X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, najważniejsze żeby dziecko nie było głodne. A czy to Twoje mleko czy mm to już sprawa drugorzędna. Ty troszkę też wyluzujesz jak podasz małemu mm i się uspokoi i wtedy wszystkie będzie łatwiej, sama zobaczysz. Przez to samo przechodzę albo przechodzilam bo już się uformowało w miarę, teraz praktycznie w ogóle nie podaje mm a tylko swoje odciagniete. Nie dałabym rady inaczej, bo mój mały potrafi wisieć na cycku godzinę przysypiajac i tak potem jest głodny i wciąga spokojnie 60 ml z butli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 19:31

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Ejrene witaminy podajesz jedna kapsulke i zaraz druga czy w oddzielnych karmieniach ??

Podaje jedną po drugiej.

Sanna lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti mialam z malyn taka schodzaca skorke. To efwkt przenoszenia. Juz coli mowie co trzeba zrobic. Kupujesz masc cholesterolowa i nia smarujesz dziecko kilka razy dziennie. P w miedzy czasie kapiesz w emolientach np oilatun. Po kilku dniach kuracji do wanienki dodajesz nadmanganian potasu kilka krysztalkow i problem z glowy. Woda powinna byc lekko rozowa. Ten nadmanganian jest super w prYpadku potowek tez

Rana po cc tez mam dretwa i zgrubiala o tak narazie zosyanie. Hitem sa plastr y silikonowe ktore dobrze nosic jak najszybciej po zdjeciu szwow. Ja bede nosic od jutra czyli tydzien po zdjeciu.

jusella, Zonti lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga dziecko przestaje tak wisieć od około 4 miesiąca, bo mniej więcej od wtedy niektórzy zaczynają wprowadzać inne posiłki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa mam to samo identycznie z karmieniani i mnie tez to doluje. Polozna mowi ze dojadaja tak czesto dzieci przy upalach.. Ze poprostu chce im sie pic. . hemoroidy daja mi w kosc. Jutro jade po leki na recepte

Figa gratulacje! Czemu mialas cc?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    pytanie do tych z Was ktore maja troszke starsze dzieciaczki - kiedy one przestaja tak wisiec na cycku? moja dzis na mnie od 13 z niewielkimi przerrwami. mm tez nie pomaga szczegolnie... mam dola...

Pocieszam ze u nas po skończeniu 4 tygodnia u nas jest lepiej i po wprowadzeniu smoka. Teraz bez niego die nigdzie nie rusza jak wczesniej bez cyca. Musisz przeczekać jeszcze troszkę

Gagaga lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • aisa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    pytanie do tych z Was ktore maja troszke starsze dzieciaczki - kiedy one przestaja tak wisiec na cycku? moja dzis na mnie od 13 z niewielkimi przerrwami. mm tez nie pomaga szczegolnie... mam dola...
    Po około miesiącu, półtorej
    Stabilizuje się laktacja, dziecko przystosowuje się do życia po tej stronie brzucha, zaczyna się klarować plan dnia - wyznaczony przez dziecko, nie rodzica. Dziecko łapie nieźle pore dnia i nocy.

Pierwszy miesiąc życia dziecka jest nazywany IV trymestrem bo dziecko musi się nauczyć żyć w nieznanych sobie warunkach.

To że dziecko chce być przy cycu nie oznacza zawsze, że jest głodne tylko, że chce bliskości i ciepła rodzica. Trzeba Mu to dać, przetrwać pierwszy miesiąc a będzie dużo lepiej.

majeczka87, Ejrene, Gagaga, jusella, Naditta, Agness27, Sanna lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, Kijanka-no - łącze się w bólu.

Jeszcze moja matka mi powtarza ze jestem niedojrzala I czego się spodziewałam.

Dzieki Wam chociaż za wsparcie...

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Nowa, Kijanka-no - łącze się w bólu.

Jeszcze moja matka mi powtarza ze jestem niedojrzala I czego się spodziewałam.

Dzieki Wam chociaż za wsparcie...

Wszytskie takie rady mamusiek... To... Ja uslyszalam ze glodze dziecko ... Wiec co rusz to lepszy komentarz... A od drugiej jak powiedzialam ze daje cZasem mm ze je krzywdze wiec wnuczka nie odwiedza babc dla komfortu psychicznego matki...

Gaga moja tez wisi caly czas, ja opjam sie kamrmii i fematikerem i raz jest lepeij raz gorzej...
    Damy rade musimy ...

Dzisiaj byla u mnie moja siostra ktora rodzi za tydz, akurat mloda byla w fazie alfa ryku, po pol godzinie stwierdzila ze lekko nie mam, ale dzieki bogu ze byla przez te pol godz bo ja posprzatalam wstawilam pranie cos zjadlam...

Kijanka
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    A jak Wy ubieracie teraz Wasze skarby. W domu, na spacer i na noc? Bo ja chyba moje szkraba za ciepło ubieram i się zaziebil bo tak dziwnie charczy jak oddycha.

I jeszcze jedno pytanko jakiego mm używacie?

Ja na noc zakładam pajaca na dlugi rękaw i dodatkowo zawijam go w kocyk bo lubi cieplo :)
    Na dwór jak jest ciepło to body krotki rękaw i polspiochy i ciebki kocyk.
    Dodatkowo zawsze w wózku mam czapeczkę :)
    A temperaturę sprawdza sie na karku u dziecka bo mi polozna tlumaczyla ze raczki i nóżki u Malego dziecka będą zimne.
    A jak dziecku jest za gorąco czy zimno to jest niespokojne i placze.

Eithilinn Gratulacje :)<3

Ja dzis synkowi czyscilam nosek aspiratorem i widziałam jedna babke a więcej aspirator wyciagnal i od razu lepiej oddychal :)

A dzis miałam męczący dxien bo maly byl niespokojny ok 2 godz i dopiero po kąpieli sie uspokoił i zasnal a moje cycole troche odpoczną :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka-czyli mamy podobnie, tez do mnie siostra przyszła wiec wstawiam pranie.
    Mała teraz tez po 70 ml mm nie śpi tylko leży z otwartymi oczami. Na noc tez dam jej mm, teraz dla relaksu wypiłam kieliszek wina bo myślałam że zwariuje.
    Miałam jechać w weekend do mamy ale totalnie mi się odechciało po tym jak mi dziś nawrzucala.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzę, że nie tylko mój ma ostatnio fazę zawieszenia przy cycu. Nawet jak głodny nie jest. Possa dwa razy albo polize, ale cyc musi byc pod nosem.
    Przeczekam, bo włączyło mi się dopiero teraz, 10 dni po porodzie coś takiego,że najchętniej bym go z rąk nie wypuszczała ;)

jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teraz chyba już się ustabilizowała z jedzeniem i spaniem. Je, przed południem ma chwilę dłuższą aktywności, śpi. Coraz dłuższe ma też te drzemki. No i zaczyna się świadomie śmiać :)

jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama to już w ogóle marudziła że nie karmię piersią. Masakra.

My wit D podajemy rano.

Na brzuszek podajemy Delicol.

Dzisiaj poszliśmy na spacer. Wyszło nam ponad 9 km. Nogi mi w dupcie wchodzą.

Po drodze musieliśmy małą nakarmić bo się obudziła w porę karmienia i narobiła rabanu :D

Na kolację zjedliśmy kukurydze. Pycha!!!!!!

jusella, Gagaga, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Szymo też ma w nosie spanie :/ - dobrze, że w nocy śpi i tylko na karmienie wstajemy. Od prawie godzinki leży spokojnie i wpatruje się w kaczuszkę - w Empiku kupiliśmy Mu czarno - białe karty "Oczami maluszka" i uwielbia gapić się na obrazki - macha rączkami, coś tam do nich gada i niesamowite miny robi :-D.

A jeśli chodzi o nawilżanie skóry Dziecia - to Szyma smaruję masłem dla dzieci w skład wchodzi oliwa z oliwek, wanilia i olejek z rumianku. Bez barwników, parabenów i zbędnej chemii :-D

A jakiej firmy to maslo masz i gdzie kupiłaś no i cena ?:)

Mój tez juz tak nie śpi caly czas i w dzien nieraz jest próbkę uspania go bo chce tylko lulamia na rękach...Teraz zaczelam go odkladac w kocyku i zasypia ale nie zawsze :/

Ania ja tez juz dzis kryzys miałam bo nad ranem maly bardzo plakal i tylko noszenie na rękach pomagali i pod wieczór przed kąpielom znowu a tu jeszcze córce musiałam robic jedzenie ze nawet sama ledwo chwile dla siebie znalazłam.
    Ale gdy maly zasnal to w końcu odpoczelam i nawet głowę umylam bo w dzień to prawie wcale dla siebie nie mam czasu a mąż dopiero dzis wrócił to przynajmniej troche pomocy będzie:)

Kama pociesze Cie ze mój synek tez u męża często placze i tylko u mnie się upokaja..alw z czasem to minie .
    Z córką to samo bylo.Dziwcko czuje po zapachu mamę a szczególnie jak jest karmione piersią i czuje sie wtedy bezpieczne :)

Niuniusia ja tez cieniutka zakłada czapeczkę bo boje sie o uszka szczególnie ze mimo ze jest ciepło to wiatr tez wieje..

Naditta co do siusiania to ja to samo mam szczególnie jak młody poczuje mokra chusteczkę:)
    Zawsze ogrzewam ale i tak on czuje a wtedy siusia;).
    Teraz mam w pogotowiu zawsze tetre:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy stosujecie coś na komary?? Jeśli tak to co?

Mamy raida do kontaktu ale tak czytam po necie że nie zaleca się.

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, a jak karmisz na spacerach? Masz jakis podgrzewacz? Właśnie jestem na etapie poszukiwania czegoś takiego.

Dzisiaj zamiast husteczek mokrych do pupy używałam tylko takich Cotton balls zmoczonych w wodzie i mały nie płacze wtedy podczas zmiany pieluchy. Po prostu to zimno husteczek mu przeszkadza :)

Agness27 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła że po witaminie k może boleć brzuszek i żeby dawać rano k i wieczorem D żeby w nocy się nie męczyć.

Mam stracha, odciagnelam sobie z obu piersi ok 75ml, czyli mało bo wcześniej odciagnelam po 125-150ml, boję się że to coś na dole... leciała mi krew ale coraz mniej i teraz nie wiem czy wgl leci, zobaczymy rano.. po porodzie byłam łyżeczkowanie to chyba też mnie leci po tym? po apapie z 37,8 spadła mi do 37 czylam się dobrze ale po jakimś czasie znowu dostalam gorączki i mam dreszcze i bolala mnie głowa, nie wiem czy żadne dzisiaj, ryczeć mi się chce.. jutro do 13 jak mój wróci i nie BD miała krwi to jadę do szpitala, nie wiem co z małą, on sobie z nią nie poradzi, bo jak płacze to tylko przy mnie się uspokaja. Jak wstanę rano i nic nie będzie to zadzwonie do poloznej, może ona przyjść i mnie zobaczyć czy tylko przez telefon mi powie?

Sanna lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś jechać bo to nie żarty jeśli to coś ma dole. Moja znajoma leżała z dzieckiem w szpitalu więc może zapytaj czy w razie przyjęcia wezmą dziecko

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita ja robię tak źr biorę termos z gorącą wodą i biorę wodę dla niemowląt i przygotowuje ja w takich proporcjach by była od razu do spożycia. Mam zawsze przy sobie odmierzona ilość mleka mm w specjalnym pojemniczku. Wypije do wcześniej przygotowanej wody i gotowe :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ