X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka, ponoć dzieci w wieku ok 1,5 roku najtrudniej odstawić. Z Jasiem poszło całkiem gładko w 14 miesiącu. Jeśli morfologia nie będzie zła to może pociągnij do 2 trym. Wtedy zmienia się smak mleka i dzieci często same rezygnują.

Sanna, z Jasiem tak miałam i teraz tez się zdarzy. Po zbyt energicznym podniesieniu się bądź po długim siedzeniu też tak mnie czasem zgina.

Elfka lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa dzięki

Swoja droga dużo nas na lipiec :), bardzo mnie cieszy jedna strona medalu ze przy brzuszku latwiej nam będzie się ubrać, sukienka i pełen przewiew :) no i dzieciaczki będą mogly dużo przebywać na powietrzu jak się urodzą :)

Ja tez jestem z lipca 02

Inska, aisa, Edka lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Aisa dzięki

Swoja droga dużo nas na lipiec :), bardzo mnie cieszy jedna strona medalu ze przy brzuszku latwiej nam będzie się ubrać, sukienka i pełen przewiew :) no i dzieciaczki będą mogly dużo przebywać na powietrzu jak się urodzą :)

Ja tez jestem z lipca 02
    A mnie za to martwi że od upałów wszystko puchnie. Mi puchły strasznie nogi. Nawet z klapkami miałam problem.

• aga9009 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zabrakło :( - 29 lipiec ;)

a jeśli chodzi o badania,to ja mam już większość za sobą: morfologia, mocz, tsh, ft4, toxo, cmv, grupa krwi... na szczęście wszystko w normie :) zobaczymy jak będzie dalej...

majeczka87 lubi tę wiadomość

201607287452.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka wrote:
    Byłam w poniedziałek, bo mam jutro wizytę :) obawiam się, że moja morfologia kiepsko wyjdzie, bo bardzo słabo się czuję :/ próbuję Małą odstawić od piersi, na pewno by mi to trochę pomogło, ale jeszcze kilka dni mi pewnie zejdzie :/ ciężka sprawa z takim większym dzieckiem i piersią ;)

Elfka, ja też jeszcze karmię. U nas to już tylko raz w nocy i dużo mleka tam nie ma, ale zawsze coś dla dziecka się uzbiera :) Ja planuję karmić do końca roku i potem całkowicie zrezygnować. Zresztą tak mi tez gin poleciła, bo mówi, że organizm musi się zregenerować przed nowym dzieckiem.

Elfka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Sanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A mnie za to martwi że od upałów wszystko puchnie. Mi puchły strasznie nogi. Nawet z klapkami miałam problem.
    To fakt i jak wtedy sukienka z takimi nogami :(
    tylko długie :P

Hej to lato nie będzie upalne i tego lata kobietom ciężarnym nic nie spuchnie :)

Inska, Jastra, Englein lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, nie myśl o upałach, w tym roku maj, czerwiec, wcale nie były gorące, więc może nie popuchniemy :)

Sanna - mnie też kłuje i ciągnie - tak chyba ma być :)

Ejrene - jesteś cudna - piękna nasza lista. I jaka dłuugaa!! :D

Sanna, Jastra, Ejrene, aisa, Englein lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewałam się że nas aż tyle! Super :)

Mój synek tez urodził się w lipcu, na szczęście nogi ani nic innego mi nie puchło, mam nadzieję że tym razem też tak będzie.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga9009 wrote:
    Mnie zabrakło :( - 29 lipiec ;)

Już jesteś :)

Rozdzieliłam nas na liście żebyśmy mogły płeć wpisywać jak już będzie wiadomo i tak jest czytelniej tak mi się wydaje :)

Nanatasza jeszcze nie pogratulowałam bliźniaków :) więc gratuluje ogromnie :)
    Też mi się marzyły bliźniaki zawsze. A co mąż na to ? W szoku pewnie :)

Nanatasza, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie ze wzgledu na temperatury tutaj w maju/czerwcu/lipcu mysle nad porodem w Polsce. Bo nie wiem jak przezyje 50stoponiowe upaly z duzym brzuchem, a potem to nawet z dzidzia na spacer sie nie da wyjsc :(

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Elfka, ponoć dzieci w wieku ok 1,5 roku najtrudniej odstawić. Z Jasiem poszło całkiem gładko w 14 miesiącu. Jeśli morfologia nie będzie zła to może pociągnij do 2 trym. Wtedy zmienia się smak mleka i dzieci często same rezygnują.

Karmię już tylko w nocy i Maja niestety strasznie gryzie, więc przy bólu sutków dochodzi jeszcze to i nie mam już chyba do tego siły :( dziś była pierwsza noc całkiem bez piersi, ale małż musiał do niej wstawać, bo ode mnie chce jednego :/ jakoś się udało, zobaczę na ile moje piersi dadzą radę, bo mleka mam już raczej mało - powinno się w końcu samo wyciszyć chyba?

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Ja wlasnie ze wzgledu na temperatury tutaj w maju/czerwcu/lipcu mysle nad porodem w Polsce. Bo nie wiem jak przezyje 50stoponiowe upaly z duzym brzuchem, a potem to nawet z dzidzia na spacer sie nie da wyjsc :(

A gdzie jesteś, że aż takie tropiki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka wrote:
    Karmię już tylko w nocy i Maja niestety strasznie gryzie, więc przy bólu sutków dochodzi jeszcze to i nie mam już chyba do tego siły :( dziś była pierwsza noc całkiem bez piersi, ale małż musiał do niej wstawać, bo ode mnie chce jednego :/ jakoś się udało, zobaczę na ile moje piersi dadzą radę, bo mleka mam już raczej mało - powinno się w końcu samo wyciszyć chyba?

Jak masz już mało to oczywiście - parę dni i organizm sam zaprzestanie produkcji.

aisa lubi tę wiadomość

• Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Elfka, ja też jeszcze karmię. U nas to już tylko raz w nocy i dużo mleka tam nie ma, ale zawsze coś dla dziecka się uzbiera :) Ja planuję karmić do końca roku i potem całkowicie zrezygnować. Zresztą tak mi tez gin poleciła, bo mówi, że organizm musi się zregenerować przed nowym dzieckiem.

Moja ginka powiedziała, że dla niej to abstrakcja karmić piersią w ciąży ;) i kazała odstawić jak najszybciej, bo jakoś tam hormony źle działają na ciążę i szkoda zdrowia, bo mnie jedno wykończy od środka, a drugie z zewnątrz :/ ja generalnie jestem trochę anemiczna i obawiam się, żeby z fasolką było wszystko dobrze, żeby miała co ode mnie wziąć na swój rozwój :/

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Już jesteś :)

Rozdzieliłam nas na liście żebyśmy mogły płeć wpisywać jak już będzie wiadomo i tak jest czytelniej tak mi się wydaje :)

Nanatasza jeszcze nie pogratulowałam bliźniaków :) więc gratuluje ogromnie :)
    Też mi się marzyły bliźniaki zawsze. A co mąż na to ? W szoku pewnie :)

oboje w szoku, mówi, że z wrażenia widział tylko 1 serduszko a drugiego nie zdążył zauważyc. Ja widziałam oba :D
    już się oswajamy z myślą i cieszymy - w moim wieku to dobre rozwiązanie - dwójka za 1 zamachem :D

Ejrene, Inska, aisa lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Jak masz już mało to oczywiście - parę dni i organizm sam zaprzestanie produkcji.

Mam nadzieję :) musimy tylko jakoś to przeżyć, bo póki co młoda w nocy buczy z tęsknoty za cycem :/

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • WrocławskaCiężaróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Mam takie pytanko.
    Czy wy również macie problem z bezsennością?
    Drugą noc z rzędu praktycznie nie przespana a jak uda mi się zamknąć oczy to po godzinie budzi mnie pełen pęcherz. Brrrrrr a w dzień zasypiam na stojąco.

• namea Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A gdzie jesteś, że aż takie tropiki?

W Emiratach Arabskich. Teraz mamy raj, miedzy 20 a 30, ale od maja do wrzesnia jest masakra :(

Edka lubi tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfka wrote:
    Mam nadzieję :) musimy tylko jakoś to przeżyć, bo póki co młoda w nocy buczy z tęsknoty za cycem :/

To oczywiste, przyzwyczaiła się to takiego rytuału. Ale u dzieci szybko mija (jak ze smoczkiem), tylko trzeba konsekwencji. Raz się wyłamiesz i "pozmiatane".

aisa lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh 2,8 i mam iść do endokrynologa a później powtórzyć badanie
    Tak mi dzisiaj gin powiedziała. Kolejne USG za 2 tygodnie ;) no i mam pić żurawine bo nadanie moczu takie sobie było.

Założyła mi też kartę ciąży ;)

Jastra, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ