X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jak co dzień w dwupaku :) ale już chyba ostatnie dni, bo zaraz jadę do szpitala - byłam dziś na ktg, wynik poprawny, skurcze mizeria, ale ciśnienie mam wysokie (najniższy pomiar 150/100) i lekarz kazał dmuchać na zimne. Najpierw się trochę zdenerwowałam i pewnie jeszcze bardziej mi skoczyło, ale teraz się uspokoiłam - przynajmniej będę cały czas pod opieką, nawet widmo wywołania wydaje mi się w tym momencie niestraszne.

jusella, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie trzymam sie scisle diety. Jak na razie nie mielismy problemow, ale wiem ze moga sie dopiero zaczac.
    Codziennie jem cos nowego i obserwuje jak mala reaguje, oczywiscie wszystko z rozsadkiem.
    Aniu moze faktycznie po kalafiorze ja bolal bo jest ciezkostrawny, ale jak to jest z tymi brzuszkami to juz sama nie wiem.

Piszecie ostatnio duzo o mm. Ja synka zaczelam dokarmiac mm jak skonczyl miesiac ale nie byla to w moim wypadku dobra decyzja- budzil sie tak samo czesto jak na cycka, i zaczely sie okropne kolki, tak ze ja dobrych wspomnien nie mam.

Jesli chodzi o sen i nocne karmienie to spi od ok 22 do 2/3, przebudza sie.zeby sobie pociumkac cycka i spi do 5/6, probowalamb ja budzic na jedzenie ale ma to w nosie. Przybiera ladnie, kupki kilka razy dziennie robi wiec chyba jest ok.

Czy waszym maluchom tez schodzi skorka? Bo mojej z brzuszka, z szyjki, z dloni i stupek.
    Jakich kosmetykow uzywacie do nawilzenia? Ja sie zastanawiam nad emolium- ponoc dobry. Teraz mam oilatum ale wcisneli nam w aptece taki z terminem waznosci 08.16 :/ dziady.

Jesli chodzi o kapiel u nas bez zmian- ryyyyyk :( :(

renieczka, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) mam całkiem spory problem a widziałam ze kiedyś był tu poruszany ten temat... Dziewczyny jak sobie radziłyście ze zbyt dużą ilością pokarmu w cycach??? Dostałam takiego nawału że rano całą bluzka mokra, w dzień nie obejdzie się bez wkładek a najgorsze jest to że mój mały nie chce jeść bo za szybko leci :/ dławi się, denerwuje, pociumka chwile i puszcza a za chwile dalej chce jeść :/ i w koło Macieju... Zaczął mi przez to ulewać. NIe wiem co robić :/

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie wszystko będzie dobrze ;)

Ja właśnie zajadam się lodami. Moje dziecko się budzi ale może jeszcze przeciągnę ją trochę :D

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie i brzuchatki :)

My też właśnie cycujemy, wiec się przywitam :)
    Co do diety to mi położna zaleciła nieeliminacyjna, ale wprowadzam produkty pojedynczo i jem je trzy dni. Jak po t czasie nic małej nie jest to produkt zostaje a ja wprowadzam następny. Tym sposobem rozszarzam dietę i kontroluje Marysię. Póki co wszystko się przyjmuje.

Wczoraj była położna na drugiej wizycie. Córcia waży juz 3440g. Wszystko ładnie, tylko pępek jeszcze trzyma. Choć mam nadzieję, że już niedługo, bo rusza się na wszystkie strony i delikatnie podkrwawia.

No i dalej mamy ten rumień. Mamy to obserwować, jak by się przedłużal to pójdziemy do lekarza.

Jak z waszą waga? Ze mnie spada chyba szybko. Z 18 zostało juz 5 :) Karmienie piersią, lekka dieta i spacery chyba tak działają :)

Mam pytanko do mam po CC. Czy też macie takie jakby obrzmiałe to miejsce cięcia? Mam wrażenie, jakby tam taki wałek bym grubości palca. Rana jest czysta i widocznie się goi.

Też mam ochotę juz zacząć ćwiczyć, po 4 tyg po porodzie będę na kontroli to zapytam kiedy mogę zacząć.

Aaa i pralka też u nas pracuje na trzech etatach :)

Pozdrawiamy i życzymy dobrego dnia

I upomina się ciężarówki o wypakowywanie, bo już sierpniówki czekają :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Mam pytanko do mam po CC. Czy też macie takie jakby obrzmiałe to miejsce cięcia? Mam wrażenie, jakby tam taki wałek bym grubości palca. Rana jest czysta i widocznie się goi.
    )
    Też mam tam jakiś wałek i się zastanawiałam czy to normalne. Takie trochę obrzmiałe, bardziej po bokach...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Witam :) mam całkiem spory problem a widziałam ze kiedyś był tu poruszany ten temat... Dziewczyny jak sobie radziłyście ze zbyt dużą ilością pokarmu w cycach??? Dostałam takiego nawału że rano całą bluzka mokra, w dzień nie obejdzie się bez wkładek a najgorsze jest to że mój mały nie chce jeść bo za szybko leci :/ dławi się, denerwuje, pociumka chwile i puszcza a za chwile dalej chce jeść :/ i w koło Macieju... Zaczął mi przez to ulewać. NIe wiem co robić :/

Weź sobie odciagajprzed karmieniem trochę pokarmu . Ja tak robie czasami i nie ma problemu :)

Evanlyn, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania odciągnęłam :) ale ulga. Mały zjadł bez nerwów i śpi. Nie miałaś czegoś takiego że produkowało się jeszcze więcej pokarmu? Na necie różnie piszą...

jusella lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ania odciągnęłam :) ale ulga. Mały zjadł bez nerwów i śpi. Nie miałaś czegoś takiego że produkowało się jeszcze więcej pokarmu? Na necie różnie piszą...
    Właśnie trzeba uważać z tym odciaganiem bo może być później problem więc nie odciagaj za dużo ;) i bierz sobie ibuprofen /żeby się zapalenie nie zrobiło / ja dostałam takie zalecenie ze szpitala - dziecku nie zaszkodzi napewno ;)

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, jak my byliśmy na badaniach i brali mu krew z piętki, to kazali mi go wziąć do cycka, bo mleko ma właściwości przeciwbólowe. Maly nie bardzo chciał doić, ale tylko jęknął, nawet się nie popłakał :)

Co do tych wylatujacych większych kawałków, to mi położna w szpitalu kazała zgłaszać wszystko co jest większe od tutejszej 50 centówki, czyli średnica ok 2-3 cm.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, położna też mi mówiła, żeby trochę odpuścić mleka, bo dzieci się potem denerwują.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My wróciliśmy właśnie do domku. Byłam załatwić becikowe. Mały pojadl cyca i śpi.
    Wczoraj wieczorem miałam też kryzys. Karmiłam go chyba z godzinę a ciągle przerywał i się darł jakby mu nic nie leciało- a jak przyciskam to mi dużo leci. Uratowała mnie moja mama bo wzięła go chwile ode mnie i oboje się uspokoilismy- ja już ryczałam razem z nim. W nocy już było ok i dziś też. Planuje dać mu też na noc mm żeby mieć porównanie ile będzie spał po sztucznym.
    Co do krwawienia u mnie prawie nic. Jeszcze w szpitalu wypadl ze mnie dość duzy skrzep i od tamtej pory coraz mniej było. Noszę wkładki bo jakieś delikatne plamienia mam i to chyba z cewki moczowej bo mnie boli i ewidentnie mi coś uszkodzili przy zakładaniu cewnika :/

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka tez mam takie jakby napuchniete tam gdzie cieli. Az sie wystraszylam ze cos nie tak. A czy Wam dziewczyny po cc tez jeszcze zostal taki dziwny zwisajacy brzuch ?

wff2tv73hpz3pa50.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ślicznie dziękuję za przesyłkę - kurteczka prześliczna :-) nie wiem jak się odwdzięczymy z Szymonkiem.

Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się przy okazji drzemki ;)

Co do rany - moja się średnio goi z jednej strony, mam takie widoczne zaczerwienienie i mam sobie octeniseptem psikać. Poza tym mam wrażenie, że brzuch nad rana jest taki jakiś odrętwiały... ciężko to inaczej opisać. Zgrubienia nie czuje żadnego. Położna jak była w poniedziałek kazała robić okłady z ciepłego kompresu - nie wiem po co, ale na razie tylko raz zrobiłam, musze być bardziej regularna.

Co do wagi - ha jestem w szoku bo właściwie został mi jeszxze tylko 1 kg do wagi sprzed ciąży - tyle ze ja dążę do dodatkowych -10 wiec jeszcze trochę walki przede mną. Dietka zupkowa i karmienie jednak ładnie odchudzają. Na to liczę.

Ja wciąż nie mogę się napatrzeć na swoje stopy - wydają mi się takie kościste :D :D po opuchliźnie ciążowej powoli nie ma śladu :)

Brzuch za to został jeszcze chociaż z dnia na dzień coraz mniejszy - u mnie żadnego wałka nie ma tylko takie ogólne wybrzuszenie :)

Cały czas niestety cierpię na popunkcyjny ból głowy - wczoraj polozna dala mi znowu zastrzyk ze sterydem ale nie chce przeginać i dziś może go odpuszczę.

Podbijam pytanie - w czym myjecie? Co po kąpieli? Smarujecie czymś ciałko?

Ja mam do kąpieli płyn z hippa i nie chciałam niczym smarować ale połozna kazała parafina smarować tak jak to w szpitalu robili wiec kupiłam, ale mam obiekcje co do tej metody :/

jusella, kot_bury, Evanlyn, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje w Oilatum, a po kąpieli smaruje ją oliwką na dobranoc :)

Ja jakiś czas temu jak spojrzałam na swoje stópki i nóżki to stwierdziłam że jednak mogą być chude. ;) I że są ładne :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj każą kąpać w samej wodzie.Po co od razu serwować maleństwu chemię z kosmetyków? Sama woda, ewentualnie naturalne mydełko wystarczy.

http://www.srokao.pl/2015/02/zanim-siegniesz-po-emolienty.html

warto poczytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 16:32

aisa lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile mleczka mm dac małej wprowadzając karmienie mieszane ? Bo nie wiem

• Zonti Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja piernicze chyba zaczne kapac w krochmalu taj jak synka

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.canpolbabies.com/pl/advices/advice/users/2812

Poczytajcie bo znalazłam w necie bo moja znów się drze...

‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ