Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Evanlyn wrote:Niuniusia szpiczastą to masz na myśli od tyłu czy na górze główki? Bo Karol ma taka trochę wypukłą od tłu ale nie wiem czy szpiczastą heh
Wiesz co chodzilo mi na czubku golym okiem tego nie widac ale jak ditkne czuje taka kość bardziej spiczasta ehhh chyba wpadam znów w paranoje przez Internet bo natknelam się na artykuł o chorobach wrodzonych czaszki. Lepiej nie będę drążyć tego tematu, czytać i siać paniki bo w tym jestem dobraKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
My też raz przekarmilismy Filipka, jedząc z piersi usunął (jak zwykle bo to taaakie meczace) a że było to na noc to myślimy damy 60ml, zjadł mąż nie zdarzyło odłożyć butelki i ulał wszystko co wypil. U nas chyba się główka odgniotła z tyłu, bo w dzień główkę trzyma różnie raz na lewo prawo wprost, a w nocy śpi głównie w lewą stronę i teraz ma takie płaskie kółeczko i jestem zła na siebie ze tego nie dopilnowałam.
Niuniusia lubi tę wiadomość
-
Witam w końcu powróciłam na forum . Łatwiej zawsze było mi wejść na Facebooka niż tuu (wstyd) .wstyd robiliśmy z maksem właśnie ze szczepienia o Jezu miałam łzy w oczach normalnie jak go kuli..
I musimy czesci3j układać na lewy bok...
Mam do was pytanie, jeśli wystąpi gorączka po szczepionce to czym ja najlepiej zbić ? Bo od dr nie uzyskalam konkretnej odpowiedzi....jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[/url] -
Karolajn, córko marnotrawna, powróciłaś na łono rodziny!
Nam lekarka mówiła - do 38 st nie zbijać, bo gorączka jest dobra i znak to, że organizm uczy się wirusa i przeciwciała wytwarza, dopiero jak wyższa to coś na bazie paracetamolu w kropelkach. Jak Dziecię bardzo rozdrażnione i niespokojne to dobrze jest dać czopki ViburkolKarolajjn:), Agness27 lubią tę wiadomość
-
Witamy się i my:)
Witaj Mambella, ja też jestem na forum od niedawna i dzięki Dziewczynom czuje się jak u siebie
My znaleźliśmy winowajcę naszych problemów - wzmożone napięcie mięśniowe:( na szczęście w stopniu lekkim,ale i tak czeka nas żmudna rehabilitacja. Na szczęście udało się wszystko szybko poumawiać.wczoraj dostaliśmy skierowanie a już dzisiaj byla pierwsza wizyta u logopedy i rehabilitanta, w poniedziałek wizyta u neurologa a w środę usg glowki, później lekarz decyduje o sposobie i częstotliwości rehabilitacji.dzisiaj były juz pierwsze ćwiczenia i Tymek pięknie współpracował,tylko raz się rozpłakał ale dal się udobruchać
Logopeda stwierdziła że to dobrze że nie chce ssać smoczka u żeby mu na siłę nie wciskać i powiedziała ze te smoczki z lovi które poleciła mi Niuniusia to jedyne smoczki na rynku,które akceptują logopedzi.
Za oknem chłodno ale słonecznie więc może jeszcze jakiś spacer zaliczymy -
Dobry wieczór wszystkim
Wczoraj miałam z małym ciężki dzuen i nie mogłam nawet na chwile zajrzeć
Cos Wojtuś bardzo mi marudzili i nie wiem od czego.
Ale za to jak ładnie w nocy mi spal pierwszy raz od 2 tyg w końcu die wyspalam
Pierwszy sen miał 6godz pierwszy raz
Dzis taki radosny byl od rana i tak do mnie zagadywal-takie to słodkie bylo
Po poludniu zajrzą do Nas jeszcze Dziadek(tata męża)
Cora zadowolona bo dostala loda i ciastka
Jeszcze dzis nas troche deszcz zmoczyl bo musialysmy wyjść a nie zanosilo sie bo swiecilo słońce.dovrze ze blisko do domu miałyśmyjusella lubi tę wiadomość
-
Co do diety przy kp to ja np pije mleko bez laktozy ale tylko do kawy i czasami platki.
Unikam cytrusów,orzechów,kapusty,ogórków,fasoli.
Maly odpukać juz ma mniejsze problemy z brzuszkiem co mnie bardzo cieszy
Normalnie tez jem smażone czy gotowane rzeczy no i warzywa
Jusella super lupy
Mi ostatnio Męża siostra dala troche rzeczy upolowanych w lumpku dla Wojtka i dla Roksi .cora zadowolona bo dostala 2 koszulki w kucyki pony i sukienkę w kotki
Jutro wrzucę Wam strój na chrzciny który za grosze udalo mi się kupic a drugi dostaliśmy od sąsiadki
Stokrotka ladnie maluszek Ci rośnie
U mnie tez w dxien luźne cyce ale Wojtuś na pewno się najadą bo często mu po brodzie mleczko splywa i słyszę jak polyka a potem beka jak dorosły chlop albo i gorzej
Niuniusia trzymam kciuki by sie u Maluszka poprawilo
jusella, Evanlyn, stokrotka2013, elza12 lubią tę wiadomość
-
Agness koniecznie fotki ciuszków wrzucaj!
Mnie dziś udało się kupić 2 pary rajtuzów dla Szymonka po 6,99 zł za sztukę. W 5-10-15 wyprzedaż zeszłorocznej kolekcji była a najlepszy numer, że rajtuzki z nowej koleckcji sa po 19.99 zł a niczym się praktycznie nie różnią . Tak więc mam 2 pary rajtuz za 14 zł. Kupiłam jeszcze 4 letniemu synkowi mojej kuzynko-przyjaciółki 2 cienkie bluzy z długim rękawem po 10 zł za sztukę - coś mam ostatnio szczęście do zakupów po korzystnych cenach . Niedawno upolowałam w Tesco na wyprzedaży 5 kolorowych pieluch muślinowych za 10 zł, potem kocyk bawełniany dzianinoowy też za dyszkę a ostatnio 5 par skarpetek krótkich również za 10 złociszy (te wzięłam troszkę większe i będzie miał na następne wakacje).
Kurcze chyba mnie przewiało bo głowa zaczyna mnie boleć i czuję, że coś mnie "bierze". Zaraz zrobię herbatkę z sokiem malinowym ( akurat dziś kolejną partię soku zrobiłam) i wskakuję pod kołderkę.
Spokojnego wieczorku :-*
elza12, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Jusella ja to u Wojtka stwierdzam ze sie najadl po tym ze cyca wypluwa,odwraca głowę ale zaczyna mu się pojawiac odruch wymiotny.
Palce,raczki czy piąstki naokraglo pcha do buzi i nie zawsze świadczy o tym ze glodny
Nieraz tez daje mu smoka i często potem przysypia
Stokrotko co do zrobienia czekokolwiek to ja klade Wojtka na mate,wieszam mu zyrafke z koleczkami i poduszkami na lapkach i taka krowke i widzę ze zaczyna je lapac i gadać do nich .
W bujaczku jakos nie bardzo chce przebywac i szybko placze.
Ostatnio polozylam go do łóżeczka i wlaczylam karuzele i gadal do misiów aż po chwili patrzę zasnal
Ja jeszcze mam pomocniczke corcie ktora zawsze proszę jak musze na dluzej w kuchni byc zeby przy nim posiedziała.
Ona sobie rysuje kucyki i podaje mu smoczka a Wojtuś się bawi
Co do herbatęk laktacyjnych to znalazłam ostatnio w kaufkandzie specjalna dla mam (u nas leżała przy ziolowych)
Milcia a jak Twoja starsza Cora zareagowala na mlodsza ?
Dajesz sobie z Nimi rade ?
Pytam bo chcemy za niedługo 3dziecko i odchowam bo nie chce takiej długie przerwy jak teraz 5lat bo juz w styczniu 30stka mi strzeli wuec teraz dobry czas na dzieci
jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe koleżanki jak miło ze forum wraca do życia.
U nas też zimno w dodatku mąż walczy kolejny dzień żeby uruchomić CO i może jutro będziemy mieć ciepło w domu oby.
Na spacery ostatnio chodzimy w takim kombinezonie polarowym i Piotrkowi jest ciepło pod spodem ma body kaftanik i śpiochy i skarpetki. W domu body, spodnie i skarpetki śpi w śpiworki w pajacyku teraz jak jest zimno to jeszcze body pod pajacyk zakładam. Sama dziś czapkę założyłam a w polarze było mi chłodno nie lubie jesieni i zimy a tyle jeszcze do wiosny.
Edition.
Czyli jak zżygulkuje po jedzeniu to już ma full?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:35
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Angel u nas zaczęło sie od kłopotów z karmieniem,Mały byl bardzo niespokojny przy karmieniu a wiedziałam że mam pokarm bo później jeszcze odciągałam,do tego bardzo dużo i często ulewał,byl ogólnie bardzo rozdrażniony i marudny.od kilku dni zaczął sie bardzo prężyć i prostować nóżki a kiedy nosiliśmy go w pionie to odchylał główkę do tylu,to samo robił gdy kładliśmy go na brzuszku-odginal tak mocno główkę ze przewracal się na boczek.
Ogólnie ja te objawy myliłam z bólami brzuszka (prężenie,płacz) na szczęście pediatra w odpowiednim czasie to wylapal chociaż martwię sie jak nie wiem co.... -
Ja na spacery tylko dokładam chustke pod szyjke i bluzę. My w sobotę idziemy do neurologa, ja zaobserwowałam wyprostowane sztywne rączki i nóżki, rączki w piątki, teraz trochę odgina główkę i chyba też układa się asymetrycznie bo główkę odgin a w jedna stronę jak leży na to akurat zwróciła mi uwagę koleżanka żebym się tym zainteresowała.
-
No u nas tez wlasnie to odginanie glowy do tylu zauwazylam, w dodatku bardzo sie denerwuje jak ja na rekach trzymamy w poziomie.
Rozmawialam wczoraj z kolezanka, jej synek tez mial usg przez ciemiaczko bo lekarz stwoerdzil to wzmozone napiecie. Na szczescie po rehabilitacji juz wszystko jest ok:) mam nadzieje ze i u nas tak bedzie. Takze cwiczcie i wszystko bedzie dobrze:)TP:02.07
-
U nad tez chlodno jest a Wojtuś ma calkiem chlodny pokój bo tam wohole słońce nie zagląda wiec na noc zakładam pajacyka plus przykrywam go kolderka.
Jak zaświeci słońce to w dxien mieszkanie die troche nagrzeje bo 3pokoje plus kuchnie mamy sloneczna
Msmbella witamy na grupie
Czy wasze dzieci maja jakis czas marudzenia??
Wojtuś np codziennie marudzi tak ok 18-19 i bluzę 19 go kapie porę cyc i spanie
-
@Katrin a czulas ze synek byl faktycznie często napięty i prostowal nóżki, raczki? Moja jest mega pobudzona zawsze przebiera nóżkami i rączkami. Ale pediatra nie widzi problemów z napięciem. Tez pate razy z brzuszka fiknela na plecki.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda!