X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Czemu 3tydz najgorszy? U mnie 2 leci i też długo nie śpi, dzisiaj od 5 do teraz ;)

Dla mnie ze wzgledu na kryzys laktacyjny, ktory ciezko przechodze...

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :*

• kama005 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny damy radę :) głowy do góry.

Nasza jak poszła spać po 23 tak wstała o 3, potem coś po 5 i po 7. Udało mi się ją ululac i zjeść śniadanie.

Jedziemy dzisiaj do znajomych na działkę. Ponad godzina drogi. Zobaczymy jak to wyjdzie.

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Karolajn gratulacje!!!!

Chyba ostatnia zostałam!!

Nie ostatnia :) Jeszcze ja, mało pisząca, podglądająca :D

Sanna, Agness27, kot_bury, basia7777 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Dziewczyny damy radę :) głowy do góry.

Nasza jak poszła spać po 23 tak wstała o 3, potem coś po 5 i po 7. Udało mi się ją ululac i zjeść śniadanie.

Jedziemy dzisiaj do znajomych na działkę. Ponad godzina drogi. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Ja to się boję jeszcze z moją jedzic :/
    daj znać jak podróż ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś zabrala juz dziecko na zakupy do jakiejś galerii czy większego sklepu? Ja nieraz mam ochotę pojechać kupic nowe ciuchy ale chyba jest jeszcze za mala

Agness27 lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam tylko w spożywczym z dzieckiem na takie bardzo szybkie zakupy.
    Dziewczyny, wzbudziłam synka, ale więcej tego nie zrobię. Bo okazało się, że nie był wcale głodny. Pociumkał 2 razy i spowrotem spać. Jednak dziecko da znać jak głodne, a jak nie głodne to i tak nic nie zje, więc bez sensu budzić.

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - jak rośnie to nie budz. Ja padłam i dopiero się obudziłam, moja śpi (jadła ok.7.3p) i tez jej nie budzę bo to bez sensu, wtedy nie zje a będzie wkurzona.

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dzielne mamy :)

Gratuluje serdecznie mama które urodziły :)
    Ja tez byłam na małych zakupach w sklepie spożywczym. Wczoraj byłam nawet u fryzjera z Aurelka :) ufarbowałam włosy , obcięłam. A mała pięknie spała :) potem z moim partnerem poszliśmy na lunch którego pożałowałem wieczoram bo mała bolał brzuszek :/ wiec nosiłam ja w chuście do polnocy. Zjadła i spała do 4. Ptem pobudka o 6.30 i po jedzeniu spałyśmy do teraz :) teraz sie karmimy :)

Wczoraj byłam z siebie bardzo dumna bo pierwszy raz nakarmiłam mała bez dokarmiania i spała potem 3,5 godziny wiec sie najadła. Za to pozniej przez ból brzucha była tylko wielka awantura przy cycu i juz przez cała noc podawałam tylko mm. Czy któraś z was wie jak długo pozostaje w cycu pokarm po tym co zjadłysmy ? Bo jeszcze boje sie nakarmić mała cycem po tej wczorajszym bólu brzucha.

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Czy któraś zabrala juz dziecko na zakupy do jakiejś galerii czy większego sklepu? Ja nieraz mam ochotę pojechać kupic nowe ciuchy ale chyba jest jeszcze za mala

My byliśmy w Ikei i w Silesi jak Szymo miał 2 tygodnie. Zabraliśmy wózek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:29

Agness27 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w szpitalu się z położnymi śmiałyśmy, że z doświadczenia wiemy, że jak dziecko śpi to niech śpi i nie budzimy go :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:33

jusella, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też korci żeby podjechać do jakiejś galerii handlowej ale wysyłam mojego na razie. On też na razie nie chce jej brać do centrów handlowych.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:

Ja to ze swoim juz bylam kilka razy w galeri :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)Gratki dla nowych mam!
    My się rano zerwaliśmy z małym do labo na badania krwi. Popołudniu wyniki i mam nadzieję,że bilirubina już jest ok. Nowa jaki poziom ma Twój maluszek, że chcieli Was kierować do szpitala?
    Poza tym była dziś położna i pysio ma już 4400 g. Położna odradza mi podawanie mm, bo skoro tak ładnie przybiera na piersi tzn, że to mu wystarcza. A szarpanie piersi wg niej jest spowodowane bólem brzuszka. Wczoraj zwymiotował to co wypił z butli - już chyba był przekarmiony.Nie wiem już co mam jeść żeby go brzuszek nie bolał.

Ja bym się nie odważyła jeszcze brać go do galerii - setki ludzi = miliony bakterii itd...Już się dość wysiedziałam z nim w szpitalu. Chodzę z nim tylko do spożywczych. A jak będę chciała na zakupy to odciągnę mleko i zostawię go z moją mamą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też polozna odradzają mm ale co robić jak dziecko wyje.. i tak ją dostawiac na żądanie - tj co godzinę.

Galerie handlowe to faktycznie siedlisko bakterii - ja poczekam z tym chociażby do szczepień

Nie mam dziś nawet kiedy włączyć laktator :( mam też bóle mięśni i goraczke-nie wiem czemu, mąż uważa że ze stresu...

• Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację z tym budzeniem. Była właśnie u mnie położna i w nocy kazała karmić na żądanie. W dzień co 2-3 h. Maly dzisiaj ma wagę urodzeniową, więc przybiera :)
    W 6 dni 250 g.

Pauli, Ty ciągle karmisz ta metoda,.która dostałaś od laktatorki? Mi dzisiaj położna kazała karmić przy niej i powiedziała, że źle trzymam małego, pokazała inny sposób i rzeczywiście mały jadł lepiej. Ale myślałam że mi ręce odpadną. Mówiła, żebym nie odciagala a tylko cyckiem, bo się wykończe. Odciaganie też wymaga czasu. No ok tylko synek jadł teraz cycka ciągle przez chyba 2 godziny, a i tak musiał dostać butelkę bo chciał sobie ręce zjeść. Masakra, wykończą mnie te problemy z karmieniem. Już nie wiem jak robić żeby było dobrze...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:35

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam ze budzicie dzieci na cycka to wam zazdroszczę! Moja to nie chce spać :/ ciągle by przy cycku spała .
    Ehhh

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak staram sie karmić na 3 razy po 10 minut ale rożnie to wychodzi. Do przystawiania to tez nam taka metodę od położnej i chwyta raczej ładnie. Ale czasem sie denerwuje i nic z tego. :/ wczoraj mieliśmy sukces a dzis porażka za porażka :/ i tak kończy sie butla z mm. Ja juz nie mam siły odciąga po każdym karmieniu ograniczam sie do 3 razy dziennie. Ogólnie wykańcza mnie psychicznie to karmienie. Mam ochotę zrezygnować. A z drugiej strony chciałbym jeszcze ja pokarmic :) w przyszłym tygodniu przyjeżdzają do nas moi rodzice i nie chciałbym siedzieć ciagle z cycen na wierzchu bo albo karmie albo ściągam :/
    Oficjalnie mam dosc i chce ni sie płakać.

Mała od rana bolał brzuch wiec była zawiązana w chustę do tej pory. A ja dalej jestem w piżamie. Nie było czasu na prysznic.
    Musze iść jeszcze do apteki wykupić receptę na mini pigułkę antykoncepcyjna. Receptę dostałam do razu w szpitalu ze wskazaniem branka od 21 dnia. Zeby byc zabezpieczona przed kolejna ciąża.

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli też chce antykoncepcję stosować Ale w szpitalu nie pytalam o nic więc nie wiem Jak to będzie przy kp .
    Nie martw się kochana My tez mamy przeboje z karmieniem :/ :(

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:

Niuniusia ja juz 5 dni po porodzie bylam w urzedzie wojewodzkim po czym pojechalam z mala do ikei do obiad :p wiec ja od poczatku z nia jezdze :p

Niuniusia lubi tę wiadomość

Kijanka
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ