X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella bardzo się ciesze ze Ci się podoba :)jak Szymo dorośnie to poproszę zdjęcie kawalera :)

My myjemy w oilatum smarujemy oliwką ale nie po każdej kąpieli kupiłam jeszcze krem oilatum, skóra nam schodziła ale już mamy to za sobą

od paru dni mamy problem z ulewaniem, Pawełek nie ulewa za kązdym razem ale czasem jak uleje to mam wrazenie ze zwrócił całe jedzenie, czy Wy macie takie problemy??

Jeśli chodzi o cc, to ja od dwóch dni wkoncu uwolniłam się od piekielnego bólu który naprawdę przeszkadzał mi w normalnym życiu i teraz już wiem co to znaczy być szczęśliwym bo nic nie boli, brzuch z każdym dniem wydaje się mniejszy, w dolnej części nad rana wydaje mi się taki dziwnie kwadratowy bo jest jeszcze nadmiar tej skóry taki troszkę odstający brzuszek.

jusella lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna nasza też zaczęła tak ulewac . Podnosze ja do góry Ale nie zawsze pomaga :(

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

Moje dziecko śpi od 14 !!! dostało mm, 60 ml wypiło i padło, ja byłam w pracy wróciłam, pojechałam jeszcze po drodze do konia.. ONA SPI !!!!!! obudziła się o 17:30

Ja kąpie w jakims tam płynem dla dzieci nawet nie wiem dokładnie jakim takim czerwonym ale stosuje go tylko do tyłka, głowy i twarzy bo ma potówki, reszta wodą

Rana goi sie prawidłowo u mnie, smaruje intensywnie olejkiem z palmersa który dostałam , inaczej bym go nie kupiła bo cena zaporowa...

co do cwiczeń, ja dostalam pozwolenie za pół roku... !! ale... jezdzic konno moge... ja oczywiscie nie chcialam słuchac i zrobiłam troche cwiczen z secretu chodakowskiej, nooo 10 min brzuch booli, wiec powoli powoli bede wracac do cwiczen
    U mnie -13 zostalo mi 3-4 kg ale flaczek wisi

jusella, Naditta, Gagaga lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Dziewczyny ile mleczka mm dac małej wprowadzając karmienie mieszane ? Bo nie wiem

ja robie 120 ml z bebilony z 3 miarek wypije ile wypije, ale po kp wieczorem wychodzi jej około 40 ml jako osbny posiłek 60-90 ml wypija

ania181111 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja na chwilkę z reklamą;)

Mam dwa opakowania niemieckich kropelek SAB SIMPLEX, nieotwarte oczywiscie ale z terminem do pażdziernika 2016. Kropelki zostały z czasów kiedy moja córka się urodziła i zapomniałam o nich. Moze któraś potrzebuje. Oddam za pyszną czekoladę lub 25PLN-ów ;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza ja mam takie uczucie odretwienia wokół rany. Gdzieś wyczytałam, że to normalne, bo zostały przeciętne nerwy w skórze. Ale czucie ma wrócić :)

jusella, _analiza lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Mam pytanko do mam po CC. Czy też macie takie jakby obrzmiałe to miejsce cięcia? Mam wrażenie, jakby tam taki wałek bym grubości palca. Rana jest czysta i widocznie się goi.
    Też tak miałam, ale jakoś od tygodnia mi to znikło, spłaszczyło się, a już się wystraszyłam, że to ten cały bliznowiec się robi. Także daj jeszcze temu trochę czasu. Aaa i smaruję dalej brzuch resztami kremów dla kobiet w ciąży i najeżdżałam delikatnie na bliznę tymi kremami, może to też podziałało?

201607055580.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax nie strasz bliznowcami! Co to? Ja nieświadoma takich komplikacji możliwych. ...

Ps. Kobitki powiedzcie mi jak to wygląda z zapisanieM dziecia w USC? Długo schodzi? Załatwi się od reki? Co trzeba mieć ze sobą? ?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello,

Moje dziecko śpi od 14 !!! dostało mm, 60 ml wypiło i padło, ja byłam w pracy wróciłam, pojechałam jeszcze po drodze do konia.. ONA SPI !!!!!! obudziła się o 17:30

Ja kąpie w jakims tam płynem dla dzieci nawet nie wiem dokładnie jakim takim czerwonym ale stosuje go tylko do tyłka, głowy i twarzy bo ma potówki, reszta wodą

Rana goi sie prawidłowo u mnie, smaruje intensywnie olejkiem z palmersa który dostałam , inaczej bym go nie kupiła bo cena zaporowa...

co do cwiczeń, ja dostalam pozwolenie za pół roku... !! ale... jezdzic konno moge... ja oczywiscie nie chcialam słuchac i zrobiłam troche cwiczen z secretu chodakowskiej, nooo 10 min brzuch booli, wiec powoli powoli bede wracac do cwiczen
    U mnie -13 zostalo mi 3-4 kg ale flaczek wisi

Ja na konia to pewnie za 3 miesiące. ..ale teraz robie z małą przysiady j lekkie wymachy nóg. A we wrześniu wracam na siłownię i basen.

Moja Emi spala do 2o, zjadla j śpi. O 23 będę ją budzić na karmienie.
    Myślicie że może być tak że będzie wyspany i będzie marudzić w nocy? Obawiam się tego...

Agness27 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekaliśmy dwa tygodnie do USC bo u nas nic się nie załatwi jak sie tak o przyjdzie.

Miał mieć dowód osobisty, wypis że szpitala i akt małżeństwa o ile dobrze pamiętam.

Ja dzisiaj miałam kryzys. Poryczalam się bo mam wrażenie że czasami nir daje rady i że się nir nadaje. Mała płakała, pies Wrzeszczał. Miałam dość. Jeszcze mi dół nie przeszedł... Czasami mam wrażenie że chwyta mnie jakaś depresja...

Czy u was też jest od cholery komarów??? Aż kupiłam rajda do kontaktu.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na mm zjada średnio 100ml. Więcej nie chce. Poza tym zasypia przy karmieniu... Oczywiście jak odłoze to się często budzi.

1usapiqvhk164civ.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja na chwilke podzielić się dobra wiadomością:) 25.07 przyszedł na świat nasz synek, CC, 3070 kg:)
    Narazie jest trochę ciężko ale dajemy rade:)

Gagaga, _analiza, Evanlyn, eve90, Zonti, Naditta, aisa, kijanka_88, Agaax, Sanna, jusella, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    My czekaliśmy dwa tygodnie do USC bo u nas nic się nie załatwi jak sie tak o przyjdzie.

Miał mieć dowód osobisty, wypis że szpitala i akt małżeństwa o ile dobrze pamiętam.

Ja dzisiaj miałam kryzys. Poryczalam się bo mam wrażenie że czasami nir daje rady i że się nir nadaje. Mała płakała, pies Wrzeszczał. Miałam dość. Jeszcze mi dół nie przeszedł... Czasami mam wrażenie że chwyta mnie jakaś depresja...

Czy u was też jest od cholery komarów??? Aż kupiłam rajda do kontaktu.

Takie kryzysy i płacze to normalne - ja miałam wczoraj załamanie i przyjaciółka mnie uspokoiła ze każdy przez to przechodzi. Jeśli jednak przez kilka tygodni będziesz się gorzej czuć to marsz di psychologa!

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wspomniałaś o wypadających kawałkach zeby zgłaszać .
    U mnie w poniedziałek wypadł większy ok 5cm troche tego dnia mocniej krwawilam a od wtorku bardzo Male juz jest.

Ale martwi mnie ten szew a raczej nitka od szwa ktora mi wydostaje sie z pochwy i jestem ciekawa czy sama sie rozpuści i odpadnie czy mam do poloznej dzwonić :/

Co do kąpieli ha kapie Malego w plynie babydream z pompka i czasami w dzień raz smaruje Malego balsamem nivea z pompka:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam balsam nivea i smaruję małą rano. Mam też balsam z babydream ale mała dostała uczulenia na niego i musieliśmy odstawić.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Agaax nie strasz bliznowcami! Co to? Ja nieświadoma takich komplikacji możliwych. ...

Ps. Kobitki powiedzcie mi jak to wygląda z zapisanieM dziecia w USC? Długo schodzi? Załatwi się od reki? Co trzeba mieć ze sobą? ?

Wystarczy wypis dziecka ze szpitala i od reki zalatawial u mnie mąż :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness, mi tak położna w szpitalu jeszcze mówiła. Ale u mnie nic takiego do tej pory nie było.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa gratulacje! :)

figaa lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa, Dalile gratulacje!!!

figaa lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

Mąż był to potrzebowali tylko wypisu ze szpitala + jego dowód.
    "Niekiedy w miejscu cięcia dochodzi do przerostu tkanki. To zgrubienie, to tak zwany bliznowiec. Nie jest on niebezpieczny, ani nie oznacza, że zostałaś źle zszyta, ale wygląda nieestetycznie i niestety może pozostać." :/

201607055580.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ