X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was ale nie ma czasu się odezwać!;) Moja w tydzień przytyła równe pół kilo, a teraz to już pewnie z kilo! Widać że jest większa, a taka malutka była :)

Dziecko ma zimne rączki, nawet jak mu gorąco, temperaturę sprawdza się na karku dzidzi;)

Mu położna mówiła że może czasem tak pochrapywac i to normalne, żeby się nie martwić.

Czytałam że kikut powinien odpaść mdz 5-15dniem, dziś 11 a on się trzyma jak nie wiem!

Czy wasze dzieci też tak długo nie śpią? Raz dziebnir, wczoraj wstała o 7 i zasnęła dopiero o 14, a dzisiaj obudzila się o 10 i sobie tak leży i też pewnie już nie pospi ;)

jusella, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was ale nie ma czasu się odezwać!;) Moja w tydzień przytyła równe pół kilo, a teraz to już pewnie z kilo! Widać że jest większa, a taka malutka była :)

Dziecko ma zimne rączki, nawet jak mu gorąco, temperaturę sprawdza się na karku dzidzi;)

Mu położna mówiła że może czasem tak pochrapywac i to normalne, żeby się nie martwić.

Czytałam że kikut powinien odpaść mdz 5-15dniem, dziś 11 a on się trzyma jak nie wiem!

Czy wasze dzieci też tak długo nie śpią? Raz dziebnir, wczoraj wstała o 7 i zasnęła dopiero o 14, a dzisiaj obudzila się o 10 i sobie tak leży i też pewnie już nie pospi ;)

ug37e6ydmras9566.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak nie śpią niestety...moja wczoraj caly dzien przespala a dzis wlozona do łóżeczka o 10 i nie usnela jeszcze a minelo półtorej godziny. A nakarmiona przewineta smoka ssie i płacze tylko jak wypadnie i ja wkladam setny raz a ona leży ale nie śpi.. Juz ja tuliłam troszkę to przysypia na rękach a w łóżeczku pobudka. Ale nie mogę jej na rękach caly czas trzymać. Tym bardziej ze jesteśmy same a mąż wraca ok 16

TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymo też ma w nosie spanie :/ - dobrze, że w nocy śpi i tylko na karmienie wstajemy. Od prawie godzinki leży spokojnie i wpatruje się w kaczuszkę - w Empiku kupiliśmy Mu czarno - białe karty "Oczami maluszka" i uwielbia gapić się na obrazki - macha rączkami, coś tam do nich gada i niesamowite miny robi :-D.

A jeśli chodzi o nawilżanie skóry Dziecia - to Szyma smaruję masłem dla dzieci w skład wchodzi oliwa z oliwek, wanilia i olejek z rumianku. Bez barwników, parabenów i zbędnej chemii :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:47

ania181111, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja na bank przegrzewam. Tzn moja mama mi tu w kolko gada ze on nie ma tkanki tłuszczowej. I w nocy śpi w pajacu + body bez rekawkow i kocyk. W szpitalu tez mi go tak po porodzie ubrali i jeszcze skarpetki...

Katarek poszedł w ruch i gile wyciągnięte ;)

Jiz a ja myślałam, że tylko Marcel ma opcje czuwania zamiast spania. Dziś od 8:30 i dopiero zasnal w międzyczasie cyce i mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:46

Agness27 lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się ! Moja też nie chce spać :/ bozeee nic nie można zrobić :/
    A w domu taki porządek ze szok :P
    Powiem Wam ze też mam takie kryzysy ze mi się płakać chce :(

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh zostawiłam swojego z małą i musiałam wracać... Ogólnie mało co załatwiłam ale ok... Dzwonił do mnie bo mała płakała non stop i nie umiał sobie z tym poradzić.
    Jak mam mu pomóc by się tak na nią nie denerwowal i by sobie radził i żebym ja mogła na spokojnie gdzieś pójść? On mi na prawdę mega pomaga jak jest w domu ale więcej przy małej robię ja może to też kwestia tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:51

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithlinn gratuluje :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlin gratulacje!!!!!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn gratki!
    Naditta mój ma to samo z tym siusianiem akurat przy przewijaniu. Nie raz też zdarzyła się kupka. Raz to on, przewijak i nawet komoda była w kupie tak mu poleciało a my mieliśmy ubaw ;)

Położna mi też mówiła, że dzieciątkom nie sprawdza się rączek czy nóżek tylko szyję z tyłu. Jak ma mokrą tzn, że jest za ciepło ubrany.

Dunda chyba wszystkie Marcele tak wojują, bo mój też od rana nie śpi. Lulam go w wózku i dopiero coś zaczyna przysypiać ;)

W nocy miałam kryzys laktacyjny i znowu oboje wyliśmy. Podałam mu w desperacji mm i spokojnie mi przespał 4 godziny. Także od wczoraj ja też na noc dokarmiam.

Miłego dnia mamuśki ;)

P.S.Dopiero wczoraj odpadł nam kikut. Nareszcie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 12:36

Naditta, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS Ja też moja na noc mm dokarmiam bo ciężko by było :/

MirelS, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlin, gratuluję!

Mój też ma fazy czuwania, dobrze, że zwykle jest to rano, a nie w środku nocy. Teraz jak wstał o 8.30 to dopiero coś przysypia. Ale oczywiście, żeby nie było za różowo, to musi spać na mnie. Odłoze go, to ryk. Masakra, nic nie mogę w domu zrobić przez to. Ale widzę,że nie tylko ja tak mam. Może nasze maluszki jeszcze bardzo potrzebują bliskości :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Olcia86 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Ja nie trzymam sie scisle diety. Jak na razie nie mielismy problemow, ale wiem ze moga sie dopiero zaczac.
    Codziennie jem cos nowego i obserwuje jak mala reaguje, oczywiscie wszystko z rozsadkiem.
    Aniu moze faktycznie po kalafiorze ja bolal bo jest ciezkostrawny, ale jak to jest z tymi brzuszkami to juz sama nie wiem.

Piszecie ostatnio duzo o mm. Ja synka zaczelam dokarmiac mm jak skonczyl miesiac ale nie byla to w moim wypadku dobra decyzja- budzil sie tak samo czesto jak na cycka, i zaczely sie okropne kolki, tak ze ja dobrych wspomnien nie mam.

Jesli chodzi o sen i nocne karmienie to spi od ok 22 do 2/3, przebudza sie.zeby sobie pociumkac cycka i spi do 5/6, probowalamb ja budzic na jedzenie ale ma to w nosie. Przybiera ladnie, kupki kilka razy dziennie robi wiec chyba jest ok.

Czy waszym maluchom tez schodzi skorka? Bo mojej z brzuszka, z szyjki, z dloni i stupek.
    Jakich kosmetykow uzywacie do nawilzenia? Ja sie zastanawiam nad emolium- ponoc dobry. Teraz mam oilatum ale wcisneli nam w aptece taki z terminem waznosci 08.16 :/ dziady.

Jesli chodzi o kapiel u nas bez zmian- ryyyyyk :( :(

Ja używałam Emolium u mojego pierwszego synka - na pewno bardzo dobrze nawilża i jest sporo tańsze niż Oilatum. Pamiętam, że ten kobita w aptece mi strasznie to Oilatum wciskała. Teraz zamawiam przez internet w Melissie, bo tam wychodzi najtaniej. Emulsja do ciała 200 ml kosztuje 23 zł więc nie ma tragedii.

Olcia86
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo przegrzewania jeszcze ja zakłada na dwór czapeczkę cienka zawsze i skarpetki nawet jak same body na krótki rękaw do tego. A wy zakladacie maluszkom czapeczki? Bo nie wiem czy nie przesada jak upal

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Apropo przegrzewania jeszcze ja zakłada na dwór czapeczkę cienka zawsze i skarpetki nawet jak same body na krótki rękaw do tego. A wy zakladacie maluszkom czapeczki? Bo nie wiem czy nie przesada jak upal

Ja zakładam :) pewnie też ja przegrzewam :/ ale czapka na dwór musi być !!!

Niuniusia, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze nie tylko moje dziecko w lato w czapie :P

Sluchajcie mam wrażenie nieraz ze mam za Malo pokarmu. A dzis byliśmy na ważeniu i przez tydzien przybrala 250 g i tyje tyle regularnie tygodniowo. Wszyscy mówią ze super ze na pewno się najadą piersią a mm dajemy malutko czasem z 70 ml na noc czasem wcale. Ale laktatorem po karmieniach malutko ściągam i wieczorami mala szarpie cyca jakby brakowało mleka...nie wiem o co kaman ale sie cieszę ze przybrala prawidłowo

• Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na dwor zajladam czapeczke taka cienka, skarpetki ma w domu tez. A na noc raczej pajacyk i pieluszka bambusowa przykrywam. Sprawdzam zawsze po karku i nie miala nigdy spoconego, wiec chyba jest ok.

TP:02.07
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna nie kazała zakładać czapki na te upały. Za skarpetki też mi się oberwało. Mówi, że mam go ubierać tak samo jak siebie. I żebym sama się tak ubrała na to gorąco.I wczoraj go miałam bez czapki na mieście, widziałam te spojrzenia ludzi :P Już sama nie wiem.

Niuniusia mój też dobrze przybiera, a wczoraj wieczorem 2 godziny ryczał ,szarpał pierś i dokarmiłam sztucznym pierwszy raz. Dopiero wtedy usnął zadowolony. Ale z niego mega żarłok chyba jest...

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie spi od godz 11, marudzi i nie wiem o co jej dzis chodzi. W ogole to tez zauwazylam ze coraz mniej spi

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nigdy nie uwierzę ze noworodek spi 20 h na dobę u mnie byly dni ze ona spala 4h hehe teraz jest trochę lepiej jak skonczyla msc. No wlasnie MirelS to tylko oznacza chyba ze są glodomorkami po prostu i chca wiecej niż nasze piersi produkują a produkują tyle ile powinny na dany okres jak widac.

Jeszcze słyszałam wersje od mojej ciotki 50-letniej ze mam chudy pokarm i dlatego mala ciągle glodna ale nie wiem ile w tym prawdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:54

MirelS lubi tę wiadomość

‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ