X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia może wybierz się do pediatry - lepiej 100 razy sprawdzić, upewnić się niż potem żałować.

Mambella super, że wszystko super i oby tak dalej :-D tylko tej szarlotki szkoda... Moja w piekarniku siedzi, ale ciężko było ją złożyć - robiłam na raty bo Szymcio niespokojny bardzo, zasypiał a po kilku minutach budził się z płaczem i tak walczył ze sobą 5 godzin aż zasnął i mam nadzieję, że pośpi Bidulek. Przez to nie dałam rady zjeść obiadu a właściwie to nie chciało mi się iść do piwnicy po ziemniaki :-/ i na suchej karmie jadę. Pociesza mnie tylko ta szarlotka w piekarniku :-D i to, że już za kilkanaście minut część jej będzie w moim brzuszku :-D

Dziś byliśmy na spacerze i deszcz nas dopadł - najpierw kropiło, potem padało a jak już pod domem byłam to zaczęło lać - normalnie oberwanie chmury! Przy okazji sprawdziliśmy wózek i nie przecieka :-P

Teraz jeszcze jakieś kanapki zjem, herbatka z szarlotką i lulu - mam nadzieję że Ziutuś spokojnie nockę prześpi.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a to na wizytach szczepiennych nie ogląda wczesniej maluszka pediatra u was? U nas przed szczepieniami taki bilans jest zawsze. I teraz idziemy we wtorek nawet sie cieszę bo czuje się spokojniejsza gdy lekarz pediatra wszystko posprawdza. Mimi ze boje sie tez szczepienia jak zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 21:50

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas też przed szczepieniem pediatra musi zobaczyć i podpisać zgodę na szczepienie nie ma to tamto.

Agness27 lubi tę wiadomość

• Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 24 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) od długiego czasu czytam to forum i postanowiłam wreszcie się dołączyć. Wiele razy dzęki Waszym wpisom przetrwałam trudne chwile, zarówno w ciąży jak i już po urodzeniu dziecka. Chciałabym moc dzielić się z Wami mojimi przeżyciami. Mam badzieję ,że mnie przygarniecie :-)
    Urodziłam córcię Zosię 09.07.2016

Evanlyn, renieczka, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

Dorota
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dorota :-D Super, że postanowiłaś do nas dołączyć :-D. Twoja Zosia grzeczna czy raczej z tych charakternych?

• Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia jest pogodnym maluchem, jednak umilają nam czas kolki:/ więc miewa gorsze dni. A jak juź mordkę otworzy to cała kamienic słyszy :-) mam nadzieję, że kolki już niedługo miną.

Evanlyn, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Dorota
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 25 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, czy mogę dołączyć również?czytałam Was cała ciążę ale jakoś nie miałam odwagi dołączyć :). Mam synka Stasia urodził się 16 lipca

Evanlyn, jusella, renieczka, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WDŚ witaj :-D - coraz weselej się robi :-D

Ja zbieram się do "teściów" na obiad :-), pogoda piękna więc spacer będzie udany :-)

Miłej, słonecznej niedzieli życzę :-D

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) WDŚ miałam termin na 16go lipca, mój synek urodził się 17go :D

U nas dalej pochmurno :/ jeden dzień w tym tyg mieliśmy słoneczny (słoneczny nie mylić z ciepły :D ) ale nie chciało mi się dupci ruszyć na space pod wymówką żebym bardziej nie zachorowała i nie zaraziła Karola ech to lenistwo moje. Teraz siedzę na dupci bo pogoda nie pozwala wyjść na zewnątrz.

U nas tej nocy jedna pobudka więcej i to daje się we znaki :/ zawsze budzi się o 1/2 a później dopiero 5/6 a dzisiaj jeszcze kupcia postanowiła nas odwiedzić o 4 i się wiercił :) podziwiam mamusie które wstają więcej niż dwa razy w nocy :)

Niestety chusty kółkowe też są drogie :( siedzę na OLX i szukam czegoś ciekawego ale w naszej okolicy to mało popularne bo to jeszcze taka wiocha zabita dechami i jak ktoś wyjdzie w takim czymś to babki się dziwią "co Ci młodzi teraz nie wymyślą żeby im coraz wygodniej było a za moich czasów..." :D :D ;D szukam dalej...wkurzyła mnie moja szwagierka bo miała nosidełko podobno jakieś bajeranckie i sprzedała 2 miesiące temu i to za jedyne 120 zł :/ to już nie mogła się zapytać czy może my nie chcemy odkupić bo pewnie się bała że będziemy chcieli albo za darmo albo pożyczyć :/ znam ich bardzo dobrze, pogoń za pieniądzem mnie denerwuje w tych czasach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 11:13

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • WDŚ Znajoma

Wysłany: 25 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam urodzić 24 lipca, małemu się trochę spieszyło a i tak było cc. U nas jest słonecznie wiec korzystamy z pogody i spacerujemy. Miłej niedzieli :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki :)

Wczorajszy dzień można zaliczyć do udanych.Mały odsypiał noc wiec i my trochę odpoczęliśmy i zdążyłam wyszykować nas na wesele przyjaciólki.Tymus został z Teściową i wujkiem.bylismyw kościele później na sali na obiedzie,pierwszym tańcu a i my nawet zdążyliśmy zatańczyć kilka kawałków:) przyznam szczerze ze brakowało mi tego chociaż i tak co minutę sprawdzalam telefon czy nie ma jakiejś awarii.noc ciężka pobudki dalej co dwie godziny ale chociaż teraz ładnie śpi po jedzonku juz drugi raz.

U nas pediatra obowiązkowo bada dziecko przed szczepieniem,wtedy jest tez ważone.Basiu chyba najpewniej byloby wybrać się do pediatry,u nas w ciagu dwóch tygodni była bardzo duza różnica w napięciu wiec jesli widzisz cos niepokojącego to warto chodzić częściej.ja tez jestem z tych dociekliwych i na każdą wizytę mam kartkę z moimi obserwacjami.pediatra juz zna nas bardzo dobrze i zawsze sie śmieje jak nas widzi,ale gdyby nie to,to byc może wzmożone napięcie zdiagnozowaliby później a tu liczy sie każdy dzień.

Mieliśmy zabrać Małego na poprawiny ale wczoraj na weselu bylo bardzo dużo przeziębionych osób a my we wtorek szczepienie wiec nie chce ryzykować.

Miłej niedzieli :)

• Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Koleżanki oczywiście:)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie zaświeciło słonko :) byliśmy na kilkuminutowym spacerze, nie wybieramy się na kolejny bo tatuś nam jutro wybywa na dwa dni więc mamy zamiar cały dzień go pilnować i patrzeć na niego :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm wynika z tego że nasza lekarka bawi się w pediatre...chyba się wybiorę do pediatry aby sprawdził czy wszystko ok

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, a nie miałaś wizyty petronażowej u pediatry?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,u nas dzisiaj piękna pogoda była więc cały dzień na działce byliśmy. Zosia od paru dni bardzo marudna jest, a już było lepiej:/ co do karmienia to u mnie co dwie godziny jak w zegarku, w nocy też.
    Pozdrawiam :-)

jusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

Dorota
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee nikt nic nie mówił. Byłam tylko u mojej ogólnej bo wzywali.... Możliwe że u nas e przychodni tak robią

• Milcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to dopytaj dokładnie jak to jest. Bo chyba każda z nas miała taką pierwszą wizytę u pediatry.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę popytać... Z synem chodziliśmy ale to przez to że miał 7 punktów i dlatego a tutaj myślałam że nie trzeba jak widzę że młody dobrze według mnie się rozwija. Po waszych postach jednak dostrzegam różnice że może być coś jie tak a ja tego nie widzę z braku wiedzy.

• jusella Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia może Ty masz lekarza rodzinnego z prawdziwego zdarzenia i ma specjalizację z pediatrii i dlatego tylko do niej chodzicie. U nas w przychodni też jest taka lekarka, która ma specjalizację z interny i z pediatrii i całe rodziny.

Dziś u nas przecudna pogoda była - słoneczko, cieplutko, prawdziwa Polska złota jesień aż żal było do domu wracać :-D.

No i ktoś mi Dziecko podmienił :-( wieczór to masakra, zasypia na 15 minut i budzi się z krzykiem. Na szczęście kąpiel Go rozluźniła, pośmiał się, pogaworzył i w końcu zasnął. A ja nie mam siły się ruszyć, jeszcze kręgosłup mnie boli bo muszę się schylać jak kąpię Ziutaska a klocuś z dnia na dzień cięższy. Chyba muszę kupić stojak do wanienki, tylko zastanawiam się, do jakiej wagi Dziecia takie stojaki zdają egzamin :-/

A z dobrych wiadomości to taka, że Tatusiek za 3 tygodnie przylatuje :-D i czeka mnie wariacki tydzień :-). Ciekawe jak Ziutek zareaguje na widok Tatusia bo pewnie Go nie pamięta, chociaż codziennie "gadają" na skype...

Dobra, nagadałam Wam całą czopkę i chyba idę spać :-P
    Dobrej nocki Mamusie i Dzidziusie :-*

stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ