Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kocie witaj
Na mojego syna też nic nie działa , ani żaden masaż szyjki , ani oklejanie pęcherza , spacery , sprzątanie , przysiady nic zupełnie nic ....
Dziś wizyta , zobaczymy co lekarz zadecyduje ale pewnie szpital bo już 41±4kot_bury lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualny
-
Naditta u nas też klips jest tzn. był. Jeśli chodzi o pielęgnację pępka to kazano robić nic, dopiero jak żółta wydzielina się pojawiła to octeniseptem przemywałam. Po około tygodniu odpadła pępowinka.
Też się pocę w nocy, włosy to mam tak mokre jakbym spod prysznica wyszła
Kocie, Kijanko i reszto Mam uparciuchów a ja tu nadzieję miałam, że urodziłyście. Zakupiłam winko bezalkoholowe na tę okazję i od tygodnia stoi w lodówce. Zlitujcie się Dziewczynki bo mam cholerną ochotę go spróbowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 10:01
Naditta, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Gagaga wrote:Drogie, w jakiej pozycji karmić ie? Bo ja w fotelu na siedząco a jak próbowałam ja na lezaco naboru dostawic to chyba jej niewygodnie...
A przemywałyście ten pępuszek spirytusem? Na necie pisze żeby przemywać 70% ale boje się trochę... Trzeba omijać wtedy skórę i tylko kikut moczyć spirytusem pewnie?? Nie mogę znaleźć filmiku instruktażowego.
Ja dostałąm wczoraj dopiero nawał lepiej późno niż wcale, strasznie się cieszę mimo że codziennie rano bluzka przemoczona, a dzisiaj Karol razem ze mną taki był przytulony trzeba będzie na noc stosować wkładki laktacyjne tylko jak jak ja bez stanika śpię bo nie chce mi się kombinować przed karmieniem
Życzę szybkiego rozpakowania dziewczyny bo mimo że czasem jest ciężko to największy skarb i miłość nawet jak płakał mi pół nocy to rano jak się uśmiechał przez sen to mamusia migiem zapomniała o nieprzespanej nocy
A i Karol też ma klipsWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 10:42
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Naditta u nas też klips jest tzn. był. Jeśli chodzi o pielęgnację pępka to kazano robić nic, dopiero jak żółta wydzielina się pojawiła to octeniseptem przemywałam. Po około tygodniu odpadła pępowinka.
Też się pocę w nocy, włosy to mam tak mokre jakbym spod prysznica wyszła
Kocie, Kijanko i reszto Mam uparciuchów a ja tu nadzieję miałam, że urodziłyście. Zakupiłam winko bezalkoholowe na tę okazję i od tygodnia stoi w lodówce. Zlitujcie się Dziewczynki bo mam cholerną ochotę go spróbować
Ja juz rozpakowana od 02.07Agness27 lubi tę wiadomość
Kijanka
-
nick nieaktualnyJa tylko pepek ocraniseptem raz dziennie przemywam.
Mała dziś grzeczna - je, śpi, zaliczyli śmy spacer bo potem będzie za gorąco.
Zauważyłam że ona rozkręca się pod wieczór - więcej je, płacze. ..a pierwsza połowa dnia jest ok...
Trzymajcie się tam!jusella lubi tę wiadomość
-
Majeczka to dobry znak. Poruszaj trochę tym kikutem.
My braliśmy tylko octanisept.
Też się poce w nocy.
My wczoraj walczyliśmy z bólem brzucha u małej. Dzisiaj już jest lepiej ale chyba jeszcze ja pobolewa. Płakać nir płacze nie wiadomo jak. Dostała wczoraj 3 kropelki Bobotic Forte a potem mój akurat był w aptece i dostał Delicol. Także podajemy jej do każdej porcji mleka. Do tego walczymy z plesniawkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:55
-
Kama najlepsze na plesniawki i 100% skuteczne jest ... mocz dziecka : jak się zesika w pampersa weź patyczek i zamocz delikatnie i do buzki małej ja nie trstowalam Ale szwagierka testowala wszystkie preparaty na rynku i guzik nic nie pomagało i jej mama jej tak kazała robić i pozbyly się plesniawek
Agness27 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyDalile, trzymam kciuki
Byłam dziś na wizycie i szkoda gadać, bez prowadzącego straszna lipa. Lekarz uznał, że jeszcze nie jestem przeterminowana, bo jako jedyny popatrzył w termin z OM (a mój lekarz uznał go za niewiarygodny, bo przy pco moje cykle wyglądały zupełnie losowo), który wypada mi w środę.
Tyle dobrego, że mały się obniżył w od ostatniej wizyty, może dzięki temu kulaniu się na piłce. Ale za to rączkę ma przy buzi i kto wie, czy nie będzie supermenem... Jakby sama głowa nie była już wystarczająco dużaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:13
jusella lubi tę wiadomość
-
Majeczka mojemu też jeszcze nie odpadł i leci krew, ale widzę, że już ledwo wisi.
Czy pleśniawka to taki biały nalot na języku? bo mój mały też to ma i nie wiem co z tym zrobić. Jutro ma być położna to będziemy się radzić.
Ja mam chwilę spokoju od 11-14 (to samo w nocy 23-2), wtedy zawsze śpi, a tak to tylko godzinka-póltorej i zaraz na jedzonko się budzi.
Kocie-współczuję tego czekania. Ja jestem wdzięczna mojej gin. że mnie wysłała na porodówkę tydzień przed terminem, zaraz po wizycie mimo, że nie miałam skurczów. -
Witam się popołudniowo.
W końcu chwilka dla siebie bo Maly zasnal.
Wczoraj byl bardzo nie spokojny i bardzo plakal i nie mogliśmy go po kąpieli uspokoić i tak 2 godz.
A jak zasnal to na 6 godz i my tez od razu spać.
Naditta to pobranie krwi z pietki to inaczej badanie przesiewowe w kierunku ewentualnego wykrycia chorób wrodzonych itp.
Mojemu tez czesto pomaga na zasniecie zawinięcie w kocyk szczególnie jak go klade do łóżeczka no i przy kolce to pomaga plus cyc;)
Mirels ja tez mam czerwona wstążkę na łóżeczku i na wózek musze przyczepic-w sumie mam czerwono-czarny ale wstazka to wstazka
Zonti jak mojemu wiecej wody naleje to lubi sie kapac ale nie lubi jak mu buzie chce umyćjusella, Naditta lubią tę wiadomość