X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness karol marudzi jak ma dużo wrażeń przez dzień i wieczorem nieraz przyspieszam kąpiel o pół godziny bo po 6 jest już zmęczony i widzę ze nie może zasnąć a kapiemy się zwykle o 7 :)

Dziewczyny tak międzyczasie zapytam czy orientujecie się kiedy można dziecię motac w nosidełko? Chciałbym sobie sprawić a raczej karolowi :) możecie polecić jakieś dobre? Bo chciałabym na allegro zamówić a wiadomo tam nie pomacam i nie sprawdzę :) wiem ze chusta najlepsza ale mi chodzi o to żeby Karola wziąć na szybko z samochodu na miasto a jechać i na mieście wiązać chustę to nie bardzo jak planuje szybkie zakupy :P

U nas dzisiaj bardzo nudno oprócz wizyty u babci :) karol juz po skoku i zrobiło się - tfu tfu - dziecko aniołek :) potrafi ponad pół godziny leżeć na leżaczku i gadać do zabawek, poleżeć chwile sam w łóżeczku, nie domaga się już tak noszenia na rękach a wieczorami się kapiemy i pięknie idzie spać bez krzyków :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn a myślałaś o chuście kółkowej? Bardzo prosto i szybko się instaluje Dziecia w niej.
    Jeśli chodzi o nosidła to może Tula? http://www.babytula.pl/pages/jak-wybrac-nosidelko-chuste

Ja czekam aż mój Królewicz na karmienie się obudzi i też spać idę.
    Spokojnej nocki nam i naszym Maluszkom życzę :-D

Agness27 lubi tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie sie obudzila i karmie. I tez zaraz sama idę spać. Codziennie sobie obiecuje ze pójdę spać razem z nią ok 20 ale zawsze to kolacja to pranie, prasowanie itp.
    Śmiejemy sie z mężem bo ubrana dzis jest do spania w świąteczny pajac z reniferem i wygląda przeuroczo :) dostałam ubranek od przyjaciólki jej córka to grudnioweczka i dala mi ubranek po niej w tym cieplutkie pajace r.62 tylko na święta. A ze do świat wyrośnie to teraz zakładam bo tak zimno hehe

Moja tez wieczorami marudzi zazwyczaj ze zmęczenia po całym dniu

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2016, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    @Katrin a czulas ze synek byl faktycznie często napięty i prostowal nóżki, raczki? Moja jest mega pobudzona zawsze przebiera nóżkami i rączkami. Ale pediatra nie widzi problemów z napięciem. Tez pate razy z brzuszka fiknela na plecki.

Przez ostatnie kilka dni tak.Niuniusia ja myślę że musisz uważnie przyglądać się Kornelci.u nas jeszcze dwa tyg temu (jak Tymek miał 2,5 mca) pediatra powiedział ze jak na ten okres rozwoju to takie odginanie a nawet asymetria są jeszcze normalne,ale teraz dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.wczoraj jeszcze ćwiczyliśmy z Małym i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy te ćwiczenia (pomagaliśmy mu się rozluźnić) ale Tymus zasnął o 21 i obudził się dopiero teraz a nie tak jak przez ostatnie kilka dni co godzinę albo dwie.

• Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2016, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek jak nie utnie sobie drzemki po karmieniu to zawsze jest marudny:) my mamy nosidełko babybjorn właśnie na takie okazje szybkich wypadów,w domu z niego nie korzystamy.nosidła tulą są cudowne tylko przed ich zakupem polecam spróbować Dzieciaczka włożyć w jakiekolwiek nosidełko i sprawdzić czy w ogóle zaakceptuje taką pozycję bo jednak tulą to dość spory wydatek i szkoda by bylo żeby wyladowalo w kącie;)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak zaśnie ok 20 to obudzi sie pierwszy raz po 4-5 godzinach I potem co 2-3 godziny I tak spimy nieraz do 9 rano. Tylko w dzień ucina drzemki po pol godziny. Wiec kurcze mysle ze wsxystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 03:34

• Mambella Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas ciężka noc, pobudki co 2h ale głodny nie był, a teraz synek sobie leży gada uśmiecha się a ja ledwo siedzę a dom trzeba dziś ogarnąc. U nas w dzień drzemki są różne kilka razy zdarzyło sie że spał ponad godzinę między 9 a 10 a później po 15 nawet 2h, a czasami łapie drzemki 5minutowe i już wyspany i zadowolony.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widzę że troszkę są kosztowne. Nawet używane z tula są w cenie. No zobaczę :D na szkole rodzenia odradzali nosidełka ale nie będę go nosić w nim ciągle tylko wypad na zakupy to chyba inna bajka? o chuście kółkowej nie słyszałam, muszę się wczytać w temat :) Przyznam się że ogranicza mnie niestety budżet :/

Niuniusia jeśli Cię coś martwi to pytaj śmiało pediatrę. Lepiej wyjść na przewrażliwioną mamuśkę niż coś olać i żałować :) Ja wychodzę z założenia że w pysk nie dadzą ewentualnie się dziwnie popatrzą :D Ja pytałam położną i pediatrę o każdą plamkę, krostkę, jak nóżka wydawała mi się dziwna, itp - położna już mnie znała a pediatra tylko się śmiała ze mnie że wszystko znajdę ale lata mi to :P Na następnej wizycie poproszę ją żeby popatrzyła na pępuszek bo dziwnie wygląda, jakiś głęboki z czymś w środku jakby jakaś kulka a że mieliśmy przeboje z pępuszkiem bo odpadł dopiero w 3 tygodniu i 4 dniu to wolę popytać :)

Nie żebym szukała chorób mojemu dziecku, zwracam uwagę tylko na to co wpadnie mi w oko i po prostu rozwiewam wątpliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 08:51

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness, mała dobrze reaguje. Ona jest w takim wieku, że do końca nie rozumiała co i jak. Teraz ją głaszcze po główce, przynosi smoczek albo podaje mi butelkę. Nie robi jej krzywdy. i cieszę się, że jest taka różnica wieku, bo przynajmniej uniknęłam pytań "a skąd się biorą dzieci" ;)

Evanlyn, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn masz 100% racje. My we wtorek szczepienie z którego akurat sie cieszę bo dopytam co mnie martwi. Nieraz tez nie chce wyjść na panikare ale o zdrowie dziecka to nawet trzeba pytać.

Evanlyn, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem październikową mamusią 2016 i mam do was pytanie.
    Czy któraś z was rodziła na Karowej w Warszawie? Jeśli tak, czy może po krótce opisać swoje doświadczenia? Może być na priv.

Za 3 dni- 26.09. jadę na IP na Karową na indukcję porodu (w połowie 38 tygodnia), ze względu na moją mutację genu MTHFR oraz ze względu na powiększoną nerkę u synka (wczoraj wyszło na usg). I trochę się stresuję i indukcją i tym jak w ogóle poród na Karowej przebiega. Słyszałam, że głównie się tam leży, a ja chciałabym rodzić w ruchu, chodzić, korzystać z prysznica i piłki. Czy można pić? A jeśli nie, to czy dają kroplówkę nawadniającą? Przeraża mnie to. Miałam rodzić na Inflanckiej, ale z powodu mutacji i nerki synka, zostaję na Karowej (tu prowadzę ciążę). Dzięki za info.

Założyłam wątek o porodzie na Karowej. Bardzo proszę o wypowiedzi.
    adres wątku: https://bellybestfriend.pl/forum/porod/porod-na-karowej-w-warszawie,11138.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 14:31

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Mój Mały elegancik w strojach na chrzciny.za miesiąc zobaczymy który będzie lepiej lezal :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f607baa3b605.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5beb0ba104dd.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81027b054afc.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f16f7fceb410.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 15:37

Evanlyn, Niuniusia, stokrotka2013, jusella, Ejrene lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness ale przystojniak :D bardzo podobny do Twojej córeczki, nie wyparliby się siebie :D

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn myślę, że chusta kółkowa będzie akuratna tylko musisz szukać ze splotem skośno - krzyżowym i na pewno nie z Zaffiro Womar (mam i nie polecam). Popatrz na olx albo na allegro. Albo może chusta elastyczna? Jak tylko na krótkie wypady to będzie też świetna - wiążesz w domu, na sobie a potem tylko Dzieciątko wkładasz :-D i cenowo spoko wychodzą. Musisz se przemyśleć sprawę.

Ja wczoraj zamówiłam swoją chustę i śniła mi się w nocy :-D. Oj, nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie. Tak po cichutki liczę na to, że jutro już będzie u mnie ale najbardziej prawdopodobny jest dopiero poniedziałek :-(

Evanlyn lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes ale ładne :)

Łeb mi pęka od rana. Cholerna pogoda.

Mała śpi sobie teraz. Wstała ok 7:40 zjadła skupkala się, zmusiłam ja do leżenia na brzuchu i stwierdziła że czas pójść spać ;) leń mały.

Ja wypiłam już kawkę, właśnie jem sałatkę z tuńczykiem na śniadanie.

Mój M jeszcze śpi ale zaraz go pogodnie z psem bo ja nie zamierzam iść.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też głowa zaczęła w nocy boleć :/ ech mogłam wczoraj posprzątać

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po tragicznej nocy...maly się obudził o 12 zjadł i w płacz.prężył sie i wyginal,płakał albo stękał i tak do rana...dopiero po 5 juz bezsilni włożyliśmy go do fotelika i odpłynął w 10 sekund.rehabilitantka zabronila nam umieszczania go w foteliku jeśli nie jedziemy autem.rano po jedzeniu dalej płacz, po pól godzinie wrzasku i bujania w wózku zasnal na 20 minut...teraz w końcu odespal,pospal dwie godziny ale często sue budził i musiałam go tulić na rękach.to wzmożone napięcie nas wykończy,dzisiaj nawet nie ma jak poćwiczyć z nim bo po jednej próbie płacz.w nocy nawet nie mogliśmy nosić go na rękach bo tak sie prężył i wyginął.mam nadzieje,że ta rehabilitacja mu pomoże bo nie mogę patrzeć jak się męczy.i jeszcze czeka nas mega ciężki tydzień - w poniedziałek neurolog,we wtorek szczepienie,w srodewusg główki i brzuszka.nie wiem jak my to przetrwamy :(

• jusella Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin - przytulam mocno i trzymam kciuki, żeby było lepiej :-).

Ja próbuję zabrać się za szarlotkę ale jakoś mi nie po drodze :-P, chyba tylko zagniotę ciasto i pójdziemy na spacer :-).

Miłego dnia Kochane :-)

• Mambella Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Jusella ja też miałam robić szarlotke, tylko o czym zapomniałam? O jabłkach ;-)) my dziś po wizycie u neurologa i naszczęście jest ok, wszystkie odruchy malca w normie odpowiednie do wieku. Pytałam się o splaszczenie główki i powiedział że główka ciągle się jeszcze modeluje i się nie martwić delikatnymi odgneiceniami bo się jeszcze zmienk, musimy minimalnie do roku brac witaminę d bo ma duże ciemiaczko i może długo się zrastać . U nas noc też nie ciekawa, może to skok, bo i rano był marudny a został z tatą na kilka godzin bo miałam wizytę u gina, stwierdził że jestem idealna do cc bo się wszystko pięknie zagoilo ;-)) aaa i mój synek dziś kończy 2 miesiące! kiedy to zlecialo??

stokrotka2013, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie... Często mówicie że pediatra mówił że ma napięcie lub się wycina czy główka coś nie halo... Ja byłam tylko u mojej lekarki ogólnej i pytałam czy mam iść do pediatry... Mówi że nie. Tylko ona go nie sprawdzała napieciowo.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ