X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza....GRATULACJE :)))))

Za mna wczoraj pierwsza wizyta u poloznej, bo to ona tu prowadzi ciaze.
    pogratulowala....zalozyla karte ciazy (tutaj to ok. 40 stron A4), gdzie jest miejsce chyba na wszystko,lacznie z wynikami scanow (tu sa 3 usg w trakcie calej ciazy).
    Od razu pobrala mi 6 fiolek krwi....chyba na wszystko, lacznie z rozyczka,hiv, tarczyca i zapaleniem watroby itp oraz poprosila o oddanie moczu.
    wg niej jestem w ...6 tydz i nie powinnam nic czuc w podbrzuszu....powiedziala,ze na to mam spokojnie 2 tyg, choc nie jest powiedziane ze cos bede czula.
    Dala skierowanie napierwszy scan w 12 tc, ale o terminie szpzital zawiadomi mnie listownie.
    Na tym pierwszym scanie robia wszystko co potrzeba i wtedy oceniaja, czy ciaza jest niskiego czy wysokiego ryzyka (i wiek nie ma tu nic do rzeczy). Jesli okaze sie, ze niskiego ryzyka, czyli normalna to nawet nie beda mi proponowac badac typu amniopunkcja.
    Wszystko tu jest bezplatnie, oprocz oprócz nowego testu Nifty. Cena jego podobna jak w Polsce £ 450 ( w Pl chyba co ok. 2400 zl).
    Wyznaczyla kolejna wizyte na 16 tc tj 28.01 (+- pare dni bo bedzie na urlopie).
    Cale szczescie, ze mam w Polsce pierwsze usg juz 6.12....chyba bym osiwiala....

Inska, Ejrene, Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bola was dalej brzuchy? mnie w dole brzucha pobolewa jak na okres prawie caly dzien przez ostatnie dni. to takie dziwne uczucie, takie wlasnie podobne jak na okres ale czuje to tak w srodku i promieniuje nawet do nog i jakby troche do tylu.
    ps. jakie spodnie nosicie? czy cos zaszkodze dzidzi ewentualnie na tym etapie jak nosze normalne spodnie tzn troche uciskajace?

WrocławskaCiężaróweczka lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem brzuch też pobolewa, raz tak jak na okres, raz zakluje coś, przeróżne te bóle są. Ale ja nimi się jak narazie nie przejmuje, gdyż w pierwszej ciąży miałam silniejsze bóle brzucha, cala ciążę coś mnie ciągnęło w podbrzuszu, że czasem nawet nie mogłam się podnieść z krzesła. Na razie tego w tej ciąży nie mam. Większość bóli brzucha w pierwszym trymestrze jest spowodowana rozciąganiem macicy - zawsze tak powtarzał mi lekarz.

WrocławskaCiężaróweczka lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam bóle w podbrzuszu. Czasem czuje jak zakuje mnie prawy jajnik.
    A czasem jak by mi miało zaraz brzuch rozsadzić. Jestem taka ciekawa co tam się dzieje a do poniedziałku tak daleko... Nie mogę się doczekać pierwszej wizyty :(

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroclawska ja mysle ze to sa chyba normalne bole, cos tam sie w koncu dzieje w tym brzusiu :) nic innego sie nie dzieje, na usg ok wiec mysle ze to maluch sie tam rozpycha ;) chociaz czasem jak mnie tak wezmie mocno to nie powiem strach mnie lapie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam niedoczynność tarczycy i przed ciaza miałam idealny poziom tsh a teraz mam prawie trzy. Mam zwiększona dawkę eutyroxu biorę 75/100 i za dwa tygodnie kontrola. Tez mnie czasami cos zakuje w podbrzuszu ale mysle ze jakies zmiany tam zachodzą. Dzisiaj cala noc nie spalam jakas masakra ale w dzień musiałam troche odespac. Teraz mysle co bym zjadła na kolacje bo jestem glodna ale mnie muli

• Inska Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Natasza....GRATULACJE :)))))

Za mna wczoraj pierwsza wizyta u poloznej, bo to ona tu prowadzi ciaze.
    pogratulowala....zalozyla karte ciazy (tutaj to ok. 40 stron A4), gdzie jest miejsce chyba na wszystko,lacznie z wynikami scanow (tu sa 3 usg w trakcie calej ciazy).
    Od razu pobrala mi 6 fiolek krwi....chyba na wszystko, lacznie z rozyczka,hiv, tarczyca i zapaleniem watroby itp oraz poprosila o oddanie moczu.
    wg niej jestem w ...6 tydz i nie powinnam nic czuc w podbrzuszu....powiedziala,ze na to mam spokojnie 2 tyg, choc nie jest powiedziane ze cos bede czula.
    Dala skierowanie napierwszy scan w 12 tc, ale o terminie szpzital zawiadomi mnie listownie.
    Na tym pierwszym scanie robia wszystko co potrzeba i wtedy oceniaja, czy ciaza jest niskiego czy wysokiego ryzyka (i wiek nie ma tu nic do rzeczy). Jesli okaze sie, ze niskiego ryzyka, czyli normalna to nawet nie beda mi proponowac badac typu amniopunkcja.
    Wszystko tu jest bezplatnie, oprocz oprócz nowego testu Nifty. Cena jego podobna jak w Polsce £ 450 ( w Pl chyba co ok. 2400 zl).
    Wyznaczyla kolejna wizyte na 16 tc tj 28.01 (+- pare dni bo bedzie na urlopie).
    Cale szczescie, ze mam w Polsce pierwsze usg juz 6.12....chyba bym osiwiala....

Czyli jest tak, jak u nas w Irlandii, też tylko kilka scanów przez całą ciążę. Mnie pierwsza wizytę wyznaczono na 12 stycznia czyli koniec trzeciego miesiąca. Też bym oszalała nie wiedząc, szczególnie że jestem po IVF więc fajnie byłoby wiedzieć czy noszę pod serduchem jedno czy dwa szkraby. Idę prywatnie 4 grudnia, odliczam każdą minutę :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka tak dokładnie coś tam się w brzusiu dzieje :)

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że może zadaje za dużo dziwnych pytań ale czy macie może podwyższoną temperature? Moja wynosi właśnie 37,6 stopnia C

• malika89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się od kiedy zwiekszyć dawkę Letroxu. Teraz biorę 50. W razie ciąży mam zwiększyć do 75. Tylko nie dopytałam od kiedy :(

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Edka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oluu wrote:
    Edka powiedzialas w pracy o ciąży nie możesz pracować więcej niż Twój etat i broń boże w nocy.wiem, że czasami pracodawca ma ,,swój'' kodeks pracy ale to powinien szanować
    Nie mam ciąży potwierdzonej przez lekarza jeszcze w sensie zaświadczenia nie mam, wiec na nockę w sobotę isc musze. Wiem znam przepisy, spokojnie nie dam sie sfrajerowac ;)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    złapałam małą panikę
    i muszę się Was poradzić czy takie kłócie, szczypanie i nie wiem jak to nazwac delikatne ciagniecie w dole brzucha powinno mnie zaniepokoić??
    zaczelo się chyba od tego ze bardzo energicznie wstałam z krzesła i od razu zgielam się w pol.
    Spokojnie normalne ja z poczatku nie mogłam rak do góry wyciągnąć, ciągnęło np jak kurtkę z szafy wyciagalam

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny ale się zestresowałam ! Dzisiaj idę na wizytę do endokrynologa, więc zrobiłam wczoraj TSH i dzis wynik mnie przeraził :( 3,83! Jestem w szoku, bo przed ciąża miałam wynik 0,75 ... Martwię sie teraz czy to nie wpływa źle na fasolkę :(
    Dobrze ze idziesz do endo

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u endokrynologa, który mnie odrobinę uspokoił. Wg niej to fasolka pożera mój euthyrox i dlatego wynik jest podwyższony, dostałam większa dawkę leku i mam zrobić badanie za 6 tyg, wtedy sie okaże, czy znowu trzeba bedzie modyfikować dawkę.

Edka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WrocławskaCiężaróweczka wrote:
    Wiem, że może zadaje za dużo dziwnych pytań ale czy macie może podwyższoną temperature? Moja wynosi właśnie 37,6 stopnia C
    W ciąży temp jest koło 37 stopni, to normalne

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam sie wersji ze ciagnie kłuje i piecze to znaczy ze macica sie rozciaga!!! Koniec nie ma innej mozliwosci dzis bole sie nasilily wiec troszke paniki

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolacje naszlo mnie na mleko z kulkami nesquick nie jadlam ich dobre pare lat

74di4z174lr410ce.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Dziewczyny trzymam sie wersji ze ciagnie kłuje i piecze to znaczy ze macica sie rozciaga!!! Koniec nie ma innej mozliwosci dzis bole sie nasilily wiec troszke paniki
    O wlasnie mnie tez piecze. A klulo mnie w okolicach 5 tygodnia. Teraz juz nie kluje ale mam fale kiedy piecze i boli jak na @ choc troche inaczej

Sanna lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o bóle brzucha to ja również je mam :) mi moja gin kazała brać nos pe, ale nie mam, aż tak intensywnego bólu,żeby od razu się faszerować tabletkami. Z przerwami mnie pobolewa, czasami ciągnie, czasami boli mnie jajnik :) mówią,że jak po wzięciu no spy ból jest dosyć mocny i tabletka nie pomaga to można się martwić,ale tak poza tym to nie :)

Wrocławskaciężaróweczka jeżeli chodzi o temperaturę to i ja mam troszkę podwyższoną niż zwykle. Ostatnio mam ponad 37C ale to normalne :)

Sanna lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak że czasami jak zrobię jakiś ruch to zaraz zaboli, od czasu do czasu prawy jajnik czasami tak coś kłuje że idzie w plecy. Ogólnie mam bóle krzyża co mi trochę przeszkadza ale wytrzymam dla fasolki :)

Kolejne USG za dwa tygodnie no chyba zejde... Straaaaaaaaasznie dużo czasu!!!!!

Endokrynologa mam w sobotę :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ