X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka, ponoć dzieci w wieku ok 1,5 roku najtrudniej odstawić. Z Jasiem poszło całkiem gładko w 14 miesiącu. Jeśli morfologia nie będzie zła to może pociągnij do 2 trym. Wtedy zmienia się smak mleka i dzieci często same rezygnują.

Sanna, z Jasiem tak miałam i teraz tez się zdarzy. Po zbyt energicznym podniesieniu się bądź po długim siedzeniu też tak mnie czasem zgina.

Elfka lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa dzięki

Swoja droga dużo nas na lipiec :), bardzo mnie cieszy jedna strona medalu ze przy brzuszku latwiej nam będzie się ubrać, sukienka i pełen przewiew :) no i dzieciaczki będą mogly dużo przebywać na powietrzu jak się urodzą :)

Ja tez jestem z lipca 02

Inska, aisa, Edka lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Aisa dzięki

Swoja droga dużo nas na lipiec :), bardzo mnie cieszy jedna strona medalu ze przy brzuszku latwiej nam będzie się ubrać, sukienka i pełen przewiew :) no i dzieciaczki będą mogly dużo przebywać na powietrzu jak się urodzą :)

Ja tez jestem z lipca 02
    A mnie za to martwi że od upałów wszystko puchnie. Mi puchły strasznie nogi. Nawet z klapkami miałam problem.

• aga9009 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zabrakło :( - 29 lipiec ;)

a jeśli chodzi o badania,to ja mam już większość za sobą: morfologia, mocz, tsh, ft4, toxo, cmv, grupa krwi... na szczęście wszystko w normie :) zobaczymy jak będzie dalej...

majeczka87 lubi tę wiadomość

201607287452.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka wrote:
    Byłam w poniedziałek, bo mam jutro wizytę :) obawiam się, że moja morfologia kiepsko wyjdzie, bo bardzo słabo się czuję :/ próbuję Małą odstawić od piersi, na pewno by mi to trochę pomogło, ale jeszcze kilka dni mi pewnie zejdzie :/ ciężka sprawa z takim większym dzieckiem i piersią ;)

Elfka, ja też jeszcze karmię. U nas to już tylko raz w nocy i dużo mleka tam nie ma, ale zawsze coś dla dziecka się uzbiera :) Ja planuję karmić do końca roku i potem całkowicie zrezygnować. Zresztą tak mi tez gin poleciła, bo mówi, że organizm musi się zregenerować przed nowym dzieckiem.

Elfka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Sanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A mnie za to martwi że od upałów wszystko puchnie. Mi puchły strasznie nogi. Nawet z klapkami miałam problem.
    To fakt i jak wtedy sukienka z takimi nogami :(
    tylko długie :P

Hej to lato nie będzie upalne i tego lata kobietom ciężarnym nic nie spuchnie :)

Inska, Jastra, Englein lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, nie myśl o upałach, w tym roku maj, czerwiec, wcale nie były gorące, więc może nie popuchniemy :)

Sanna - mnie też kłuje i ciągnie - tak chyba ma być :)

Ejrene - jesteś cudna - piękna nasza lista. I jaka dłuugaa!! :D

Sanna, Jastra, Ejrene, aisa, Englein lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewałam się że nas aż tyle! Super :)

Mój synek tez urodził się w lipcu, na szczęście nogi ani nic innego mi nie puchło, mam nadzieję że tym razem też tak będzie.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga9009 wrote:
    Mnie zabrakło :( - 29 lipiec ;)

Już jesteś :)

Rozdzieliłam nas na liście żebyśmy mogły płeć wpisywać jak już będzie wiadomo i tak jest czytelniej tak mi się wydaje :)

Nanatasza jeszcze nie pogratulowałam bliźniaków :) więc gratuluje ogromnie :)
    Też mi się marzyły bliźniaki zawsze. A co mąż na to ? W szoku pewnie :)

Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie ze wzgledu na temperatury tutaj w maju/czerwcu/lipcu mysle nad porodem w Polsce. Bo nie wiem jak przezyje 50stoponiowe upaly z duzym brzuchem, a potem to nawet z dzidzia na spacer sie nie da wyjsc :(

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Elfka, ponoć dzieci w wieku ok 1,5 roku najtrudniej odstawić. Z Jasiem poszło całkiem gładko w 14 miesiącu. Jeśli morfologia nie będzie zła to może pociągnij do 2 trym. Wtedy zmienia się smak mleka i dzieci często same rezygnują.

Karmię już tylko w nocy i Maja niestety strasznie gryzie, więc przy bólu sutków dochodzi jeszcze to i nie mam już chyba do tego siły :( dziś była pierwsza noc całkiem bez piersi, ale małż musiał do niej wstawać, bo ode mnie chce jednego :/ jakoś się udało, zobaczę na ile moje piersi dadzą radę, bo mleka mam już raczej mało - powinno się w końcu samo wyciszyć chyba?

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Ja wlasnie ze wzgledu na temperatury tutaj w maju/czerwcu/lipcu mysle nad porodem w Polsce. Bo nie wiem jak przezyje 50stoponiowe upaly z duzym brzuchem, a potem to nawet z dzidzia na spacer sie nie da wyjsc :(

A gdzie jesteś, że aż takie tropiki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka wrote:
    Karmię już tylko w nocy i Maja niestety strasznie gryzie, więc przy bólu sutków dochodzi jeszcze to i nie mam już chyba do tego siły :( dziś była pierwsza noc całkiem bez piersi, ale małż musiał do niej wstawać, bo ode mnie chce jednego :/ jakoś się udało, zobaczę na ile moje piersi dadzą radę, bo mleka mam już raczej mało - powinno się w końcu samo wyciszyć chyba?

Jak masz już mało to oczywiście - parę dni i organizm sam zaprzestanie produkcji.

aisa lubi tę wiadomość

• Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Elfka, ja też jeszcze karmię. U nas to już tylko raz w nocy i dużo mleka tam nie ma, ale zawsze coś dla dziecka się uzbiera :) Ja planuję karmić do końca roku i potem całkowicie zrezygnować. Zresztą tak mi tez gin poleciła, bo mówi, że organizm musi się zregenerować przed nowym dzieckiem.

Moja ginka powiedziała, że dla niej to abstrakcja karmić piersią w ciąży ;) i kazała odstawić jak najszybciej, bo jakoś tam hormony źle działają na ciążę i szkoda zdrowia, bo mnie jedno wykończy od środka, a drugie z zewnątrz :/ ja generalnie jestem trochę anemiczna i obawiam się, żeby z fasolką było wszystko dobrze, żeby miała co ode mnie wziąć na swój rozwój :/

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Już jesteś :)

Rozdzieliłam nas na liście żebyśmy mogły płeć wpisywać jak już będzie wiadomo i tak jest czytelniej tak mi się wydaje :)

Nanatasza jeszcze nie pogratulowałam bliźniaków :) więc gratuluje ogromnie :)
    Też mi się marzyły bliźniaki zawsze. A co mąż na to ? W szoku pewnie :)

oboje w szoku, mówi, że z wrażenia widział tylko 1 serduszko a drugiego nie zdążył zauważyc. Ja widziałam oba :D
    już się oswajamy z myślą i cieszymy - w moim wieku to dobre rozwiązanie - dwójka za 1 zamachem :D

Ejrene, Inska, aisa lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Jak masz już mało to oczywiście - parę dni i organizm sam zaprzestanie produkcji.

Mam nadzieję :) musimy tylko jakoś to przeżyć, bo póki co młoda w nocy buczy z tęsknoty za cycem :/

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Mam takie pytanko.
    Czy wy również macie problem z bezsennością?
    Drugą noc z rzędu praktycznie nie przespana a jak uda mi się zamknąć oczy to po godzinie budzi mnie pełen pęcherz. Brrrrrr a w dzień zasypiam na stojąco.

• namea Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A gdzie jesteś, że aż takie tropiki?

W Emiratach Arabskich. Teraz mamy raj, miedzy 20 a 30, ale od maja do wrzesnia jest masakra :(

Edka lubi tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka wrote:
    Mam nadzieję :) musimy tylko jakoś to przeżyć, bo póki co młoda w nocy buczy z tęsknoty za cycem :/

To oczywiste, przyzwyczaiła się to takiego rytuału. Ale u dzieci szybko mija (jak ze smoczkiem), tylko trzeba konsekwencji. Raz się wyłamiesz i "pozmiatane".

aisa lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh 2,8 i mam iść do endokrynologa a później powtórzyć badanie
    Tak mi dzisiaj gin powiedziała. Kolejne USG za 2 tygodnie ;) no i mam pić żurawine bo nadanie moczu takie sobie było.

Założyła mi też kartę ciąży ;)

Jastra, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ