X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness szybko :) podziwiam :D my zaczynamy od sierpnia :) ja mam dzwonić w środę pytać o wynik cytologii. Też mi gin mówiła że już mogę zachodzić w kolejną ciąże ;)

Kama do mojej teściowej też jak grochem o ścianę ;)

Synuś padł dzisiaj o 19.15, siedzę i się nudzę, oglądam głupie seriale bo nie wiem co z czasem zrobić. Gdyby mężulek był z nami to by się pewnie buntował i nie chciał spać.

Miłek nocy i wieczoru dziewczyny :)

jusella lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn to chodź do mnie - ponudzimy się razem :-D. Mam winko bezalkoholowe i piwo też bezprocentowe, do tego szarlotka :-D. Co tak sama będziesz siedzieć - zapraszam :-)

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maleństwa podnoszą ladnie główki leżąc na brzuchu i rozglądają sie ? Pawełek tak ladnie podnosil głowę a teraz nawet nie chce obrócić na druga stronę bardzo sie denerwuje i zaczyna płakać a i wyczytałam ze powinien sie przewracać na bok czy wasze maleństwa i osiągnęły te umiejętności ?? Pawełek spi dzis od 21

74di4z174lr410ce.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna Szymon nie przewraca się na boki ale łaskawie głowę podnosi jak leży na brzuszku. Każde dziecko jest inne i mało które jest książkowe - jedne wcześniej robią pewne rzeczy inne później. Zresztą chłopcy są leniwi i często później niż dziewczynki wszystko robią. Tak więc - luz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 23:11

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja glowke trzyma dlugo i ladnie. I z 5 minut bez opuszczenia. Ale nie przewraca sie na boki.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy kawusi :)
    Właśnie zaprowadzilam core do przedszkola i teraz chwila dla mnie :)
    U Was tez takie chlodne a wręcz zimne poranki ??

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do was? Czy któreś z waszych dzieci ma napięcie mięsniowe? Ja byłam ostatnio w porani rehabilitacyjnej bo moj Antek krzywi głowke, no i dowiedziałam się ze ma napiecie mieśniowe

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella dzięki za zaproszenie, szkoda dopiero przeczytałam :D

Karol był tek nocy bardzo łaskawy, obudził się o 3.45 dopiero O.o myślałam że mi cyce eksploduja :P to normalne że tak długo spał jak nigdy?

Mój mały jak leży na brzuszku to podnosi bardzo wysoko głowę i się rozgląda a na boczki potrafi ale jest na to zbyt leniwy :) łatwiej zacząć krzyczeć żeby mamusia wzięła

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam nadrabiać i widzę ze nie tylko ja chce kolejnego dzidziusia ;-)

Jusella bez Tatuska w obroty i do dzieła ;)

Katrin znam ten ból z problemami mieszkaniowymi bo my musieliśmy 3lata czekać na mieszkanie własne (na kredyt)
    No i nasza ma 5lat córcia a teraz Wojtuś 11tygodni takze spora różnica ale z drugiej strony bardzo pomaga mi :)
    Ale teraz nie chcemy kolejnej przerwy długie między dziećmi i pare mies odczekamy i do dziela ;)

Evanlyn, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella mój Tymek ma wzmożone napięcie mięśniowe.jesteśmy pod kontrolą poradni rehabilitacyjnej.rehabilitację mamy rozpisaną raz w tyg i za 1,5 mc do kontroli.jutro mamy usg główki żeby się upewnić ze nie ma żadnych zmian w mózgu bo lekarka podejrzewa ze napięcie jest spowodowane problemami z brzuszkiem.

A dzisiaj szczepienie o 11.mam nadzieję ze będzie tak dobrze jak ostatnio.

• Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 27 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia też ma wzmożone napięcie. Dzisiaj właśnie jade do poradni rehabilitacyjnej ,żeby się coś więcej dowiedzieć.

Dorota
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co wam lekarze kazali z tym robić? Mój sie podobno wygina do tyłu i mam go nosić na rekach w pozycji lezacej , a drzemki ma mieć w foteliku samochodowym. dzis tez jade na usg ciemiączka

• WDŚ Znajoma

Wysłany: 27 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku czemu mój mały nie chce tak ładnie w nocy spać, najlepiej by było jak bym weszła do niego do łóżeczka spać, niestety się nie zmieszcze.:) czy tylko u mnie tak jest- jak mały pije z jednej piersi to z drugiej mnie zalewa? czy to będzie trwać wiecznie:/.

• angella908 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mam że jak karmie jedna to z drugiej leci :)
    Moj ostatnio poszedł spac o 20 i o 6 go poszlam obudzic bo sie przestraszyłam ;)
    nie mogę narzekac na nie wyspanie ;p

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• WDŚ Znajoma

Wysłany: 27 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zazdroszczę :) mój też zasypia o 20 ale po 15 min budzi się wyspany i wojuje do 23-24 zaśnie przy cycku jak go odloze to koniec spania. Trzeba to jakoś przeżyć :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdś współczuję.my Karola mamy z głowy najpóźniej o 8 :) mnie też zalewa, polecam wkładki laktacyjne z penaten są bardzo chłonne i maja fajny kształt ze ich nie widać, dopasowują się do cyca :P na Gemini za 13 zł kupiłam

WDŚ, jusella lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Z racji tej, że też jestem mamą lipcową zwracam się po raz kolejny do Was z pytaniem. Karmię piersią, ale dziecko czasami dostaje mleko z butelki i zjada tylko 60 ml - 70 ml ? Czy to nie jest za mało na 2 miesięcznego szkraba ? A i Nie wygląda na wygłodzonego :D.

1kk0x1hpe17u1349.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 27 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie się nie znam bo mój nawet butelki nie toleruje ale widocznie wystarczy tyle, myślę że jak by było za mało to by dziecko krzyczało o jeszcze.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Wiki też ma wzmożone napięcie mięśniowe. Od piątku zaczynamy rehabilitację.amy rozpisaną na 2xw tygodniu i za 3msc kontrola.

Sanna nasza łajza nawet się nie garnie do podnoszenia łba na brzuszku. Na przykład można piastki pociumkać i obślinić wszystko albo się wnerwiac bo jakim prawem leży na brzuszku.

Za to rwie się do spadania. Uwielbia wręcz. Wystarczy podać paluszki i się podciąga i siedzi. Gadałam o tym z ficjoterapeutą i powiedziała że jak sama się ciągnie to ok i pozwalać jej :) po prostu chyba szybko usiądzie

Sanna, Mambella, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sia myślę że jak prawidłowo przybiera na wadze a wnioskuję z Twojego posta ze tak :D to nie ma się czym martwić bo jak mówi moja położna co jak co ale głodne dziecko na pewno nie będzie siedziało i będziesz doskonale wiedziała że jest :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ