X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia może wybierz się do pediatry - lepiej 100 razy sprawdzić, upewnić się niż potem żałować.

Mambella super, że wszystko super i oby tak dalej :-D tylko tej szarlotki szkoda... Moja w piekarniku siedzi, ale ciężko było ją złożyć - robiłam na raty bo Szymcio niespokojny bardzo, zasypiał a po kilku minutach budził się z płaczem i tak walczył ze sobą 5 godzin aż zasnął i mam nadzieję, że pośpi Bidulek. Przez to nie dałam rady zjeść obiadu a właściwie to nie chciało mi się iść do piwnicy po ziemniaki :-/ i na suchej karmie jadę. Pociesza mnie tylko ta szarlotka w piekarniku :-D i to, że już za kilkanaście minut część jej będzie w moim brzuszku :-D

Dziś byliśmy na spacerze i deszcz nas dopadł - najpierw kropiło, potem padało a jak już pod domem byłam to zaczęło lać - normalnie oberwanie chmury! Przy okazji sprawdziliśmy wózek i nie przecieka :-P

Teraz jeszcze jakieś kanapki zjem, herbatka z szarlotką i lulu - mam nadzieję że Ziutuś spokojnie nockę prześpi.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a to na wizytach szczepiennych nie ogląda wczesniej maluszka pediatra u was? U nas przed szczepieniami taki bilans jest zawsze. I teraz idziemy we wtorek nawet sie cieszę bo czuje się spokojniejsza gdy lekarz pediatra wszystko posprawdza. Mimi ze boje sie tez szczepienia jak zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 21:50

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas też przed szczepieniem pediatra musi zobaczyć i podpisać zgodę na szczepienie nie ma to tamto.

Agness27 lubi tę wiadomość

• Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 24 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) od długiego czasu czytam to forum i postanowiłam wreszcie się dołączyć. Wiele razy dzęki Waszym wpisom przetrwałam trudne chwile, zarówno w ciąży jak i już po urodzeniu dziecka. Chciałabym moc dzielić się z Wami mojimi przeżyciami. Mam badzieję ,że mnie przygarniecie :-)
    Urodziłam córcię Zosię 09.07.2016

Evanlyn, renieczka, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

Dorota
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dorota :-D Super, że postanowiłaś do nas dołączyć :-D. Twoja Zosia grzeczna czy raczej z tych charakternych?

• Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia jest pogodnym maluchem, jednak umilają nam czas kolki:/ więc miewa gorsze dni. A jak juź mordkę otworzy to cała kamienic słyszy :-) mam nadzieję, że kolki już niedługo miną.

Evanlyn, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Dorota
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 25 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, czy mogę dołączyć również?czytałam Was cała ciążę ale jakoś nie miałam odwagi dołączyć :). Mam synka Stasia urodził się 16 lipca

Evanlyn, jusella, renieczka, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WDŚ witaj :-D - coraz weselej się robi :-D

Ja zbieram się do "teściów" na obiad :-), pogoda piękna więc spacer będzie udany :-)

Miłej, słonecznej niedzieli życzę :-D

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) WDŚ miałam termin na 16go lipca, mój synek urodził się 17go :D

U nas dalej pochmurno :/ jeden dzień w tym tyg mieliśmy słoneczny (słoneczny nie mylić z ciepły :D ) ale nie chciało mi się dupci ruszyć na space pod wymówką żebym bardziej nie zachorowała i nie zaraziła Karola ech to lenistwo moje. Teraz siedzę na dupci bo pogoda nie pozwala wyjść na zewnątrz.

U nas tej nocy jedna pobudka więcej i to daje się we znaki :/ zawsze budzi się o 1/2 a później dopiero 5/6 a dzisiaj jeszcze kupcia postanowiła nas odwiedzić o 4 i się wiercił :) podziwiam mamusie które wstają więcej niż dwa razy w nocy :)

Niestety chusty kółkowe też są drogie :( siedzę na OLX i szukam czegoś ciekawego ale w naszej okolicy to mało popularne bo to jeszcze taka wiocha zabita dechami i jak ktoś wyjdzie w takim czymś to babki się dziwią "co Ci młodzi teraz nie wymyślą żeby im coraz wygodniej było a za moich czasów..." :D :D ;D szukam dalej...wkurzyła mnie moja szwagierka bo miała nosidełko podobno jakieś bajeranckie i sprzedała 2 miesiące temu i to za jedyne 120 zł :/ to już nie mogła się zapytać czy może my nie chcemy odkupić bo pewnie się bała że będziemy chcieli albo za darmo albo pożyczyć :/ znam ich bardzo dobrze, pogoń za pieniądzem mnie denerwuje w tych czasach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 11:13

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 25 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam urodzić 24 lipca, małemu się trochę spieszyło a i tak było cc. U nas jest słonecznie wiec korzystamy z pogody i spacerujemy. Miłej niedzieli :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki :)

Wczorajszy dzień można zaliczyć do udanych.Mały odsypiał noc wiec i my trochę odpoczęliśmy i zdążyłam wyszykować nas na wesele przyjaciólki.Tymus został z Teściową i wujkiem.bylismyw kościele później na sali na obiedzie,pierwszym tańcu a i my nawet zdążyliśmy zatańczyć kilka kawałków:) przyznam szczerze ze brakowało mi tego chociaż i tak co minutę sprawdzalam telefon czy nie ma jakiejś awarii.noc ciężka pobudki dalej co dwie godziny ale chociaż teraz ładnie śpi po jedzonku juz drugi raz.

U nas pediatra obowiązkowo bada dziecko przed szczepieniem,wtedy jest tez ważone.Basiu chyba najpewniej byloby wybrać się do pediatry,u nas w ciagu dwóch tygodni była bardzo duza różnica w napięciu wiec jesli widzisz cos niepokojącego to warto chodzić częściej.ja tez jestem z tych dociekliwych i na każdą wizytę mam kartkę z moimi obserwacjami.pediatra juz zna nas bardzo dobrze i zawsze sie śmieje jak nas widzi,ale gdyby nie to,to byc może wzmożone napięcie zdiagnozowaliby później a tu liczy sie każdy dzień.

Mieliśmy zabrać Małego na poprawiny ale wczoraj na weselu bylo bardzo dużo przeziębionych osób a my we wtorek szczepienie wiec nie chce ryzykować.

Miłej niedzieli :)

• Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Koleżanki oczywiście:)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie zaświeciło słonko :) byliśmy na kilkuminutowym spacerze, nie wybieramy się na kolejny bo tatuś nam jutro wybywa na dwa dni więc mamy zamiar cały dzień go pilnować i patrzeć na niego :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm wynika z tego że nasza lekarka bawi się w pediatre...chyba się wybiorę do pediatry aby sprawdził czy wszystko ok

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, a nie miałaś wizyty petronażowej u pediatry?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,u nas dzisiaj piękna pogoda była więc cały dzień na działce byliśmy. Zosia od paru dni bardzo marudna jest, a już było lepiej:/ co do karmienia to u mnie co dwie godziny jak w zegarku, w nocy też.
    Pozdrawiam :-)

jusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

Dorota
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee nikt nic nie mówił. Byłam tylko u mojej ogólnej bo wzywali.... Możliwe że u nas e przychodni tak robią

• Milcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to dopytaj dokładnie jak to jest. Bo chyba każda z nas miała taką pierwszą wizytę u pediatry.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę popytać... Z synem chodziliśmy ale to przez to że miał 7 punktów i dlatego a tutaj myślałam że nie trzeba jak widzę że młody dobrze według mnie się rozwija. Po waszych postach jednak dostrzegam różnice że może być coś jie tak a ja tego nie widzę z braku wiedzy.

• jusella Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia może Ty masz lekarza rodzinnego z prawdziwego zdarzenia i ma specjalizację z pediatrii i dlatego tylko do niej chodzicie. U nas w przychodni też jest taka lekarka, która ma specjalizację z interny i z pediatrii i całe rodziny.

Dziś u nas przecudna pogoda była - słoneczko, cieplutko, prawdziwa Polska złota jesień aż żal było do domu wracać :-D.

No i ktoś mi Dziecko podmienił :-( wieczór to masakra, zasypia na 15 minut i budzi się z krzykiem. Na szczęście kąpiel Go rozluźniła, pośmiał się, pogaworzył i w końcu zasnął. A ja nie mam siły się ruszyć, jeszcze kręgosłup mnie boli bo muszę się schylać jak kąpię Ziutaska a klocuś z dnia na dzień cięższy. Chyba muszę kupić stojak do wanienki, tylko zastanawiam się, do jakiej wagi Dziecia takie stojaki zdają egzamin :-/

A z dobrych wiadomości to taka, że Tatusiek za 3 tygodnie przylatuje :-D i czeka mnie wariacki tydzień :-). Ciekawe jak Ziutek zareaguje na widok Tatusia bo pewnie Go nie pamięta, chociaż codziennie "gadają" na skype...

Dobra, nagadałam Wam całą czopkę i chyba idę spać :-P
    Dobrej nocki Mamusie i Dzidziusie :-*

stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ