X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Moja noc dzisiaj na szczęście spoko :) My po karmieniu nie musimy lulać, odkładam do wózka i zasypia.
    Mała przez 8 dni przybrała 490 g. Nie wiem, czy to nie za dużo.

na szczescie tez tak mam ale nie moze byc głodna, a tak to sie wkurza... ;/ i koło sie zamyka

Kijanka
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mnie to nocne wiszenie na cycku też wykańcza. Jestem dziś nieprzytomna. Żeby jeszcze spał ładnie po tym karmieniu,a co go odłożę do łóżeczka to nieszczęśliwe jęki. Najlepiej spać na cycach przecież. Jeszcze się nie poddaję, ale jak długo tak pociągnę to nie wiem.
    Czekamy właśnie na wizytę położnej.
    Spokojnego dnia wszystkim mamom, a nierozpakowanym szybkich porodów ;)

jusella lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na poczatku dokarmiałam mm a teraz widze ze sie najada i juz nie płacze po cycku :)
    Lepiej dokarmić dziecko mm niz miało by płakać z głodu.
    Jeszcze parę lipcówek nie rozpakowanych to trzymam kciuki za szybki poród ;)

jusella, Gagaga, Agness27 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ze śniadanka nici - przyszedł pan do pralki bo się popsuła w zeszłym tygodniu (pralkę mam w kuchni). Chyba jednak śniadanie na obiad będzie - tak tradycyjnie :-D

• Zonti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o apetyt... to moj mnie przeraza :0 slon + dwa konie z kopytami to tak na przystawke ;) pije tez bardzo duzo.

Trzymam kciuki dziewczyny za szybkie porody

Gagaga, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel-u mnie też problem z zasypianiem...

Podobno najgorszy jest pierwszy miesiąc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak w nocy butla to mega wygoda-10 minut i dzidzia śpi. ..
    Najważniejsze xe dzieci dostają choć trochę naszego mleka, raz czy 2 razy dziennie mm krzywdy ni zrobi a będą najedzona i spokojne. Moja dziś chyba dobie do 3 kg, przybiera 20-30 g dziennie.

jusella lubi tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Jednak w nocy butla to mega wygoda-10 minut i dzidzia śpi. ..
    Najważniejsze xe dzieci dostają choć trochę naszego mleka, raz czy 2 razy dziennie mm krzywdy ni zrobi a będą najedzona i spokojne. Moja dziś chyba dobie do 3 kg, przybiera 20-30 g dziennie.
    Najgorsze jest to ze ja mam troszkę za Malo pokarmu jak wcześnie pisałam i każdy mówi mi ze podanie butli oznacza ze piersi mniej wyprodukują wtedy ale co mam zrobić jak ona glodna placze wieczorem wykąpać sie nie da tylko po kropelce ciumcia z cyca i sie denerwuje. Jak podam mm na noc to spi a ja wtedy staram sie ściągać laktatorem żeby pobudzać piersi tylko nieraz z 10 ml tylko naleci ale wszystkie polozne lekarze itp caly czas żeby przemeczyc sie i nie dawac mm dla dobra laktacji. I weź badz mądry człowieku...moja przybiera dobrze 250 g tygodniowo i lekarz twierdzi ze sie najadą. Ktos pisal wczesniej o 450 g w 8 dni wg mnie to bardzo duzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:11

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatusiek jednak 1 sierpnia przylatuje! Właśnie kupiłam mu bilet :-D. 3 tygodnie razem :-).
    Szymcio cały czas na cycu wisi ale nie poddaję się (przynajmniej dzisiaj). Teraz zasnął na cycu - może uda mi się pranie wstawić - muszę przecież sprawdzić czy pralka działa. Tylko czy uda mi się Żarłoka odłożyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:25

MirelS, Zonti, Naditta, kijanka_88, _analiza, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieci tez juz nie chcą tyle spac co wczesniej? Moja po kazdym prawie karmieniu to ma prawie dwie godz aktywnosci i ani mysli spac. Najgorzej w nocy

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka moja jeszcze duzo spi, pewnie niebawem sie to zmieni ;)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez mniej śpi. A pi karmieniu dałam jeszcze 20 ml mm i jest w miarę spokojna...

• Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj prawie cały dzień miał fazę aktywności...Ale za to noc ładnie przespał. 2 razy tylko nas budził, mąż mu zmienił pieluchę, dał butle i spanie spowrotem. Dzisiaj jestem innym człowiekiem, wyspałam się :) Na pewno nie zrezygnuję z butli w nocy.

Niuniusia, pij herbatki i staraj się odciągać laktatorem regularnie. Dla mnie to głupota, że nie dawać mm bo zaburzy laktacje. To dziecko ma być głodne?
    Ja dokarmiam mm cały czas, bez tego ciężko, ale pokarmu mam coraz więcej, jednorazowo ściągam koło 100 ml z obu piersi, a to już wystarcza na obiad dla młodego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:10

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najedzona, pielucha czysta a ona się drze... nie wiem co robić. ..

• Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Moja najedzona, pielucha czysta a ona się drze... nie wiem co robić. ..

u mnie to zawsze znak,ze chce jeszcze jesc...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    U mnie to samo, jest jeszcze głodny.

Truskawka mój Marcel też już mniej śpi. Od rana dopiero teraz mi zasnął. Tak to tylko drzemał na biuście.

Była dziś położna i w sumie to się dowiedziałam, że prawie wszystko robię źle. Skoro nie odpadł pępuszek to źle, że go kładłam na brzuszku, bo go doklejałam. Dowiedziałam się też, że go przegrzewam (ciągle mam problem żeby znaleźć odpowiedni balans...). No i jeszcze zbyt luźno podchodzę do diety matki karmiącej i przez to tak mi się wije i pręży po każdym karmieniu.

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Mój mały ma już 2 tygodnie, a ja jak narazie jego płacz słyszałam tylko podczas kąpieli, a tak tylko głośniej marudzi jak coś mu nie pasuje. Karmię go tylko piersią. Bałam się,że nie przybiera na wadze, bo on je tylko 10 minut z piersi i zasypia. Potem go odkładam i albo śpi albo kręci się a potem zasypia i śpi 3-4 godziny. Czasami muszę go budzić na jedzenie.

Położna, która była u mnie kilka dni temu powiedziała, że dziecko karmione tylko piersią powinno przybywać minimum 20 g na dobę. U nas wyszło że przez 5 dni przybył średnio 25 g na dobę, więc jak narazie jest ok. Powiedziała, że jeśli byłoby poniżej to trzeba będzie go dokarmiać.

Ja stosuję do karmienia kapturki Avent, mały od początku je bardzo dobrze chwytał.

Synkowi pępuszek odpadł po tygodniu. Stosowałąm tylko 3-4 razy na dobę octenisept.

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. My po wizycie u pediatry. Nasza waży 3690g. Także ładnie. Ogólnie wszystko ok. Na plesniawki dostała Nystatyne doustna i dicoflor osłonowo.
    Dupsko mam jej wietrzyc ale to mię takie proste.

Zapisałam ja do ortopedy na 24 sierpnia dopiero... Jej!

Nasza w nocy ładnie śpi gorzej w dzień. Teraz śpi a tak to od 7:30 do prawie 12:30 spała moze łącznie ze 40min.

Co do płaczu to nasza krzyczy trochę podczas kąpieli jak jej się głowe myje, wrzeszczy przy ogarnianiu jej na przewijaku i jak jest glodna. Zanim zrobię butle itd to chwila minie :)

Uważam źr jeśli chcecie dokarmiac butla to sir nie krępujcie. Ja gdybym karmila piersią to i tak chciałam stosować karmienie mieszane i serio mam w nosie co inni myślą. Mała jest tylko na mm i nie mam żadnego poczucia winy! Szczególnie z esliwa matka to i szczęśliwe dziecko (jakoś tak to szło)

Gagaga, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ogólnie jestem za żywienie mieszanym, można wtedy trochę odetchnac

Naditta, Agness27, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

Boje się ze zaraz będzie ja bolał brzuch z przezarcia

‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ