X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness szybko :) podziwiam :D my zaczynamy od sierpnia :) ja mam dzwonić w środę pytać o wynik cytologii. Też mi gin mówiła że już mogę zachodzić w kolejną ciąże ;)

Kama do mojej teściowej też jak grochem o ścianę ;)

Synuś padł dzisiaj o 19.15, siedzę i się nudzę, oglądam głupie seriale bo nie wiem co z czasem zrobić. Gdyby mężulek był z nami to by się pewnie buntował i nie chciał spać.

Miłek nocy i wieczoru dziewczyny :)

jusella lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn to chodź do mnie - ponudzimy się razem :-D. Mam winko bezalkoholowe i piwo też bezprocentowe, do tego szarlotka :-D. Co tak sama będziesz siedzieć - zapraszam :-)

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maleństwa podnoszą ladnie główki leżąc na brzuchu i rozglądają sie ? Pawełek tak ladnie podnosil głowę a teraz nawet nie chce obrócić na druga stronę bardzo sie denerwuje i zaczyna płakać a i wyczytałam ze powinien sie przewracać na bok czy wasze maleństwa i osiągnęły te umiejętności ?? Pawełek spi dzis od 21

74di4z174lr410ce.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna Szymon nie przewraca się na boki ale łaskawie głowę podnosi jak leży na brzuszku. Każde dziecko jest inne i mało które jest książkowe - jedne wcześniej robią pewne rzeczy inne później. Zresztą chłopcy są leniwi i często później niż dziewczynki wszystko robią. Tak więc - luz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 23:11

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja glowke trzyma dlugo i ladnie. I z 5 minut bez opuszczenia. Ale nie przewraca sie na boki.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy kawusi :)
    Właśnie zaprowadzilam core do przedszkola i teraz chwila dla mnie :)
    U Was tez takie chlodne a wręcz zimne poranki ??

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do was? Czy któreś z waszych dzieci ma napięcie mięsniowe? Ja byłam ostatnio w porani rehabilitacyjnej bo moj Antek krzywi głowke, no i dowiedziałam się ze ma napiecie mieśniowe

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella dzięki za zaproszenie, szkoda dopiero przeczytałam :D

Karol był tek nocy bardzo łaskawy, obudził się o 3.45 dopiero O.o myślałam że mi cyce eksploduja :P to normalne że tak długo spał jak nigdy?

Mój mały jak leży na brzuszku to podnosi bardzo wysoko głowę i się rozgląda a na boczki potrafi ale jest na to zbyt leniwy :) łatwiej zacząć krzyczeć żeby mamusia wzięła

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam nadrabiać i widzę ze nie tylko ja chce kolejnego dzidziusia ;-)

Jusella bez Tatuska w obroty i do dzieła ;)

Katrin znam ten ból z problemami mieszkaniowymi bo my musieliśmy 3lata czekać na mieszkanie własne (na kredyt)
    No i nasza ma 5lat córcia a teraz Wojtuś 11tygodni takze spora różnica ale z drugiej strony bardzo pomaga mi :)
    Ale teraz nie chcemy kolejnej przerwy długie między dziećmi i pare mies odczekamy i do dziela ;)

Evanlyn, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella mój Tymek ma wzmożone napięcie mięśniowe.jesteśmy pod kontrolą poradni rehabilitacyjnej.rehabilitację mamy rozpisaną raz w tyg i za 1,5 mc do kontroli.jutro mamy usg główki żeby się upewnić ze nie ma żadnych zmian w mózgu bo lekarka podejrzewa ze napięcie jest spowodowane problemami z brzuszkiem.

A dzisiaj szczepienie o 11.mam nadzieję ze będzie tak dobrze jak ostatnio.

• Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 27 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia też ma wzmożone napięcie. Dzisiaj właśnie jade do poradni rehabilitacyjnej ,żeby się coś więcej dowiedzieć.

Dorota
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co wam lekarze kazali z tym robić? Mój sie podobno wygina do tyłu i mam go nosić na rekach w pozycji lezacej , a drzemki ma mieć w foteliku samochodowym. dzis tez jade na usg ciemiączka

• WDŚ Znajoma

Wysłany: 27 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku czemu mój mały nie chce tak ładnie w nocy spać, najlepiej by było jak bym weszła do niego do łóżeczka spać, niestety się nie zmieszcze.:) czy tylko u mnie tak jest- jak mały pije z jednej piersi to z drugiej mnie zalewa? czy to będzie trwać wiecznie:/.

• angella908 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mam że jak karmie jedna to z drugiej leci :)
    Moj ostatnio poszedł spac o 20 i o 6 go poszlam obudzic bo sie przestraszyłam ;)
    nie mogę narzekac na nie wyspanie ;p

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• WDŚ Znajoma

Wysłany: 27 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zazdroszczę :) mój też zasypia o 20 ale po 15 min budzi się wyspany i wojuje do 23-24 zaśnie przy cycku jak go odloze to koniec spania. Trzeba to jakoś przeżyć :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdś współczuję.my Karola mamy z głowy najpóźniej o 8 :) mnie też zalewa, polecam wkładki laktacyjne z penaten są bardzo chłonne i maja fajny kształt ze ich nie widać, dopasowują się do cyca :P na Gemini za 13 zł kupiłam

WDŚ, jusella lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Z racji tej, że też jestem mamą lipcową zwracam się po raz kolejny do Was z pytaniem. Karmię piersią, ale dziecko czasami dostaje mleko z butelki i zjada tylko 60 ml - 70 ml ? Czy to nie jest za mało na 2 miesięcznego szkraba ? A i Nie wygląda na wygłodzonego :D.

1kk0x1hpe17u1349.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 27 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie się nie znam bo mój nawet butelki nie toleruje ale widocznie wystarczy tyle, myślę że jak by było za mało to by dziecko krzyczało o jeszcze.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Wiki też ma wzmożone napięcie mięśniowe. Od piątku zaczynamy rehabilitację.amy rozpisaną na 2xw tygodniu i za 3msc kontrola.

Sanna nasza łajza nawet się nie garnie do podnoszenia łba na brzuszku. Na przykład można piastki pociumkać i obślinić wszystko albo się wnerwiac bo jakim prawem leży na brzuszku.

Za to rwie się do spadania. Uwielbia wręcz. Wystarczy podać paluszki i się podciąga i siedzi. Gadałam o tym z ficjoterapeutą i powiedziała że jak sama się ciągnie to ok i pozwalać jej :) po prostu chyba szybko usiądzie

Sanna, Mambella, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sia myślę że jak prawidłowo przybiera na wadze a wnioskuję z Twojego posta ze tak :D to nie ma się czym martwić bo jak mówi moja położna co jak co ale głodne dziecko na pewno nie będzie siedziało i będziesz doskonale wiedziała że jest :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ