Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam brązowy sluz od wczoraj... Zaczął się po wizycie. Dzwoniłam dziś do gina i mówi że tak może być...wiec spokojnie czekam.
Gratuluję kolejnej mamie! I trzymam kciuki za kolejny poródjusella, niezapominajka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Witam się wieczornie.
Naditta co do krwawienia u mnie bylo podobnie.do 2 tyg po porodzie juz bylo bardzo Malo a potem sporo znowu i jednego dnia to nawet spory kawałek mi wyleciał cos czerwonego
I w dodatku juz 3 dzien nitka mi od szwa wystaje i tak się zastanawiam czy sama sie rozpuści czy dzwonić do poloznej..
A ja dostałam ostatnio od znajomej rade na bole brzuszka
Przed każdym karmieniem dawać dziecku 1-2lyzeczki cielej przegotowanej wody.
My zastosowaliśmy wczoraj przed kąpielom i po ladnie zjadl synek mleczko z cyca i zaraz odplynal a dzis rano w przeciągu 3 godz zrobil 3 spore kupki i do tego po przebudzeniu poszla seria bączków
Spróbujcie może pomoże
A i mi polozna wspomniała bo młody bardzo wieczorami plakal ze za dużo nabialu jem bo wieczorami wzrasta poziom laktozy.
I od wczoraj chwilowo zero nabialu i ta woda i inne dzieckojusella, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
My chyba dziś zaliczymy 3 pobudki. Teraz obecna to taka trochę nieplanowana, bo poszła spać o innej godzinie niż zwykle i myślałam, że się obudzi przed naszym pójściem spać, a ona nawet mimo kupy i zmiany pieluchy się nie obudziła.
niezapominajka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Panna Truskawka, może skonsultuj to z lekarzem? W papierach jakie dostałam że szpitala jest napisane, ze minimum 2 kupki dziennie. Położna zawsze o to pyta i mówią, ze po tym można poznać czy dziecko je. Jeśli robi więcej niż 2 kupki - znaczy że się najada i jest ok.
Kurcze, mój przespal ciurkiem prawie 5h, miałam go budzić o 12, ale maz mówił że przecież sam da znać jak będzie głodny. I dał, tyle że o 2.30... Trochę za długa przerwa. Dostał 90 ml mm i dalej marudził. Po godzinie noszenia na rękach i prób odkładania do łóżeczka skapitulowalam i podałam mleko, które odciagnelam (cycka nie chciał). Zjadł 20 ml i padł. Dużo je to moje maleństwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 05:29
17.07.2016
-
Naditta widać co kraj to obyczaj, bo tu mówią, że dziecko na piersi może nie robić kupy nawet do 7 dni i to jest ok.
Panna Truskawka moja pierwsza córka robiła kupy co 3-4 dni i pediatra mówił, że ok.
Nie wiem, czy to zasługa metody Pauli czy zbieg okoliczności, ale mała po poprzednim karmieniu spała 4.45 Aż w końcu nas z mężem obudziła latająca mucha a nie ona Z tym że ostatnia faza deserku trwała tylko 3 minuty,bo padła na amen. Musiałam iść odciągnąć trochę mleka, bo już mnie bolało, a w tym czasie się obudziła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 06:30
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Moja położna też mówiła że dziecko na piersi nie musi robić kupy codziennie, a wyznacznikiem tego czy się najada jest siku i dziecko powinno w ciągu doby co najmniej 6 razy sikać.
A na problemy z laktacją które mogą wystąpić w trzecim tygodniu gdzie dziecko ma skok poleciła mi felmatiker.jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
Dobry dziewczyny. Noc straszna mala nie chciała spać dopiero ok 2 zasnela . Boli ja ten brzuszek a ja mądra kalafior wczoraj zjadlam i dopiero sobie o tym dziś przypomniałam : ryk nie z tej ziemi
Nie wiecie ile pokarm zostaje w moim cycu po tym kalafiorze? ??[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
ania181111 wrote:Dobry dziewczyny. Noc straszna mala nie chciała spać dopiero ok 2 zasnela . Boli ja ten brzuszek a ja mądra kalafior wczoraj zjadlam i dopiero sobie o tym dziś przypomniałam : ryk nie z tej ziemi
Nie wiecie ile pokarm zostaje w moim cycu po tym kalafiorze? ??
Ostatnio czytalam jakies opracowanie ze to co jemy nie do konca ma zwiazek z kolkami ( wiadomo lepiej zapobiega ) tylko niedojrzalosc ukladu nerwowoego ukladu pokarmowego
ania181111, jusella, Pauli11, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość
Kijanka