Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia może wybierz się do pediatry - lepiej 100 razy sprawdzić, upewnić się niż potem żałować.
Mambella super, że wszystko super i oby tak dalej tylko tej szarlotki szkoda... Moja w piekarniku siedzi, ale ciężko było ją złożyć - robiłam na raty bo Szymcio niespokojny bardzo, zasypiał a po kilku minutach budził się z płaczem i tak walczył ze sobą 5 godzin aż zasnął i mam nadzieję, że pośpi Bidulek. Przez to nie dałam rady zjeść obiadu a właściwie to nie chciało mi się iść do piwnicy po ziemniaki i na suchej karmie jadę. Pociesza mnie tylko ta szarlotka w piekarniku i to, że już za kilkanaście minut część jej będzie w moim brzuszku
Dziś byliśmy na spacerze i deszcz nas dopadł - najpierw kropiło, potem padało a jak już pod domem byłam to zaczęło lać - normalnie oberwanie chmury! Przy okazji sprawdziliśmy wózek i nie przecieka
Teraz jeszcze jakieś kanapki zjem, herbatka z szarlotką i lulu - mam nadzieję że Ziutuś spokojnie nockę prześpi.
-
Basia a to na wizytach szczepiennych nie ogląda wczesniej maluszka pediatra u was? U nas przed szczepieniami taki bilans jest zawsze. I teraz idziemy we wtorek nawet sie cieszę bo czuje się spokojniejsza gdy lekarz pediatra wszystko posprawdza. Mimi ze boje sie tez szczepienia jak zawsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 21:50
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Witajcie od długiego czasu czytam to forum i postanowiłam wreszcie się dołączyć. Wiele razy dzęki Waszym wpisom przetrwałam trudne chwile, zarówno w ciąży jak i już po urodzeniu dziecka. Chciałabym moc dzielić się z Wami mojimi przeżyciami. Mam badzieję ,że mnie przygarniecie
Urodziłam córcię Zosię 09.07.2016
Evanlyn, renieczka, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
Dorota -
Witam nowe mamusie WDŚ miałam termin na 16go lipca, mój synek urodził się 17go
U nas dalej pochmurno jeden dzień w tym tyg mieliśmy słoneczny (słoneczny nie mylić z ciepły ) ale nie chciało mi się dupci ruszyć na space pod wymówką żebym bardziej nie zachorowała i nie zaraziła Karola ech to lenistwo moje. Teraz siedzę na dupci bo pogoda nie pozwala wyjść na zewnątrz.
U nas tej nocy jedna pobudka więcej i to daje się we znaki zawsze budzi się o 1/2 a później dopiero 5/6 a dzisiaj jeszcze kupcia postanowiła nas odwiedzić o 4 i się wiercił podziwiam mamusie które wstają więcej niż dwa razy w nocy
Niestety chusty kółkowe też są drogie siedzę na OLX i szukam czegoś ciekawego ale w naszej okolicy to mało popularne bo to jeszcze taka wiocha zabita dechami i jak ktoś wyjdzie w takim czymś to babki się dziwią "co Ci młodzi teraz nie wymyślą żeby im coraz wygodniej było a za moich czasów..." szukam dalej...wkurzyła mnie moja szwagierka bo miała nosidełko podobno jakieś bajeranckie i sprzedała 2 miesiące temu i to za jedyne 120 zł to już nie mogła się zapytać czy może my nie chcemy odkupić bo pewnie się bała że będziemy chcieli albo za darmo albo pożyczyć znam ich bardzo dobrze, pogoń za pieniądzem mnie denerwuje w tych czasachWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 11:13
-
Witajcie Kobietki
Wczorajszy dzień można zaliczyć do udanych.Mały odsypiał noc wiec i my trochę odpoczęliśmy i zdążyłam wyszykować nas na wesele przyjaciólki.Tymus został z Teściową i wujkiem.bylismyw kościele później na sali na obiedzie,pierwszym tańcu a i my nawet zdążyliśmy zatańczyć kilka kawałków:) przyznam szczerze ze brakowało mi tego chociaż i tak co minutę sprawdzalam telefon czy nie ma jakiejś awarii.noc ciężka pobudki dalej co dwie godziny ale chociaż teraz ładnie śpi po jedzonku juz drugi raz.
U nas pediatra obowiązkowo bada dziecko przed szczepieniem,wtedy jest tez ważone.Basiu chyba najpewniej byloby wybrać się do pediatry,u nas w ciagu dwóch tygodni była bardzo duza różnica w napięciu wiec jesli widzisz cos niepokojącego to warto chodzić częściej.ja tez jestem z tych dociekliwych i na każdą wizytę mam kartkę z moimi obserwacjami.pediatra juz zna nas bardzo dobrze i zawsze sie śmieje jak nas widzi,ale gdyby nie to,to byc może wzmożone napięcie zdiagnozowaliby później a tu liczy sie każdy dzień.
Mieliśmy zabrać Małego na poprawiny ale wczoraj na weselu bylo bardzo dużo przeziębionych osób a my we wtorek szczepienie wiec nie chce ryzykować.
Miłej niedzielijusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Witam ,u nas dzisiaj piękna pogoda była więc cały dzień na działce byliśmy. Zosia od paru dni bardzo marudna jest, a już było lepiej:/ co do karmienia to u mnie co dwie godziny jak w zegarku, w nocy też.
Pozdrawiamjusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
Dorota -
Muszę popytać... Z synem chodziliśmy ale to przez to że miał 7 punktów i dlatego a tutaj myślałam że nie trzeba jak widzę że młody dobrze według mnie się rozwija. Po waszych postach jednak dostrzegam różnice że może być coś jie tak a ja tego nie widzę z braku wiedzy.https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Basia może Ty masz lekarza rodzinnego z prawdziwego zdarzenia i ma specjalizację z pediatrii i dlatego tylko do niej chodzicie. U nas w przychodni też jest taka lekarka, która ma specjalizację z interny i z pediatrii i całe rodziny.
Dziś u nas przecudna pogoda była - słoneczko, cieplutko, prawdziwa Polska złota jesień aż żal było do domu wracać .
No i ktoś mi Dziecko podmienił wieczór to masakra, zasypia na 15 minut i budzi się z krzykiem. Na szczęście kąpiel Go rozluźniła, pośmiał się, pogaworzył i w końcu zasnął. A ja nie mam siły się ruszyć, jeszcze kręgosłup mnie boli bo muszę się schylać jak kąpię Ziutaska a klocuś z dnia na dzień cięższy. Chyba muszę kupić stojak do wanienki, tylko zastanawiam się, do jakiej wagi Dziecia takie stojaki zdają egzamin
A z dobrych wiadomości to taka, że Tatusiek za 3 tygodnie przylatuje i czeka mnie wariacki tydzień . Ciekawe jak Ziutek zareaguje na widok Tatusia bo pewnie Go nie pamięta, chociaż codziennie "gadają" na skype...
Dobra, nagadałam Wam całą czopkę i chyba idę spać
Dobrej nocki Mamusie i Dzidziusie :-*stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość