X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też karmienie.

Ja mam żelazko z opcja wyłączania przy dłuższym braku aktywności.

Nie wiem jak u was ale mi sid non stop pić chce. Ja mogę nie jeść ale pić pije na potęgę...

Dobrze źe mała mnie obudziła bo miałam mega głupi sen :D

Nasza mie zawsze odbija bo zasypia jak pije z butli i potem to już dupa. Kładę do łóżeczka na boku i tyle

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Wczoraj od 14 do 2 w nocy mialam skurcze co 8min.... I przeszły! Szyjka trzyma, główka wysoko.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja też bardzo dużo piję bo 3 butelki wody dziennie

Agness27 lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza bo już mu narzekalam że źle mi i ciężko... Po drugie boję się o te barki że może być powtórka z rozrywki i się zaklinuje i poród będzie dla dziecka ryzykowny .. Ah ciężko podjąć decyzję.

Dalile no to fest... Ale już coś się dzieje u mnie zero... A rozwarcie masz jakieś?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kijanka - melduję się z Dzieciem przy cycu :-D

Ja mialam koszmarna noc dlatego nie mialam nawet jak ale myslalm o Was

Moje dziecko wieczorem pioo 2 h cyca a i tak skonczylo sie mm, potrm obudzila sie o 1 do 2;30 pilo cyca potem dalej glodna o 3 malam jej mm i zasnela o 03:30 ... Przykro mi bylo jak szlak jak daalam jej ta butelke bo sie mecze siedze karmie chce... Ani tak sie konczy na mm po ktorym zasypia w 3 min

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza-jàk tak ładnie przybiera to mogą być 4 godziny.

Naditta - tez polecam kapturki Medela.
    A na usypoanie-lacze się w bólu, u mnie to samo... chciałam być konsekwentna i odkładać do lozeczka lub wózka za każdym razem ale wczoraj i tak pół dnia ja musiałam nosić
    .. :( noc przespalam spokojnie ale teraz już było karmienie o 6 i teraz jest od 8. Wiec może być powtórka z wczoraj. Mleko jakieś mam ale chyba bez szału bo mała się wije...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Ja mialam koszmarna noc dlatego nie mialam nawet jak ale myslalm o Was

Moje dziecko wieczorem pioo 2 h cyca a i tak skonczylo sie mm, potrm obudzila sie o 1 do 2;30 pilo cyca potem dalej glodna o 3 malam jej mm i zasnela o 03:30 ... Przykro mi bylo jak szlak jak daalam jej ta butelke bo sie mecze siedze karmie chce... Ani tak sie konczy na mm po ktorym zasypia w 3 min

Znam to-az szkoda patrzeć jak dziecko się męczy i potem ma blogi wyraz pyszczka po mm...

jusella lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) My po karmieniu, mała śpi. Mogłam na spokojnie zrobić śniadanie. :)

Dalile może coś ruszy!!! Jest szansa :)

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nie tylko u mnie problem ze mala nienajada sie cycem. I najlepsze ze moja przybiera tygodniowo ok 250g wiec wszyscy mówią ze pokarmu jej starcza. Ale wiecie w dzien w nocy lubię karmić słyszę jak lyka i czuje ze mleka jest sporo ale najgorsze sa wieczory. Ja mam wrażenie ze piersi są tak wyssane ze nie ma juz mleka. Laktatorem ściągam z 10 ml po karmieniu. A mala szarpie sie z cycem niby go wklada i wyciąga tak mocno do tylu potem puszcza placze i znów to samo. Konczy sie na podawaniu mm 1 butelkę dziennie. Nie wiem juz co zrobić żeby bylo wiecej pokarmu. A mala jest przystawiana nieraz i co pól godz na godzinę nim zaśnie bo ze spaniem u nas tez ciężko.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Widzę ze nie tylko u mnie problem ze mala nienajada sie cycem. I najlepsze ze moja przybiera tygodniowo ok 250g wiec wszyscy mówią ze pokarmu jej starcza. Ale wiecie w dzien w nocy lubię karmić słyszę jak lyka i czuje ze mleka jest sporo ale najgorsze sa wieczory. Ja mam wrażenie ze piersi są tak wyssane ze nie ma juz mleka. Laktatorem ściągam z 10 ml po karmieniu. A mala szarpie sie z cycem niby go wklada i wyciąga tak mocno do tylu potem puszcza placze i znów to samo. Konczy sie na podawaniu mm 1 butelkę dziennie. Nie wiem juz co zrobić żeby bylo wiecej pokarmu. A mala jest przystawiana nieraz i co pól godz na godzinę nim zaśnie bo ze spaniem u nas tez ciężko.

mam dokładnie to samo, rano jest jeszcze ok, wieczór dramat, cyce puste

Kijanka
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Widzę, że większość tematów to już tematy kupkowo, pokarmowo, dzidziusiowe. Jeszcze chwilę i mam nadzieję, że ja też do nich dołączę :)

Dalile, mnie tak samo postraszyło z piątku na sobotę. Od 17-3 w nocy skurcze co 8 minut i przeszło. Nie jechałam jeszcze do szpitala, więc nie wiem jak tam w środku to wyglądało, ale jutro wizyta więc się wszystkiego dowiem. Ciężkie jest to czekanie, tym bardziej jak wszystko już od środka boli, a nogi są jak balony.

kot_bury lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padne normalnie padne , zadzwoniła wczoraj do mnie siostra i powiedziała że to moja wina że jest po terminie , że powinnam iść i cisnąć tam już na porodówce że truje dzieciaka starymi wodami , że będzie brzydki siny pomarszczony . Że gadam głupoty że na oddział mnie nie położą , że sratytaty i w ogóle . Tłumaczyła e jak bym mogła to bym urodziła .... a dziś na oddział bez objawów się nie pcham jeśli jest wszystko ok bo wolę tak jak się umowilam że woim prowadzącym w czwartek na 8 rano. To wydarla się że truje dziecko , że zamiast wykorzystać to że mama ma urlop i mi będzie pomagała to leżę jak orka i mam w dupie . Że ona poszła w dzień terminu bez objawów i urodziła , że to moja wina bo mi się nie chce ..

Pierwszy raz się we mnie zanotowali Masakra i te wieczne telefony ....

Ufff przepraszam ,że tak z ramą od razu taki wpis ale nie mam się komu wyglądać , mama twierdzi że za bardzo biorę wszystko do siebie żebym ja olała i nie zwracała uwagi na to co mówi no ale weź tu człowieku nie zwracaj na to uwagi .

vbrjclq.png[/url]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn rozumiem Cię ... powiedz swojej siostrze ze jest niepowazna! !!
    Ja ponad tydzień przenosilam i dziecko się nie urodziło ani sine ani nic !!! Dajcie spokój z tymi ludźmi . Ciśnienie mi się podnosi :/ co masz się N oddział wepchac po chcesz rodzić jezuuuu ...

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) Nie przejmuj się. Po co masz się kłaść na oddział bez objawów? Przecież wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Przynajmniej komfortowo się czujesz, a nie zestresowana jak to w szpitalach bywa.

Nie słuchaj siostry, że dziecko się zatruje wodami. Owszem, byłoby ryzyko jakby się wody sączyły, albo przenosiłabyś jakieś 2 tygodnie, a tak, czekaj spokojnie do czwartku ;) Lekarz wie co robi :)

Ja termin mam na czwartek i też czekam, czy mi trafi w termin czy będę przeterminowana :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy podaje butle. Nie mam siły i zdrowia, żeby spędzać po godzinę - dwie z małym wiszący na cycu. U mnie niestety wysypianie się jest najważniejsze. Zwykle mieszam moje mleko z mm, jeśli mam za mało. Czasem uda się, że mały dostaje tylko moje, czasem wychodzi tak, że tylko mm. Najważniejsze jest to, że przybiera na wadze.
    Kupię te kapturki z Medeli skoro polecacie.

Dalile, kciuki zaciśnięte, maszeruj po szpitalnych schodach ile się da :)

Karolajjn, mama dobrze mówi - olej siostrę.

jusella, Gagaga lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn podziwiam /cie za cierpliwość, bo u mnie skończyło by sie karczemna awantura...

Naditta ja mam aventu sa duo tansze tez polecam... canpol za cienkie boooli...

Kijanka
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Naditta ja podobnie jak ty w nocy karmie tylko z butelki, zazwyczaj moim wcześniej ściągniętym mlekiem ale mm tez sie często zdarza. Mała pięknie przybiera na wadze ładnie wtedy spi w nocy a ja jestem lepiej wyspana.
    Tez mam nakładki Medeli w rozmiarze s inne były za duże i spadały mała słabo zasysala. Teraz juz mamy taki etap ze nakładam nakładki ba początku na jakieś 5 minut. A potem ściągam nakładkę i mała ciągnie samego cyca. Chociaż i tak zawsze kończy sie dojedzenien z butli :/ dzis mam konsultacje ze specjalista od laktacji moze cos mi doradzi mądrego :)

Naditta lubi tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc dzisiaj na szczęście spoko :) My po karmieniu nie musimy lulać, odkładam do wózka i zasypia.
    Mała przez 8 dni przybrała 490 g. Nie wiem, czy to nie za dużo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn olej siostrę.

U mnie obyło się bez mm :-). No i Tatusiek wysłał SMSa, że przylatuje na 3 tygodnie :-D- tylko zapomniał napisać czy 1 sierpnia czy września :/.
    Szymo spacyfikowany i mam nadzieję, że uda mi się zjeść śniadanie.
    Miłego dnia Dziewczynki :-D

kijanka_88, Agness27 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba przejde na karmienie mm w nocy bo sie wykoncze, ale juz uslyszalam od tesciowej ze dziecku krzywde bede robic wrrrrrrrrrrr

Kijanka
‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ