X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie witaj :)
    Na mojego syna też nic nie działa , ani żaden masaż szyjki , ani oklejanie pęcherza , spacery , sprzątanie , przysiady nic zupełnie nic .... :)
    Dziś wizyta , zobaczymy co lekarz zadecyduje ale pewnie szpital bo już 41±4

kot_bury lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - podobno po sn jest straszne pocenie ale ja po cc tez totalnie plyne - prysznic jest grany ze 3 razy dziennie

Naditta lubi tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki, nadal w dwupaku :)
    Jutro szpital, także dzisiaj muszę doprowadzić się do porządku, nie wiem jak ja to zrobię :D

Agness27 lubi tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta u nas też klips jest tzn. był. Jeśli chodzi o pielęgnację pępka to kazano robić nic, dopiero jak żółta wydzielina się pojawiła to octeniseptem przemywałam. Po około tygodniu odpadła pępowinka.

Też się pocę w nocy, włosy to mam tak mokre jakbym spod prysznica wyszła :/

Kocie, Kijanko i reszto Mam uparciuchów a ja tu nadzieję miałam, że urodziłyście. Zakupiłam winko bezalkoholowe na tę okazję i od tygodnia stoi w lodówce. Zlitujcie się Dziewczynki bo mam cholerną ochotę go spróbować ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 10:01

Naditta, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już na oddziale. Miałam kto - jeden skurcz 67 :) Nic nie wskazuje żeby się młoda ruszyła. Czeka mnie tydzień w szpitalu.

kot_bury lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile - proszę, przekaż Zosi, że ciotka chce się wina napić i żeby szybciutko wychodziła z brzuszka.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Drogie, w jakiej pozycji karmić ie? Bo ja w fotelu na siedząco a jak próbowałam ja na lezaco naboru dostawic to chyba jej niewygodnie...
    Mój znowu nie potrafi na siedząco, nie może się zassać :P tylko na leżąco się karmimy i czekam aż będzie "twardszy" ze zmianą pozycji. Trochę to nie wygodne bo się z domu nie ruszę przez to, nawet do galerii czy coś bo gdzie się tam położe :/

A przemywałyście ten pępuszek spirytusem? Na necie pisze żeby przemywać 70% ale boje się trochę... Trzeba omijać wtedy skórę i tylko kikut moczyć spirytusem pewnie?? Nie mogę znaleźć filmiku instruktażowego.

Ja dostałąm wczoraj dopiero nawał :) lepiej późno niż wcale, strasznie się cieszę mimo że codziennie rano bluzka przemoczona, a dzisiaj Karol razem ze mną taki był przytulony ;) trzeba będzie na noc stosować wkładki laktacyjne tylko jak jak ja bez stanika śpię bo nie chce mi się kombinować przed karmieniem :D

Życzę szybkiego rozpakowania dziewczyny bo mimo że czasem jest ciężko to największy skarb i miłość :) nawet jak płakał mi pół nocy to rano jak się uśmiechał przez sen to mamusia migiem zapomniała o nieprzespanej nocy :)

A i Karol też ma klips :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 10:42

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Naditta u nas też klips jest tzn. był. Jeśli chodzi o pielęgnację pępka to kazano robić nic, dopiero jak żółta wydzielina się pojawiła to octeniseptem przemywałam. Po około tygodniu odpadła pępowinka.

Też się pocę w nocy, włosy to mam tak mokre jakbym spod prysznica wyszła :/

Kocie, Kijanko i reszto Mam uparciuchów a ja tu nadzieję miałam, że urodziłyście. Zakupiłam winko bezalkoholowe na tę okazję i od tygodnia stoi w lodówce. Zlitujcie się Dziewczynki bo mam cholerną ochotę go spróbować ;-)

Ja juz rozpakowana od 02.07 :)

Kijanka
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pocę niestety. W nocy to cała mokra jestem.

Ja jestem po tragicznej nocy. tak jak się obudziła o 4,20 tak dopiero o 6,50 zasnęła, a ja już ryczałam z bezsilności.

Szotka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mija 2 tyg..a pepek dalej nie odpadl i podkrwawia

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko pepek ocraniseptem raz dziennie przemywam.
    Mała dziś grzeczna - je, śpi, zaliczyli śmy spacer bo potem będzie za gorąco.
    Zauważyłam że ona rozkręca się pod wieczór - więcej je, płacze. ..a pierwsza połowa dnia jest ok...
    Trzymajcie się tam!

jusella lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga mój też cały poranek i popołudnie potrafi przespać a wieczorem szaleństwo ;)

jusella, Gagaga lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka sorki - gupia ja O.o miałam na myśl Karolajn :-/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:40

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka to dobry znak. Poruszaj trochę tym kikutem.
    My braliśmy tylko octanisept.

Też się poce w nocy.

My wczoraj walczyliśmy z bólem brzucha u małej. Dzisiaj już jest lepiej ale chyba jeszcze ja pobolewa. Płakać nir płacze nie wiadomo jak. Dostała wczoraj 3 kropelki Bobotic Forte a potem mój akurat był w aptece i dostał Delicol. Także podajemy jej do każdej porcji mleka. Do tego walczymy z plesniawkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:55

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama najlepsze na plesniawki i 100% skuteczne jest ... mocz dziecka : jak się zesika w pampersa weź patyczek i zamocz delikatnie i do buzki małej ;) ja nie trstowalam Ale szwagierka testowala wszystkie preparaty na rynku i guzik nic nie pomagało i jej mama jej tak kazała robić i pozbyly się plesniawek :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, trzymam kciuki :)

Byłam dziś na wizycie i szkoda gadać, bez prowadzącego straszna lipa. Lekarz uznał, że jeszcze nie jestem przeterminowana, bo jako jedyny popatrzył w termin z OM (a mój lekarz uznał go za niewiarygodny, bo przy pco moje cykle wyglądały zupełnie losowo), który wypada mi w środę.
    Tyle dobrego, że mały się obniżył w od ostatniej wizyty, może dzięki temu kulaniu się na piłce. Ale za to rączkę ma przy buzi i kto wie, czy nie będzie supermenem... Jakby sama głowa nie była już wystarczająco duża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:13

jusella lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka mojemu też jeszcze nie odpadł i leci krew, ale widzę, że już ledwo wisi.

Czy pleśniawka to taki biały nalot na języku? bo mój mały też to ma i nie wiem co z tym zrobić. Jutro ma być położna to będziemy się radzić.

Ja mam chwilę spokoju od 11-14 (to samo w nocy 23-2), wtedy zawsze śpi, a tak to tylko godzinka-póltorej i zaraz na jedzonko się budzi.

Kocie-współczuję tego czekania. Ja jestem wdzięczna mojej gin. że mnie wysłała na porodówkę tydzień przed terminem, zaraz po wizycie mimo, że nie miałam skurczów.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Jeśli przetrzesz i nie zejdzie to znaczy że to plesniawki.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo.
    W końcu chwilka dla siebie bo Maly zasnal.
    Wczoraj byl bardzo nie spokojny i bardzo plakal i nie mogliśmy go po kąpieli uspokoić i tak 2 godz.
    A jak zasnal to na 6 godz i my tez od razu spać.

Naditta to pobranie krwi z pietki to inaczej badanie przesiewowe w kierunku ewentualnego wykrycia chorób wrodzonych itp.
    Mojemu tez czesto pomaga na zasniecie zawinięcie w kocyk szczególnie jak go klade do łóżeczka no i przy kolce to pomaga plus cyc;)

Mirels ja tez mam czerwona wstążkę na łóżeczku i na wózek musze przyczepic-w sumie mam czerwono-czarny ale wstazka to wstazka ;)

Zonti jak mojemu wiecej wody naleje to lubi sie kapac ale nie lubi jak mu buzie chce umyć ;)

jusella, Naditta lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ