X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas jakby wszedł mój partner chwile wcześniej to zastałby podobny widok bi tez sie zdarzyłam spłakac po karmieniu i ściągałam pokarm.
    Naditta który model Medeli was zaontersowal ?

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u gina. Wszystko jest ok, mogę zacząć ćwiczyć. Mam receptę na dwa miesiące na tabletki anty, ale nie wiem jeszcze czy wykorzystam.
    Ogólnie to się okazało, że mam jeszcze szwy rozpuszczalne w środku, o których nie wiedziałam. Jeden mi wyciągnęła i teraz coś mnie tam szczypie :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych nocy Dziewczyny... ;)
    Do usłyszenia 24-1 :)

jusella lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:
    No to u nas jakby wszedł mój partner chwile wcześniej to zastałby podobny widok bi tez sie zdarzyłam spłakac po karmieniu i ściągałam pokarm.
    Naditta który model Medeli was zaontersowal ?

Nawet nie wiem, bo to mój mąż grzebał w temacie. Tylko mi mówił, jakie ma funkcje itd. Ten miał wszystko czego nam trzeba. Najbardziej popularny jest Tommie Tippie, ale dla mnie to porażka, bo to tak samo co podgrzewać w kubku.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwszy raz od urodzenia przespala az cztery godziny! Szok.

Gagaga, kijanka_88, Agness27, jusella, MirelS lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie karmienie po 4 godzinach bo po trzech nie dało się dobudzic. Oczywiście jak mąż wrócił to dziecię po całym dniu darciu japy usnelo i on teraz żartuje ze nie rozumie moich łez bi to przecież aniołek :/

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i wyje , to znaczy już nie alr jeszcze kilka godzin temu ... u mnie w szpitalu jest straszny nacisk na kp ja wolałem dokarmiać żeby e rozkręcać laktacji , ale dziś położne wręcz zaczęły wymagać żebym to robila nie dały mi mleka , więc mały płakał a ja razem z nim . Bolą mbie sutki ... mam nadzieję że wyjdziemy dsis do domu... ta noc jest jeszcze tak długa Masakra ...

kijanka_88 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital ptlrzetrzymaj a w domu możecie karmić sie jak będzie ci wygodnie. Większość mam dokarmia z tego co słyszę i co w tym złego jesli dziecko najedzone.

Moja spala od 22 do 3:30. Ale dostala 90 ml mm bo darka i szarpała sie niesamowicie przy cycu bo Malo juz wieczorem leciało.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    A ja siedzę i wyje , to znaczy już nie alr jeszcze kilka godzin temu ... u mnie w szpitalu jest straszny nacisk na kp ja wolałem dokarmiać żeby e rozkręcać laktacji , ale dziś położne wręcz zaczęły wymagać żebym to robila nie dały mi mleka , więc mały płakał a ja razem z nim . Bolą mbie sutki ... mam nadzieję że wyjdziemy dsis do domu... ta noc jest jeszcze tak długa Masakra ...

Przepraszam pulubilam bo chcialam cytowac
    Karolajn na te sutkito maltan, bedzie lepeiek i nakladki, ja w szpitalu pamietam oddalam mala na noworodki dokarmic bo mnie tak sutki bolaly ze nie umialam wytrzymac :(.
    Wiele razy juz tu pisalam ze nie rozumiem terroru laktacyjnego i trgo ze na sile probuje sie nam udowodnic ze ktos jest lepszy lub gorszy. Mamy wybor jedna walczy o kp, druga chce przejsc na mm, trzecia odciaga byle byc szczesliwym... W ostatecznoscipoprosc kogos zeby Ci mm przyniosl w szaszetce z rossmana i tyle

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie zrozumieć tego terroru laktacyjnego - nie chcą dawać mleka, lepiej żeby się dziecko darlo. Co za dramat.

Trzymam kciuki żeby Was wpisali dziś!

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest ktoś z Katowic lub okolic? Może jakiś spacer w tygodniu?

Kijanka
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu poprosilam meza zeby w aptece kupil mi takie male juz zrobione mleko bebiko 1, bo oczywiscie byl ten sam problem- ja bez mleka, ona mega glodna, kazdy tylko chce zeby piersia karmic. Plakac mi sie chcialo. Dzis jesteśmy juz tylko na butelce i nie żałuje.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córkę rodzilam na Bródnie to nie chcieli dawac mleka a tu w Malborku maly raz mi sie darl w nocy jak sie okazalo po ogorku malosolnym to sama polozna przyniosła mi mm bo myślała ze glodny a jego brzuszek bolal i nie mogl jeść...

Chore te zasady w szpitalach..
    Ja na szczęście trafiłam do bardzo fajnego albo poprostu dobre zmiany sie trafiły ;)
    Jedna polozna to nawet filmiki ni dala jak układać dziecko i nawet ich nie oglądałam bo nie miałam kiedy.
    Dzis sobie zerkne ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią czy wy tez macie problem z wyproznianiem???
    Kurczę ja pije dużo wody i jeszcze gorzej jest mi sie załatwić niz jak w ciąży gdy brałam żelazo.. :/

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Kurczę ja pije dużo wody i jeszcze gorzej jest mi sie załatwić niz jak w ciąży gdy brałam żelazo.. :/

oooj tak, wspomagam sie sliwkami

Kijanka
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    ojej ja też mam ten problem :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    MirelS jak wychodzilismy ze szpitala to mial 9,35 i co go pediatra widziala to mowila ze zolty wkoncu dala skierowanie na krew i wyszlo 9,8 wtedy dostal skierowanie do szpitala bo po.dwoch tygodniach zamiast zmalec to wzroslo. W szpitalu neonatolog zrobil badanie skory miernikiem i wyszlo 8,4 wiec kamien z serca. Ogolnie jesli poziom bilirubiny dlugo sie utrzymuje moze to swiadczyc o jakiejs infekcji.

Kochana kontroluj go jeszcze,bo wiem z doświadczenia, że miernik jest mniej dokładny niż badania krwi. Mały miał w szpitalu mierzony poziom na dwa sposoby.Przy wypisie miał 11 wg krwi, a miernik pokazywał 10. Ogólnie mam wrażenie, że mamy od początku podobne problemy. Najpierw skracające się szyjki, a później żółtaczka u dziecka. Niech już będzie dobrze wreszcie. Ja czekam na wynik jednak do poniedziałku, ale widzę i pediatra stwierdziła, że już się ładnie odżółcił. Przy wypisie mówili żebym się nie martwiła delikatnym zażółceniem,bo przy karmieniu piersią może się utrzymywać do 6 tygodni.

I ogólnie dzień dobry!
    Miałam tragiczną noc.Marcel poszedł spać o północy, a później pobudka co godzinę tak do 4. Od rana dopiero teraz mi śpi. Ma kolkę jak nic. Czekam na te niemieckie krople. Znajoma mamy ma przywieźć. Daję Delicol, ale chyba nie pomaga. Bardzo się biedactwo pręży.
    Z trawieniem raczej nie mam problemów. Boli mnie za to pęcherz dalej :/

Dalile macierzyństwo Cię tak pochłonęło, że zero odzewu od narodzin Zosi? ;)

Spokojnego dnia!

• MirelS Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:

chore...U nas w szpitalu dawali takie gotowe buteleczki Bebilonu albo Nan + smoczek. To Twoja sprawa jak będziesz karmić. Ja na Twoim miejscu wysłałabym męża do apteki po mleczko. Wg nich lepiej żeby głodne dziecko było ?

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS to tj u nas twoje dziecię spi :) U nas też ewidentnie kolki ja męczą :/ co to za niemieckie krplople ? Gdzie można zamówić ?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krople Sab Simplex

ania181111 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ