X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was ale nie ma czasu się odezwać!;) Moja w tydzień przytyła równe pół kilo, a teraz to już pewnie z kilo! Widać że jest większa, a taka malutka była :)

Dziecko ma zimne rączki, nawet jak mu gorąco, temperaturę sprawdza się na karku dzidzi;)

Mu położna mówiła że może czasem tak pochrapywac i to normalne, żeby się nie martwić.

Czytałam że kikut powinien odpaść mdz 5-15dniem, dziś 11 a on się trzyma jak nie wiem!

Czy wasze dzieci też tak długo nie śpią? Raz dziebnir, wczoraj wstała o 7 i zasnęła dopiero o 14, a dzisiaj obudzila się o 10 i sobie tak leży i też pewnie już nie pospi ;)

jusella, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was ale nie ma czasu się odezwać!;) Moja w tydzień przytyła równe pół kilo, a teraz to już pewnie z kilo! Widać że jest większa, a taka malutka była :)

Dziecko ma zimne rączki, nawet jak mu gorąco, temperaturę sprawdza się na karku dzidzi;)

Mu położna mówiła że może czasem tak pochrapywac i to normalne, żeby się nie martwić.

Czytałam że kikut powinien odpaść mdz 5-15dniem, dziś 11 a on się trzyma jak nie wiem!

Czy wasze dzieci też tak długo nie śpią? Raz dziebnir, wczoraj wstała o 7 i zasnęła dopiero o 14, a dzisiaj obudzila się o 10 i sobie tak leży i też pewnie już nie pospi ;)

ug37e6ydmras9566.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak nie śpią niestety...moja wczoraj caly dzien przespala a dzis wlozona do łóżeczka o 10 i nie usnela jeszcze a minelo półtorej godziny. A nakarmiona przewineta smoka ssie i płacze tylko jak wypadnie i ja wkladam setny raz a ona leży ale nie śpi.. Juz ja tuliłam troszkę to przysypia na rękach a w łóżeczku pobudka. Ale nie mogę jej na rękach caly czas trzymać. Tym bardziej ze jesteśmy same a mąż wraca ok 16

TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymo też ma w nosie spanie :/ - dobrze, że w nocy śpi i tylko na karmienie wstajemy. Od prawie godzinki leży spokojnie i wpatruje się w kaczuszkę - w Empiku kupiliśmy Mu czarno - białe karty "Oczami maluszka" i uwielbia gapić się na obrazki - macha rączkami, coś tam do nich gada i niesamowite miny robi :-D.

A jeśli chodzi o nawilżanie skóry Dziecia - to Szyma smaruję masłem dla dzieci w skład wchodzi oliwa z oliwek, wanilia i olejek z rumianku. Bez barwników, parabenów i zbędnej chemii :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:47

ania181111, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja na bank przegrzewam. Tzn moja mama mi tu w kolko gada ze on nie ma tkanki tłuszczowej. I w nocy śpi w pajacu + body bez rekawkow i kocyk. W szpitalu tez mi go tak po porodzie ubrali i jeszcze skarpetki...

Katarek poszedł w ruch i gile wyciągnięte ;)

Jiz a ja myślałam, że tylko Marcel ma opcje czuwania zamiast spania. Dziś od 8:30 i dopiero zasnal w międzyczasie cyce i mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:46

Agness27 lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się ! Moja też nie chce spać :/ bozeee nic nie można zrobić :/
    A w domu taki porządek ze szok :P
    Powiem Wam ze też mam takie kryzysy ze mi się płakać chce :(

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh zostawiłam swojego z małą i musiałam wracać... Ogólnie mało co załatwiłam ale ok... Dzwonił do mnie bo mała płakała non stop i nie umiał sobie z tym poradzić.
    Jak mam mu pomóc by się tak na nią nie denerwowal i by sobie radził i żebym ja mogła na spokojnie gdzieś pójść? On mi na prawdę mega pomaga jak jest w domu ale więcej przy małej robię ja może to też kwestia tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:51

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eithlinn gratuluje :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlin gratulacje!!!!!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn gratki!
    Naditta mój ma to samo z tym siusianiem akurat przy przewijaniu. Nie raz też zdarzyła się kupka. Raz to on, przewijak i nawet komoda była w kupie tak mu poleciało a my mieliśmy ubaw ;)

Położna mi też mówiła, że dzieciątkom nie sprawdza się rączek czy nóżek tylko szyję z tyłu. Jak ma mokrą tzn, że jest za ciepło ubrany.

Dunda chyba wszystkie Marcele tak wojują, bo mój też od rana nie śpi. Lulam go w wózku i dopiero coś zaczyna przysypiać ;)

W nocy miałam kryzys laktacyjny i znowu oboje wyliśmy. Podałam mu w desperacji mm i spokojnie mi przespał 4 godziny. Także od wczoraj ja też na noc dokarmiam.

Miłego dnia mamuśki ;)

P.S.Dopiero wczoraj odpadł nam kikut. Nareszcie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 12:36

Naditta, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS Ja też moja na noc mm dokarmiam bo ciężko by było :/

MirelS, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlin, gratuluję!

Mój też ma fazy czuwania, dobrze, że zwykle jest to rano, a nie w środku nocy. Teraz jak wstał o 8.30 to dopiero coś przysypia. Ale oczywiście, żeby nie było za różowo, to musi spać na mnie. Odłoze go, to ryk. Masakra, nic nie mogę w domu zrobić przez to. Ale widzę,że nie tylko ja tak mam. Może nasze maluszki jeszcze bardzo potrzebują bliskości :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Olcia86 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Ja nie trzymam sie scisle diety. Jak na razie nie mielismy problemow, ale wiem ze moga sie dopiero zaczac.
    Codziennie jem cos nowego i obserwuje jak mala reaguje, oczywiscie wszystko z rozsadkiem.
    Aniu moze faktycznie po kalafiorze ja bolal bo jest ciezkostrawny, ale jak to jest z tymi brzuszkami to juz sama nie wiem.

Piszecie ostatnio duzo o mm. Ja synka zaczelam dokarmiac mm jak skonczyl miesiac ale nie byla to w moim wypadku dobra decyzja- budzil sie tak samo czesto jak na cycka, i zaczely sie okropne kolki, tak ze ja dobrych wspomnien nie mam.

Jesli chodzi o sen i nocne karmienie to spi od ok 22 do 2/3, przebudza sie.zeby sobie pociumkac cycka i spi do 5/6, probowalamb ja budzic na jedzenie ale ma to w nosie. Przybiera ladnie, kupki kilka razy dziennie robi wiec chyba jest ok.

Czy waszym maluchom tez schodzi skorka? Bo mojej z brzuszka, z szyjki, z dloni i stupek.
    Jakich kosmetykow uzywacie do nawilzenia? Ja sie zastanawiam nad emolium- ponoc dobry. Teraz mam oilatum ale wcisneli nam w aptece taki z terminem waznosci 08.16 :/ dziady.

Jesli chodzi o kapiel u nas bez zmian- ryyyyyk :( :(

Ja używałam Emolium u mojego pierwszego synka - na pewno bardzo dobrze nawilża i jest sporo tańsze niż Oilatum. Pamiętam, że ten kobita w aptece mi strasznie to Oilatum wciskała. Teraz zamawiam przez internet w Melissie, bo tam wychodzi najtaniej. Emulsja do ciała 200 ml kosztuje 23 zł więc nie ma tragedii.

Olcia86
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo przegrzewania jeszcze ja zakłada na dwór czapeczkę cienka zawsze i skarpetki nawet jak same body na krótki rękaw do tego. A wy zakladacie maluszkom czapeczki? Bo nie wiem czy nie przesada jak upal

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Apropo przegrzewania jeszcze ja zakłada na dwór czapeczkę cienka zawsze i skarpetki nawet jak same body na krótki rękaw do tego. A wy zakladacie maluszkom czapeczki? Bo nie wiem czy nie przesada jak upal

Ja zakładam :) pewnie też ja przegrzewam :/ ale czapka na dwór musi być !!!

Niuniusia, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze nie tylko moje dziecko w lato w czapie :P

Sluchajcie mam wrażenie nieraz ze mam za Malo pokarmu. A dzis byliśmy na ważeniu i przez tydzien przybrala 250 g i tyje tyle regularnie tygodniowo. Wszyscy mówią ze super ze na pewno się najadą piersią a mm dajemy malutko czasem z 70 ml na noc czasem wcale. Ale laktatorem po karmieniach malutko ściągam i wieczorami mala szarpie cyca jakby brakowało mleka...nie wiem o co kaman ale sie cieszę ze przybrala prawidłowo

• Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na dwor zajladam czapeczke taka cienka, skarpetki ma w domu tez. A na noc raczej pajacyk i pieluszka bambusowa przykrywam. Sprawdzam zawsze po karku i nie miala nigdy spoconego, wiec chyba jest ok.

TP:02.07
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna nie kazała zakładać czapki na te upały. Za skarpetki też mi się oberwało. Mówi, że mam go ubierać tak samo jak siebie. I żebym sama się tak ubrała na to gorąco.I wczoraj go miałam bez czapki na mieście, widziałam te spojrzenia ludzi :P Już sama nie wiem.

Niuniusia mój też dobrze przybiera, a wczoraj wieczorem 2 godziny ryczał ,szarpał pierś i dokarmiłam sztucznym pierwszy raz. Dopiero wtedy usnął zadowolony. Ale z niego mega żarłok chyba jest...

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie spi od godz 11, marudzi i nie wiem o co jej dzis chodzi. W ogole to tez zauwazylam ze coraz mniej spi

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nigdy nie uwierzę ze noworodek spi 20 h na dobę u mnie byly dni ze ona spala 4h hehe teraz jest trochę lepiej jak skonczyla msc. No wlasnie MirelS to tylko oznacza chyba ze są glodomorkami po prostu i chca wiecej niż nasze piersi produkują a produkują tyle ile powinny na dany okres jak widac.

Jeszcze słyszałam wersje od mojej ciotki 50-letniej ze mam chudy pokarm i dlatego mala ciągle glodna ale nie wiem ile w tym prawdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:54

MirelS lubi tę wiadomość

‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ