X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie witaj :)
    Na mojego syna też nic nie działa , ani żaden masaż szyjki , ani oklejanie pęcherza , spacery , sprzątanie , przysiady nic zupełnie nic .... :)
    Dziś wizyta , zobaczymy co lekarz zadecyduje ale pewnie szpital bo już 41±4

kot_bury lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - podobno po sn jest straszne pocenie ale ja po cc tez totalnie plyne - prysznic jest grany ze 3 razy dziennie

Naditta lubi tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki, nadal w dwupaku :)
    Jutro szpital, także dzisiaj muszę doprowadzić się do porządku, nie wiem jak ja to zrobię :D

Agness27 lubi tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta u nas też klips jest tzn. był. Jeśli chodzi o pielęgnację pępka to kazano robić nic, dopiero jak żółta wydzielina się pojawiła to octeniseptem przemywałam. Po około tygodniu odpadła pępowinka.

Też się pocę w nocy, włosy to mam tak mokre jakbym spod prysznica wyszła :/

Kocie, Kijanko i reszto Mam uparciuchów a ja tu nadzieję miałam, że urodziłyście. Zakupiłam winko bezalkoholowe na tę okazję i od tygodnia stoi w lodówce. Zlitujcie się Dziewczynki bo mam cholerną ochotę go spróbować ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 10:01

Naditta, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już na oddziale. Miałam kto - jeden skurcz 67 :) Nic nie wskazuje żeby się młoda ruszyła. Czeka mnie tydzień w szpitalu.

kot_bury lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile - proszę, przekaż Zosi, że ciotka chce się wina napić i żeby szybciutko wychodziła z brzuszka.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Drogie, w jakiej pozycji karmić ie? Bo ja w fotelu na siedząco a jak próbowałam ja na lezaco naboru dostawic to chyba jej niewygodnie...
    Mój znowu nie potrafi na siedząco, nie może się zassać :P tylko na leżąco się karmimy i czekam aż będzie "twardszy" ze zmianą pozycji. Trochę to nie wygodne bo się z domu nie ruszę przez to, nawet do galerii czy coś bo gdzie się tam położe :/

A przemywałyście ten pępuszek spirytusem? Na necie pisze żeby przemywać 70% ale boje się trochę... Trzeba omijać wtedy skórę i tylko kikut moczyć spirytusem pewnie?? Nie mogę znaleźć filmiku instruktażowego.

Ja dostałąm wczoraj dopiero nawał :) lepiej późno niż wcale, strasznie się cieszę mimo że codziennie rano bluzka przemoczona, a dzisiaj Karol razem ze mną taki był przytulony ;) trzeba będzie na noc stosować wkładki laktacyjne tylko jak jak ja bez stanika śpię bo nie chce mi się kombinować przed karmieniem :D

Życzę szybkiego rozpakowania dziewczyny bo mimo że czasem jest ciężko to największy skarb i miłość :) nawet jak płakał mi pół nocy to rano jak się uśmiechał przez sen to mamusia migiem zapomniała o nieprzespanej nocy :)

A i Karol też ma klips :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 10:42

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Naditta u nas też klips jest tzn. był. Jeśli chodzi o pielęgnację pępka to kazano robić nic, dopiero jak żółta wydzielina się pojawiła to octeniseptem przemywałam. Po około tygodniu odpadła pępowinka.

Też się pocę w nocy, włosy to mam tak mokre jakbym spod prysznica wyszła :/

Kocie, Kijanko i reszto Mam uparciuchów a ja tu nadzieję miałam, że urodziłyście. Zakupiłam winko bezalkoholowe na tę okazję i od tygodnia stoi w lodówce. Zlitujcie się Dziewczynki bo mam cholerną ochotę go spróbować ;-)

Ja juz rozpakowana od 02.07 :)

Kijanka
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pocę niestety. W nocy to cała mokra jestem.

Ja jestem po tragicznej nocy. tak jak się obudziła o 4,20 tak dopiero o 6,50 zasnęła, a ja już ryczałam z bezsilności.

Szotka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mija 2 tyg..a pepek dalej nie odpadl i podkrwawia

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko pepek ocraniseptem raz dziennie przemywam.
    Mała dziś grzeczna - je, śpi, zaliczyli śmy spacer bo potem będzie za gorąco.
    Zauważyłam że ona rozkręca się pod wieczór - więcej je, płacze. ..a pierwsza połowa dnia jest ok...
    Trzymajcie się tam!

jusella lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga mój też cały poranek i popołudnie potrafi przespać a wieczorem szaleństwo ;)

jusella, Gagaga lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka sorki - gupia ja O.o miałam na myśl Karolajn :-/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:40

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka to dobry znak. Poruszaj trochę tym kikutem.
    My braliśmy tylko octanisept.

Też się poce w nocy.

My wczoraj walczyliśmy z bólem brzucha u małej. Dzisiaj już jest lepiej ale chyba jeszcze ja pobolewa. Płakać nir płacze nie wiadomo jak. Dostała wczoraj 3 kropelki Bobotic Forte a potem mój akurat był w aptece i dostał Delicol. Także podajemy jej do każdej porcji mleka. Do tego walczymy z plesniawkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:55

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama najlepsze na plesniawki i 100% skuteczne jest ... mocz dziecka : jak się zesika w pampersa weź patyczek i zamocz delikatnie i do buzki małej ;) ja nie trstowalam Ale szwagierka testowala wszystkie preparaty na rynku i guzik nic nie pomagało i jej mama jej tak kazała robić i pozbyly się plesniawek :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, trzymam kciuki :)

Byłam dziś na wizycie i szkoda gadać, bez prowadzącego straszna lipa. Lekarz uznał, że jeszcze nie jestem przeterminowana, bo jako jedyny popatrzył w termin z OM (a mój lekarz uznał go za niewiarygodny, bo przy pco moje cykle wyglądały zupełnie losowo), który wypada mi w środę.
    Tyle dobrego, że mały się obniżył w od ostatniej wizyty, może dzięki temu kulaniu się na piłce. Ale za to rączkę ma przy buzi i kto wie, czy nie będzie supermenem... Jakby sama głowa nie była już wystarczająco duża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:13

jusella lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka mojemu też jeszcze nie odpadł i leci krew, ale widzę, że już ledwo wisi.

Czy pleśniawka to taki biały nalot na języku? bo mój mały też to ma i nie wiem co z tym zrobić. Jutro ma być położna to będziemy się radzić.

Ja mam chwilę spokoju od 11-14 (to samo w nocy 23-2), wtedy zawsze śpi, a tak to tylko godzinka-póltorej i zaraz na jedzonko się budzi.

Kocie-współczuję tego czekania. Ja jestem wdzięczna mojej gin. że mnie wysłała na porodówkę tydzień przed terminem, zaraz po wizycie mimo, że nie miałam skurczów.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Jeśli przetrzesz i nie zejdzie to znaczy że to plesniawki.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo.
    W końcu chwilka dla siebie bo Maly zasnal.
    Wczoraj byl bardzo nie spokojny i bardzo plakal i nie mogliśmy go po kąpieli uspokoić i tak 2 godz.
    A jak zasnal to na 6 godz i my tez od razu spać.

Naditta to pobranie krwi z pietki to inaczej badanie przesiewowe w kierunku ewentualnego wykrycia chorób wrodzonych itp.
    Mojemu tez czesto pomaga na zasniecie zawinięcie w kocyk szczególnie jak go klade do łóżeczka no i przy kolce to pomaga plus cyc;)

Mirels ja tez mam czerwona wstążkę na łóżeczku i na wózek musze przyczepic-w sumie mam czerwono-czarny ale wstazka to wstazka ;)

Zonti jak mojemu wiecej wody naleje to lubi sie kapac ale nie lubi jak mu buzie chce umyć ;)

jusella, Naditta lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ