Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My też karmienie.
Ja mam żelazko z opcja wyłączania przy dłuższym braku aktywności.
Nie wiem jak u was ale mi sid non stop pić chce. Ja mogę nie jeść ale pić pije na potęgę...
Dobrze źe mała mnie obudziła bo miałam mega głupi sen
Nasza mie zawsze odbija bo zasypia jak pije z butli i potem to już dupa. Kładę do łóżeczka na boku i tyle -
Analiza bo już mu narzekalam że źle mi i ciężko... Po drugie boję się o te barki że może być powtórka z rozrywki i się zaklinuje i poród będzie dla dziecka ryzykowny .. Ah ciężko podjąć decyzję.
Dalile no to fest... Ale już coś się dzieje u mnie zero... A rozwarcie masz jakieś?https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
jusella wrote:Kijanka - melduję się z Dzieciem przy cycu
Ja mialam koszmarna noc dlatego nie mialam nawet jak ale myslalm o Was
Moje dziecko wieczorem pioo 2 h cyca a i tak skonczylo sie mm, potrm obudzila sie o 1 do 2;30 pilo cyca potem dalej glodna o 3 malam jej mm i zasnela o 03:30 ... Przykro mi bylo jak szlak jak daalam jej ta butelke bo sie mecze siedze karmie chce... Ani tak sie konczy na mm po ktorym zasypia w 3 minKijanka
-
nick nieaktualnyAnaliza-jàk tak ładnie przybiera to mogą być 4 godziny.
Naditta - tez polecam kapturki Medela.
A na usypoanie-lacze się w bólu, u mnie to samo... chciałam być konsekwentna i odkładać do lozeczka lub wózka za każdym razem ale wczoraj i tak pół dnia ja musiałam nosić
.. noc przespalam spokojnie ale teraz już było karmienie o 6 i teraz jest od 8. Wiec może być powtórka z wczoraj. Mleko jakieś mam ale chyba bez szału bo mała się wije... -
nick nieaktualnykijanka_88 wrote:Ja mialam koszmarna noc dlatego nie mialam nawet jak ale myslalm o Was
Moje dziecko wieczorem pioo 2 h cyca a i tak skonczylo sie mm, potrm obudzila sie o 1 do 2;30 pilo cyca potem dalej glodna o 3 malam jej mm i zasnela o 03:30 ... Przykro mi bylo jak szlak jak daalam jej ta butelke bo sie mecze siedze karmie chce... Ani tak sie konczy na mm po ktorym zasypia w 3 min
Znam to-az szkoda patrzeć jak dziecko się męczy i potem ma blogi wyraz pyszczka po mm...jusella lubi tę wiadomość
-
Widzę ze nie tylko u mnie problem ze mala nienajada sie cycem. I najlepsze ze moja przybiera tygodniowo ok 250g wiec wszyscy mówią ze pokarmu jej starcza. Ale wiecie w dzien w nocy lubię karmić słyszę jak lyka i czuje ze mleka jest sporo ale najgorsze sa wieczory. Ja mam wrażenie ze piersi są tak wyssane ze nie ma juz mleka. Laktatorem ściągam z 10 ml po karmieniu. A mala szarpie sie z cycem niby go wklada i wyciąga tak mocno do tylu potem puszcza placze i znów to samo. Konczy sie na podawaniu mm 1 butelkę dziennie. Nie wiem juz co zrobić żeby bylo wiecej pokarmu. A mala jest przystawiana nieraz i co pól godz na godzinę nim zaśnie bo ze spaniem u nas tez ciężko.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niuniusia wrote:Widzę ze nie tylko u mnie problem ze mala nienajada sie cycem. I najlepsze ze moja przybiera tygodniowo ok 250g wiec wszyscy mówią ze pokarmu jej starcza. Ale wiecie w dzien w nocy lubię karmić słyszę jak lyka i czuje ze mleka jest sporo ale najgorsze sa wieczory. Ja mam wrażenie ze piersi są tak wyssane ze nie ma juz mleka. Laktatorem ściągam z 10 ml po karmieniu. A mala szarpie sie z cycem niby go wklada i wyciąga tak mocno do tylu potem puszcza placze i znów to samo. Konczy sie na podawaniu mm 1 butelkę dziennie. Nie wiem juz co zrobić żeby bylo wiecej pokarmu. A mala jest przystawiana nieraz i co pól godz na godzinę nim zaśnie bo ze spaniem u nas tez ciężko.
mam dokładnie to samo, rano jest jeszcze ok, wieczór dramat, cyce puste
Kijanka
-
Witam.
Widzę, że większość tematów to już tematy kupkowo, pokarmowo, dzidziusiowe. Jeszcze chwilę i mam nadzieję, że ja też do nich dołączę
Dalile, mnie tak samo postraszyło z piątku na sobotę. Od 17-3 w nocy skurcze co 8 minut i przeszło. Nie jechałam jeszcze do szpitala, więc nie wiem jak tam w środku to wyglądało, ale jutro wizyta więc się wszystkiego dowiem. Ciężkie jest to czekanie, tym bardziej jak wszystko już od środka boli, a nogi są jak balony.kot_bury lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2016 -
Padne normalnie padne , zadzwoniła wczoraj do mnie siostra i powiedziała że to moja wina że jest po terminie , że powinnam iść i cisnąć tam już na porodówce że truje dzieciaka starymi wodami , że będzie brzydki siny pomarszczony . Że gadam głupoty że na oddział mnie nie położą , że sratytaty i w ogóle . Tłumaczyła e jak bym mogła to bym urodziła .... a dziś na oddział bez objawów się nie pcham jeśli jest wszystko ok bo wolę tak jak się umowilam że woim prowadzącym w czwartek na 8 rano. To wydarla się że truje dziecko , że zamiast wykorzystać to że mama ma urlop i mi będzie pomagała to leżę jak orka i mam w dupie . Że ona poszła w dzień terminu bez objawów i urodziła , że to moja wina bo mi się nie chce ..
Pierwszy raz się we mnie zanotowali Masakra i te wieczne telefony ....
Ufff przepraszam ,że tak z ramą od razu taki wpis ale nie mam się komu wyglądać , mama twierdzi że za bardzo biorę wszystko do siebie żebym ja olała i nie zwracała uwagi na to co mówi no ale weź tu człowieku nie zwracaj na to uwagi .[/url] -
Karolajn rozumiem Cię ... powiedz swojej siostrze ze jest niepowazna! !!
Ja ponad tydzień przenosilam i dziecko się nie urodziło ani sine ani nic !!! Dajcie spokój z tymi ludźmi . Ciśnienie mi się podnosi co masz się N oddział wepchac po chcesz rodzić jezuuuu ...jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Karolajjn:) Nie przejmuj się. Po co masz się kłaść na oddział bez objawów? Przecież wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Przynajmniej komfortowo się czujesz, a nie zestresowana jak to w szpitalach bywa.
Nie słuchaj siostry, że dziecko się zatruje wodami. Owszem, byłoby ryzyko jakby się wody sączyły, albo przenosiłabyś jakieś 2 tygodnie, a tak, czekaj spokojnie do czwartku Lekarz wie co robi
Ja termin mam na czwartek i też czekam, czy mi trafi w termin czy będę przeterminowanajusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2016 -
Ja w nocy podaje butle. Nie mam siły i zdrowia, żeby spędzać po godzinę - dwie z małym wiszący na cycu. U mnie niestety wysypianie się jest najważniejsze. Zwykle mieszam moje mleko z mm, jeśli mam za mało. Czasem uda się, że mały dostaje tylko moje, czasem wychodzi tak, że tylko mm. Najważniejsze jest to, że przybiera na wadze.
Kupię te kapturki z Medeli skoro polecacie.
Dalile, kciuki zaciśnięte, maszeruj po szpitalnych schodach ile się da
Karolajjn, mama dobrze mówi - olej siostrę.jusella, Gagaga lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witam
Naditta ja podobnie jak ty w nocy karmie tylko z butelki, zazwyczaj moim wcześniej ściągniętym mlekiem ale mm tez sie często zdarza. Mała pięknie przybiera na wadze ładnie wtedy spi w nocy a ja jestem lepiej wyspana.
Tez mam nakładki Medeli w rozmiarze s inne były za duże i spadały mała słabo zasysala. Teraz juz mamy taki etap ze nakładam nakładki ba początku na jakieś 5 minut. A potem ściągam nakładkę i mała ciągnie samego cyca. Chociaż i tak zawsze kończy sie dojedzenien z butli dzis mam konsultacje ze specjalista od laktacji moze cos mi doradzi mądregoNaditta lubi tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Karolajn olej siostrę.
U mnie obyło się bez mm . No i Tatusiek wysłał SMSa, że przylatuje na 3 tygodnie - tylko zapomniał napisać czy 1 sierpnia czy września .
Szymo spacyfikowany i mam nadzieję, że uda mi się zjeść śniadanie.
Miłego dnia Dziewczynkikijanka_88, Agness27 lubią tę wiadomość