Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Elfka, ponoć dzieci w wieku ok 1,5 roku najtrudniej odstawić. Z Jasiem poszło całkiem gładko w 14 miesiącu. Jeśli morfologia nie będzie zła to może pociągnij do 2 trym. Wtedy zmienia się smak mleka i dzieci często same rezygnują.
Sanna, z Jasiem tak miałam i teraz tez się zdarzy. Po zbyt energicznym podniesieniu się bądź po długim siedzeniu też tak mnie czasem zgina.Elfka lubi tę wiadomość
-
Aisa dzięki
Swoja droga dużo nas na lipiec , bardzo mnie cieszy jedna strona medalu ze przy brzuszku latwiej nam będzie się ubrać, sukienka i pełen przewiew no i dzieciaczki będą mogly dużo przebywać na powietrzu jak się urodzą
Ja tez jestem z lipca 02Inska, aisa, Edka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySanna wrote:Aisa dzięki
Swoja droga dużo nas na lipiec , bardzo mnie cieszy jedna strona medalu ze przy brzuszku latwiej nam będzie się ubrać, sukienka i pełen przewiew no i dzieciaczki będą mogly dużo przebywać na powietrzu jak się urodzą
Ja tez jestem z lipca 02 -
Elfka wrote:Byłam w poniedziałek, bo mam jutro wizytę obawiam się, że moja morfologia kiepsko wyjdzie, bo bardzo słabo się czuję próbuję Małą odstawić od piersi, na pewno by mi to trochę pomogło, ale jeszcze kilka dni mi pewnie zejdzie ciężka sprawa z takim większym dzieckiem i piersią
Elfka, ja też jeszcze karmię. U nas to już tylko raz w nocy i dużo mleka tam nie ma, ale zawsze coś dla dziecka się uzbiera Ja planuję karmić do końca roku i potem całkowicie zrezygnować. Zresztą tak mi tez gin poleciła, bo mówi, że organizm musi się zregenerować przed nowym dzieckiem.Elfka lubi tę wiadomość
-
Mona_M wrote:A mnie za to martwi że od upałów wszystko puchnie. Mi puchły strasznie nogi. Nawet z klapkami miałam problem.
tylko długie
Hej to lato nie będzie upalne i tego lata kobietom ciężarnym nic nie spuchnieInska, Jastra, Englein lubią tę wiadomość
-
Mona, nie myśl o upałach, w tym roku maj, czerwiec, wcale nie były gorące, więc może nie popuchniemy
Sanna - mnie też kłuje i ciągnie - tak chyba ma być
Ejrene - jesteś cudna - piękna nasza lista. I jaka dłuugaa!!Sanna, Jastra, Ejrene, aisa, Englein lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualny
-
aga9009 wrote:Mnie zabrakło - 29 lipiec
Już jesteś
Rozdzieliłam nas na liście żebyśmy mogły płeć wpisywać jak już będzie wiadomo i tak jest czytelniej tak mi się wydaje
Nanatasza jeszcze nie pogratulowałam bliźniaków więc gratuluje ogromnie
Też mi się marzyły bliźniaki zawsze. A co mąż na to ? W szoku pewnieNanatasza, aisa lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie ze wzgledu na temperatury tutaj w maju/czerwcu/lipcu mysle nad porodem w Polsce. Bo nie wiem jak przezyje 50stoponiowe upaly z duzym brzuchem, a potem to nawet z dzidzia na spacer sie nie da wyjsca szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
aisa wrote:Elfka, ponoć dzieci w wieku ok 1,5 roku najtrudniej odstawić. Z Jasiem poszło całkiem gładko w 14 miesiącu. Jeśli morfologia nie będzie zła to może pociągnij do 2 trym. Wtedy zmienia się smak mleka i dzieci często same rezygnują.
Karmię już tylko w nocy i Maja niestety strasznie gryzie, więc przy bólu sutków dochodzi jeszcze to i nie mam już chyba do tego siły dziś była pierwsza noc całkiem bez piersi, ale małż musiał do niej wstawać, bo ode mnie chce jednego jakoś się udało, zobaczę na ile moje piersi dadzą radę, bo mleka mam już raczej mało - powinno się w końcu samo wyciszyć chyba?
-
nick nieaktualnynamea wrote:Ja wlasnie ze wzgledu na temperatury tutaj w maju/czerwcu/lipcu mysle nad porodem w Polsce. Bo nie wiem jak przezyje 50stoponiowe upaly z duzym brzuchem, a potem to nawet z dzidzia na spacer sie nie da wyjsc
A gdzie jesteś, że aż takie tropiki? -
nick nieaktualnyElfka wrote:Karmię już tylko w nocy i Maja niestety strasznie gryzie, więc przy bólu sutków dochodzi jeszcze to i nie mam już chyba do tego siły dziś była pierwsza noc całkiem bez piersi, ale małż musiał do niej wstawać, bo ode mnie chce jednego jakoś się udało, zobaczę na ile moje piersi dadzą radę, bo mleka mam już raczej mało - powinno się w końcu samo wyciszyć chyba?
Jak masz już mało to oczywiście - parę dni i organizm sam zaprzestanie produkcji.aisa lubi tę wiadomość
-
Milcia wrote:Elfka, ja też jeszcze karmię. U nas to już tylko raz w nocy i dużo mleka tam nie ma, ale zawsze coś dla dziecka się uzbiera Ja planuję karmić do końca roku i potem całkowicie zrezygnować. Zresztą tak mi tez gin poleciła, bo mówi, że organizm musi się zregenerować przed nowym dzieckiem.
Moja ginka powiedziała, że dla niej to abstrakcja karmić piersią w ciąży i kazała odstawić jak najszybciej, bo jakoś tam hormony źle działają na ciążę i szkoda zdrowia, bo mnie jedno wykończy od środka, a drugie z zewnątrz ja generalnie jestem trochę anemiczna i obawiam się, żeby z fasolką było wszystko dobrze, żeby miała co ode mnie wziąć na swój rozwój
-
Ejrene wrote:Już jesteś
Rozdzieliłam nas na liście żebyśmy mogły płeć wpisywać jak już będzie wiadomo i tak jest czytelniej tak mi się wydaje
Nanatasza jeszcze nie pogratulowałam bliźniaków więc gratuluje ogromnie
Też mi się marzyły bliźniaki zawsze. A co mąż na to ? W szoku pewnie
oboje w szoku, mówi, że z wrażenia widział tylko 1 serduszko a drugiego nie zdążył zauważyc. Ja widziałam oba
już się oswajamy z myślą i cieszymy - w moim wieku to dobre rozwiązanie - dwójka za 1 zamachemEjrene, Inska, aisa lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualnyElfka wrote:Mam nadzieję musimy tylko jakoś to przeżyć, bo póki co młoda w nocy buczy z tęsknoty za cycem
To oczywiste, przyzwyczaiła się to takiego rytuału. Ale u dzieci szybko mija (jak ze smoczkiem), tylko trzeba konsekwencji. Raz się wyłamiesz i "pozmiatane".aisa lubi tę wiadomość
-
Ja mam tsh 2,8 i mam iść do endokrynologa a później powtórzyć badanie
Tak mi dzisiaj gin powiedziała. Kolejne USG za 2 tygodnie no i mam pić żurawine bo nadanie moczu takie sobie było.
Założyła mi też kartę ciążyJastra, aisa lubią tę wiadomość