X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elza12 wrote:
    O jeny co za pogoda... chandra to juz mnie od wczoraj lapie :(

Dziewczyny stosujecie jeszcze diete eliminacyjna przy kp? Ja jem bardzo malo smazonego nie jadlam jeszcze cytrusow kapusty miodu grochu itp ale ogolnie To juz nie mam wielu ograniczen. A jak jest u Was?
    ja jestem ca;y czas na diecie ktora mam od poczatku po porodzie i ktorej nie udalo sie rozszerzyc ze wzgledu na stany alergiczne maluszka. Niestety na niej nadal Adas ma wodniste sluzowe kupy.. no nic chyba pozostaje dawac caly czas probiotyk i czekac, bo nie mam praktycznie z czego juz rezygnowac jesli chodzi o jedzenie

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimno i ponuro na dworze. W domku 20 stopni ale jak się nie ociepli to trzeba będzie w piecu napalić.

Noc dość ciężka dziś była bo Szymcio praktycznie co godzinkę głodny - normalnie jakby nic nie jadł przez cały dzień, tak się dosysał do cyca i jadł jak na normalnym karmieniu. Bałam się, że mleka mu nie starczy ale na szczęście mleczarnia nadążyła z produkcją. Ziutuś teraz pojadł i śpi Słodziak więc też kładę się koło Niego, tyle tylko, że zanim ja zasnę to On zdąży zgłodnieć :-/. Ostatnio przy skoku tak miał z tym jedzeniem co godzinę, więc pocieszam się, że to chwilowe. Wolę te Jego napady głodu niż jakby miał Bidulek cały czas płakać.

Miłego dnia Dziewczynki życzę i oby słoneczko nam jak najszybciej zaświeciło :-D

Evanlyn, elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu 25 stopni, bo mamy akurat słoneczne mieszkanie. ja małą kładę w body i spodenki albo w śpiocha i kocykiem przykrywam, a i tak zauważyłam od dwóch dni potówki na buzi.

elza12 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

wczoraj spędziliśmy całe popołudnie u babci Karola i nie było czasu ani czytać ani pisać :)

a miałam pytać jak ubieracie dzieciaczki w to zimno... u nas też paskuda :/ dzisiaj wyjrzało słonko a na zewnątrz i tak zimne powietrze, można śmiało powiedzieć mroźne brrr za gardło łapie :/ czyli pajac i na to sweterek i spodenki dodatkowo? U nas w domu też zimno 18st i zaczynam się poważnie zastanawiać nad paleniem w piecu już ale czy to normalne we wrześniu palić?? :D

Jusella tak patrze tylko i zazdroszczę ech tak strasznie tęsknie za "szmatkami" bo tak nas mówią na SH :D zawsze coś fajnego się przytacha :D często chodziłam na złotówki i brałam co popadnie a potem jak coś było brzydkie/za duże/za małe/dziurawe/brudne szło po prostu do kosza bez żalu :D

My zaczynamy starania o drugiego dzidziusia w sierpniu przyszłego roku żeby na maj już było (z nadzieją że pójdzie tak jak z Karolem "jak sobie pomyśleli tak zrobili" i nie będziemy musieli długo czekać :)

U nas to ciućkanie rączek to raczej dla Karola zabawa to po karmieniu od razu się za nie zabiera a najgorsze jest to że nie da się oszukać smoczkiem i jak mu go wciskam to zaczyna się wkurzać i płacze :/ Jak jest niedojedzony to wypluwa albo szarpie pierś, wtedy proponuje mu drugą i ze smakiem zajada się mleczkiem dalej :) I też przy skoku jadł co godzinę a nawet co pół, na szczęście już po :)

Karol od rana jest pełen energii i uśmiech mu nie schodzi z twarzy hehe teraz jest to przemiłe i rozczula ale wcale mnie to nie cieszy bo zwykle jak u nas dzień się tak fajnie zaczyna to wieczorem jest już tak zmęczony że nie może zasnąć i płacze wniebogłosy :/

Ale litania hehe

jusella, elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dwie sprawy :P

Moje cyce są miękkie cały dzień, takie fajne duże i jędrne zdarzają się baaardzo rzadko i tylko w przypadkach jak Karol śpi 5 albo 6 godzin jednym cięgiem.

MOże nie zostanę zlinczowana ale to jest moje zdanie i już :D Myślę że z tym piwem 0,5% to ne efekt placebo bo ja też mam cyce pełne mleka po nim tylko uważam że to żaden alkohol i karmię nawet zaraz jak skończę pić a nawet międzyczasie. Nie zauważyłam żeby Karol po tym spał lepiej lub gorzej więc raczej na niego nie działa :P

elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z karmi to prawda, ma slod jeczmienny ktory wspomaga laktacje:) ja juz od 4 tyg po porodzie mam miekkie cyce, mala sie najada z jednego.
    Moja niunia jak zasypia to lubi sobie raczkami przy buzi majgac, 'trzyma' sobie smoczek. A jak jej wypadnie to probuje sobie wlozyc do buzi, smiesznie to wyglada. A taka gadula sie zrobila.
    Umowilismy sie na przyszly tydzien na konsultacje do fizjoterapeuty bo mala sie wygina do tylu i wydaje mi sie ze jest zbyt sztywna na ten czas.

TP:02.07
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musimy się umówić do fizjoterapeuty. Tak nam kazała pediatra bo mała zaciska mocno piastki i się wygina mocno do tyłu jak jest na brzuchu.

Do tego plesniawki znowu ma ale mało na szczęście.
    Odparzenia w faldkach się porobily ale smaruje sudocremem i już jest o wiele lepiej.

Klops waży 5775g. Trochę dużo.

Ostatnio się sporo darła aż nie wiedzieliśmy o co biega i dużo jadła a dzisiaj to tak między 60 a 90ml. Heh...

W gondoli nadal jest płacz i już nie wiem co z tym zrobić.

Agness27 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie u pediatry.też dostaliśmy skierowanie do. fizjoterapeuty,bo lekarka zauważyła oznaki lekkiego wzmożonego napięcia,lepiej sprawdzić,powiedziała ze raczej dostaniemy zestaw ćwiczeń do domu i nie będziemy musieli jeździć specjalnie.na ulewanie i gazy przepisała debridat,mam nadzieję,że cos pomoże.ogólnie po wizycie jestem w optymistycznym nastroju:) Maly byl super grzeczny i nawet się usmiechal przy badaniu :) teraz dostaje nagrodę dzielnego pacjenta - karmienie :)

Miłego dnia Kobietki u nas słońce wychodzi może zaliczymy szybciutki spacer.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, to wcale nie dużo - moja Zosia nie ma jeszcze 2 msc a tydzień temu wazyła 5400, dziś to już pewnie z 5600g.

Ja jem wszystko, na poczatku ograniczyłam produkty mleczne,a le tylko do miesiąca, teraz wcinam aż miło.

Też musimy się wybrać do neurologa, żeby sprawdził napięcie małej tak dla mojego spokoju, ale nie mamy kiedy...

Może jutro uda mi się zadzwonić umówić gdzieś.

jusella, elza12, kama005, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chętnie do was dołączę;-) o ile mnie przyjmiecie;P urodziłam 24.07 synka 3900 i 56cm, po 10h skończyło się cc. Nasz mały cud waży już ok 5500, właśnie po 5min drzemce cumkal zawzięcie piąstkę to chyba na topie wszystkich waszych dzieciaczkow.

elza12, Evanlyn, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mambella ;)super zapraszamy. Ja sama niedawno sie tutaj wprosilam I tak juz zostalam :) jak Synek ma na imię?

jusella lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness inhalator mam z firmy rossmax model chyba NA100 i w zestawie mialam maseczke dla dzieci i doroslych,ustnik i smoczek do inhalacji dla niemowlat :) kupilam taki w osiedlowej aptece za 122 zl :)

mambella witaj :)

Stokrotko gratuluje siostrzenca :)

Majeczka wspolczuje tak mocno okrojonej diety moze uklad pokarmowy Adasia jest wrazliwy i potrzebuje jeszcze troche czasu na nowe produkty...

Dzisiaj bylam u mojej przyjaciolki i powiedziala mi ze w zeszlym tygodniu jej sasiadka (ktora tez kiedys poznalam u niej) urodzila w zeszlym tygodniu syneczka ale termin porodu miala na koniec grudnia/poczatek stycznia... maluszek wazy nie cale 900g.. przekazalam zyczenia duzo zdrowia, wiary w syneczka i zeby maluszek byl silny i walczyl zeby szybko doszedl do siebie.

stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzisiaj tak zimno,wieczorem juz maz przepalil w piecu a w nocy ma byc tylko 4 stponie! Oj idzie ta jesien duuuuzymi krokami. Jutro musze zajrzec do zapasow ciuszkow dla Kacperka i powyciagac grubsze ubranka i kurteczke toz to najwyzszy czas na to ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella witaj - zapraszamy - czuj się jak u siebie :-D. Opowiadaj cp tam jeszcze u Was :-D bom ciekawska :-P

My dziś byliśmy u doradcy chustowego - super dziewczyna! - poprawiła moje błędy i już bez obaw będę motać Ziutasa, że tak powiem profesjonalnie :-D - choć to sie okaże w praniu. Muszę wybrać sobie chustę i waham się między dwiema http://littlefrog.pl/product-pol-3718-Chusta-tkana-Little-Frog-Karneol-XL-5-2-m-.html
    http://littlefrog.pl/product-pol-2672-Chusta-tkana-Little-Frog-Azuryt-XL-5-2-m-.html.
    Z tatuśkiem doszliśmy do wstępnego porozumienia, że najpierw kupujemy zieloną tak, żebyśmy oboje motali a za trochę kupimy dla mnie czerwoną i każdy będzie miał swoją :-D ale decyzja należy do mnie, więc dają sobie czas do jutra i zamawiam :-P.

Zimno okropnie - dziś na spacerze już w zimowej kurtce byłam ale pod spód cienką bluzeczkę założyłam i było mi akuratnie - tzn, jak słońce przez trochę świeciło, to kurtkę na ramiona tylko zarzuciłam.
    Oj ja już tęsknię za wakacjami a tu tyle trzeba czekać... cóż... byle do wiosny!

Miłego wieczorku Laseczki - bez kolek i innych rewelacji :-*

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Wstajemy moje panie, w pepco od dziś zimowa kolekcja. Można odkupić dzieciaczki :)

Witamy Marbella :)

Ja znów walczę z nadprodukcją. To KP mnie wykończy... Ale daje radę!

• jusella Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    My już wstaliśmy ale część z nas już z powrotem w objęciach Morfeusza :-D. Najważniejsze, że kupa z samego rańca zrobiona bo 3 dni cisza była.
    Tak w ogóle, to moje Dziecię wprowadziło nowy harmonogram karmienia i nowe pory snu dla mamy - Ziutasek zasypia o 20:30 potem o 23;30 cycorek i mama może iść spać i to do 3:30 a następna pobudka o 6tej :-D i od 7mej spanko jeszcze - dużo bardziej mi odpowiada taki rozkład :-D i mam nadzieję, że szanowny Syn nie będzie już zmian wprowadzał.

Dalile, szkoda że u mnie nie ma Pepco bo chętnie trochę pieniążków bym wydała :-D. pOtrzebuję bodziaków z długim rękawem bo teraz w te chłody to Ziutek w piżamkowych urzęduje - najważniejsze, że ciepło mu.

U mnie nadprodukcja parę dni temu była ale po 2 dniach się unormowało. Zauważyłam, że takie sensacje przed skokami się powtarzają u mnie.

Miłego dnia Dziewczynki życzę :-D dużo słoneczka i samych uśmiechów na twarzyczkach Naszych Dzieciaczków :-D

• Mambella Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe powitanie ;-) my też już na nogach ja z inką i szarlotka a Filipek zajmuje się sobą na macie. Synek mój jest spokojnym chłopcem, jak jest wyspany naędzony ma sucha pieluszki to zazwyczaj mogę go położyć w macie i coś porobić tylko muszę się odzywać bo czasami wpada w panikę że mnie nie ma. Zdarza się też tak że wstać od niego nie mogę bo od razu ryk. U nas nocki były już unormowane tzn jedzonko, kąpiel między 19 a 20 znowu jedzonko i sam usypia najpóźniej o 21, później pobudka było między 3a4 później między 6a7, a teraz budzi się między 1a2 a później ok 5-6. Nie jest źle, raz mi przespal cała nockę od 22 do 6. Też się zastanawiam jak Filipka ubierac teraz bo mi samej jest chłodno w domu choć ja jestem mega zmarzluchem, narazić zakładam body i spodenki, ale tak myślę czy nie dokupić jakiś bluzeczek na to body, tylko czy jemu będzie wygodnie jak chłopak nie ma czasu w miejscy polecić bo tak się wieści to pewnie za chwilę wszystko będzie pozwijane

jusella, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w trakcie skoków. Mała dużo memła i pobudza pierś a mało pije z tego.
    Ale dziś jest chyba lepiej. Obyło się póki co bez laktatora.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram w body na dlugi, spodenki i sweterek na to.
    My wczoraj daliśmy czadu przekatmilismy mala. Ufff byl cyc jeden drugi i jeszcze plakala to maz dorobil 60 ml mm I wupila jednym tchem doslownie I dalej jej Malo Bo placze wiec mąż dorobil drugie 60 ml I tez wypila cale. To dwa cyce plus 120 ml. Byla taja spokojna az jak nie ona. Zawsze nosiny ja do usniecia a teraz lezala grzecznie I patrzyla w punkcik. I Nagle maz slyszy ze kaszle wpadlismy do niej szybko a ona tam zwymiotowala mleko ze chlustnelo z niej aż na podłogę. I leżała w kałuży mleka, miała aż w uszach. Dzieki Bogu ze nie zakrztusiła!!! I uspokoila się od razu odżyła i cala ja kapalismy jeszcze. I chwile na rękach i zasnela.
    Uff myślałam ze jest glodna skoro w butelce się skończyło i plakala jakby więcej. Juz tak nie zrobię nigdy jak się nie uspokoi na rękach to wtedy raczej dopiero będzie jeszcze glodna.

Mam pytanko czy wasze dzieci maja idealne okrąglutkie i gladkie glowki? Ja moja ostatnio poglaskalam i przybrala leciutko taki spiczasty kształt i juz stressss ale we wtorek lekarz cala ja oglądam to by powiedzial gdyby cos nie tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 09:42

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia szpiczastą to masz na myśli od tyłu czy na górze główki? Bo Karol ma taka trochę wypukłą od tłu ale nie wiem czy szpiczastą heh

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ