X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella bardzo się ciesze ze Ci się podoba :)jak Szymo dorośnie to poproszę zdjęcie kawalera :)

My myjemy w oilatum smarujemy oliwką ale nie po każdej kąpieli kupiłam jeszcze krem oilatum, skóra nam schodziła ale już mamy to za sobą

od paru dni mamy problem z ulewaniem, Pawełek nie ulewa za kązdym razem ale czasem jak uleje to mam wrazenie ze zwrócił całe jedzenie, czy Wy macie takie problemy??

Jeśli chodzi o cc, to ja od dwóch dni wkoncu uwolniłam się od piekielnego bólu który naprawdę przeszkadzał mi w normalnym życiu i teraz już wiem co to znaczy być szczęśliwym bo nic nie boli, brzuch z każdym dniem wydaje się mniejszy, w dolnej części nad rana wydaje mi się taki dziwnie kwadratowy bo jest jeszcze nadmiar tej skóry taki troszkę odstający brzuszek.

jusella lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna nasza też zaczęła tak ulewac . Podnosze ja do góry Ale nie zawsze pomaga :(

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

Moje dziecko śpi od 14 !!! dostało mm, 60 ml wypiło i padło, ja byłam w pracy wróciłam, pojechałam jeszcze po drodze do konia.. ONA SPI !!!!!! obudziła się o 17:30

Ja kąpie w jakims tam płynem dla dzieci nawet nie wiem dokładnie jakim takim czerwonym ale stosuje go tylko do tyłka, głowy i twarzy bo ma potówki, reszta wodą

Rana goi sie prawidłowo u mnie, smaruje intensywnie olejkiem z palmersa który dostałam , inaczej bym go nie kupiła bo cena zaporowa...

co do cwiczeń, ja dostalam pozwolenie za pół roku... !! ale... jezdzic konno moge... ja oczywiscie nie chcialam słuchac i zrobiłam troche cwiczen z secretu chodakowskiej, nooo 10 min brzuch booli, wiec powoli powoli bede wracac do cwiczen
    U mnie -13 zostalo mi 3-4 kg ale flaczek wisi

jusella, Naditta, Gagaga lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Dziewczyny ile mleczka mm dac małej wprowadzając karmienie mieszane ? Bo nie wiem

ja robie 120 ml z bebilony z 3 miarek wypije ile wypije, ale po kp wieczorem wychodzi jej około 40 ml jako osbny posiłek 60-90 ml wypija

ania181111 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja na chwilkę z reklamą;)

Mam dwa opakowania niemieckich kropelek SAB SIMPLEX, nieotwarte oczywiscie ale z terminem do pażdziernika 2016. Kropelki zostały z czasów kiedy moja córka się urodziła i zapomniałam o nich. Moze któraś potrzebuje. Oddam za pyszną czekoladę lub 25PLN-ów ;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza ja mam takie uczucie odretwienia wokół rany. Gdzieś wyczytałam, że to normalne, bo zostały przeciętne nerwy w skórze. Ale czucie ma wrócić :)

jusella, _analiza lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Mam pytanko do mam po CC. Czy też macie takie jakby obrzmiałe to miejsce cięcia? Mam wrażenie, jakby tam taki wałek bym grubości palca. Rana jest czysta i widocznie się goi.
    Też tak miałam, ale jakoś od tygodnia mi to znikło, spłaszczyło się, a już się wystraszyłam, że to ten cały bliznowiec się robi. Także daj jeszcze temu trochę czasu. Aaa i smaruję dalej brzuch resztami kremów dla kobiet w ciąży i najeżdżałam delikatnie na bliznę tymi kremami, może to też podziałało?

201607055580.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax nie strasz bliznowcami! Co to? Ja nieświadoma takich komplikacji możliwych. ...

Ps. Kobitki powiedzcie mi jak to wygląda z zapisanieM dziecia w USC? Długo schodzi? Załatwi się od reki? Co trzeba mieć ze sobą? ?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello,

Moje dziecko śpi od 14 !!! dostało mm, 60 ml wypiło i padło, ja byłam w pracy wróciłam, pojechałam jeszcze po drodze do konia.. ONA SPI !!!!!! obudziła się o 17:30

Ja kąpie w jakims tam płynem dla dzieci nawet nie wiem dokładnie jakim takim czerwonym ale stosuje go tylko do tyłka, głowy i twarzy bo ma potówki, reszta wodą

Rana goi sie prawidłowo u mnie, smaruje intensywnie olejkiem z palmersa który dostałam , inaczej bym go nie kupiła bo cena zaporowa...

co do cwiczeń, ja dostalam pozwolenie za pół roku... !! ale... jezdzic konno moge... ja oczywiscie nie chcialam słuchac i zrobiłam troche cwiczen z secretu chodakowskiej, nooo 10 min brzuch booli, wiec powoli powoli bede wracac do cwiczen
    U mnie -13 zostalo mi 3-4 kg ale flaczek wisi

Ja na konia to pewnie za 3 miesiące. ..ale teraz robie z małą przysiady j lekkie wymachy nóg. A we wrześniu wracam na siłownię i basen.

Moja Emi spala do 2o, zjadla j śpi. O 23 będę ją budzić na karmienie.
    Myślicie że może być tak że będzie wyspany i będzie marudzić w nocy? Obawiam się tego...

Agness27 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekaliśmy dwa tygodnie do USC bo u nas nic się nie załatwi jak sie tak o przyjdzie.

Miał mieć dowód osobisty, wypis że szpitala i akt małżeństwa o ile dobrze pamiętam.

Ja dzisiaj miałam kryzys. Poryczalam się bo mam wrażenie że czasami nir daje rady i że się nir nadaje. Mała płakała, pies Wrzeszczał. Miałam dość. Jeszcze mi dół nie przeszedł... Czasami mam wrażenie że chwyta mnie jakaś depresja...

Czy u was też jest od cholery komarów??? Aż kupiłam rajda do kontaktu.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na mm zjada średnio 100ml. Więcej nie chce. Poza tym zasypia przy karmieniu... Oczywiście jak odłoze to się często budzi.

1usapiqvhk164civ.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja na chwilke podzielić się dobra wiadomością:) 25.07 przyszedł na świat nasz synek, CC, 3070 kg:)
    Narazie jest trochę ciężko ale dajemy rade:)

Gagaga, _analiza, Evanlyn, eve90, Zonti, Naditta, aisa, kijanka_88, Agaax, Sanna, jusella, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    My czekaliśmy dwa tygodnie do USC bo u nas nic się nie załatwi jak sie tak o przyjdzie.

Miał mieć dowód osobisty, wypis że szpitala i akt małżeństwa o ile dobrze pamiętam.

Ja dzisiaj miałam kryzys. Poryczalam się bo mam wrażenie że czasami nir daje rady i że się nir nadaje. Mała płakała, pies Wrzeszczał. Miałam dość. Jeszcze mi dół nie przeszedł... Czasami mam wrażenie że chwyta mnie jakaś depresja...

Czy u was też jest od cholery komarów??? Aż kupiłam rajda do kontaktu.

Takie kryzysy i płacze to normalne - ja miałam wczoraj załamanie i przyjaciółka mnie uspokoiła ze każdy przez to przechodzi. Jeśli jednak przez kilka tygodni będziesz się gorzej czuć to marsz di psychologa!

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wspomniałaś o wypadających kawałkach zeby zgłaszać .
    U mnie w poniedziałek wypadł większy ok 5cm troche tego dnia mocniej krwawilam a od wtorku bardzo Male juz jest.

Ale martwi mnie ten szew a raczej nitka od szwa ktora mi wydostaje sie z pochwy i jestem ciekawa czy sama sie rozpuści i odpadnie czy mam do poloznej dzwonić :/

Co do kąpieli ha kapie Malego w plynie babydream z pompka i czasami w dzień raz smaruje Malego balsamem nivea z pompka:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam balsam nivea i smaruję małą rano. Mam też balsam z babydream ale mała dostała uczulenia na niego i musieliśmy odstawić.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Agaax nie strasz bliznowcami! Co to? Ja nieświadoma takich komplikacji możliwych. ...

Ps. Kobitki powiedzcie mi jak to wygląda z zapisanieM dziecia w USC? Długo schodzi? Załatwi się od reki? Co trzeba mieć ze sobą? ?

Wystarczy wypis dziecka ze szpitala i od reki zalatawial u mnie mąż :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness, mi tak położna w szpitalu jeszcze mówiła. Ale u mnie nic takiego do tej pory nie było.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa gratulacje! :)

figaa lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa, Dalile gratulacje!!!

figaa lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

Mąż był to potrzebowali tylko wypisu ze szpitala + jego dowód.
    "Niekiedy w miejscu cięcia dochodzi do przerostu tkanki. To zgrubienie, to tak zwany bliznowiec. Nie jest on niebezpieczny, ani nie oznacza, że zostałaś źle zszyta, ale wygląda nieestetycznie i niestety może pozostać." :/

201607055580.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ