Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam was ale nie ma czasu się odezwać! Moja w tydzień przytyła równe pół kilo, a teraz to już pewnie z kilo! Widać że jest większa, a taka malutka była
Dziecko ma zimne rączki, nawet jak mu gorąco, temperaturę sprawdza się na karku dzidzi;)
Mu położna mówiła że może czasem tak pochrapywac i to normalne, żeby się nie martwić.
Czytałam że kikut powinien odpaść mdz 5-15dniem, dziś 11 a on się trzyma jak nie wiem!
Czy wasze dzieci też tak długo nie śpią? Raz dziebnir, wczoraj wstała o 7 i zasnęła dopiero o 14, a dzisiaj obudzila się o 10 i sobie tak leży i też pewnie już nie pospijusella, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Czytam was ale nie ma czasu się odezwać! Moja w tydzień przytyła równe pół kilo, a teraz to już pewnie z kilo! Widać że jest większa, a taka malutka była
Dziecko ma zimne rączki, nawet jak mu gorąco, temperaturę sprawdza się na karku dzidzi;)
Mu położna mówiła że może czasem tak pochrapywac i to normalne, żeby się nie martwić.
Czytałam że kikut powinien odpaść mdz 5-15dniem, dziś 11 a on się trzyma jak nie wiem!
Czy wasze dzieci też tak długo nie śpią? Raz dziebnir, wczoraj wstała o 7 i zasnęła dopiero o 14, a dzisiaj obudzila się o 10 i sobie tak leży i też pewnie już nie pospi -
Tak tak nie śpią niestety...moja wczoraj caly dzien przespala a dzis wlozona do łóżeczka o 10 i nie usnela jeszcze a minelo półtorej godziny. A nakarmiona przewineta smoka ssie i płacze tylko jak wypadnie i ja wkladam setny raz a ona leży ale nie śpi.. Juz ja tuliłam troszkę to przysypia na rękach a w łóżeczku pobudka. Ale nie mogę jej na rękach caly czas trzymać. Tym bardziej ze jesteśmy same a mąż wraca ok 16
TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Szymo też ma w nosie spanie - dobrze, że w nocy śpi i tylko na karmienie wstajemy. Od prawie godzinki leży spokojnie i wpatruje się w kaczuszkę - w Empiku kupiliśmy Mu czarno - białe karty "Oczami maluszka" i uwielbia gapić się na obrazki - macha rączkami, coś tam do nich gada i niesamowite miny robi .
A jeśli chodzi o nawilżanie skóry Dziecia - to Szyma smaruję masłem dla dzieci w skład wchodzi oliwa z oliwek, wanilia i olejek z rumianku. Bez barwników, parabenów i zbędnej chemiiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:47
ania181111, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
No to ja na bank przegrzewam. Tzn moja mama mi tu w kolko gada ze on nie ma tkanki tłuszczowej. I w nocy śpi w pajacu + body bez rekawkow i kocyk. W szpitalu tez mi go tak po porodzie ubrali i jeszcze skarpetki...
Katarek poszedł w ruch i gile wyciągnięte
Jiz a ja myślałam, że tylko Marcel ma opcje czuwania zamiast spania. Dziś od 8:30 i dopiero zasnal w międzyczasie cyce i mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:46
Agness27 lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Ehh zostawiłam swojego z małą i musiałam wracać... Ogólnie mało co załatwiłam ale ok... Dzwonił do mnie bo mała płakała non stop i nie umiał sobie z tym poradzić.
Jak mam mu pomóc by się tak na nią nie denerwowal i by sobie radził i żebym ja mogła na spokojnie gdzieś pójść? On mi na prawdę mega pomaga jak jest w domu ale więcej przy małej robię ja może to też kwestia tego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:51
-
Eithlinn gratki!
Naditta mój ma to samo z tym siusianiem akurat przy przewijaniu. Nie raz też zdarzyła się kupka. Raz to on, przewijak i nawet komoda była w kupie tak mu poleciało a my mieliśmy ubaw
Położna mi też mówiła, że dzieciątkom nie sprawdza się rączek czy nóżek tylko szyję z tyłu. Jak ma mokrą tzn, że jest za ciepło ubrany.
Dunda chyba wszystkie Marcele tak wojują, bo mój też od rana nie śpi. Lulam go w wózku i dopiero coś zaczyna przysypiać
W nocy miałam kryzys laktacyjny i znowu oboje wyliśmy. Podałam mu w desperacji mm i spokojnie mi przespał 4 godziny. Także od wczoraj ja też na noc dokarmiam.
Miłego dnia mamuśki
P.S.Dopiero wczoraj odpadł nam kikut. Nareszcie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 12:36
Naditta, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Eithlin, gratuluję!
Mój też ma fazy czuwania, dobrze, że zwykle jest to rano, a nie w środku nocy. Teraz jak wstał o 8.30 to dopiero coś przysypia. Ale oczywiście, żeby nie było za różowo, to musi spać na mnie. Odłoze go, to ryk. Masakra, nic nie mogę w domu zrobić przez to. Ale widzę,że nie tylko ja tak mam. Może nasze maluszki jeszcze bardzo potrzebują bliskościjusella, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Zonti wrote:Ja nie trzymam sie scisle diety. Jak na razie nie mielismy problemow, ale wiem ze moga sie dopiero zaczac.
Codziennie jem cos nowego i obserwuje jak mala reaguje, oczywiscie wszystko z rozsadkiem.
Aniu moze faktycznie po kalafiorze ja bolal bo jest ciezkostrawny, ale jak to jest z tymi brzuszkami to juz sama nie wiem.
Piszecie ostatnio duzo o mm. Ja synka zaczelam dokarmiac mm jak skonczyl miesiac ale nie byla to w moim wypadku dobra decyzja- budzil sie tak samo czesto jak na cycka, i zaczely sie okropne kolki, tak ze ja dobrych wspomnien nie mam.
Jesli chodzi o sen i nocne karmienie to spi od ok 22 do 2/3, przebudza sie.zeby sobie pociumkac cycka i spi do 5/6, probowalamb ja budzic na jedzenie ale ma to w nosie. Przybiera ladnie, kupki kilka razy dziennie robi wiec chyba jest ok.
Czy waszym maluchom tez schodzi skorka? Bo mojej z brzuszka, z szyjki, z dloni i stupek.
Jakich kosmetykow uzywacie do nawilzenia? Ja sie zastanawiam nad emolium- ponoc dobry. Teraz mam oilatum ale wcisneli nam w aptece taki z terminem waznosci 08.16 dziady.
Jesli chodzi o kapiel u nas bez zmian- ryyyyyk
Ja używałam Emolium u mojego pierwszego synka - na pewno bardzo dobrze nawilża i jest sporo tańsze niż Oilatum. Pamiętam, że ten kobita w aptece mi strasznie to Oilatum wciskała. Teraz zamawiam przez internet w Melissie, bo tam wychodzi najtaniej. Emulsja do ciała 200 ml kosztuje 23 zł więc nie ma tragedii.
jusella lubi tę wiadomość
Olcia86 -
Apropo przegrzewania jeszcze ja zakłada na dwór czapeczkę cienka zawsze i skarpetki nawet jak same body na krótki rękaw do tego. A wy zakladacie maluszkom czapeczki? Bo nie wiem czy nie przesada jak upalKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia wrote:Apropo przegrzewania jeszcze ja zakłada na dwór czapeczkę cienka zawsze i skarpetki nawet jak same body na krótki rękaw do tego. A wy zakladacie maluszkom czapeczki? Bo nie wiem czy nie przesada jak upal
Ja zakładam pewnie też ja przegrzewam ale czapka na dwór musi być !!!
Niuniusia, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
To dobrze ze nie tylko moje dziecko w lato w czapie
Sluchajcie mam wrażenie nieraz ze mam za Malo pokarmu. A dzis byliśmy na ważeniu i przez tydzien przybrala 250 g i tyje tyle regularnie tygodniowo. Wszyscy mówią ze super ze na pewno się najadą piersią a mm dajemy malutko czasem z 70 ml na noc czasem wcale. Ale laktatorem po karmieniach malutko ściągam i wieczorami mala szarpie cyca jakby brakowało mleka...nie wiem o co kaman ale sie cieszę ze przybrala prawidłowoKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Mi położna nie kazała zakładać czapki na te upały. Za skarpetki też mi się oberwało. Mówi, że mam go ubierać tak samo jak siebie. I żebym sama się tak ubrała na to gorąco.I wczoraj go miałam bez czapki na mieście, widziałam te spojrzenia ludzi Już sama nie wiem.
Niuniusia mój też dobrze przybiera, a wczoraj wieczorem 2 godziny ryczał ,szarpał pierś i dokarmiłam sztucznym pierwszy raz. Dopiero wtedy usnął zadowolony. Ale z niego mega żarłok chyba jest...jusella lubi tę wiadomość
-
Juz nigdy nie uwierzę ze noworodek spi 20 h na dobę u mnie byly dni ze ona spala 4h hehe teraz jest trochę lepiej jak skonczyla msc. No wlasnie MirelS to tylko oznacza chyba ze są glodomorkami po prostu i chca wiecej niż nasze piersi produkują a produkują tyle ile powinny na dany okres jak widac.
Jeszcze słyszałam wersje od mojej ciotki 50-letniej ze mam chudy pokarm i dlatego mala ciągle glodna ale nie wiem ile w tym prawdyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:54
MirelS lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda!