Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:Moja noc dzisiaj na szczęście spoko My po karmieniu nie musimy lulać, odkładam do wózka i zasypia.
Mała przez 8 dni przybrała 490 g. Nie wiem, czy to nie za dużo.
na szczescie tez tak mam ale nie moze byc głodna, a tak to sie wkurza... ;/ i koło sie zamyka
Kijanka
-
Hej dziewczyny. Mnie to nocne wiszenie na cycku też wykańcza. Jestem dziś nieprzytomna. Żeby jeszcze spał ładnie po tym karmieniu,a co go odłożę do łóżeczka to nieszczęśliwe jęki. Najlepiej spać na cycach przecież. Jeszcze się nie poddaję, ale jak długo tak pociągnę to nie wiem.
Czekamy właśnie na wizytę położnej.
Spokojnego dnia wszystkim mamom, a nierozpakowanym szybkich porodówjusella lubi tę wiadomość
-
ja tez na poczatku dokarmiałam mm a teraz widze ze sie najada i juz nie płacze po cycku
Lepiej dokarmić dziecko mm niz miało by płakać z głodu.
Jeszcze parę lipcówek nie rozpakowanych to trzymam kciuki za szybki poródjusella, Gagaga, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJednak w nocy butla to mega wygoda-10 minut i dzidzia śpi. ..
Najważniejsze xe dzieci dostają choć trochę naszego mleka, raz czy 2 razy dziennie mm krzywdy ni zrobi a będą najedzona i spokojne. Moja dziś chyba dobie do 3 kg, przybiera 20-30 g dziennie.jusella lubi tę wiadomość
-
Gagaga wrote:Jednak w nocy butla to mega wygoda-10 minut i dzidzia śpi. ..
Najważniejsze xe dzieci dostają choć trochę naszego mleka, raz czy 2 razy dziennie mm krzywdy ni zrobi a będą najedzona i spokojne. Moja dziś chyba dobie do 3 kg, przybiera 20-30 g dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:11
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Tatusiek jednak 1 sierpnia przylatuje! Właśnie kupiłam mu bilet . 3 tygodnie razem .
Szymcio cały czas na cycu wisi ale nie poddaję się (przynajmniej dzisiaj). Teraz zasnął na cycu - może uda mi się pranie wstawić - muszę przecież sprawdzić czy pralka działa. Tylko czy uda mi się Żarłoka odłożyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:25
MirelS, Zonti, Naditta, kijanka_88, _analiza, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój wczoraj prawie cały dzień miał fazę aktywności...Ale za to noc ładnie przespał. 2 razy tylko nas budził, mąż mu zmienił pieluchę, dał butle i spanie spowrotem. Dzisiaj jestem innym człowiekiem, wyspałam się Na pewno nie zrezygnuję z butli w nocy.
Niuniusia, pij herbatki i staraj się odciągać laktatorem regularnie. Dla mnie to głupota, że nie dawać mm bo zaburzy laktacje. To dziecko ma być głodne?
Ja dokarmiam mm cały czas, bez tego ciężko, ale pokarmu mam coraz więcej, jednorazowo ściągam koło 100 ml z obu piersi, a to już wystarcza na obiad dla młodego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:10
jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Naditta wrote:u mnie to zawsze znak,ze chce jeszcze jesc...
Truskawka mój Marcel też już mniej śpi. Od rana dopiero teraz mi zasnął. Tak to tylko drzemał na biuście.
Była dziś położna i w sumie to się dowiedziałam, że prawie wszystko robię źle. Skoro nie odpadł pępuszek to źle, że go kładłam na brzuszku, bo go doklejałam. Dowiedziałam się też, że go przegrzewam (ciągle mam problem żeby znaleźć odpowiedni balans...). No i jeszcze zbyt luźno podchodzę do diety matki karmiącej i przez to tak mi się wije i pręży po każdym karmieniu. -
Hej dziewczyny:)
Mój mały ma już 2 tygodnie, a ja jak narazie jego płacz słyszałam tylko podczas kąpieli, a tak tylko głośniej marudzi jak coś mu nie pasuje. Karmię go tylko piersią. Bałam się,że nie przybiera na wadze, bo on je tylko 10 minut z piersi i zasypia. Potem go odkładam i albo śpi albo kręci się a potem zasypia i śpi 3-4 godziny. Czasami muszę go budzić na jedzenie.
Położna, która była u mnie kilka dni temu powiedziała, że dziecko karmione tylko piersią powinno przybywać minimum 20 g na dobę. U nas wyszło że przez 5 dni przybył średnio 25 g na dobę, więc jak narazie jest ok. Powiedziała, że jeśli byłoby poniżej to trzeba będzie go dokarmiać.
Ja stosuję do karmienia kapturki Avent, mały od początku je bardzo dobrze chwytał.
Synkowi pępuszek odpadł po tygodniu. Stosowałąm tylko 3-4 razy na dobę octenisept.jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hey. My po wizycie u pediatry. Nasza waży 3690g. Także ładnie. Ogólnie wszystko ok. Na plesniawki dostała Nystatyne doustna i dicoflor osłonowo.
Dupsko mam jej wietrzyc ale to mię takie proste.
Zapisałam ja do ortopedy na 24 sierpnia dopiero... Jej!
Nasza w nocy ładnie śpi gorzej w dzień. Teraz śpi a tak to od 7:30 do prawie 12:30 spała moze łącznie ze 40min.
Co do płaczu to nasza krzyczy trochę podczas kąpieli jak jej się głowe myje, wrzeszczy przy ogarnianiu jej na przewijaku i jak jest glodna. Zanim zrobię butle itd to chwila minie
Uważam źr jeśli chcecie dokarmiac butla to sir nie krępujcie. Ja gdybym karmila piersią to i tak chciałam stosować karmienie mieszane i serio mam w nosie co inni myślą. Mała jest tylko na mm i nie mam żadnego poczucia winy! Szczególnie z esliwa matka to i szczęśliwe dziecko (jakoś tak to szło)Gagaga, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny