X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk też gdzieś zaginęła...

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zajęte dziećmi;)

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak jak Milcia pisze - Sab Simplex. Można zamówić przez net, ale podobno nie są tak dobre jak te sprowadzane. Najlepiej poprosić kogoś kto jeździ do Niemiec. Jak nie masz nikogo takiego to mogę spróbować załatwić i Tobie i przesłać jak coś, bo w sierpniu przyjeżdża kuzyn mojego męża z Niemiec :)

Lilo się na fb chociaż odzywa ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS to bardzo poproszę ! :)
    Bo mała też ma kolki i nie dajemy już rady :(
    Jaka jest ich cena ???

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Lilouk też gdzieś zaginęła...

tez o niej dzisiaj myslalam...

jusella lubi tę wiadomość

Kijanka
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    MirelS to bardzo poproszę ! :)
    Bo mała też ma kolki i nie dajemy już rady :(
    Jaka jest ich cena ???

kochana nic jeszcze sama nie wiem,bo to mama mi załatwiła nawet bez mojej wiedzy (już dawno podejrzewała u niego kolkę). Jak dostanę i się dowiem jaka cena to się z Tobą skontaktuję :) ale lepszych kropelek podobno na ten problem nie ma.

ania181111 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena 1.5 roku temu na polskie złote była 35 zł, a teraz 40 podobno. Są jeszcze czeskie pod tą samą nazwą, ale niemieckie podobno bardziej skuteczne. My w nocy je podaliśmy, bo był problem z kupą przez 2 h i poskutkowało, bo się uspokoiła i zasnęła na ponad 3 h.

Agness27, jusella, MirelS lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam że te kropelki San dają mocno rade.
    Ja daje małej Delicol i Espumisan, ale nie jestem przekonana czy to działa ja

• Naditta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście, mocno się tutaj przerzedziło... szkoda :(

Panna truskawka, przeszłaś już całkiem tylko na mm?

Położna wczoraj kazała mi karmić małego w nocy na żądanie i budził się tylko raz, o 2.30, po 4.5 h snu. Potem już pobudka o 7. To to ja rozumiem :) mamusia dzisiaj wyspana i jakoś lepiej to wszystko wygląda :)
    Wczoraj za wszelką cenę chciałam go karmić tylko cyckiem, zapłaciłam za to niepokojem u synka, był jakiś pobudzony i marudny, chyba wyczuł mój nastrój i łzy. Więcej nie popełnie tego błędu. Karmienie piersią tak - ale nie za wszelką cenę...

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ten terror laktacyjny. Niektóre szpitale glodza a inne nie...

Ja dzisiaj już nie wiem co robić. Mam dość. Mała od 8 aktywna i nie wiem o co chodzi. Raz się porozglada a zaraz jest płacz, wrzask i tak w kółko. Zrobiłam sobie kawę kolejna bo już nie mam siły...
    Za ponad godzinkę jedziemy w gości i a nadzieję że padnie...
    Teraz chwilę śpi (chyba się jednak trochę zmęczyla ale tylko czekać jak się obudzi)

Nadrabiam was pomału bo wczoraj byliśmy u znajomych na działce. (nasza byla najgrzrczniejsza)

Jeszcze dzisiaj chyba mam jakiś problem. Z drogami moczowymi. Jeju co za dzień!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 14:22

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia a te szwy co Ci zostały to bardziej w pochwie miałaś czy na zewnątrz ??
    Ja zauwazylam ze tez mi nitka ze środka pochwy wystaje i dopytam w poniedziałek poloznej czy się rozpuści czy trzeba będzie usunąć bo nie chce by wrosla :/

Dziewczyny pewnie chca sie nacieszyć Maluszkani dlatego milczą ;)

My wczoraj gości mieliśmy dzis kolejni a jutro koleżanka do mnie z rodzinnych stron przyjeżdża :)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    kochana nic jeszcze sama nie wiem,bo to mama mi załatwiła nawet bez mojej wiedzy (już dawno podejrzewała u niego kolkę). Jak dostanę i się dowiem jaka cena to się z Tobą skontaktuję :) ale lepszych kropelek podobno na ten problem nie ma.
    Jak się dowiesz to daj znać koniecznie!
    Skoro pomagają to trzeba spróbować !

MirelS lubi tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta tak ja juz tylko podaje mm.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS obserwuje swojego synka bo z tym zartow nie ma ale widze tez ze raczki i nozki ma juz ladne jasne tylko buzka i troche brzuszek jeszcze trzyma. Mam nadziej ze bedzie juz dobrze.
    Dzisiaj pierwszy dzien maly jest spokojniejszy i dluzej spi niz pol godziny :-) jak nie spi to staram sie go czesto przystawiac do piersi by nie byl glodny i by normalnie zaczal przybierac w tygodniu ma byc u mnie polozna i jesli dalej bedzie kiepsko przybieral to przechodze na mm. Bola mnie sutki az dzisiaj z jednego krew leciala tak jest podrazniony czego sie nie robi dla dziecka.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness, w środku bardzie są. Ale nawet nie wiem ile ich jest.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

My po wizycie dziadków. Marysia, jak zawsze jest grzeczna tak teraz dala czadu :) Non stop cyc, odłożona do łóżeczka po 20 minutach znowu zaczynała marudzić. Od 9 do 14 spała może 3 razy o 20minut :(
    Teść jeszcze się wyperfumował jakby na dancing miał iść a nie do noworodka w odwiedziny.
    Jak tyło poszli wywietrzylismy mieszkanie, Malutka zjadła i spała ponad 2 godziny, teraz tez zjadła i odlot.

Ja karmię piersią i tez mam problem z 2 w toalecie. A po samym porodzie (cięciu ) bez czopka się nie dało. I też pije 3-4 litry wody dziennie.
    A te śliwki to suszone jecie czy świeże?

Dziewczyny, strasznie współczuję wam i maluchom tych kolek. Maleństwa się męczą a wy razem. Moja dziś nie mogła kupki zrobić i tez widocznie ja brzuszek bolał bo była całkowicie nieodkladalna. Tylko rączki i cyc :/

Pytanie do dziewczyn po CC. Krwawicie jeszcze? Ja jestem 16 dni po cięciu i praktycznie czysto. Nie mam temperatury, bolacego brzucha i nie wiem czy tak może być czy lepiej iść do lekarza? Planowa wizytę mam 4 tyg po porodzie ale może lepiej byłoby się wybrać wcześniej. W poniedziałek będzie położna to zapytam ja jeszcze.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam odwrotny problem - co prawda w szpitalu długo musiałam czekać na "2" i bałam się, ze czopkami będę się musiała posiłkować, ale poszło gładko - nawet chyba za bardzo. Od wyjścia ze szpitala mam coś na wzór biegunki - raz dziennie ale prawie jak syn, czyli luźny stolec ;D myślałam że to normalne, ale widzę, że Wy tu macie problem zupełnie w druga stronę.

Ale wczoraj w nocy musiałam wstawać w nocy co godzinę i biec na kibelek :/ nie wiem co mnie tak przeczyscilo, ale trzyma do tej pory. Staram się dużo pić żeby się nie odwodnić...

Jeszcze na dodatek zauważyłam, że też właśnie wkładka czysta od wczoraj i nie wiem czy mam się martwić czy nie...

Plus - mam pytanie do Was - małemu od wczoraj schodzi skóra - zauważyłam, że na rączkach i na brzuszku tak mu się łuszczy skóra - myślicie, że to normalne? Wasze pociechy tez tak miały? Czymś to smarować?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To łuszczenie się skórki jest normalne. U nas szczególnie łuszczyła w zgieciach nadgarstków i na kostkach nóżek.
    My od początku kapalismy w emolientach ale ostatnio odstawilismy wszystkie kosmetyki i myjemy Manię tylko w szarym mydle. Może malutka nie pachnie tak ślicznie, ale jej skóra jest w lepszej kondycji. I ten rumień jakby mniejszy.

Analiza to ty się ciesz, że nie masz zaparć, chociaż ostra biegunka to tez nic fajnego. A z tym krwawienie to się obserwuj. Mi lekarz po zdjęciu szwów zalecił kompres z lodu na brzuch 3 razy dziennie. I fakt trochę więcej tego krwawienia było, ale teraz już chyba koniec bo nawet lód nie pomaga.

A i zapomniałam się pochwalić, że wczoraj odpadł nam kikucik :) Mamy juz ładny pępek z dziurką :)

jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, wypróbuj te silikonowe nakładki na sutki.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj zaczyna odchodzić czop...niestety ale żółto zielony więc muszę wziąść namatycyne bo jakaś infekcja jeszcze do tego jest... Kurde. Będę raczej sierpniowka, ale oby przyszły tydzień i już mieć to za sobą :-)

Aha i chyba imię wybrałam.... Olaf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 18:23

Agness27, Gagaga, TheForfie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ