mdlosci, chyba taki dzien ;)
    a co ty teraz na rozmowy kwalifikacyjne chodzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 14:26

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Jakiej wielkosci jest Twoj krwiak?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłabym stanowisko na Lepsze ale tu Muszę Przejść rekrutację akurat kierownik nie może mnie na to stanowisko tak po prostu dać

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Jakiej wielkosci jest Twoj krwiak?

4mm na centymetr.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oluu wrote:
    Jak Ci wyjdzie zwykły test ciążowy pozytywny to możesz poinformować pracodawcę nie musisz czekać do potwierdzania ciąży. Ja w ciągu doby zrobiłam 4 testy wyszły pozytywne więc zaraz poinformowalam że jest pozytywny wynik i ze jestem. Też mam w pracy nocki i bym się nie otworzyła iść jedno maleństwo straciłam bo nie chciałam za wcześnie powiedzieć i mam do siebie żal...
    Zależy co robisz na tych nockach, ale tak czy siak zaświadczenie od lekarza musi być. tak to każda by mówiła że na noc nie może bo na test nasikała. A ja np. nie chciałam mówić zaraz po pozytywnym teście, tez za soba mam nieudaną ciążę. Oczywiście szefostwo może być miłe i uwierzyć na słowo jak Tobie, ale nie musi.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Ona2012 miałaś glukozę? Jak to wygląda, można w tym samym dniu co glukoza robić resztę badań czy trzeba to rozdzielić? Nienawidzę pobierania krwi bo nie mam widocznych żył i juz się martwię haha
    Ja też mam termin na 18:) Ja narazie badałam samą glukozę. Mam w normie, więc obciążenie glukozą mój lekarz dopiero zleca między24-26 tygodniem, jeżeli jest wszystko w porządku na początku. Ale z tego co pamiętam w pierwszej ciąży wykonywałam wszystkie badania razem z tym obciążeniem tego samego dnia.
    Dunda a serduszko dzisiaj już widziałaś? Jakiej wielkości jest zarodek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:10

atdc3e5erjm386my.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka tez dziś rzygulca puściłam ;)

ijpbi09kncb0qlr5.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ