Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Evanlyn tu jest chusta na olx z Lenylamb http://www.olx.pl/oferta/chusta-do-noszenia-dzieci-lenny-lamb-3-6m-100-bawelna-kolor-kasztan-CID88-IDhv1C1.html#39ded5735f za 99 zł (używana) albo ta z Natibaby http://www.olx.pl/oferta/chusta-natibaby-CID88-IDhLQDW.html#6828ace0d8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 22:55
Evanlyn lubi tę wiadomość
-
Kama ja już za Szymciem nie nadążam . Ostatnio oprócz tego, że maruda to jeszcze stwierdził, że godzina 1sza w nocy to idealna pora na godzinne pogaduchy z matką . Doszłam do wniosku, że pilnuje bym za bardzo się nie nudziła albo, stwierdził że za dobrze mi idzie ogarnianie wszystkiego i jak już opanowałam sprzątanie, obiad, spacer i kąpiel (wszystko w jednym dniu) to awansował mnie na wyższy level i jeszcze dołożył mi nocne manewry i wieczorne koncerty . A takie spokojne Dzieciątko miałam
Sanna, stokrotka2013, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kama moja w nocy odpukać ale śpi bardzo dobrze. Jak zaśnie ok 20 to wstaje 9 rano. W tym budzi się ze 3-4 razy na karmienia ale zaraz zasypia z powrotem. I tak pierwszy raz wstanie po 4 godzinach a pozniej tak co 3 wstaje.Ale w dzień nie pośpi dluzej niż 30 minut. I ma tylko ze 4 drzemki. A to malutko. Dlatego ja nic nie mogę zrobić w domu bo jak śpi to tylko zdążę zjeść i odsapnąć. Ale za to w nocy się wysypiam.
Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Mamy które chrzcza w październiku, kupiłam mojej sukieneczkę i cienkie bolerko na dlugi rękaw jest w zestawie. Ale co jeszcze do kościół zakladacie jakas kurteczke? Bo szkoda mi kasy żeby dokupowac jakąś pelerynkę biała tylko na jeden raz. Ale chyba nie pójdzie w białej sukience i sportowej kolorowej kurtce...
I jeszcze drugie pytanie
Do kam kp. Ostatnio pisałyście ze piersi są jak flaki. Ja wcześnie jak miałam przerwy miedzy karmieniami a szczególnie w nocy to mleko przybieralo i robily sie aż takie nabrzmiałe twardawe. Teraz mam tak ze wstalam do karmienia a ostatnio karmiłam o 12 w nocy i piersi jak flaki. Ale mala cis tam piła sobie...czy o takich piersiach mówiliście czy po prostu mam coraz mniej mleka...Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość
[/url]
Cześć dziewczyny u nas Pawełek od tygodnia przesypia prawie cała nic od 20/21 spi az do 4:30 a w ciagu dnia prawie wogole ma tylko takie drzemki czy to skok ? Czy powinnam sie martwić? Co do ko to moje piersi w nocy twardnieją wiadomo duża przerwa miedzy posiłkami a w ciagu dnia sa miękkie tak jakby w nich mało mleka bylo
jusella, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
Niuniuśnia dokładnie o takie cycuszki chodzi - flaczki pełne mleka .
U nas na szczęście noc super - 1,4 i 6ta karmionko (nocne pogaduszki tym razem Ziutek mi darował ) 6:45 pobudka na masażyk brzuszka i kupę, śniadanko i po woli Królewicz mój odpływa.
Pranie wstawione, wsunęłam na szybko szarlotkę i robię nic.
Miłego poniedziałku Dziewczynki Drogiestokrotka2013, Niuniusia, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość
-
My właśnie brzuszkujemy Piotruś lubi oglądać świat z tej perspektywy za to nie lubi jabłek bo robi po nich zielone kupki ze sluzem i to czy surowe czy w cieście itp.
Też potwierdzam cycki miekkie i mleczko w nich jestWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 14:57
Evanlyn, jusella lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Jusella, stokrotka uff przywrocilyscie mi nadzieje zeby mala dostawiac dalej u nas drzemka. Noc super. Moja gwiazda coraz więcej sie smieje od rana uśmiech od ucha do ucha. I coraz częściej słyszę ze jest podobna do tatusia ale co tam...niedlugo będziemy robic synka i pewnie będzie odwrotnie hihihi
Evanlyn, jusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
[/url]
Hej u mnie noc też fajna, Filip usnąl o 20, najwyraźniej nie dojadl bo przebudził się na jedzenie po 22, a pozniej 3,30 ale tu już nie mógł usunąć i wzięłam go do łóżka i się obudzilismy przed 8. Chciałabym trochę zmienić dzień, bo jak wstaniemy ok 8 to mamy chwilę zabawy, jedzonko, znowu zabawa i ok 10 drzemka 30 min później ten sam rozkład i znowu drzemka 30 min a czasami i 5 min. A dopiero ok 15,16 idzie spać na dłużej, a chciałabym żeby i przed południem pospał dłużej, bo pozniej widac ze jest zmeczony i czasami mjsze lulac, nosic az usnje,tylko nie wiem jak się do tego zabrać, jak go przeciągnąć. Wiem że to moje widzimisię a maluch jak będzie chciał to i tak pójdzie spać na tyle ile potrzebuje. Macie jakich pomysł, jakieś doświadczenie?
-
Niuniusia my będziemy robili córeczkę nastepną synek jest podobny do mnie a córeczka mam nadzieję że wda się w tatusia
Jusella dzięki wielkie nie pomyślałam żeby szukać w innym rejonach Polski i po prostu pytać czy możliwa jest wysyłka na allegro szukałam i były nawet nowe poniżej stówki ale wydawało mi się to podejrzane że takie tanie skoro te bardziej znane zaczynają się od 300 zł a kupić jakiś shit to nie sztuka chyba się zdecyduję w końcu na chustę i ciul
Wczoraj byliśmy na zakupach dla Karola znalazłam na olx paki dla chłopaka i kupiliśmy mu ponad 30 sztuk ubranek za 40 zł same next, h&m, kapphal i inne bardziej znańsze marki bo panienka chciała się pozbyć ich z mieszkania i do tego za 40 zł kombinezonik na późną jesień/wczesną zimę który "rośnie razem z dzieckiem" jestem przezadowolona Karol też sprzedawała też nosidełko z firmy której Jusella nie polecałaś (Womar) ale mówiła że jak wezmę wszystko to da mi go za 20 zł więc grzech nie wziąć, nie wypróbować na własnej skórze
U nas dzisiaj bardzo słonecznie i względnie ciepło, Karol ma bardzo dobry humorek i wybieramy się na bardzo długi spacer żeby nadrobić cały tydzień Tatusia dzisiaj nie ma z nami bo w dwudniowej delegacji jest i czeka nas samotna noc chyba przekabace dzisiaj Karola do naszego łóżka
Również potwierdzam flaczkowate dystrybutorki mleczkajusella, Niuniusia, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
A jeszcze a propo spania. Wczoraj była teściowa, i Filip po dłuższej aktywności nakarmiony ziewa więc mówię do męża żeby włożył go do wózka, dal smoka to może usnie, i on go lula,buja,potrzasa filip ziewa, zawzięcie ssie smoka a teściowa podeszła i jak zaczęła nadawać nad nim, buziaczki,cmokanie,guganie a Filip co, rozbudził sie i oczy jak 5zł i ona z uśmiechem ze jemu spać się nie chce. No myślałam że mnie coś trafi a mój mąż oczywiście nie zwróci uwagi. W ogóle jak wcześniej przyjeżdżała to miała pretensje ze dziecko śpi, jak byśmy na złość przed wizytą usypiali. Albo w lato w upaly wiecznie sie wymadrzala ze on nie ma skarpetek, ze rączki zimne, że nóżki zimne, ze nie przykryty jak na dworze 30stopni grrrr.. Wiem że jest w nim zakochana bo to pierwszy wnuczek ale tak mnie ona irytuje że aż musiałam się wygadac, bo mąż oczywiście nie widzi w tym nic złego.
Evanlyn, jusella lubią tę wiadomość
-
Mamabella lubię jako psychiczne wsparcie
Dziadkowie już tak mają u mnie tak robi teściu. Jak Karol jest śpiący to jemu się zbiera żeby z nim dyskutować, albo jak wychodzimy gdzieś np śpieszymy się do lekarza to będzie klęczał przed nim na podłodze jak w foteliku siedzi i zaczepia go a ja stąpam z nogi na nogę i czekam aż skończy bo nie jestem z tych co potrafią "coś powiedzieć" hehe ale to jeszcze nic, najlepsze było jak wracałam z nim ze spaceru albo z miasta z syreną bo był już wygłodniały na maxa a dziadziu co? stanie koło nas i guga do niego "czemu płączesz, ojejej nie płacz" itp, itd teraz mnie to bawi bo umiem powiedzieć że idziemy jeść czy coś ale wtedy to mało mi piana nie leciała z ust z nerwówjusella lubi tę wiadomość
-
O rany dziewczyny jak ja to znam! Moi teściowie nie maja w ogóle wyczucia.
Raz ich zaprosiliśmy zeby wieczorem przyjechali. No to myślałam ze wpadną ok 18 zeby i z Kornelka pobyć. A oni przyjechali ok 21!!! Mala juz usypiala a oni wparowali zaczęli do niej gadać...ja mowie żeby jej nie zabawiali bo teraz jest spanie i my ją przed snem wyciszamy bo inaczej nie uśnie. A po nich splynelo co powiedziałam. Mala w końcu tak zaczela płakać nie mogla usnac a oni sobie poszli na piwko z synem a ja co?? Musiała z godzinę malutka usypiać.
Albo teksty mówią ze nie można tak dziecka pod kloszem chować. Albo po co nowe ubranka prac kiedys nie prali i wszyscy mieli sie dobrze ehhh
Książkę można napisać. Dobrze ze moi rodzice sa inni. Moja mama rozumie mnie jak Malo kto. Doradza, wyslucha ale nie wtraca sie. Albo jak zwrócę uwagę zeby nie nosila jej to spoko mówi ze ja jestem matka i to rodzice są od wychowania.
Albo raz siostra męża wpadla z chlopakiem i siedzieli do 2 w nocy gdy Kornelia miała miesisc. SzokKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
My na spacerze :)też tak u nas było ze nie chciał spać na podwórku ale ostatnio się przekonał co prawda włączam mu suszarkę z neta do uspania albo jak coś go wybudzi np jakiś pies lub popapraniec na motorze.
Mnie tez w nerwica teściowa bo jak przyjdzie to go tylko oderwie od zabawy rozdrazni i pujdzie sobie no i po robocie albo jak już się bawi z Piotrusiem to zaraz mówi a on jest głodny bo piastki ssie oj temat rzeka
Witam też nowe koleżanki super ze jest nas coraz więcejjusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Moja teściowa nir lepsza. Mała łazienka z grzecznie w gondoli a ta ja bierze na ręce bo przecież nie może tak sama leżeć. Nosz kurde! Zwracamy uwagę na pewne kwestie a ta nas nie słucha bo ona wszystko wie. I weź tu gadaj.
-
Witam się wieczornie
Jutro postaram sie nadrobić weekendowe posty bo nie zaglądałam bo musiałam sie nacieszyć Mężem bo niestety w tygodniu ma wyjazdy
Jeszcze się wkurzylismy bo miał jechać ze mną w środę do gdańska na kontrol do kardiologa z Wojtkiem a szef zmienił ich plany wyjazdowe i zamiast na Poznań każąl jechac na Śląsk gdzie ewentualny dojazd pociągiem wynosił by 13gidz i 3 przesiadki.. Wkurxylismy sie bardzo bo od miesiąca mąż mowil ze bieze wolne w środę a teraz nawet nie będzie miał jak do nas dojechać i będę musiała pociągiem z małym sama jechac .
Dzis byłam u ginekologa pobral wymaz do cutologi i wynik za 5tygodni i jak sie zapytałam kiedy możemy starać się o kolejne dziecko to się śmiał ze id razu możemy
Ale tak po nowym roku może zaczniemy starania
jusella lubi tę wiadomość