Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, to macierzyństwo to jest jakiś total-hardcore-disco, nie daje rady juz a mały i tak jest grzeczny. W nocy budzi się, je i śpi ale nie dajemy rady tych 3h i przetrxymuję go trochę tak bliżej 4h. Ale on mi się tez nie wybudza tylko zaczyna się kręcić i mogę go jeszcze uspokoić na te parę minut.
Wczoraj ładnie zaraz po jedzeniu spał cały dzień, a dziś dopiero teraz od rana kimnął, w ogóle na niego sposobu znaleźć nie mogłam, nie wiem o co dziś chodziło. Boje się ze mam za mało mleka i nie dojadą tyle ile powinien. Wasze pisklaki w ciągu dnia mają już jakąś porę aktywności czy przesypiają każdy posiłek?
12 razy na dobę karmienie to u nas nieosiągalne, myślę że średnio wychodzi 7-8 max, ale przynajmniej zaczął jeść z obu piersi, musze go budzić w trakcie ale przynajmniej te 20 minut się karmimy z obu piersi.
W ogóle - ja mam największy problem z odbijaniem - jeszcze nie było mi dane usłyszeć tego dźwięku, w nocy troszkę go w pionie trzymam i układam na boki do spania bo mogłabym go męczyć tak godzinę a i tak wątpię żeby się odbiło. Do tej pory tylko raz mi ulał, ale pozycja na boku bezpieczna wiec jakaś jestem spokojniejsza. Ale i tak się boję ze go bez odbicia kładę. ..
Nierozpakowane - ja Wam wróżę, że w ciągu 2 dni małe się rozruszają! ileż można czekać?jusella lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
panna truskawka wrote:Moja nie cierpi sie kapac, wrzask straszny! Dziewczyny dwa dni pokarmu mialam ledwo ledwo, przesxlam na butle a dzis cycki bolą! Co robic zeby zatrzymac laktacje? Odciagac tylko troche laktatorem ?
Polozna mi mowila ze na zatrzymanie laktacji pic miete i szaleje -zasusza pokarm
Ada a probowalas kapac na misiu ?
Ja z kolei córkę kapalam na pieluszkach tetrowych.
Grubiej zlozona pod glowke żeby byla wyżej i jedna wzdloz wanienki
Dziewczyny ja normalnie mylam Malego w wanience i koki sie moczyl i nic się nie działo porę osuszalam go dokladnie patyczkami.
W szpitalu tez mówili żeby normalnie kąpać bo po równym tyg odpadl a koncówka 2 dni później.teraz jeszcze przecieram patyczkami bo cos jeszcze się wydziela ale juz bardzo Malo.
Jusella ale miałaś przygodę -kurde niech sama je w brudnym wc do czego to dochodzi!!
jusella lubi tę wiadomość
-
Analiza, ja się zgadzam z Toba. Łatwo nie jest. Ja od tygodnia jem obiad o 21, a śniadanie o 14. Ciężko mi wcisnąć coś pomiędzy, zwykle na tym się kończy.
Boję się że się w końcu przywrócenie, bo to zdecydowanie za mało kalorii.
Wasze dzieci też mają ulubionego cyca? Bo mój właściwie tylko z jednego potrafi jeść. Jak próbuję go przystawic do drugiego to od razu się denerwuje i płacze, bo nie może złapać. Mam bardziej płaska brodawke w tym cycki i chyba to mu utrudnia. Boję się, że potem będę chodził z jednym cycem 3 razy większym od drugiego...
Nie wiem o co chodzi, ale już kilka razy przeciekła mu pielucha. Albo źle zakładam, albo było już dużo w niej nasikane...jusella lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Zobacz czy pielucha nir jest za luźno. Zajmij ja mocniej ale tak byś włożyła palec na wysokości pępka. Tak mi koleżanka tłumaczyła i się skończył problem z przeciekaniem.
Ja śniadanie jem 8-9 zależy jak mała wstanie, obiad to jak se cokolwiek zrobię a kolacja. Hmm raczej nir jem.
Dla mnie to wstawanie co 3h jest czasami ciężkie.
Agnes pamiętasz może na której stronie jest ta lista kto kiedy urodził? Mała śpi to może wreszcie uda mi sir usiąść i wpisać na fb.
Mam DIsiaj w planach spacer ale to po 16 bo teraz jest za gorąco.Naditta, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nie probowaalam.. Tylko na tym lezaczku i dzisiaj mnie to czeka i mam juz mega stres jak pomysle o kapabiu. Kijanka tak tylko piersia karmie wiec wiem ze moze byc szybko glodny ale powinien zjesf i pojsc spac a nie 1,5-2godz trwa zanim zasnie a dzis rano to pobil samego siebie.. Wstal o 7:30 zasnal po 13. Robilismy sesje noworodkowa i wszelkie proby zeby zasnal konczyly sie tym ze zamyklal oczy na 5 min i po spaniu.. A na spiocha najlepsze zdjecia..
06.2015 - poronienie
-
Ja dzisiaj jadę do gina oby ców się ruszyło bo mam już serdecznie dość! Znowu spuchlam jak balon bo gorąco i chce juz wrócić do.swojej figury....jest mi ciężko strasznie i wszystkich dookoła bym zastrzelila z mojej niemocy fizycznej..https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Basiu jej jak ja Cię rozumiem ...jeszcze niedawno też tak pisałam . Miałam dość ciazy. Jeszcze przenosilam Hanie
Czułam się jak słoń
jedynie co mogę doradzić to już iedlugo będziesz tulila maleństwo i zobaczysz dopiero wtedy się zacznie[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
Dziś byliśmy na USG bioderek - wszystko w porządku, kolejna wizyta we wrześniu.
Naditta mnie też ciężko coś zjeść w ciągu dnia, do tego od 3 dni strasznie chce mi się spać. Jak był Tatusiek to łatwiej było - śniadanie i kolacja podana pod nos, zakupy zrobione a teraz wszystko na mojej głowie. Do tego pranie, sprzątanie... Ciężko wszystko ogarnąć, gdy Dzieć na cycu wisi... ale po woli uczę się panować nad wszystkim.
Teraz Szymcio śpi po spacerze więc przytulę się do Niego i może uda mi się choć chwilkę przespać.Naditta lubi tę wiadomość
-
Ada a probowalas chuste... Ja na youtubie sie nauczylam, pierwsze wyjscie z dwoma rekami wolnymi bezcenne...
U mnie dzieiaj tez wrzask przy kapaniu bo nie nakarmilam przed... Je co godzine ale i tak mialysmy w miare fajny dzien... Zobaczyny jak noc, pewnie usnie dopiero za godzine wiec mam nadzieje ze bedzie powtorka z wczorajszej i to byloby super zobaczymy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 19:29
Kijanka
-
Po wizycie ... jeśli do czwartku dalej nic to w czwartek 8:00 rano na czczo pod kroploweczke w karcie mam już wpisane "do porodu"
Szyjka wymasowana , skurcze zaczynają się pojawiać więc może samo ruszy .
Miłego wieczoru:*kama005, jusella, aisa lubią tę wiadomość
[/url] -
Ja dzisiaj zjadłam na obiad zupę jak mała spała
Teraz też wreszcie śpi więc wstawiłam pranie, pozmywalam, umyłam butelki i wstawiłam do sterylizatora, ogarnęłam kuchnie i rano jak spała udało mi się poprasowac wreszcie
W nocy mała się budzi nam co 3h jak w zegarku. A wiecie co ja najlepiej usypia. Dźwięk odkurzacza dosyć głośno ustawiony. I wtedy raz dwa w nocy śpi po karmieniu.
Jutro mamy pediatre także będę wiedzieć ile waży i mierzy A też mam do pani doktor kilka pytań. Niestety muszę iść sama bo mój w tym czasie jedzie do urzędu po akt urodzenia.jusella lubi tę wiadomość
-
Szczyt lenistwa: siedzieć w pokoju bez zapalonego światła, zajadam się popcornem i miskę oświetlac sobie telefonem ależ ja mam czasami lenia :p w końcu jak zjadłam to się ruszyłem zobaczyć czy mała śpi i zdjąć pranie z balkonu bo podobno idzie burza.
-
Cześć Dziewczyny. Oznajmiam,ze dawno temu czyli 12.07. g.3:20 powitalismy na świecie Marcelka 2750g 56cm.
Od samego poczatku walczyliśmy z niskim cukrem, konflikt serologiczny no i zoltaczka. Teraz juz wszystko super oprócz laktacji. Dokarmiamy się mm bo kp tylko 50ml i ni chusteczki więcej. Nie wiem już co robić. Kikut tez nam jeszcze nie odpadł.
Pozdrawiamy Maluszki i Mamy i trzymamy kciuki za nierozpakowane.kijanka_88, Naditta, jusella, _analiza, Agness27, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle