X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli a można brać tabletki przy karmieniu? Chyba że są jakieś specjalne :-)

Z tego co pamiętam z mlekiem matki składniki pokarmowe ok 6 godzin i się tracą

Uffff to sama nie zostałam ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli- współczuję ale rozumiem, mam to samo i powoli wariuje, będę odchodzić od piersi. Bo i mnie i Mała to wykonczy.

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja receptę na te pigułki dostałam od razu w szpitalu. Nawet o nie nie pytałam :) przyszedł lekarz i powiedział ze tu jest recepta na tabletki które mogę brać przy karmieniu piersią. Mam wizytę kontrolna u ginekologa 8 tygodni po porodzie wtedy mogę sie zdecydować na wkładkę albo inna formę :) teraz dla mojego bezpiecznstaa mam brać te pigułki od 21 dnia po porodzie. Wydaje mi sie ze tu w Belgii to standard poprostu wypisują receptę i tyle :)

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, ja czuję się dokładnie tak samo. Jeden wielki koszmar. I też za tydzień przylatują moi rodzice.
    Ja walczę, bo wiem jak cenne dla niego jest moje mleko. Ale już mi brakuje sił...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez walczą jak mogę o to mleko. ale cieżko jest nie powiem. Cały dzien jestem sama mój partner wraca po 18.30 z pracy. A dzis mała sie ode mnie nie odkleja. Dziękuje po 100 kroc wynalazcy chusty. Bez niej nie byłabym wstanie nic zrobic :/ nawet nie mam jak pokarmu ściągać bo po karmieniu nie jestem w stanie jej odłożyć.

jusella lubi tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś była ostatni raz położna. Mała waży 4700 g i od najniższej wagi przybrała 1570 g w 5 tygodni, urodzeniową przebiła o 1060 g. Taki mały pulpet mi rośnie. Powiedziała, że nie mam się denerwować, że tyle przybiera, bo tak w tej pierwszej fazie życia może być, a potem się ustabilizuje. Poza tym wszystko ok.

Gagaga, Agness27, jusella lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego jak wstał o 8.30 dopiero odłożyłam do łóżeczka. Już mnie ręce i kregosłup bolą.
    Chyba też był zmęczony tą walką z cyckiem i zasnął.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Dzień dobry ;)Gratki dla nowych mam!
    My się rano zerwaliśmy z małym do labo na badania krwi. Popołudniu wyniki i mam nadzieję,że bilirubina już jest ok. Nowa jaki poziom ma Twój maluszek, że chcieli Was kierować do szpitala?
    Poza tym była dziś położna i pysio ma już 4400 g. Położna odradza mi podawanie mm, bo skoro tak ładnie przybiera na piersi tzn, że to mu wystarcza. A szarpanie piersi wg niej jest spowodowane bólem brzuszka. Wczoraj zwymiotował to co wypił z butli - już chyba był przekarmiony.Nie wiem już co mam jeść żeby go brzuszek nie bolał.

Ja bym się nie odważyła jeszcze brać go do galerii - setki ludzi = miliony bakterii itd...Już się dość wysiedziałam z nim w szpitalu. Chodzę z nim tylko do spożywczych. A jak będę chciała na zakupy to odciągnę mleko i zostawię go z moją mamą.
    MirelS jak wychodzilismy ze szpitala to mial 9,35 i co go pediatra widziala to mowila ze zolty wkoncu dala skierowanie na krew i wyszlo 9,8 wtedy dostal skierowanie do szpitala bo po.dwoch tygodniach zamiast zmalec to wzroslo. W szpitalu neonatolog zrobil badanie skory miernikiem i wyszlo 8,4 wiec kamien z serca. Ogolnie jesli poziom bilirubiny dlugo sie utrzymuje moze to swiadczyc o jakiejs infekcji.
    Jesli chodzi o wyjazdy to moze w galerii jeszcze nie bylam z Jakubem ale na zakupy typu biedronka z nami jezdzi.
    Dzisiaj kolejny dzien walki z karmieniem niedawno maly usnal po kilkunastu proba gg uspania i karmienia. Ja juz nawet misia szumisia kupilam zeby czyms.go uspokac.
    Wizyte u ginekologa pierwsza mam 10 i wtedy poprosze o tabletki.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez dzis niespokojna. Co przyśnię to po 20 minutach obudzi ja wypadnięcie smoka, ulanie mleka, czy puszczenie bąka. Wczoraj mieliśmy gości do 2 w nocy. Przy takim maluszku nie nadaje sie do przyjmowania gości bo jestem padnieta. Oni poszli spać i spali do południa a ja 3 godziny snu dzis

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja musiałam Malego do galeri wziac do ccc bo chciałam buty kupic na lato i do pepco no i nie miałam z kim go zostawić. ale u nas akurat galeria nie jest aż tak uczeszczana jak w warszawie czy w gdańsku bo jest mala :)
    A tak to do sklepu chodzimy szybkie zakupy i spacer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 15:57

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta widzę ze u nas podobne problemy z tym karmieniem.
    Dziewczyny możecie poradzić jakich podgrzewaczy do butelek używacie bo nie planowałam zakupu a musze sie jednak zaopatrzyć. Bo w nocy podgrzewanie butli to masakra.

September lubi tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli a nie lepiej termos z ciepłą wodą i zalewasz jak potrzebujesz oczywiście jeśli chodzi o mleko w proszku ;-)

Zonti lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to ze często odgrzewam moje ściągnięte mleko i z lodówki zanim odgrzeje to sie chwile schodzi. Bo zanim czajnik nastaje poren butla do kubeczka itd to mała krzyczy. Pomijając ze z nią na rękach ro nie jest najbezpieczniejsza opcja z gorącym czajnikiem itd.

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pd 3 dni szuka podgrzewacza, ciężko znaleźć coś sensownego.

Nie mam już siły, pół dnia dzisiaj przepłakałam.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez niespokojny dzien mamy... od 8 rano tylko 3 drzemki po godzinie...

Niuniusia jacys nie powazni goscie siedziec u was do 2 w nocy wiedzac ze macie noworodka w domu... szok!

Niuniusia lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne ze dwu tygodniowe dziecko nie chce spac? Mija juz pięć godzin od ostatniej tylko godzinnej drzemki a ona dalej marudzi. W nocy tez malo spi bo jak obudzi sie na karmienie to potem dwie godziny walki zeby zasnela. Padam na pysk.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Naditta szukam czegoś sensownego i nie mogę znaleść :/ ech widzę ze poraz kolejny mamy ten sam problem. Moja mała po całym dniu na rękach albo w chuście cudownie padła i pięknie spi w wózku. Akurat jak wrócił tatuś :p normalnie cały dzien nic sie nie dało zrobic bo mała była przybetonowana do mnie :/

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tam samo, dziś od 5 rano nie spała, o 13 mój wrocil i ja trochę wzial, bo ja taką padnieta byłam, aż mnie głowa bolała, ale w ciągu 2h pospalam może z pół godz, bo zadzwonili tescie żeby mój jechał i pomógł m trawę skosic.. i zostałam z nią znowu sama, na szczęście już się tak weczyla że zasnęła od razu i ja też, po 2h snu czuje jakbym przespała całą noc, nakarmilam ja i dalej śpi, ale ulga :)

Ją byłam w galerii ale tak na szybko żeby się nie obudziła i przejazdem bo w pzu byliśmy z nią

Ją nie wybudzam mojej w ogóle, budzi się sama raz po 2 h a raz po 4h, raz chcieliśmy wybudzić na kąpiel, to ona ma taki sen że dopiero jak w wodzie zanuzylismy to się rozbudził, tak to oczek nie mogła otworzyć ;)

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Czy to normalne ze dwu tygodniowe dziecko nie chce spac? Mija juz pięć godzin od ostatniej tylko godzinnej drzemki a ona dalej marudzi. W nocy tez malo spi bo jak obudzi sie na karmienie to potem dwie godziny walki zeby zasnela. Padam na pysk.

Moja też mało spi :/ masakra poprostu ... też mam dość . U nas na ogol jest tak ze jak przysniedłużej w dzień to w nocy pobudki robi niezle:/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:
    Ja tez Naditta szukam czegoś sensownego i nie mogę znaleść :/ ech widzę ze poraz kolejny mamy ten sam problem. Moja mała po całym dniu na rękach albo w chuście cudownie padła i pięknie spi w wózku. Akurat jak wrócił tatuś :p normalnie cały dzien nic sie nie dało zrobic bo mała była przybetonowana do mnie :/

Jedyny nam odpowiadający znalazł mąż z Medeli. Co z tego, jak prawdopodobnie go już nie produkują, bo nawet na stronie producenta go już nie ma... Wszystko pod górkę.
    Mój mąż wrócił z pracy i zastał obraz nędzy i rozpaczy: Ja zalana łzami, podpięta pod laktator, obok śpiący potomek (dopiero co zasnął).

Jujka lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ