X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu wy ściągacie 100 ml z cuców ja ledwo 40 ml to nie dziwie sie ze ona non spot głodna..

Dzisiaj ja mam kryzys jestem niewyspana, podłamana tym karmieniem, młoda dopiero poszła spaći bedzie spała do około 16-17 a później wieczorny maraton, ale dzisiaj sie chyba poddam i najpierw nakamie cycem potem od razu mm nie będę walczyć...

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka-no trzymaj się - daj jej mm to odsapniesz...

Ja właśnie dałam 60 ml mm i Emi śpi... ciekawe czy będzie dłużej niż 10 minut

• ada89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kusicie tym nocnym mm... U nas tez noce nie przespane... Czesto sie budzi a dlugo schodzi zeby znowu zasnal.. Jak juz mi przysypia to kupka... I tak w kolko

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    u mnie to zawsze znak,ze chce jeszcze jesc...

U mnie też to oznaka że głodna, zanosi się wtedy strasznie, albo marudzi godzinami

Gagaga lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie doradcy laktacyjnego :) musze przyznać ze jestem bardzo zadowolona ;) powiedziała ze radzę sobie swietnie i ze to normalne ze mamy z niedoczynnością tarczycy maja mniej pokarmu. Podpowiedziała zeby mała rozbierać do karmienia zeby była bardziej aktywna a nie podsypujaca. Mam ja karmić 10 minut z jednej piersi potem przerwa na odbicie i obudzenie potem druga pierś 10 minuty i przerwa na zmianę pieluchy i potem deser z pierwszej piersi 10 monut. Jak dalej wydaje sie głodna to juz jej nie męczyć i dać 30 ml w butli . Ustaliliśmy ze brde ściągać pokarm 3 razy dziennie po 10-15 minut zeby stymulować dalej laktację.
    W nocy mam sie nie stresować i jak chce to podawać butle z moim ściągniętym albo z mm . Powiedziała ze zarówno stres jak i niedospanie zabijają laktację wiec ona woli zebym sie skupiła na dziennym karmieniu a w nocy trochę odpoczęła :)

Musze przyznać zd czuje sie podniesiona na duchu i z nowym zapałem do karmienia piersią. Czyli dobrze wydane 65 euro :)
    Zobaczymy jakie beda rezultaty :)

No i wreszcie odpadł nam pępek ;)

kijanka_88, Naditta, jusella, Gagaga, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Kijanka-no trzymaj się - daj jej mm to odsapniesz...

Ja właśnie dałam 60 ml mm i Emi śpi... ciekawe czy będzie dłużej niż 10 minut

Daj znać ile pospała.. u mnie po mm 3-4 h nawet potrafi kimnąć

Jusellka jest u Ciebie burza? U mnie się coś kula kula i nie wiem czy wybuchnie ;)

p.s czy ktoś zna przepis na cisto drożdźowe ze śliwkami.. ?? mój mąż wczoraj sobie zażyczył ;) a ja nie mam czasu na ekperymenty

jusella, niezapominajka lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Jejciu wy ściągacie 100 ml z cuców ja ledwo 40 ml to nie dziwie sie ze ona non spot głodna..

Dzisiaj ja mam kryzys jestem niewyspana, podłamana tym karmieniem, młoda dopiero poszła spaći bedzie spała do około 16-17 a później wieczorny maraton, ale dzisiaj sie chyba poddam i najpierw nakamie cycem potem od razu mm nie będę walczyć...

Wg tego co można się dowiedzieć z internetu na dobę życia dziecka 10 ml, czyli jak mój ma dzisiaj 9 dobę to 90 ml. Ale jest tak bodajże do 10 doby, potem to już jakoś inaczej się liczy. W każdym razie pokrywa się mniej więcej z zaleceniami jakie ja dostałam i z tym ile zjada mój żarłok.
    Spróbuj dokarmić mm, zobaczysz czy będzie jeść czy wypluwać butlę.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:
    Ja właśnie po wizycie doradcy laktacyjnego :) musze przyznać ze jestem bardzo zadowolona ;) powiedziała ze radzę sobie swietnie i ze to normalne ze mamy z niedoczynnością tarczycy maja mniej pokarmu. Podpowiedziała zeby mała rozbierać do karmienia zeby była bardziej aktywna a nie podsypujaca. Mam ja karmić 10 minut z jednej piersi potem przerwa na odbicie i obudzenie potem druga pierś 10 minuty i przerwa na zmianę pieluchy i potem deser z pierwszej piersi 10 monut. Jak dalej wydaje sie głodna to juz jej nie męczyć i dać 30 ml w butli . Ustaliliśmy ze brde ściągać pokarm 3 razy dziennie po 10-15 minut zeby stymulować dalej laktację.
    W nocy mam sie nie stresować i jak chce to podawać butle z moim ściągniętym albo z mm . Powiedziała ze zarówno stres jak i niedospanie zabijają laktację wiec ona woli zebym sie skupiła na dziennym karmieniu a w nocy trochę odpoczęła :)

Musze przyznać zd czuje sie podniesiona na duchu i z nowym zapałem do karmienia piersią. Czyli dobrze wydane 65 euro :)
    Zobaczymy jakie beda rezultaty :)

No i wreszcie odpadł nam pępek ;)

Ja też mam niedoczynność tarczycy i cały czasbiore eutyrox, może to to... !! Twoje słowa dzisiejsze są kojące ;)

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Wg tego co można się dowiedzieć z internetu na dobę życia dziecka 10 ml, czyli jak mój ma dzisiaj 9 dobę to 90 ml. Ale jest tak bodajże do 10 doby, potem to już jakoś inaczej się liczy. W każdym razie pokrywa się mniej więcej z zaleceniami jakie ja dostałam i z tym ile zjada mój żarłok.
    Spróbuj dokarmić mm, zobaczysz czy będzie jeść czy wypluwać butlę.

Po mm jest najszczęśliwsza pod słońcem, spi po 3-4 h... na samym cycu była do 21 dnia życia, teraz jej nie starcza, zaczynam dokarmiać...

jusella, Naditta lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez o tym nie wiedziałam dopiero dzis mi to wytłumaczyła doradca laktacyjny :) spędziła z nami całe 1,5 godziny. Najpierw zrobiła dokładny wywiad potem patrzyła i doradzała podczas całego karmienia. Nie oceniała i jie wypominają co robię złe. Raczej radziła jak mogę robić lepiej. Powiedziała ze jest bardzo dzielna skoro do tej pory siciagalam pokarm po każdym karmieniu po 20 minut. Ale powiedział zebym zmniejszyła do 3 razy dziennie bo mama tez potrzebuje żyć i odpoczywać i zajmować sie innymi rzecami jie tylko karmić w koło.
    Musze przyznać ze to było bardzo pocieszające. Spodziewałam sie raczej radu ze mam przystawiać i karmić ile sie da. A tutaj zupełnie inne podejście. Ze mój komfort jest tak samo ważny jak dziecko. Ze to ze podam mm nie jest niczym złym. I zebym sie mniej stresowała a wiecej odpoczywała.

kijanka_88, jusella, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko właśnie burza się zaczęła tzn. gdzieś w okolicy. Trochę popadało.
    Kurcze, ja też niedoczynność tarczycy mam :/. A propos tarczycy- Waszym Maluszkom też pobierali krew na TSH? Szymciowi w piątek na wizycie pobrali...

Pauli podkradam zalecenia odnośnie karmienia. Szymo vel Reksio (czasem szarpie cyca jak Reksio szynkę ;-)) opróżnił 2 cyce i udało mi się Go odłożyć :-D. Teraz czekam na obiad (zamówiony bo nie dałam rady ugotować) i popijam karmi. Obiadek właśnie przyjechał i pierwszy raz od kilku dni uda mi się zjeść jak jest widno :-D - chyba, że Dzieć zadecyduje inaczej :/

kijanka_88, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze na bóle brzuszka poleciła mi wypijać 1,5 l herbaty koperkowej dziennie.

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kijanko właśnie burza się zaczęła tzn. gdzieś w okolicy. Trochę popadało.
    Kurcze, ja też niedoczynność tarczycy mam :/. A propos tarczycy- Waszym Maluszkom też pobierali krew na TSH? Szymciowi w piątek na wizycie pobrali...

Pauli podkradam zalecenia odnośnie karmienia. Szymo vel Reksio (czasem szarpie cyca jak Reksio szynkę ;-)) opróżnił 2 cyce i udało mi się Go odłożyć :-D. Teraz czekam na obiad (zamówiony bo nie dałam rady ugotować) i popijam karmi. Obiadek właśnie przyjechał i pierwszy raz od kilku dni uda mi się zjeść jak jest widno :-D - chyba, że Dzieć zadecyduje inaczej :/

nie pobierali ale doktorka sie pytała o ta niedoczynność wiec chyba beda

też wlasnie karmie tak jak napisalas, teraz drugi po 10 min, zaraz jeszcze raz ale juz zaczyna odpływa.... Pauli chyba Ci sie dołoże do tego doradcy :P

Pauli11, jusella, niezapominajka lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka nie trzeba :) jeśli tylko pomoże i sie sprawdzi to beda to najlepiej wydane pieniądze :) a tyle razy czerpałam pomoc i wsparcie od was ze z przyjemnością podzielę sie każda zdobyta wiedza :) zwłaszcza ze widzę ze nie tylko ja mam problem z karmieniem.

A wogole musze pochwalić mojego małego kurczaczka :) dzis pierwsza noc spała w łóżeczku :) do tej pory nie umiałam sie przełamać i jej odkładać :) wczoraj nastąpił przełom :) chociaż łóżeczko było dostawione do krawędzie łóżka :) jak tylko pomrukiwala to mogła ja dotykać ręka i uspokoic.

Gagaga, jusella, niezapominajka lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, ja Ci bardzo dziękuję, ze się z nami podzielilas tymi informacjami!
    Dla mnie też zbawienie, bo bardzo podobne problemy z karmienirm miałyśmy. Tez odciagalam mleko po każdym karmieniu... Złote rady, na prawdę! Właśnie karmie małego zgodnie z tym o napisałaś i właśnie kończy deser :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 17:43

jusella, Pauli11, niezapominajka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam zjeść, wyniosłam talerz i Reksio się obudził :/.
    Przypomina mi się moja koleżanka, która - żeby zjeść spokojnie - zamykała się przed dziećmi w wc.

Pauli11, Naditta, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Daj znać ile pospała.. u mnie po mm 3-4 h nawet potrafi kimnąć

Jusellka jest u Ciebie burza? U mnie się coś kula kula i nie wiem czy wybuchnie ;)

p.s czy ktoś zna przepis na cisto drożdźowe ze śliwkami.. ?? mój mąż wczoraj sobie zażyczył ;) a ja nie mam czasu na ekperymenty

Liczę na ok. 3 godziny - na razie śpi 1,5, a ja już się stresuję co będzie po obudzeniu. Potem ją dokarmię moim ściągniętym - udało mi się 70 ml ściągnąć...

niezapominajka lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę rodze :) wczoraj miałam skurcze po 100 ale przeszły. Za to w końcu straciłam czop. Dziś rano szyjka dwa cm i otwór na opuszek ale po obiedzie już krótsza i otwór na palec. Szkoda że zemściło się wymiotami i strasznym bólem krzyżowym.

Pauli11, jusella, Gagaga, _analiza, aisa, kijanka_88, Zonti, Naditta, Karolajjn:), Agness27, MirelS, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja usypia mi na rękach ale co z tego jak odłoze i po 10min jest wrzask. Na spacerze narobila rabanu i wróciliśmy do domu.

niezapominajka lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez wrzask po 10minutach od odlozenia...

sprobwalam tej metody 10,10,10 min z kazdj persi+ 30 ml mojego mleka z butli....zobaczymy czy podziala....

‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ