X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli nie wieje albo wiatr jest ciepły i deliaktny to nie zakładam czapki. Skrpetki ma w domu a śpi przy upałach w body na krótki rękaw i skarpetkach. Jak jest chłodniej to zakładam jeszcze pajacyk.

Nasza padła :D

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostalam gorączki :(( od wczoraj miałam dreszcze a dziś w południe 37,5 tam na dole wszystko dobrze chyba, źle się też nie czuję więc nie przeziębienie, myślę że to. Poprzez nawał pokarmu, wczoraj mnie trochę cycki bolały, niedawno sobie odciagnelam i zobaczymy, do szpitala musiałaby jechac godzinę, więc poczekam do jutro może... co myślicie?

ug37e6ydmras9566.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest zastój czy jak to tam sie nazywa? Wtedy masz gorączkę.to przy tym się brało liście kapusty nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:34

esoni lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie przyzapaleniu piersi to temp. powyżej 38 st. Taka temp. jak masz to jeszcze nic złego - może gorąco jest i przez to może być podwyższona. Jak się będzie dłużej utrzymywać to najlepiej skonsultować to z lekarzem. A teraz nic nie robić albo profilaktycznie coś przeciwzapalnego możesz wziąć - paracetamol czy ibuprofen.

TheForfie lubi tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rączki czy nóżki nie są wiarygodnym wyznacznikiem czy dziecku jest ciepło. Zwłaszcza na początku, zanim dziecko jeszcze złapie swoje pierwsze fałdki.
    My staramy się nie przegrzewać małego, bo to równie niedobre. Teraz np. w mieszkaniu mam 27 stopni i mały leży na tacie w samej pieluszce. A i tak jest cały mokry. W nocy śpi w body z krótkim rękawem i przykrywam go pieluszką bambusową, ona ma takie fajne właściwości termo. No zimno mu nie jest raczej. Dzieciom też nie jest łatwo w upały.

Naditta, jusella lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to zapalenie piersi?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieci z każdym dniem będą spać coraz krócej, a dłuższe chwilę aktywności będą.

Moja leży właśnie w pampersie przykryta tetrą. W nocy body na krótki rękaw i kocyk. Czapki nie zakładam ani w domu ani na dworze. Mimo że tak jest ubrana, to wychodzą jej potówki na buzi. Pod głową ma tetrę w razie jak uleje i może to od tego.

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom <3

Niech się dzieciaczki zdrowo chowają :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zażyj sobie coś przeciwgorączkowego.
    Mój też śpi właśnie w samym pampersie i super sprawdza się pielucha bambusowa w te upały ;) i tak też ma potówki na szyi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 17:03

• Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez tydz po porodzie mialam taka temp. Organizm jest zmeczony, wychodzi niewyspanie, a tu dodatkowo jeszcze produkcja mleka to tez na pewno wysilek. Mi pomagal patacetamol:)
    Co do mleka to ja tez uslyszalam pyt. czy moje mleko nie jest za malo tluste. Wiec zapytalam czy mam pic olej zeby bylo bardziej tluste.

Niuniusia, TheForfie lubią tę wiadomość

TP:02.07
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to zapalenie piersi jak temperatura :/ ibuprofen zarzyj i okłady z kapusty albo lodu na cyce.
    Wasze dzieci też jak się denerwują i płacze to się poca? ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 17:30

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Noo to zapalenie piersi jak temperatura :/ ibuprofen zarzyj i okłady z kapusty albo lodu na cyce.
    Wasze dzieci też jak się denerwują i płacze to się poca? ??
    Ania ja nie zauwazylam ale może twojemu maluszkowi po prostu jest gorąco i podczas płaczu wiadomo jeszcze cieplej sie robi jak sie zdenerwuje.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do tych z Was ktore maja troszke starsze dzieciaczki - kiedy one przestaja tak wisiec na cycku? moja dzis na mnie od 13 z niewielkimi przerrwami. mm tez nie pomaga szczegolnie... mam dola...

• nowa! Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dziś to ja przechodzę kryzys. Karmię co chwilę małego tak jak kazała mi położna problem w tym że Jakub pije bardzo krótko 6-10 min po czym zaczyna się bardzo denerwować i tak ciągnie sutka i puszcza po czym zaczyna płakać później przystawiam go do drugiej piersi i jest ta sama sytuacja. I ogólnie jak ma chwile na czuwanie to tylko nie płacze jak jest na rękach, niekiedy tylko chwilę poleży i ogólnie krótko śpi. Tej nocy od 1 co chwile musiałam do niego wstawać i marudził przez sen. Wygląda jakby był głodny a ja jestem zmęczona płaczem i załamana bo nie wiem jak sobie z tym poradzić. teraz dałam mu 60 ml mm to od razu usnął i mąż go wziął na spacer. Nie chciałabym go dokarmiać mm ale brakuje mi już sił.
    Na dodatek po porodzie wyszedł mi hemoroid niedawno się schował ale nadal odczuwam dyskomfort przy wypróżnianiu i dzisiaj pojawiła się krew. jestem tym wszystkim podłamana. Cały czas chce mi się płakać, że każdy lekarz czy położna mówią że mleko matki jest najlepsze a ja zaczynam się łamać.
    Wczoraj znowu byliśmy na badaniu krwi i małemu nie spada żóltaczka więc dostaliśmy skierowanie do szpitala oczywiście od razu rozpacz, na szczęście zbadali go miernikiem i wynik wyszedł mniejszy i nie zostawili nas.

Jeśli chodzi o ubieranie małego to staram się go lekko ubierać w te upały i nie nakładam mu czapeczki jeśli nie wieje a i tak ma całą buźkę w potówkach.

• Sanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak odróżnić potowki od trądzika niemowlęcego ?? Nas polozna nastraszyli ze to trądzik a ja bardziej obstaje przy potowksch

74di4z174lr410ce.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Dziś to ja przechodzę kryzys. Karmię co chwilę małego tak jak kazała mi położna problem w tym że Jakub pije bardzo krótko 6-10 min po czym zaczyna się bardzo denerwować i tak ciągnie sutka i puszcza po czym zaczyna płakać później przystawiam go do drugiej piersi i jest ta sama sytuacja. I ogólnie jak ma chwile na czuwanie to tylko nie płacze jak jest na rękach, niekiedy tylko chwilę poleży i ogólnie krótko śpi. Tej nocy od 1 co chwile musiałam do niego wstawać i marudził przez sen. Wygląda jakby był głodny a ja jestem zmęczona płaczem i załamana bo nie wiem jak sobie z tym poradzić. teraz dałam mu 60 ml mm to od razu usnął i mąż go wziął na spacer. Nie chciałabym go dokarmiać mm ale brakuje mi już sił.
    Na dodatek po porodzie wyszedł mi hemoroid niedawno się schował ale nadal odczuwam dyskomfort przy wypróżnianiu i dzisiaj pojawiła się krew. jestem tym wszystkim podłamana. Cały czas chce mi się płakać, że każdy lekarz czy położna mówią że mleko matki jest najlepsze a ja zaczynam się łamać.
    Wczoraj znowu byliśmy na badaniu krwi i małemu nie spada żóltaczka więc dostaliśmy skierowanie do szpitala oczywiście od razu rozpacz, na szczęście zbadali go miernikiem i wynik wyszedł mniejszy i nie zostawili nas.

Jeśli chodzi o ubieranie małego to staram się go lekko ubierać w te upały i nie nakładam mu czapeczki jeśli nie wieje a i tak ma całą buźkę w potówkach.

Nowa mam dokladnie to samo a i nasze dzieci w podobnym wieku moja 3 tyg i 5 dni, koja wogole nie ma faz czuwania albo ryczy albo spi albo je... Ja dokarmiam raz dziennie, dzisiaj bylam tak zmeczona ze dalam jej o 13:30. Butelk le po godzinie wiszenia na cyckach wypila 80 ml i zasnela do 17:00 teraz sie obudzila i albo placze albo wisi na cycku i tak na zmiane.... Nie mam szans aby cokowiek zrobic... A i sama jestem bo maz w pracy i wroci dopiero jutro...

Kijanka
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanko no moze dwa O jakiej porze podajecie wit D i wit K ? I czy macie sposoby na problemy z brzuszkiem ? Niby kupa jest ale rzadko i widać ze go meczy od wczoraj podaje kropelki biogai

74di4z174lr410ce.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna Szymon miał trądzik niemowlęcy - krostki na buzi dość spore z ropą. Trądzik to nic strasznego - to przez nasze hormony. Wystarczy przemywać buźkę gazikiem namoczonym w przegotowanej wodzie. Można też, jak krostek jest bardzo dużo posmarować na noc sudokremem. Ja tylko wodą przemywałam i już Szymciowi prawie zeszły - jeszcze tylko jedna została.

Sanna lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Cześć dziewczyny,

Położna mi tłumaczyła że około 3 tygodnia dziecko ma skok rozwojowy i potrzebuje więcej pokarmu, i nasze cyce muszą się przystosować do zwiększonej produkcji i właśnie wtedy mogą wystąpić problemy z karmieniem. Polecała femaltiker na rozbujanie laktacji.

Ja czapki nienzakładam jak jest ciepło, bez przesady :) w gondoli dziecko jest osłonięte wręcz ma tamncieplej niż my prowadząc wózek. Położna też nienkqzała ponkąpaniu czapkinzakładać, tylko włosy osuszyć tak że tego też już nie robimy.

Ja D i K podaje rano.

Sanna, jusella lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene witaminy podajesz jedna kapsulke i zaraz druga czy w oddzielnych karmieniach ??

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ