X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja daje czadu... Od 5:30 nie spi... Załamuje się. Pospała troszeczkę na mnie a jak odłożył do łóżeczka to się obudzila

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Ostatnio czytalam jakies opracowanie ze to co jemy nie do konca ma zwiazek z kolkami ( wiadomo lepiej zapobiega ) tylko niedojrzalosc ukladu nerwowoego ukladu pokarmowego
    ja to już nie wiem co myśleć ... czy to przez jedzenie czy przez jej jelitka :(

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalafior jest raczej malo wzdymajacy... Wiec jelitka...
    Ja praktycznie nic nie jadlam przez 2 tyg i sie slanialam z braku sily, jem od 2 dni prawie normalnie oprocz smazonego i mooda ok...
    Bo jak tak poczytac co mozna a co nie tc wychodzi ze nic oprocz rosolu

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Kurcze ja zanim urodze to wy już będziecie doświadczone w karmieniu.... A ja będę dopiero raczkowac :-)

Ktoś się rozpakowal? Ja niestwty nie i hmmm nie wiem czy się coś zapowiada...młody jedynie się mniej rusza od wczoraj.. Pewnie mu ciasno i za gorąco.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Panna Truskawka, może skonsultuj to z lekarzem? W papierach jakie dostałam że szpitala jest napisane, ze minimum 2 kupki dziennie. Położna zawsze o to pyta i mówią, ze po tym można poznać czy dziecko je. Jeśli robi więcej niż 2 kupki - znaczy że się najada i jest ok.

Kurcze, mój przespal ciurkiem prawie 5h, miałam go budzić o 12, ale maz mówił że przecież sam da znać jak będzie głodny. I dał, tyle że o 2.30... Trochę za długa przerwa. Dostał 90 ml mm i dalej marudził. Po godzinie noszenia na rękach i prób odkładania do łóżeczka skapitulowalam i podałam mleko, które odciagnelam (cycka nie chciał). Zjadł 20 ml i padł. Dużo je to moje maleństwo.
    Mi pediatra powiedziała ze jesli dziecko dobrze przybiera na wadze to w nocy niech śpi i 5h i jesli bedzie wiecej to dopiero budzic. My śniadanko cycowe wlasnie mamy :)miłego dnia!;)

jusella, Agness27, Naditta lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak kijanka przez dwa tygodnie jalam tylko gotowane. Nawet owoców nie jadłam surowych tylko gotowałam np jabłko. Wykluczyłam całkowicie nabiał a brzuszek i tak bolał.
    Po konsultacji z pediatra jem zdrowo gotowane na parze. Ale do owoców i warzyw na surowo typu ogórek tez wróciłam. Wczoraj nawet skusiłem sie na jogurt. I nie wiem czy to zasługa kropelek na brzuszek czy wypicia 2 l herbaty koperkowej ale małej wczoraj nic nie bolało. Pierwszy dzien bez boli brzuszka.

Ja nie mogę narzekać na nasza noc :) obudziłam ja na karmienie o polnocy chciałam ja nakarmić zanim sie sama położę potem wstała o 3,45 i potem dopiero o 7. Zjadła i jeszcze spi ;) a ja korzystam i zjadłam śniadanie :) i nawet serial oglądam :)

jusella, Naditta, majeczka87 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia już niedługo i ty będziesz tuli swoje maleństwo :)

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia bedziemy sluzyc rada i pomoca...

Ja wlasnie oczywiscie karmie :p... I zaraz ide na spacer
    Dzisiaj zostawiam pierwszy raz mala z tesciowa i mezem a ja ruszam do pracy od 14-18:30

kama005 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka juz tak szybko do pracy?
    My pobudkę dzis ok 5mielismy i wzięłam Malego do siebie i od razu przy mnie zasnal do 8.30 i córką zaraz tez się obudzila ale zdziwilo mnie to ze poszla do chomiczkow nakarmila je i wyczyscila domek oraz zamiotla trocinki wokół klatki -szok :)
    A Wojtus jeszcze zrobil spora kupę po wstaniu dostał cyca i zasnal :)

Co do kupek to nam tez mówili ze może sie zdarzyć ze dziecko karmione tylko piersią może nie robic kupki kilka dni.
    Z córką tak mieliśmy i nie robila 5-6 dni i poszliśmy do lekarza a ona ze maluch nawet i 9 dni nie może nie robic.
    Ale Cora normalnie siusiaka i nie plakala a z kupka wtedy tylko raz ta sytuacje mieliśmy.

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, ja też o tym czytałam, że to co jemy nie ma wpływu na dolegliwości maleństwa, że to niedojrzaly układ pokarmowy i nic nie zaradzimy. Trzeba przeczekać.

Ja aż tak nie patrzę na jedzenie jak Wy. Staram się unikać tych zakazanych np orzechów czy kapustnych. Wlacze to do diety powoli jak mały skończy miesiąc. Wczoraj na obiad zrobiłam krupnik, a na drugie, a właściwie kolacje były domowe hamburgery. Mleko i jogurty też jem, małemu nic nie jest. A jak coś zawsze przecież można kupić bez laktozy, teraz już wszystko jest dostepne w sklepach bez glutenu i laktozy :p

Matk, mój mały produkuje takie ilości prania, że mam problem w co go ubrać bo wszystko brudne. Non stop coś osika albo orzyga. W sobotę zostawiam młodego z mężem i jadę na zakupy, muszę mu uzupełnić szafę bo mam zdecydowanie za mało ubrań dla niego.

Obudził się i mnie o 6 i dopiero teraz zasnął. Przy cycku. Nie był głodny bo nakarmiony, ale musiał sobie dwa razy pociumkac i policzyć, żeby zasnąć. Mamin cycek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 10:18

jusella, ania181111, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie mloda znowu j wiec mam czas na forum
    Wyszlismy na spacer, wiec karmie w plenerze, nie jest zle kulturalnie na laweczce tylko tylem do ludzi

Tak ja jestem kontraktowcem, a tutaj fanaberie typu urlop macierzynski nie obowiazuja :) ale tylko dwa razy w tyg po pare godzin... Ja to nazywam dla czystosci glowy zeby sie oderwac na chwile :)

jusella, Pauli11, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym praniem to jest masakra. Ja puszczam codziennie pralkę albo dwie. Tetry to mi tak schodzą, że wczoraj mąż był dokupić, bo niby tyle samo mam co za pierwszym razem i wtedy starczało, a teraz nie. Poza tym starsza córka jak to dziecko też szybko się brudzi, tym bardziej jak samodzielnie je, to sobie możecie wyobrazić jak wygląda ona i wszystko wokół ;) No i dochodzi jeszcze nasze pranie.

Pauli11, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka myśle ze takie 2 dni w tygoniu dobrze wam zrobią :) i tobie i małej :)
    Ja narazie posiedzę z mała w domu ale po 6 miesiącu chciałbym na pół etatu wrócić so pracy :)
    Narazie musze dokończyć moja prace mgr mam termin złożenia do 19.08 zaczynam sie tym stresować ale tak naprawdę nawet nie nam kiedy usiąść i jej pisać. Ciagle jest cos do zrobienia jak nie przy dziecku to w domu. A tutaj w Belgi jestem zdana tylko na siebie i na mojego partnera. Ale on juz wrócił do pracy i wraca dopiero po 18 wiec cały dzien sama musze wszytko ogarnąć.
    Ale wierze ze dam radę :)

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Z tym praniem to jest masakra. Ja puszczam codziennie pralkę albo dwie. Tetry to mi tak schodzą, że wczoraj mąż był dokupić, bo niby tyle samo mam co za pierwszym razem i wtedy starczało, a teraz nie. Poza tym starsza córka jak to dziecko też szybko się brudzi, tym bardziej jak samodzielnie je, to sobie możecie wyobrazić jak wygląda ona i wszystko wokół ;) No i dochodzi jeszcze nasze pranie.

Głębokie wyrazy szacunku za opiekę nad dwójką dzieci :) naprawdę :)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, ja nawet trochę Ci zazdroszczę, bo sama chętnie bym chciała czegoś dla oderwania głowy i myśli od dziecka. Myślę, że każda matka dla własnego zdrowia powinna. Póki co w planie mam zaczekać ok 2 m-ce i zacząć znow biegać + jakieś zajęcia na siłowni + rower.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do końca połogu, zgody mojej gin i biorę się za ćwiczenia!!!

Mała włożyłam do wózka w salonie bo tu jest chłodniej a w sypialni chodzi wiatrak i chłodzi pokój.

ania181111, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Głębokie wyrazy szacunku za opiekę nad dwójką dzieci :) naprawdę :)

Ania, jakby drugie dziecko było takie jak starsza na początku, to bym była uwiązana do fotela 24 h, bo mała potrafiła spać w dzień na mnie 3 h, a mi było żal jej ruszać po ciężkich nocach z kolkami przez 2 miesiące dzień w dzień. Także teraz mam luz i mogę i posprzątać i obiad zrobić i chwila na forum jest, na zabawę tez czas. Tyle tylko że na dwór to tylko na plac zabaw przed blok, bo na spacer nie dam rady iść z wózkiem i z nią, gdzie wszystko ja ciekawi, trzeba wejść w każdy kąt itd. Na szczęście jest na tyle samodzielna i rozumie co się do niej mówi, że to dla mnie duża ulga też. Jak powiem, że ma coś przynieść czy odłożyć, to to zrobi. Zmywarkę razem opróżniamy, tzn. ona chowa sztućce do szuflady :) pranie próbuje ze mną wieszać, buty sama sobie zakłada :) Jest pociecha, ale tez trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo nie raz jest tak, że ja patrzę, a dosłownie odwrócę się na chwilę i ona coś zmaluje.

ania181111, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Ja ostatnio mam maly maraton z małym bo co chwila gdzies jedziemy to pediatra to ortopeda to znowu pediatra i dzis pobieranie krwi bo Pani doktor stwierdzila ze za dlugo jest zolty wiec sprawdzamy poziom bolirubiny i od razu morfologia. Maz sie zerwal z pracy zeby trzymac malego podczas pobierania bo mnie serce bolalo na sama mysl a i tak za drzwiami bylam i plakalam. Teraz czekamy na wynikiba pozniej wizyta.
    Ja tez mam problem z pokarmem chyba maly w ciagu 4 dni przybral tylko 70 g to bardzo malo w porownaniu z ostatnim tygodniem. Chce go karmic piersia ale czasami juz brakuje sil tak jak wiekszosci widze. Pediatra mi powiedziala ze teraz moze mam kryzys laktacyjny i zeby go przetrwac to jak najczesciej przystawiac dziecko.
    Ja ogolnie powoli przestaje krwawic i tez kilka dni temu wypadlo ze mnie cos duzego czerwonego i od tego momentu juz tylko plamie. Zastanawiam sie kiedy znalezc czas by zaczac cwiczyc. Na razie nosze pas poporodowy. Mam 12 na minusie i jeszcze 6 kg.
    Moj synek raczej kolek niee ma ale w domu mam rureczki do odpowietrzania i espumisan w razie potrzeby ale za to Jakub jest strasznym nerwuskiem i malo kiedy jest tak ze jak nie spi to lezy spokojnie wiec na spacer idziemy dopiero wtedy jak usnie w domu.teraz wymeczony po dwukrotnym wkuwaniu spi.

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia i tak Cię podziwiam ;) ja bym chyba nie dała rady z dwójką :)
    U nas burza i pada i się ochlodzilo i jest superrr :) mała położyłam do wózka ubralam w czapkę i leży przy otwartym balkonie i śpi ;)
    Nowa u mnie też coś takiego wylecialao i teraz tylko plamie; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 11:15

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to ja też mam wrażenie że mam za mało ciuchów. Chyba wybiorę się na jakieś małe zakupy. Kilka rzeczy uratowałoby mnie trochę.

Tetry mam wystarczająco dużo na całe szczęście.

Co prawda pralka chodzi non stop.

No nic mała zasnęła w wózku także przynajmniej tyle :D Idę się ogarnąć. Skorzystam z okazji :D

Ja już plamiłam a teraz znowu mam mocniejsze krwawienie.

jusella lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ